Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 pierwsze błędy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#51 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 21 września 2013 - 09:07

Nie jest tak źle. Kilka rzeczy irytuje, ale to chyba wymaga zmiany przyzwyczajeń.

jakich przyzwyczajeń. nie reagująca przeglądarka na polecenia. zwiecha totalna, aplikacje niedostosowane do ios 7. tytuly filmow porozwalane na calym ekranie. galeria tragedia. tak wolne animacje ze jak chce cos zrobic to jeszcze zdj nie wrocilo na miejsce (mowie o zamknieciu gestem) chce przewinac w dol a tu nie reaguje. brak plynnosci w animacji powrotu do strony glownej i masa masa innych bledow. w mojej ocenie to zwykla alfa systemu. trzeba naprawde nie wiedziec za co sie placi zeby byc zachwycony, tym systemem. ale co ja sie tam znam..

#52 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 września 2013 - 09:47

Co do aplikacji to kwestia czasu, nie uważasz, że to normalne? Co do zawiech itp. na 5S działa mega płynnie, na 4S rzeczywiście wolniej. Błędów odnośnie safari nie zauważyłem. Jak dla mnie takie rzeczy to "błędu wieku niemowlęcego" dobrze, że nie wpływające na Nasze życie, to tylko iOS. Bo już np. nowym Boeingami bałbym się latać ;)

#53 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 21 września 2013 - 09:57

Jestem perfekcjonista dlatego jak nie ma na samym starcie efektu "WOW" to tego nie uzywam. Zgadzam sie z toba w 100%, ze to sa bledy wieku dzieciecego. Poki co moglem wrocic na 6.1.3 inaczej tablet poszedlby na sprzedaz. Choc przyznaje gdy te bledy beda wyeliminowane z czystym sumieniem dokonam aktualizacji. Albo cos urywa tyłek albo jest do niczego, dlatego tez poluje na 5S :D

#54 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 21 września 2013 - 12:23

Mój ipad 3 się bardziej grzeje i przy ładowaniu i używaniu jednocześnie czasami spada mi poziom baterii :/

#55 Klimaa

Klimaa
  • 8 postów

Napisano 21 września 2013 - 12:51

Trzeba poczekać na kolejne uaktualnienia aby ios 7 mógł być w pełni funkcjonalny bo wiadomo na początku zawsze będą błędy..

#56 rafszy

rafszy
  • 1 postów

Napisano 22 września 2013 - 13:35

Mogę otworzyć Kiosk, ale nie mogę go zamknąć. Ekran z półkami nie reaguje na żadne gesty. Dalej. Za czasów 6.1.3 można było "podnieść" ekran i pokazały się wszystkie uruchomione aplikacje. Można było jedną nacisnąć, przytrzymać i wyłączyć. Teraz pokazują się miniatury ale jak je wyłączyć? Pozdrawiam

Rownież mam problem z kioskiem na iPadzie mini, otworzyć mogę, ale zamknąć już nie można i nie reaguje na żadne gesty. Restartowalem urządzenie i ponownie uruchomilem kiosk, efekt niestety ten sam :-(

#57 Yobel

Yobel
  • 17 postów

Napisano 22 września 2013 - 17:20

Też mam problemy z zamknięciem Kiosku, gest palców nie działa, jedyny sposób na zamknięcie aplikacji to... wyłączenie całego iPada. Czy ktoś może wie, czy da się go zamknąć, bow tej chwili aplikacja jest bezużyteczna?

#58 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 22 września 2013 - 19:43

Przycisk home...

#59 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 22 września 2013 - 19:51

Czy ktos ma podobny problem z App Store- w zakladce updates wciaz widnieje lista zaktualizowanych juz aplikacji. W ios 6 po updacie znikaly i okno zostawalo puste. Teraz mam spis aktualizacji z 3 dni.

#60 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 22 września 2013 - 20:32

Mam tak samo... Kolejny bug... :/

#61 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 września 2013 - 20:34

to akurat nie jest bug. Skoro aplikacje mają autoupdate, to powinieneś chyba wiedzieć co, gdzie, kiedy i jakie zmiany były.

#62 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 22 września 2013 - 20:42

Nie mam autoupdate, to że jest nie znaczy że z niego korzystam :) na co mi ta informacja do końca żywotności urządzenia, że np. zaktualizowano aplikację "krzak" Natomiast w funkcji szukaj w appstore nie moge skasować ostatnio wyszukiwanej frazy, tzn. skasować mogę, ale jak przejdę w inne okno to fraza znowu się pojawia, to samo jak zamknę appstore i otworzę. Szczegół ale jednak...

#63 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 22 września 2013 - 20:58

Dla mnie istotnym bugiem jest brak tapety ekranu blokady w momencie gdy mamy powiadomienie np. o nowym sms. Zamiast tapety jest brzydkie, szare tło.

#64 Yobel

Yobel
  • 17 postów

Napisano 22 września 2013 - 21:30

Przycisk home...

W moim przypadku Home nie działa...

#65 bebeto97

bebeto97
  • 41 postów
  • SkądWawa

Napisano 22 września 2013 - 22:35

U mnie kiosk zamyka tylko "home". Natomiast ładuję dziś ipad 2 od godziny 12 (jestes 23.26) i pokazuje, że mam 70%. Nie wiem co jest grane do tego kiedy miałem 64% odebrałem email zamknąłem ipad, zaraz zerknąłem jeszcze raz (zapomniałem sprawdzić która godzina) patrze na procent baterii a tam....63%. Co do innych błędów hmmm czesto w grach albo aplikacjach "wyrzuca mi prośbę o zalogowanie do icloud bo zgubił coś - przynajmniej tak myśle- a za chwile pyta o to czy chce zainstalować coś jeszcze. Wszyscy do tej pory chcieli centrum kontoli - czy jak to tam się nazywa ( tam gdzie włącza sie szybciej wifi - przesunięcie palca od dołu ekranu) mnie osobiście to wkurza bo pod czas czytania zamiast podsunąć stronę do góry to mi się pokazuje centrum:/... Chyba przywykłem do starej wersji. Ale tak to system nic dodać nic ująć.... Podoba mi się i korzystam z tego co jest;) i czekam na kolejne update:) Będzie dobrze;)

#66 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 22 września 2013 - 23:56

Centrum sterowania można wyłączyć. Ustawienia>centrum sterowania.

#67 bebeto97

bebeto97
  • 41 postów
  • SkądWawa

Napisano 23 września 2013 - 08:24

Żeczywiście;) heh. Zapomniałem jeszcze dodać, że jak odbieram meila i usuwam spam i przeczytam wszystkie inne wiadomości to często po wyjsciu z aplikacji pokazuje , że dalej mam ileś tam meili nie przeczytanych.

#68 fotodawido

fotodawido
  • 55 postów
  • SkądWarszawa/Poznań

Napisano 23 września 2013 - 09:09

GPS blednie wskazuje polozenie...

#69 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 września 2013 - 10:05

Na czwórce nie da się przewinąć ani zatrzymać utworów z control center i zablokowanego ekranu. Również za pomocą pilota w samochodzie nie da się tego zrobić

#70 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 23 września 2013 - 10:17

Jeśli się nie da, to czemu ja nie mam z tym problemów? Start, pauza, głośniej, ciszej, do przodu, do tyłu, następny utwór, poprzedni utwór - wszystko działa. Ogólnie mam wrażenie, że niektórzy przekombinowali przed aktualizacją poprzez jakieś restore czy inne sztuczki. Ja tylko zrobiłem aktualizację OTA i chodzi wszystko bez problemu.

#71 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 września 2013 - 10:24

Jeśli się nie da, to czemu ja nie mam z tym problemów? Start, pauza, głośniej, ciszej, do przodu, do tyłu, następny utwór, poprzedni utwór - wszystko działa.

Ogólnie mam wrażenie, że niektórzy przekombinowali przed aktualizacją poprzez jakieś restore czy inne sztuczki. Ja tylko zrobiłem aktualizację OTA i chodzi wszystko bez problemu.

Aaa... no tak. Tobie działa dobrze, to innym też musi. Problem rozwiązany.

#72 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 23 września 2013 - 10:37

Nie musisz być złośliwy. Chodziło mi o to, że problem nie występuje w każdej iP4, co wynika z Twojego wpisu.

#73 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2013 - 10:50

U mnie na 4S działa bardzo dobrze. Porównywalne do iOS 6. Wygląd systemu na prezentacji i zdjęciach zupełnie mi się nie podobał ale na żywo z bliska wyglada świetnie. Ikony prezentują się ładnie a całość pod spodem bardzo spójna i stonowana. Moim zdaniem kawał świetnej roboty. Brawo dla Iva.

#74 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 23 września 2013 - 11:55

Dla mnie największym błędem jest całkowite zamulenie Real Racing 3 na iPadzie Mini po aktualizacji do iOS7 :/ jak mozna było to tak spartolić - teraz gra jest zupełnie niegrywalna... poza tym - czemu klawiatura na ipadzie ma stary wygląd?;/ odnotowuję też zwiększona liczbę wymuszonych resetów aplikacji na nowym sofcie... pierwszy raz poczułem że apple poszło w złą stronę - wygląd nowego systemu jak dla mnie się sprawdził ale funkcjonalność zabiła mojego miniaka... mam nadzieję że coś się niebawem zmieni i kolejne aktualizacje są w drodze...

#75 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 23 września 2013 - 12:11

U mnie na 4S działa bardzo dobrze. Porównywalne do iOS 6. Wygląd systemu na prezentacji i zdjęciach zupełnie mi się nie podobał ale na żywo z bliska wyglada świetnie. Ikony prezentują się ładnie a całość pod spodem bardzo spójna i stonowana. Moim zdaniem kawał świetnej roboty. Brawo dla Iva.

Niezła reklama.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych