Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#651 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 November 2013 - 13:42

Czy ktoś ma problem z Touch ID i zakupami iTunes/App Store? Od kilku dni zakupy przy pomocy skanu palca nie działają. Idzie oszaleć - prosi o Apple ID nawet przy ściąganiu aplikacji już zakupionych! To samo z książkami - każda pozycja - podaj Apple ID. Restartowałem, wylogowałem iTunes, wyłączyłem opcję iTunes i włączyłem ponownie - nie działa. To jest największa zaleta tego czytnika - wpisywania hasła to koszmar... EDIT: Rozwiązaniem problemu okazało się wyłączenie opcji "wymagaj hasła natychmiast" w panelu ograniczenia - z włączoną opcją T id nie działa + każdy zakup czy ponowne pobranie wymaga hasła. Typowe zabezpieczenie przeciw dzieciom

#652 lia

lia
  • 304 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 16 November 2013 - 14:19

Chyba nigdy nie zrozumiem jak można używać folii i case. Iphone jest tak estetyczny i przyjemny w dotyku, że dodawanie barier jest jak seks w unimilu. Miałem ip4 przez dwa lata i dziś jest bez skazy na ekranie i z lekkimi ryskami na plecach, które nie są istotne. W kieszeni owszem, nosze w skórzanym, wsuwanym etui bugatti. Ale jak wyjmuję i biore go do ręki to musi być saute :)
Tak samo z ipadem. Na cholerę kupować lekkie airy czy mini jak potem obudowujemy je caseami i stają się ciężkie i większe. Cover starczy by ochronić ekran ipada wrzuconego do podróżnej torby. No chyba, że ktos pracuje w ekstremalnych warunkach.

Dla mnie podstawą jest folia - zarówno na tył i na przód. Może miałeś jakieś złe doświadczenia, ale jak folia jest dobrze naklejona, to jej nie widać i nie czuć, a telefon po jakimś czasie użytkowania nie będzie posiadał nawet lekkich rysek na plecach. A iSock to żaden case - sprawdź sobie, unimilku ;)

#653 vannityy

vannityy
  • 106 posts
  • SkądSopot, PL

Posted 16 November 2013 - 17:11

kurczę zmartwiliście mnie.. tak bardzo chciałem kupić brązowego leather case'a do piątki.. jak po miesiącu ma wyglądać taki powycierany bez możliwości wyczyszczenia to podziękuję.. chyba, że można byłoby zastosować jakieś środki odżywcze, które używam do butów;>

#654 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 November 2013 - 07:15

Wystarczy na tego brązowego case'a wystarczy nakleić folie i po problemie ;)

#655 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 17 November 2013 - 10:20

No już żeby na pokrowiec folie zakładać to jest lekka przesada....Po drugie jak Apple mogło wypuścić taki bubel co się tak szybko niszczy

#656 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 17 November 2013 - 10:46

No już żeby na pokrowiec folie zakładać to jest lekka przesada....Po drugie jak Apple mogło wypuścić taki bubel co się tak szybko niszczy

Praktycznie każdy pokrowiec Apple szybko się niszczył.

#657 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 November 2013 - 11:15

przecież pokrowiec można wymieniać co miesiąc ;) moim zdaniem to tandeta....koszt tego case powinien być maxymalnie 40 zł jak tak szybko się niszczy itp.

#658 green3

green3
  • 3 posts

Posted 17 November 2013 - 13:08

przecież pokrowiec można wymieniać co miesiąc ;) moim zdaniem to tandeta....koszt tego case powinien być maxymalnie 40 zł jak tak szybko się niszczy itp.

Szczerze mówiąc to ciężko mi sobie wyobrazić comiesięczną wymianę pokrowca za 170 zł. Chybaże masz na myśli etui za kilka PLN, choć i na to szkoda by mi było czasu… :)

info dla osób które pisały tu na wątku o zamówieniu z AOS z datami 14-20.11 - mi już telefon wysłali ;)

#659 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 17 November 2013 - 20:01

W zeszłym roku zakupiłem bumper z Apple Store. Po jakimś czasie guma zaczęła pękać. Po upływie gwarancji napisałem do ich sklepu z prośbą o wymianę - udało się ;) Jak to jest z rysowaniem się czarnego 5S? Nadal widać srebrną barwę?

#660 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 17 November 2013 - 22:27

Może ktoś podesłać zdjęcia grafitowego 5S? Ostrzyłam ząbki na czarnego, a tu Apple zrobiło psikus z grafitowym, który wygląda dość nijako...

#661 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 November 2013 - 23:00

Czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia skąd pochodzi telefon?? Nie tylko kraj. Bo mam jednego sprzedawcę na Allegro co pierw pisze ze polski Orange pózniej AOS i nie wiem przez kogo w tym telefonie byłaby realizowana gwarancja. Dla mnie to dość istotna kwestia.

#662 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 18 November 2013 - 11:48

Mógłby mi ktoś kto dostał już iP5S z AOS powiedzieć jaką firmą kurierską wysyłają telefony w tym roku? Sorry za off..

#663 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 November 2013 - 11:56

Ja iPada zamawiałem co prawda - UPS, a drobnica przychodzi pocztą. Case skórzany mam czarny - po 2 tyg wygląda jak nowy. Co do kolorowych - napisane nawet jest na opakowaniu, że wygląd się zmieni - w końcu to skóra. Zamówiłem niebieski skórzany do Aira - zobaczymy jak to będzie z tym ciemnieniem.

#664 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 18 November 2013 - 13:13

Mógłby mi ktoś kto dostał już iP5S z AOS powiedzieć jaką firmą kurierską wysyłają telefony w tym roku?

Sorry za off..

Różnie, może być UPS, może być TNT.

#665 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 posts

Posted 18 November 2013 - 13:53

Mógłby mi ktoś kto dostał już iP5S z AOS powiedzieć jaką firmą kurierską wysyłają telefony w tym roku?

Sorry za off..

UPS

#666 santiago

santiago
  • 14 posts
  • SkądWrZ, Wlkp.

Posted 18 November 2013 - 13:56

Jest możliwość sprawdzenia, kiedy telefony będą z drugiego rzutu? (na które można liczyć, że będą poprawione). Po za tym, jak wygląda kupno telefonu w ASO, co jeśli telefon będzie wadliwy? Ile czasu mam na odesłanie słuchawki? Z ASO odsyłają nowe telefony? Rozumiem, że refub jest wysyłany tylko z polskich serwisów? Przepraszam za oftop, nie wiem gdzie przyczepić temat.

#667 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 18 November 2013 - 13:59

Dostałe 5S, tym razem obudowa dobrze spasowana. Ekran wyraźnie żółty w porównaniu do iP5. Jak jest u Was? Bardziej żółty ekran to norma w 5S?

#668 dopesi

dopesi
  • 68 posts

Posted 18 November 2013 - 14:00

Żółty? Po prostu odcień jest cieplejszy, na pewno cieplejszy niż w Iphone 4s z którego się przesiadłem.

#669 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 18 November 2013 - 14:01

Jest możliwość sprawdzenia, kiedy telefony będą z drugiego rzutu? (na które można liczyć, że będą poprawione). Po za tym, jak wygląda kupno telefonu w ASO, co jeśli telefon będzie wadliwy? Ile czasu mam na odesłanie słuchawki? Z ASO odsyłają nowe telefony? Rozumiem, że refub jest wysyłany tylko z polskich serwisów?
Przepraszam za oftop, nie wiem gdzie przyczepić temat.

Masz 14 dni na zwrot lub wymianę. Bez podania przyczyny, zawsze dostajesz nową sztukę zafoliowaną. Kurier w obie strony na koszt Apple.

#670 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 18 November 2013 - 14:35

Ile jest wolnego miejsca w iPhone 5s z czystym softem bez żadnych aplikacji doinstalowanych w wariantach 32 i 64gb? Szukałem i nie mogłem znaleść :-(

#671 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 November 2013 - 14:43

Sorry za off..

UPS, DHL, TNT zależy jak trafisz.

#672 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 18 November 2013 - 14:45

Ja oglądałem czarnego w ispocie i nie widziałem niczego takiego. A tam ten telefon jest non stop turlany albo po stole albo czymś tam innym.

#673 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 18 November 2013 - 15:10

Jest zdecydowanie cieplejszy niż w moim iP5, ale zostawiam go.

#674 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 18 November 2013 - 15:19

Czy może mi ktoś w końcu odpisać odnośnie rysowania się czarnego 5S? Nadal widać srebrną barwę? Ktoś usunął mojego poprzedniego posta.

#675 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 18 November 2013 - 15:36

Dostałe 5S, tym razem obudowa dobrze spasowana. Ekran wyraźnie żółty w porównaniu do iP5. Jak jest u Was? Bardziej żółty ekran to norma w 5S?

Ile czekałeś na wymianę w Apple Store? Jak to przebiegało?
Co do ekranu, zależy na ile żółty, zapodaj zdjęcie to będzie można się odnieść :).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users