Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#1401 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 postów
  • SkądŻory, Poland

Napisano 01 listopada 2013 - 13:00

Mam straszny dylemat czy aktualizowac czy sie wstrzymac.Mam 6.1.3 i nie wiem co zrobic.Nikt tego za mnie nie zrobi.Czy na 4s chodzi juz plynnie?

#1402 kurdzio

kurdzio
  • 14 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 14:48

W tym wątku są już opinie o iOS7 na czwórce, np. [url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/280763-ios7-pierwsze-wrazenia-138.html#post2204475[/url]

#1403 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 14:55

Mam straszny dylemat czy aktualizowac czy sie wstrzymac.Mam 6.1.3 i nie wiem co zrobic.Nikt tego za mnie nie zrobi.Czy na 4s chodzi juz plynnie?

Idź do sklepu i pobróbuj...
Wg mnie nie ma żadnych korzyści przejścia na 7, działa gorzej, wygląda gorzej, wszystko tam jest kompletnie nieprzemyślane, narysowane w przypadkowych miejscach, w przypadkowy sposób...

#1404 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 01 listopada 2013 - 15:20

o płynności z iOS 6 na iOS 7 możesz zapomnieć :) Nie ma tragedii , ale do iOS-owskiej płynności dużo mu brakuje :)

#1405 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 15:44

Witam. Mam pytanie do posiadaczy Iphone 5. Czy również wy zauważyliście troszeczkę zlagowaną animację podczas wychodzenia z aplikacji jakiejś?

#1406 kubbach

kubbach
  • 80 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 16:57

Witam. Ja zauważyłem niestety i bardzo mnie to irytuje.

#1407 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 19:40

Is Apple Plotting Against Your Old iPhone to Make You Buy a New One? | Daily Ticker - Yahoo Finance

Dla tych co znają angielski. W linku informacja o głośnym artykule z (przed?)wczorajszego NYT dotyczącego celowego wypuszczenia iOS7 na iPhone 4 w celu spowolnienia urządzenia i zmuszenia do zakupu nowszego modelu. Dla mnie kobieta ma racje- jesli cos zle działa, nie zmusza się ludzi do wgrania i używania tegoż.

#1408 minicomp

minicomp
  • 69 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 20:09

Jaka konspiracja w ogóle :P Ja mam pod ręka 4, 4s (blisko) i 5 i jedyny z którego nie jestem do końca zadowolony z 4.

2 dni temu porównywalem ip4 z 6 i 7 ( z krotszymi animacjami ) ios 6 jest o jakieś 0,1-0,2 szybszy podczas otwierania aplikacji reszta tak samo. Za to 7 o wiele szybciej ładuje strony niż 6. W 7 czasem zdarzają sie spadki klatek w animacjach (iphone 4)

Gdyby animacje w 7 zostały skrócone to byłby tak samo "lekki" jak 6

Witam. Mam pytanie do posiadaczy Iphone 5. Czy również wy zauważyliście troszeczkę zlagowaną animację podczas wychodzenia z aplikacji jakiejś?

Przy animacjach z włączona opcja redukuj ruch raczej rzadko sie zdarza.

#1409 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 20:27

Ale masz 4s i 5.a ja nie i muszę korzystać z tego, dla którego ios7 nie jest stworzony. Mam gdzieś te pół sekundy, ale nie zniose klatkowania, i to mnie niesłychanie drażni. Druga kwestia, jestem naprawdę intensywnym użytkownikiem funkcji dla których telefon został stworzony-dzwonienia i pisania, nie raz przy rozmawiamy,potrzebie szybkiego zadzwonienia do drugiej osoby, nie daj losie żeby dzwonić jednocześnie, telefon łapie takiego mula a jednocześnie nabiera takiej lekkości w dłoni,że chciałoby się przeprowadzić test lotnosci... Dotyka mnie to i wkurza bo tego nie było. Nie chcę ios7, chce 6, problem w tym, że nie mogę mieć bo co, bo nie? Brak oficjalnego stanowiska Apple w stosunku do użytkowników iPhone 4 jeszcze bardziej drażni. Powiecie,żebym zmienił platformę,ale nie widzę ciekawsze opcji od iOs 6 powyżej iPhone 4. Dlaczego to takie trudne dać szansę odwrotu...

#1410 fortuna

fortuna
  • 57 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2013 - 22:08

ritrax U mnie na 5 nie zauważam zlagowania .

#1411 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 01 listopada 2013 - 22:30

Podobna sprawa jest z specjalnym spowalnianiem aplikacji. Np. Zobaczcie sobie gameplay real racing 3 gdy była premiera tej gry na iphone 5 IPHONE 5 REAL RACING 3 GAMEPLAY RETINA DISPLAY - YouTube i porownajcie sobie jak teraz działa Real Racing 3.Na moim iphonie gra nie działa już tak idealnie jak na załączonym filmie a sama aplikacja działa w 30 fps ;) Jak dla mnie czyste chamstwo. Zaś na iphonie 5s gra działa idealnie. Będziecie widzieć , że za rok real racing 3 na iphone 5s będzie działać średnio a na iphone 6 idealnie ;)

#1412 minicomp

minicomp
  • 69 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 00:08

Moze dlago ze sa aktualizacje, nowe samochody, trasy, efekty ? Po co apple ma sie narazac na utrate dobrej opini o firmie przez spowalnianie urzadzen skoro i tak sprzedaja wszystko co wyjdzie z fabryki ? W tym roku byla duza rozbierznosc dat premier iphonow to nie bylo klopotow z dostepnoscia za to pamietam ze rok temu musialem czekac 3 tygodnie po premierze na to zeby dowiedziec sie ze iphona moge miec ew za nastepne 2 tygodnie. Jednak udalo mi sie znalezc jedna wersje 32 gb w polsce w t-mobilu po ktorom osobiscie pojechalem. Do tego spowalnianie iphone 5=nie kupienie iphona 5c wiec apple raczej na tym traci niz zyskuje.

#1413 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 00:41

Sam sobie odpowiedziałeś, mogą sobie na to pozwolić bo owieczki i tak kupią wszystko z jabłkiem na obudowie i są na tyle silnie mentalnie związani z marką, że każdego który trzeźwo spojrzy na niewatpliwy problem sprowadzą to poziomu trolla, płaczka i cebulaka. IPhone używam od pół roku, najpierw 3gs teraz 4 i nie zaliczam się do grona wyznawców, nie uważam się też za człowieka wyższego gatunku z produktem premium (może dlatego,że za obydwa sprzęty nie przeplacilem), w kazdym razie po iOS 7 nie pomaga mi nawet maść na ból du*y...

#1414 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 02 listopada 2013 - 08:53

Pytanie do użytkowników iPhone 5 . Obecnie mam 4S z 7.0.3 . System mi odpowiada , lecz tylko po wyłączeniu wszystkich opcji (redukuj ruch wł , zawiększ kontrast wł) , bajerów iOS'a 7-mki . iP4S działa idealnie płynnie na takim ustawieniu , nic dodać nic ująć. Powiedzcie mi , czy na mocniejszym iPhonie 5 będę miał identyczną płynność lecz na wył redukowaniu ruchu oraz wył zwiększonym kontraście ? Analogiczniw jest to mocniejszy i nowszy telefon więc mam nadzieję , że tak jest :) Chciałbym przejść na iPhone 5 właśnie ze względu na wydajność systemu , na 4S mnie zadowala ale ten system w takich ustawieniach jest okrojony :( co powiecie użytkownicy iP5 ? Czekam na odpowiedź i daje like :D

#1415 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 09:13

Ja bym poczekał na iphone 6. Tam zobaczysz znaczny wzrost wydajności. Na iphonie 5 system działa w miarę dobrze , denerwuje mnie jedynie lagowanie niektórych bardzo prostych animacji. Mam włączoną opcję zwiększonego kontrastu.Jak już bardzo chcesz kupić Iphone 5 to tylko z ios6 :)

#1416 minicomp

minicomp
  • 69 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 09:58

Moim zdaniem chodzi jak najbardziej płynnie. Czasem przy wychodzenie z asphalta 8 podczas wyścigu pojawia sie drobny spadek klatek.

Sam sobie odpowiedziałeś, mogą sobie na to pozwolić bo owieczki i tak kupią wszystko z jabłkiem na obudowie i są na tyle silnie mentalnie związani z marką, że każdego który trzeźwo spojrzy na niewatpliwy problem sprowadzą to poziomu trolla, płaczka i cebulaka. IPhone używam od pół roku, najpierw 3gs teraz 4 i nie zaliczam się do grona wyznawców, nie uważam się też za człowieka wyższego gatunku z produktem premium (może dlatego,że za obydwa sprzęty nie przeplacilem), w kazdym razie po iOS 7 nie pomaga mi nawet maść na ból du*y...

Na nic sobie nie odpowiedziałem. Jeszcze nie słyszałem o czymś takim jak brak popytu na iphone. Podobno iphone 4 chodził idealnie na ios 6 wiec 4s tym bardziej nie mówiąc o 5, wiec co od tego roku Apple planuje spowalniać urządzenia chociaż nie robili tego przez ostatnie 3 lata i mieli największy wpływ na rynek telefonów na świecie ? Podałem ci przykład jeśli 5 zwolniła 5c sie nie sprzeda bo nikt nie kupi telefonu z takimi sami parametrami który by sie wieszal.

#1417 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 02 listopada 2013 - 13:27

Przechodząc na iPhone 5 chcę płynności na każdym korku nie wyłączając żadnych wodorotrysków :) Jest tak ?

#1418 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 15:13

Niestety nie ;/

#1419 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 02 listopada 2013 - 16:07

Podobna sprawa jest z specjalnym spowalnianiem aplikacji. Np. Zobaczcie sobie gameplay real racing 3 gdy była premiera tej gry na iphone 5 IPHONE 5 REAL RACING 3 GAMEPLAY RETINA DISPLAY - YouTube i porownajcie sobie jak teraz działa Real Racing 3.Na moim iphonie gra nie działa już tak idealnie jak na załączonym filmie a sama aplikacja działa w 30 fps ;) Jak dla mnie czyste chamstwo. Zaś na iphonie 5s gra działa idealnie. Będziecie widzieć , że za rok real racing 3 na iphone 5s będzie działać średnio a na iphone 6 idealnie ;)

Pobrałem RR3 i zagrałem ten tutorial'owy wyścig ( ten z Porsche) na iPhone 5 z iOS 7.0.3 - nie widziałem żadnej róznicy w płynności gry.

#1420 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 23:11

wiec co od tego roku Apple planuje spowalniać urządzenia chociaż nie robili tego przez ostatnie 3 lata

A słyszałeś o iPhone 3G i iOS 4? Też zabił ten telefon,który tej aktualizacji nie potrzebował, widocznie sytuacja nie powtarza się co roku a troszkę rzadziej.

mieli największy wpływ na rynek telefonów na świecie

Uwielbiam te ogólniki, co rozumiesz przez "wpływ" i co pozwala Ci sądzić, że w jakimkolwiek aspekcie był on "największy na świecie"? Interesujesz się w ogóle w tym temacie czy nałykałeś się sloganów?

#1421 minicomp

minicomp
  • 69 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:31

A słyszałeś o iPhone 3G i iOS 4? Też zabił ten telefon,który tej aktualizacji nie potrzebował, widocznie sytuacja nie powtarza się co roku a troszkę rzadziej.

Uwielbiam te ogólniki, co rozumiesz przez "wpływ" i co pozwala Ci sądzić, że w jakimkolwiek aspekcie był on "największy na świecie"? Interesujesz się w ogóle w tym temacie czy nałykałeś się sloganów?

Nie wiem czy wiesz ale na iphone 3G nie ma żadnych problemów z powrotem do 3.1.3.

Jednym telefonem podbijają duża cześć ogólnej sprzedaży telefonów komórkowych.

Twoje teorie są śmieszne. Kup sobie samsunga galaxy s4 popatrz jak działa i powiedz ze samsung spowolnil system po to, żebyś kupił nowy telefon.

#1422 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:57

Na 3G nie ma problemu ale tym razem nie popelnili tego błędu. Wcześniej sądziłeś, że mają "Największy wpływ na świecie", poczytałeś i juz wiesz jaką glupote walnąłeś? Nie musisz mnie uświadamiać o wielkości i strukturze ich sprzedaży (btw nie jeden a zazwyczaj trzy modele w sprzedaży ), wystarczy mi, że Ty się dokształciłeś. To nie tylko moja teoria, i w ogóle nie uważam jej za śmieszną- celowe postarzanie produktu to powszechna praktyka, stosowana przez wielu producentów ( chociażby montowane przez Samsunga na płytach głównych ich telewizorów kondensatory które równocześnie po osiągnięciu odpowiedniej ilości roboczogodzin po prostu pękały, nie wiem jak Tobie, ale mi po dwóch latach nie byłoby "śmiesznie" kupować nowy telewizor) Po co wyskakujesz z SGS 4? Po pierwsze to w ogóle nierelatywny przykład (telefon jeszcze nie miał aktualizacji po której mógłby jeszcze bardziej zwolnić ani następcy do którego producent by odsyłał) a po drugie nie o tym telefonie, platformie i sytuacji mowa. I nie mów mi co mam robić, poświęć tyle samo czasu na zrozumienie o czym piszę ile poświęcasz na skonstruowanie riposty, schowaj fanatyzm w kieszeń, nabierz dystansu, chyba, że jesteś z tych "premium" w takim razie kończę wymianę poglądów z Tobą, bywaj.

#1423 wojtekrk

wojtekrk
  • 95 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 16:56

Moje dzisiejsze wrażenie jest takie, że telefon nagle wyłączył się, uruchomiłem go dopiero przytrzymując home button i power button, wszystko jest po staremu, tylko nie mam kontaktów- ktoś wie o co chodzi ?

#1424 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 07 listopada 2013 - 19:31

Niech już dają tego ios 7.1 bo nawet ten 7.0.3 na iPhone 5s gowniano działa... Masakra. Sciny, lagi, słaba reakcja na dotyk niektórych elementów to jest mega żal. Tak samo pamietam było z 4.0. Dopiero 4.1 był mega przeskakiem jeżeli chodzi o płynność działania na iPhone 4 wtedy :)

#1425 speedway

speedway
  • 172 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 19:42

Moj iP zwiesił się na amen. Pomógł reset po którym straciłem wiadomości. Powtórny reset wszystko przywrócił. Ehhh, ten "cudowny" iOS7...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych