Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 pierwsze błędy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#26 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:26

No to nie mów, że w Polsce działa, działa w USA, na razie nie zrobili blokady po IP, ale mówienie, że kłamstwo to jest nadużycie. Mały odsetek użytkowników iOS ma amerykańskie AppleID.

Sorry ale jeśli ktoś pisze

Racja tylko w USA można mieć "iRadio".

to rozumiem to w ten sposób, że chodzi o terytorium tego kraju co jest niestety kłamstwem bo słuchać można i poza USA. Gdyby kolega napisał "Racja, tylko na koncie US można mieć iRadio" wtedy zgoda, wszystko się zgadza. Zastrzeżeń brak.

#27 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:26

Ja nie mam iOS7, nawet nie wiem jak co włączyć... :) ale jak byk widać jakie pytania się non stop powtarzają... szybciej zrobić info o tych paru rzeczach niż pisać na czerwono ciągle

#28 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:28

dm76 tyle, że ludzie i tak nie zaglądają na pierwszą stronę a od razu walą pytanie.

#29 brzechwa99

brzechwa99
  • 40 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:30

Wie ktoś czy tapeta na zablokowanym ma być taka rozmazana? bo nie widzę sensu jeśli ma być taka..... mi nie działa Siri w ogóle.... a ponadto nie mam iTunes radio ( mam konto polskie) ale za to mam iTunes Match.

#30 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 września 2013 - 11:33

U mnie nie jest rozmazana.

#31 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 19 września 2013 - 11:38

Moderatorzy - zamiast straszyć warnami w innym wątku, pisać o nadużyciach - czemu jeszcze nie przykleiliście tematu z wypunktowanymi podstawami o iOS7

- jak jeszcze wrócić do iOS6
- jak włączyć radio
- jak włączyć pogode czy różne paralaksy
- czemu sklep nie odpowiada, nie updateów,

Przykleić wielkimi literami i byłoby choćby o połowe mniej powtarzających się co 3 minuty zapytań

I banować.

#32 kamil359

kamil359
  • 23 postów

Napisano 19 września 2013 - 11:45

Chciałbym ustawić swoją tapete lecz każde zdjęcie (niezależnie od rozdzielczości) zostaje wycentrowane i przybliżone. Wyjątkiem była pierwsza tapeta, która była ustawiona wcześniej, przed instalacją iOS7. Teraz mogę jedynie wybrać określony kadr ze zdjęcia. Ma ktoś jakieś pomysły?

#33 bodzious

bodzious
  • 51 postów

Napisano 19 września 2013 - 17:47

Czy ktoś wie jak zmienić dock w ios 7 na taki z ios 6, ten nowy jest po prostu brzydki.

#34 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 19 września 2013 - 18:10

Czy ktoś wie jak zmienić dock w ios 7 na taki z ios 6, ten nowy jest po prostu brzydki.

Bez JB się nie da.

Poziom pytań na tym forum zaczyna sięgać dna.

#35 MariuszR

MariuszR
  • 24 postów
  • SkądPabianice, Poland

Napisano 19 września 2013 - 19:54

Może mi ktoś powiedzieć czy tylko ja tak mam czy też jest to bardziej powszechne zjawisko. Zaktualizowałem iPada mini do iOS 7 i występują następujące problemy: - co kilka minut się wykłada i restartuje, głównie w czasie korzystania z safarii - safari po zamknięciu wylogowuje z Facebooka ?

#36 gibakrk

gibakrk
  • 64 postów

Napisano 19 września 2013 - 23:11

Po wgraniu ios7 brak aparatu. Nie ma ikonki, nie ma mozliwości zrobienia zdjęć w instagramie/fb itd. Co jest?!

#37 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 19 września 2013 - 23:23

Z założenia nie ruszałem tego wątku aż tu nagle przełamałem się.Widzę,że to jest 100% kopia ostatniego tematu w którym pseudo dev nie umieli czegoś włączyć/zmienić.

#38 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 19 września 2013 - 23:44

Szczerze mówiąc nie jestem nawet zawiedziony a załamany. Po aktualizacji do iOS 7 na iPadzie mini, nie działa mi internet przez 3G, nie mogę zalogować się do Face Time, ani iMessage oraz Facebooka (z menu ustawień), wszystko jakby jest związane pośrednio z błędem połączenia z internetem, mimo że jestem podłączony do WiFi, które w Safari i aplikacjach działa. Restart nic nie wniósł. Jakieś pomysły?

#39 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 września 2013 - 09:53

Automatyczna regulacja jasności ekranu - u mnie nie działa

#40 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 20 września 2013 - 10:59

jesli komus nie pasuje iOS 7 to szybko sciagac 6.1.3 shift i odtworz :) dziala bez dfu i bez bledow

#41 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 11:26

Szczerze mówiąc nie jestem nawet zawiedziony a załamany. Po aktualizacji do iOS 7 na iPadzie mini, nie działa mi internet przez 3G, nie mogę zalogować się do Face Time, ani iMessage oraz Facebooka (z menu ustawień), wszystko jakby jest związane pośrednio z błędem połączenia z internetem, mimo że jestem podłączony do WiFi, które w Safari i aplikacjach działa. Restart nic nie wniósł. Jakieś pomysły?

Zresetuj ustawienia internetu, zamknij aplikację. Wpisz jeszcze raz ustawienia APN, użytkownika i hasła. Zadziała. Też tak miałem.

#42 ale_wino

ale_wino
  • 86 postów

Napisano 20 września 2013 - 13:17

Ten problem na szczęście rozwiązałem, a rozwiązanie okazało się tak prozaiczne, że nawet o nim nie pomyślałem - doładowałem konto... ;) Musiałem wykorzystać całą kasę akurat w dniu instalowania iOS 7 i zrzuciłem winę na nowy system. Nadal jednak nie mogę zalogować się ani do iMessage ani do Face Time, wyskakuje mi błąd połączenia sieci, nawet gdy jestem podłączony do WiFi.

#43 Bartito

Bartito
  • 136 postów

Napisano 20 września 2013 - 14:03

U mnie laguje przy zamukaniu aplikacji gestem. Tak jakby tapeta się aktywowala dopiero gdy puszczam gest a cześniej jest tylko jeden kolor. Dziwne...

#44 Porsche

Porsche
  • 63 postów

Napisano 20 września 2013 - 16:46

Błędy iOS 7 na iPadzie 4 Wygląd nowego iOSa moim zdaniem na +. Jednak działanie trochę przybliża do konkurencji… ;) Błędy jakie znalazłem: - brak płynności podczas włączania multitaskingu gestem, przewijania i włączania ostatnio otwartych programów (strasznie szarpie) - brak płynności podczas zamykania programu gestem 5 palców - brak płynności w animacji "bąbli" w Game Center (szczególnie przy przełączaniu między zakładką "Ja" a "Znajomi") - brak płynności podczas otwierania Spotlight - nie zawsze wyświetla się lista programów do zaktualizowania w App Store (zamiast tego informacja, że wszystkie są aktualne) - podczas zmiany tapety (po naciśnięciu przycisku "Ustal...") zawiesza się na parę sekund, brak płynności podczas samego przeglądania tapet - niebieskie podświetlenie kategorii w ustawieniach "miga" czasami podczas przewijania - czasem w Centrum powiadomień przy temperaturze są dwa znaki stopni (np. 14°°C). Ja piszę, że brak płynności, a chodzi mi po prostu o lagi. To się głównie rzuca w oczy, ale jeszcze pare rzeczy powinno działać płynniej (przynajmniej jak w poprzedniej wersji). Wszystko co napisałem dotyczy iPada 4. Słyszałem od znajomych, że podobne problemy są na iPadzie 2, ale co ciekawe na iPadzie Mini prawie wszystko działa dobrze. EDIT Jeszcze błędy: - brak płynności podczas obracania (zmiany orientacji) kiedy jeteśmy na ekranie głównym - czasem komunikat "Cannot Connect to App Store" kiedy ustawiam sortowanie "By Rating".

#45 mikehail

mikehail
  • 36 postów
  • SkądGliwice, PL

Napisano 20 września 2013 - 19:36

U mnie wystąpił inny problem zniknął pasek górny z info o sieci, godzinie,naładowaniu baterii, pojawia się tylko jak wejdzie się w menu. Wie ktoś o co chodzi?

#46 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 20 września 2013 - 19:48

U mnie wystąpił inny problem zniknął pasek górny z info o sieci, godzinie,naładowaniu baterii, pojawia się tylko jak wejdzie się w menu. Wie ktoś o co chodzi?

Restart. Sporo jest takich byków.

#47 dahaakaa

dahaakaa
  • 35 postów
  • SkądRvk, IS

Napisano 21 września 2013 - 00:00

Chciałbym ustawić swoją tapete lecz każde zdjęcie (niezależnie od rozdzielczości) zostaje wycentrowane i przybliżone. Wyjątkiem była pierwsza tapeta, która była ustawiona wcześniej, przed instalacją iOS7. Teraz mogę jedynie wybrać określony kadr ze zdjęcia. Ma ktoś jakieś pomysły?

heh, mam to samo, niby jest opcja przesuń i rozciągnij ( nie wiem jak to dokladnie nazwali po polsku) ale...nie działa. tapeta musi mieć rozmiar dokładnie jak ekran, inaczej powiększa i juz. przesunę tapetę, wraca jak było, zmniejszę...wraca jak było. chyba trzeba poczekać na ios 7.0.1

no i oczywiście dość powszechna rzecz, system pooooowooooolny jak żółw. a animowana tapeta to już tragedia, mogli by sobie darować.

#48 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 września 2013 - 00:03

Na iPhone 4 po wyjściu z aplikacji muzyka dźwięk potrafi się zacinać (telefon nie wyrabia) co jest na maksa wkurzające. Na iOS 6 nigdy nie było takiej sytuacji, reszta mogła przyciąć ale muzyka zawsze leciała płynnie. Takie coś jest niedopuszczalne, jeżeli tego nie naprawią w następnym update, to jedna z kluczowych funkcji telefonu jaką jest dla mnie iPod stała się bezużyteczna. z "mniejszych" błędów: - 3G / edge potrafi nie załapać, najprościej włączyć i wyłączyć tryb samolot - to samo miałem na iOS 6 - telefon pokazuje, że aplikacje zostały automatycznie uaktualnione. Nie zostały. - dzisiaj telefon miał problem z uaktualnieniem aplikacji, pobrała się ale zacięło się na instalacji - inne błędy wymienione wcześniej w temacie Zaskoczony jestem natomiast tym, że zniknął tzw. efekt uścisku śmierci. Na iOS 5 go nie było, jednak przez wszystkie wersje iOS 6 iPhone tracił zasięg. Teraz jest tak jak na 5.

#49 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2013 - 08:12

Generalnie podstawowym błędem jest już sama aktualizacja do iOS 7... :P

#50 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 września 2013 - 08:31

Generalnie podstawowym błędem jest już sama aktualizacja do iOS 7... :P

Nie jest tak źle. Kilka rzeczy irytuje, ale to chyba wymaga zmiany przyzwyczajeń.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych