Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#1376 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 28 października 2013 - 19:05

Poużywałem trochę tej siódemki w najnowszej wersji, i do cięć w animacjach da się przywyknąć, można je przeżyć, ale (do k***wy jasnej!) telefon służy do dzwonienia, a jak mam to robić kiedy aplikacja odpowiedzialna za telefon jest jednym wielkim bólem d*py w tym iOS? Powiadomienia widma, rozmowa widoczna w dialerze długo po zakończeniu, problem z odebraniem czy zakończeniem rozmowy, czy ostatni zwis, który powodował, że musiałem nacisnąć 10x jedną z zakładek [Wszystkie|Nieodebrane] żeby doczekać się reakcji (klawisz podświetlał sie jako wciśnięty ale nic się więcej nie dzało), podobnie jak przechodzenie między kontaktami, ostatnimi, czy klawiaturą telefonu... Dziś pracownik iSpot w Starym Browarze oznajmił cytuję "iOS 7 na iPhone 4 to niestety kaplica, system był tworzony pod mocne podzespoły aktualnych modeli", jednak na moje pytanie po co w takim razie wydali go na stary sprzęt, mogąc pozostawić poczciwą 6. nie odpowiedział nic, tylko grzecznie się wycofał. Mogliby otworzyć okno podpisywania 6.1.3 i wtedy zmierzyli ilu użytkowników dokonało powrotu, dostali by współmierny wynik adaptacji systemu, aniżeli chwalenie się wysokim wynikiem przymuszonych aktualizacji.

#1377 kadilak

kadilak
  • 33 postów

Napisano 28 października 2013 - 19:50

Co to z pytanie? Sądzę, że przy tak dużej aktualizacji piać będą w całym wszechświecie. Nie sądzę by ukazała się w najbliższym czasie. Może będą to drobne poprawki.

PS. Co Ci przeszkadza w 7.0.3? Bo ja się nie mogę doszukać problemów u siebie.

W iOS 7.03 jest dużo błędów, a o niektórych wspomniałem wcześniej. Z każdym dniem pojawiają się nowe problemy, więc więcej zepsuli niż naprawili. To nadal beta i trzeba czekać na aktualizacje.

#1378 valdas

valdas
  • 100 postów
  • Skądprzy samej Litwie

Napisano 28 października 2013 - 20:00

A może ktoś pokazać screena jak wygląda czas użycie/gotowość na 5S? :)

[ATTACH=CONFIG]17908[/ATTACH]

Wyłączone niektóre usługi systemowe mam.

[ATTACH=CONFIG]17910[/ATTACH]

Kto mam problemy z baterią na iOS 7.0.3 to trzeba wyłączyć CZĘSTO ODWIEDZANE.

#1379 speedway

speedway
  • 172 postów

Napisano 28 października 2013 - 20:53

Zaryzykowałem i zaktualizowałem swoją poczciwą czwórkę. Powyłączałem wodotryski i sam system chodzi dość podobnie do ios6. co mi się podoba? -lepszy zasięg, jakieś 2 kreski lepiej. -centrum powiadomień mimo, że rzadko używam - aparat i sama migawka wydaje mi się, że chodzą szybciej. -możliwość powrotu palcem. Tego mi brakowało -przyciski odtwarzacza, w końcu bez podwójnego kliku.. Natomiast. Aplikacja telefonu i wiadomości.. DRAMAT!:mad: jak można coś takiego zrobić? Brak możliwości wyboru ciemnego tła jest po prostu żenadą i zakrawa o kpinę:roll: w Spotlight da się zrobić czarną klawiaturę, w wiadomościach i telefonie oczywiście się nie da i wszystko wygląda jak gówno.. Bateria w ios6 w użyciu lekko ponad 8h, teraz ledwie 6h. :-| Ajfon niby taki multimedialny, kombajn, cudo.. Ale zmiany utworu przyciskami głośności jak nie było, tak nie ma. Trzeba dopiero wyciągnąć telefon, kliknąć i dopiero później schować..( Wiem, JB był, ale już go nie ma) Sony Ericsson miał taką opcję milion lat temu...:roll:

#1380 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 28 października 2013 - 20:57

Trzeba dopiero wyciągnąć telefon, kliknąć i dopiero później schować..

Jeśli używasz oryginalnych słuchawek, albo chociaż takich wyposażonych w przycisk do odbierania rozmów, przyciśnij dwa razy aby przełączyć dalej, a trzy razy aby przełączyć wstecz.

Szkoda, bo iPhone 4 na 6 naprawdę sobie świetnie radził, jesteśmy świadkami postarzania produktu, trzeba być tego świadomym.

#1381 speedway

speedway
  • 172 postów

Napisano 28 października 2013 - 21:06

Używam innych, ale niestety przycisków nie mają;) Fajnie by było mieć taka opcję na przyciskach samego telefonu bo bardzo często trzymam rękę w kieszeni, w której mam iP. Zabezpieczyłem się na ewentualność związaną ze słabym działaniem ios7 i zapisałem shsh do 6.1.2 i 6.1.3:cool: Zaczekam, i zobaczę czy coś poprawią. Stara czwórka w zupełności wystarcza do tego co robię więc nie zbieram się na wymianę na coś lepszego. Przyzwyczaiłem się;)

#1382 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 28 października 2013 - 21:29

hej, jak na ios7 udostepniac pliki dla mojego imaca ? nie wykrywa mi nic, mam wszystko wlaczone i szuka ale nic nie widzi.

- - - Połączono posty - - -

airdrop w5s nie wykrywa mi imaca i viceversa a jak lacze przez bluetooth to pisze ze nie sa kompatybilne.... jakies pomysly ?

#1383 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 października 2013 - 21:37

tak, AirDrop nie działa pomiędzy OS X i iOS

#1384 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 28 października 2013 - 22:12

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#1385 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 29 października 2013 - 10:43

Mój problem braku streamu zdjęć do PC przy iOS 7 rozwiązała aktualizacja itunesa ;) Co do air dropa, ktoś tego używa? Ja słyszałem, że najlepsze co z nim można zrobić to wyłączyc w celu oszczędzenia baterii.

#1386 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 października 2013 - 11:03

Proszę mi powiedzieć co oznacza w ios7 w usługach systemowych. 1.diagnostyka i użycie jak to wyłączę to ? 2.iAD oparte na położ.jak to wyłączę to ? 3.Popularne w pobliżu-jak to wyłączę to ? 4.Sieć Wi-Fi -jak to wyłączę to ? 5.Szukaj sieci kom-jak to wyłączę to ? Bardzo proszę o wyjaśnienie.

#1387 valdas

valdas
  • 100 postów
  • Skądprzy samej Litwie

Napisano 29 października 2013 - 11:15

[QUOTE=buldoggg;2204730]Proszę mi powiedzieć co oznacza w ios7 w usługach systemowych.

1.diagnostyka i użycie jak to wyłączę to ?
2.iAD oparte na położ.jak to wyłączę to ?
3.Popularne w pobliżu-jak to wyłączę to ?
4.Sieć Wi-Fi -jak to wyłączę to ?
5.Szukaj sieci kom-jak to wyłączę to ?

Du verl

#1388 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 października 2013 - 11:20

Waldas wiem gdzie to jest ale nie obczajam tego co to wszystko oznacza gdy wyłączę.

#1389 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 29 października 2013 - 11:30

1. wysyła dane do apple? 2. reklamy oparte na tym gdzie przebywasz 3. w appstore pokazuje rzeczy, które kupują ludzie blisko tam "gdzie stoisz", przebywasz, mieszkasz

#1390 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 października 2013 - 11:32

Bardzo ci dziękuje a co jeżeli chodzi o punkt czwarty i piąty ? jak wyłączę to.....?

#1391 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 29 października 2013 - 12:12

4. Możliwe że przyspiesza łączenie z wifi 5. Lokalizacja wspomaga szukanie sieci GSM jak odzyskasz zasięg np po wyjściu z windy czy metra

#1392 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 października 2013 - 12:55

Dzięki za wyczerpujące wypowiedzi.

#1393 sedziu_

sedziu_
  • 241 postów

Napisano 29 października 2013 - 13:46

5s ma prawo sie restartowac w koncu nowa architektura procesora, wiec trzeba apki dostosować.

Mylisz się, aplikacje mogą się restartować, wywalać itp, nowy system, wiadomo, developerzy powinnio je dostosować, ale system przez błędnie napisaną aplikację nie powinien nawet drgnąć.

#1394 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:21

140 stron z pierwszych wrażeń iOS7? Pojemny ten system heheheheh :)

#1395 minicomp

minicomp
  • 69 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:30

Mylisz się, aplikacje mogą się restartować, wywalać itp, nowy system, wiadomo, developerzy powinnio je dostosować, ale system przez błędnie napisaną aplikację nie powinien nawet drgnąć.

Twoja teoria na przykładzie androida trochę sie nie sprawdza.

#1396 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 października 2013 - 14:34

teoria jest poprawna, ale rzeczywistość zawsze skrzeczy ;)

#1397 sedziu_

sedziu_
  • 241 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:53

Twoja teoria na przykładzie androida trochę sie nie sprawdza.

Wszystkich dotyczy, androida też. Chociaż jak tam z tym jest to nie wiem.

#1398 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 29 października 2013 - 15:05

Fajnie że wprowadzili w ios7 że podczas nagrywania wideo można zoom'ować,mimo że mam tylko zoom cyfrowy ale czasem może się coś takiego przydać.

#1399 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 31 października 2013 - 20:51

#1400 Kamilooo

Kamilooo
  • 146 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 12:00

W iOS w centrum sterowania powinny te przyciski od wifi itp przesuwać na boki i powinien tan być jeszcze dostęp do 3G

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych