Napisano 23 września 2013 - 13:49
Nie chciałbym przyłączać się do ogólnego biadolenia nad nieudanym systemem, ani też popisywania się jak "u mnie chodzi pięknie". Wkurza mnie trochę takie pisanie , że na iP4 jest jak było, a nawet lepiej. Ludzie pojmijcie - nowy system, nowe wymagania. To tak jak z OS na komputer, nowy OS będzie zawsze bardziej wymagający sprzętowo niż poprzedni. Wprawdzie używam iP5, jednak posiadam też iP4 i iP4S. Zaktualizowam wszystkie. iP4 znacznie zwolnił, wręcz zamula. iP4S nieco lepiej, ale też zauważa się lagi, choć już można tego używać (z pewnym dyskomfortem). iP5 jest oczywiście jeszcze lepszy, a iP5S będzie jeszcze... Ameryki nie odkrywam. To wydaje się logiczne i oczywiste. Tylko po co piszecie, że iP4 działa ja na iOS 6, skoro to nieprawda?
Zupełnie inną sprawą jest innowacyjność (lub jej brak) nowego iOS 7, jego błędy i niedoróbki, a tego jest sporo. Można książkę napisać, pozostaje tylko nadzieja, że zostaną wyeliminowane w ugrade'ach. Jedno jest pewne - widać wyraźnie pośpiech i brak czasu na dopracowanie systemu. Za coś takiego Jobs wywalił by na zbity pysk ludzi odpowiedzialnych. Tak się traci markę, tak się traci firmę. Potrwa to trochę, bo Apple zgromadziło tych miliardów co nieco, ale jeśli ten kierunek się utrzyma, to ja wiem jedno - moim następnym, po 5S. smartfonem, nie będzie telefon firmy Apple.