Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 pierwsze błędy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#76 BodyG

BodyG
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2013 - 12:15

Dla mnie największym błędem jest całkowite zamulenie Real Racing 3 na iPadzie Mini po aktualizacji do iOS7 :/ jak mozna było to tak spartolić - teraz gra jest zupełnie niegrywalna...

poza tym - czemu klawiatura na ipadzie ma stary wygląd?;/ odnotowuję też zwiększona liczbę wymuszonych resetów aplikacji na nowym sofcie... pierwszy raz poczułem że apple poszło w złą stronę - wygląd nowego systemu jak dla mnie się sprawdził ale funkcjonalność zabiła mojego miniaka... mam nadzieję że coś się niebawem zmieni i kolejne aktualizacje są w drodze...

Ciekawe jakim cudem ci słabiej gra Real chodzi ja tez zainstalowalem IOS7 i gra chodzi jak burza i nie tylko gra - zero zawieszen itp

#77 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2013 - 13:42

Niezła reklama.

hehe. Faktycznie :)

#78 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 23 września 2013 - 13:49

Nie chciałbym przyłączać się do ogólnego biadolenia nad nieudanym systemem, ani też popisywania się jak "u mnie chodzi pięknie". Wkurza mnie trochę takie pisanie , że na iP4 jest jak było, a nawet lepiej. Ludzie pojmijcie - nowy system, nowe wymagania. To tak jak z OS na komputer, nowy OS będzie zawsze bardziej wymagający sprzętowo niż poprzedni. Wprawdzie używam iP5, jednak posiadam też iP4 i iP4S. Zaktualizowam wszystkie. iP4 znacznie zwolnił, wręcz zamula. iP4S nieco lepiej, ale też zauważa się lagi, choć już można tego używać (z pewnym dyskomfortem). iP5 jest oczywiście jeszcze lepszy, a iP5S będzie jeszcze... Ameryki nie odkrywam. To wydaje się logiczne i oczywiste. Tylko po co piszecie, że iP4 działa ja na iOS 6, skoro to nieprawda? Zupełnie inną sprawą jest innowacyjność (lub jej brak) nowego iOS 7, jego błędy i niedoróbki, a tego jest sporo. Można książkę napisać, pozostaje tylko nadzieja, że zostaną wyeliminowane w ugrade'ach. Jedno jest pewne - widać wyraźnie pośpiech i brak czasu na dopracowanie systemu. Za coś takiego Jobs wywalił by na zbity pysk ludzi odpowiedzialnych. Tak się traci markę, tak się traci firmę. Potrwa to trochę, bo Apple zgromadziło tych miliardów co nieco, ale jeśli ten kierunek się utrzyma, to ja wiem jedno - moim następnym, po 5S. smartfonem, nie będzie telefon firmy Apple.

#79 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2013 - 13:52

Za Jobsa, Snow Leopard na początku miał bug, który kasował dane z dysku. Nikt nikogo nie wywalił.

#80 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 23 września 2013 - 14:11

Na iPadzie 4 zauważyłem: - centrum powiadomień: nie wyświetlają się wydarzenia całodniowe na dzień bieżący, ale na następny już tak. Bardzo irytujący bug! - centrum sterowania: trzeba kliknąć na nazwę utworu wiele razy aby otworzył się aktualny player. - muzyka: brak możliwości kasowania albumów, można tylko pojedyncze utwory.

#81 domingo744

domingo744
  • 6 postów

Napisano 23 września 2013 - 14:33

Dla mnie najbardziej uciążliwy w iOS 7 jest brak funkcji pomieszaj w poszczególnych zakładkach : wykonawcy, albumy, gatunki (chodzi o mieszanie pomiedzy np. wykonawcami lub w zakresie jednego gatunku). Na dzisiaj opcja jest widoczna tylko w : utwory i listy utworów oraz w obrębie utworów jednego wykonawcy. Zawsze opcja pomieszaj była dostępna z każdego poziomu aplikacji 'muzyka'. Może to zmienią przy kolejnej aktualizacji ...

#82 webrider

webrider
  • 15 postów

Napisano 23 września 2013 - 16:09

Ja zauważyłem, że czasami znika panel z zasięgiem, godziną, i stanem baterii. Bug na iP4

#83 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 23 września 2013 - 18:50

Ciekawe jakim cudem ci słabiej gra Real chodzi ja tez zainstalowalem IOS7 i gra chodzi jak burza i nie tylko gra - zero zawieszen itp

Nie tylko ja tak mam - sa filmiki na youtubie... Niestety ale najlepsza gra wyscigowa jest teraz zupelnie niegrywalna:(

Poza tym jest jeszcze glupi blad na iphonie i ios7 - czasem przy robieniu zdjecia jak chcemy wlaczyc/wylaczyc lampe (przy pionowej orientacji) to nie znika przycisk HDR przez co wylaczenie lampy skutkuje automatycznie wlaczeniem HDR'u bo ikonki nachodza na siebie...

#84 Kotwica

Kotwica
  • 4 postów

Napisano 23 września 2013 - 20:19

1. Jak się człowiek do czegoś przyzwyczai to nowość może być gorsza tylko dla tego że jest nowa 2. Jak wszystko tak i iOS7 ma lekkie problemy wieku młodzieńczego 3. Mnie jedyne co denerwuje to to że nie mogę sobie ustawić nic na tapetę ponieważ mocno przybliża i centruje każdą tapetę i nie da się nic z tym zrobić.

#85 Porsche

Porsche
  • 63 postów

Napisano 23 września 2013 - 20:53

Przyzwyczaiłem się do idealnego działania iOSa na iPadzie. Łezka się w oku zakręciła jak porównałem z iPadami w MediaMarkt gdzie wgrany był jeszcze 6.1.3. A przybliżanie i centrowanie tapety jest spowodowane funkcją 3D. Da się wyłączyć.

#86 jarekjar

jarekjar
  • 5 postów

Napisano 23 września 2013 - 20:57

błędy ios7 U mnie nie działa kalendarz tzn nie świeci się czerwony krzyżyk i nie mozna dodawać zaplanowanych zadań

#87 lovehatehero

lovehatehero
  • 76 postów

Napisano 23 września 2013 - 20:59

Na ipadzie2 mam strasznie wolny internet po 3g :/ jakis koszmar. Też macie podobny problem?

#88 Kotwica

Kotwica
  • 4 postów

Napisano 25 września 2013 - 11:24

Przyzwyczaiłem się do idealnego działania iOSa na iPadzie. Łezka się w oku zakręciła jak porównałem z iPadami w MediaMarkt gdzie wgrany był jeszcze 6.1.3.
A przybliżanie i centrowanie tapety jest spowodowane funkcją 3D. Da się wyłączyć.

Funkcja 3D czyli mam rozumieć to że jak iPadem ruszam to tapeta "pływa" ? Gdzie niby to można wyłączyć, proszę o podpowiedź bo chcę mieć swoją tapetę z powrotem :)

#89 MatMich

MatMich
  • 7 postów

Napisano 25 września 2013 - 12:53

U mnie też nie ma jakiejś super płynności, czasem jak otworze multitask na dole widnieje ikonka programu ale nie widać samej karty. Szkoda też że nowy ios bardziej żre baterię, no cóż można sie było tego spodziewać. Spodobało mi się to że można puszczać w tle muzykę z you tube, tego mi brakowało w poprzedniej wersji :)

#90 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 25 września 2013 - 15:34

Dla mnie najbardziej uciążliwa jest szybko padająca bateria w ipadzie miniMoże to poprawią jakoś w updateach...

#91 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 27 września 2013 - 10:24

zrobilem update do 7.0, ale na szczescie udalo mi sie zejsc do 6.1.3 na ipadzie mini i wiem ze nigdy nie zrobie juz aktualizacji poki ten sprzet bedzie dzialal. wie ktos moze jak skasowac powiadomienie przy ikonce ustawien przypominajacej o tej felernej aktualizacji?

#92 Kayne

Kayne
  • 189 postów

Napisano 27 września 2013 - 19:07

Bolsu07, jak masz JB jest apka w Cydii Software Update Killer, wyłącza powiadomienia o aktualizacjach iOSa. Inaczej zdaje się, że się nie da.

#93 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 27 września 2013 - 19:09

Bolsu07, jak masz JB jest apka w Cydii Software Update Killer, wyłącza powiadomienia o aktualizacjach iOSa. Inaczej zdaje się, że się nie da.

Fajnie że zrobi JB na 6.1.3 i iPadzie Mini.

#94 szymonslodyczka

szymonslodyczka
  • 11 postów

Napisano 27 września 2013 - 20:10

Mnie zastanawia jedynie fakt, dlaczego spotlight nie wyszukuje mi treści smsów pomimo, że w ustawieniach są ona na 1 miejscu (generalnie ma jakieś braki w wyszukiwaniu). Dodatkowo kiedy wchodzę na skrzynkę sms i chce wyszukać wiadomości od konkretnej osoby też nie mi tego nie wyszukuje, a fizycznie te wiadomości są w skrzynce. Jakieś pomysły?? Bo szczerze jeszcze nie spotkałem się z takim problemem.

#95 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 27 września 2013 - 20:54

Może dlatego, że na iPadzie nie ma smsów.

#96 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2013 - 20:59

ale jest iMessage i pewnie o to chodziło

#97 szymonslodyczka

szymonslodyczka
  • 11 postów

Napisano 27 września 2013 - 21:30

Przepraszam was ale pomyliłem miejsca i zamiast wpisać problem dotyczący ipada, wpisałem problem dotyczący iphona. Chodzi generalnie o iphona 4 16 gb. Jeśli ktoś umie mi pomóc bardzo był bym wdzięczny.

#98 djmarco83

djmarco83
  • 8 postów

Napisano 28 września 2013 - 05:26

A ja mam problem z internetem. Chodzi o to, ze net zamula. Strony ładują sie tak jak bym miał jakieś 512kb prędkość. Po wifi mam 40Mb a po sieci GSM mam 5Mb a strony ładują sie masakrycznie długo. Poza tym po GSM zasięg mam lipny. Wcześniej na 6.1.3 tego nie miałem. Internet działa szybko. Mam ipad4

#99 spijanowska

spijanowska
  • 13 postów

Napisano 28 września 2013 - 11:03

Witam, Mam taki problem ostatnio wgralam ios 7 i mam problem z ustawieniem tapety, jakiej chce. Chodzi o to, że kiedy próbuje ustawić jakiekolwiek ze swoich zdjęć obrazek za bardzo się przybliża i nie umiem zrobić normalnego rozmiaru aby cała tapeta była widoczna tak jak na ios 6 było bez problemu. Wie ktoś może jak się z tym uporać? Z góry dziękuje, mam nadzieję że nie będe musiała mieć cały czas systemowych tapet.

#100 claas86

claas86
  • 8 postów

Napisano 28 września 2013 - 19:31

U mnie safari nie reaguje jak zmieniam tryb przeglądania na prywatny :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych