Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#1076 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 10 października 2013 - 21:28

Sprzedawajcie swoje jabłka i nie narzekajcie na system,macie w czym przebierać.

Ja siedzę też na SGS4 i Andek, którego nie cierpiałem poszedł tak daleko do przodu, że obecnie jak mam coś zrobić trudniejszego to nawet iPhone'a nie tykam. IP to tylko smartfon do przeglądania i do dzwonienia. Tele na andku mogą służyć też jako normalne mini komputery. Wypakowanie rara, zupa czy coś innego, zapisanie, z edytowanie załącznika, zgranie go na pendrive przez USB podłączane do telefonu jest na porządku dziennym czego nie ma w iOS i bardzo z tego powodu ubolewam. Ciekawe czy iOS7 coś tutaj poprawi, ze swoimi API. Żalem żalów było brak multitaskingu. Ciągle o tym teraz zapominam i jak Spotify synchronizuje się do offline to na IP nigdy nie mam żadnej piosenki bo tel musi być ciągle włączony na aplikacji. Na Andku wszystko się dociągnie nawet na zablokowanym ekranie.

Pozdrawiam,
Łukasz

- - - Połączono posty - - -

Miliony filmików na YT, miliony tematów na różnych forach, jeszcze więcej opinii i co to dało ?
Skoro bez problemu można było sprawdzić GM 7 i przez ponad tydzień wrócić do 6 to w czym macie problem ?
Mogliście sprawdzić instalując GM, czy skorzystać z YT aby zobaczyć jak iOS7 działa na każdym urządzeniu Apple i nie aktualizować skoro wam nie odpowiadało. A teraz wielki płacz. Wiecie co ? Sami jesteście sobie winni. Chciałeś szpanować w II B nowym iOS to teraz płacz do mamusi aby kupiła ci na allegro jabłko z 6. Może na komunie dostaniesz? Kto wie …
W sumie jeszcze list do świętego mikołaja może coś dać…

Jakie durnoty piszesz Człowieku. Jesteśmy poważni czy nie? System ma działać out of the box. Ty może jesteś geekiem i masz czas oglądać takie durnoty na YT. Normalnie ludzie na to czasu nie mają bo zajmują się pracą/biznesem/rodziną. Instaluje i ma działać. Nie działa ergo ktoś bierze ogromne kosmodolce za nic.

#1077 maniek6600

maniek6600
  • 40 postów
  • Skądpoznan

Napisano 10 października 2013 - 21:52

Tu naprawdę nie chodzi o mulenie. Problemem są przeogromne niedociągnięcia. Czujnik zbliżeniowy nie działa czasem poprawnie tak samo jak dialer, tryb głośnomówiący czy same natywne aplikacje, które są mocno zabudowane. Niestety system jest mocno niedopracowany i nawet te framedropy tak nie bola jak fakt, że Apple wypuściło takiego bubla...

Ja mam 7 juz od bety 5...Nigdy nie mialem problemu z czujnikiem zblizeniowym,dialer,tryb głosnomówiący równiez. Telefon nigdy nie miał zawiechy....NIe wiem czy mam inny model ale nie zauważyłem znaczacej róznicy po przejsciu na 7......

#1078 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 października 2013 - 05:59

Jakie durnoty piszesz Człowieku. Jesteśmy poważni czy nie? System ma działać out of the box. Ty może jesteś geekiem i masz czas oglądać takie durnoty na YT. Normalnie ludzie na to czasu nie mają bo zajmują się pracą/biznesem/rodziną. Instaluje i ma działać. Nie działa ergo ktoś bierze ogromne kosmodolce za nic.

Każda wymówka jest dobra.

#1079 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2013 - 12:29

Jeśli ktoś opiera swoją pracę/biznes na takim sprzęcie to jeśli jest inteligentny to NIGDY nie rzuca się na nowości i ZAWSZE czeka. A jeśli to tylko zabawka - no cóż, wtedy to tylko zabawka.

#1080 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 11 października 2013 - 17:11

Jeśli ktoś opiera swoją pracę/biznes na takim sprzęcie to jeśli jest inteligentny to NIGDY nie rzuca się na nowości i ZAWSZE czeka.
A jeśli to tylko zabawka - no cóż, wtedy to tylko zabawka.

Zgodzą się. Nie rozmawiamy jednak o systemie operacyjnym serwera tylko o telefonie. Raczej rozsądni ludzie nie przetrzymują tam plików w jedynej kopii. Co ma jednak wspólnego świadomość biznesowa mojej osoby czy kogokolwiek, kto zrobił update do tego, że Apple wypuściło słaby system operacyjny na podkreślam telefon. Na szczęście crash telefonu nie spowoduje utraty moich pieniędzy, ale mocno zepsuje mi humor. ot co. Jako osoba znająca wymierną wartość pieniądza żądam jakości a nie mierności. Kupiłem SGS4, które mam w stopce jest plastik i słaba obudowa, ale system działa bezbłędnie. Kolejny może będzie 5S, ale jak dalej będą takie bugi w iOS7 to chyba nie będzie sensu psuć sobie nerwów.

pozdrawiam,
Łukasz

#1081 lucky76

lucky76
  • 1 postów

Napisano 12 października 2013 - 00:04

Odkąd zainstalowałem iOS7 na 4S drugi raz straciły mi się kontakty i razem z tym wyłączyła mi się opcja find my iphone, która jest zabezpieczona hasłem. Miał ktoś taki przypadek?

#1082 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 12 października 2013 - 01:24

Ja siedzę też na SGS4 i Andek, którego nie cierpiałem poszedł tak daleko do przodu, że obecnie jak mam coś zrobić trudniejszego to nawet iPhone'a nie tykam. IP to tylko smartfon do przeglądania i do dzwonienia. Tele na andku mogą służyć też jako normalne mini komputery. Wypakowanie rara, zupa czy coś innego, zapisanie, z edytowanie załącznika, zgranie go na pendrive przez USB podłączane do telefonu jest na porządku dziennym czego nie ma w iOS i bardzo z tego powodu ubolewam.

Nigdy nie myślałem, że to powiem po latach z Apple, ale... Byłem wczoraj w Saturnie, przykro było porównywać - na stole leżał lagujący iPad z żarówiastym ios 7 a zaraz obok tablet Samsunga (nie wiem, jaki model, jakie parametry, kosztował ok. 1600 zł, z Androidem 4.2) który po prostu śmigał jak burza. Pobawiłem się systemem, programem Polaris Office i innymi - w zasadzie nie mam żadnej motywacji, żadnego argumentu, żeby w przyszłości kupować kolejnego iPada. Myślę, że to będzie Samsung. Moje uprzedzenia wobec Androida odeszły do przeszłości. No dobra, brakowało mi lupki przy zaznaczaniu tekstu, ale to nie uzasadnia ceny iPada;)

#1083 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 12 października 2013 - 02:27

PIerwsze wrazenia z iOS7. Przepraszam za wyrazenie. iPhone zaczal wpierdalac baterie. W Porywach czas uzytkowania na 3G dochodzi do 4 godzin i 2 dni w gotowosci. Pewnie to kwestia tego ze mam stosunkowo kiepski zasieg i do tego mam Play ale jednak na iOS6 spokojnie wytrzymywal... 5,5 godziny w uzyciu na 3G i 3 dni w gotowosci. Na iOS6 rekordowy czas pracy na baterii to bylo 14 godzin w uzyciu i prawie 5 dni w gotowosci(iPhone 4S, mam screen ;)), na 7 mozna pomarzyc o takim czasie dzialania. Kolejna rzecz, lekkie przywieszki animacji, jakby nie patrzac, 4S to juz jest 3 generacja iPhone'a do tylu. Nie to zebym mial cos przeciw, bo przywieszki pojawiaja sie tylko przy pojawianiu sie klawiatury ekranowej. Jak na 3 generacje wstecz, to i tak niezly wynik. Przyzwyczailem sie bardzo szybko do nowego wygladu. Moim zdaniem, nie jest tak zle, jak poczatkowo mialo byc, byc moze dlatego, ze telefon jest u mnie przedmiotem uzytkowym, a nie tylko gadzetem i wiekszosc z jego wygladu ignoruje, a wykorzystuje funkcje.

#1084 Anna Magda

Anna Magda
  • 5 postów

Napisano 12 października 2013 - 13:17

W iOS7 możesz to zrobić za pomocą Siri.

pff serio...po pierwsze Siri muli jak stary osioł, po drugie na FB piszę po polsku więc ona mi nie pomoże... wolałam starą opcję. nie rozumiem czemu to pominęli...

#1085 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 października 2013 - 13:57

Na iPhonie 4 ta 7, to jakaś żenada. Czekam na JB dla 7 i wracam szybko na 6.

#1086 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 12 października 2013 - 16:17

iOS 7 wygląda świetnie, jak dla mnie wszystko jest spójne i cieszy oko. Wreszcie ustawienia nie biją po oczach agresywnym niebieskim. Bateria- nie mam porównania, ale jak dla mnie to trochę mało.

#1087 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 października 2013 - 16:32

Homer - jak uzyskujesz takie wyniki na baterii??

U mnie w użyciu 3-5 godzin słabiej... choć mam wyłączone odświeżanie w tle, usługi lokalizacji włączone tylko dla map i pogody, tapeta nie dynamiczna...

Odpowiedz jest niezwykle prosta. Kupilem iPad i nagle iPhone zaczal dobrze trzymac baterie, magia :)

#1088 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 12 października 2013 - 17:32

Odpowiedz jest niezwykle prosta. Kupilem iPad i nagle iPhone zaczal dobrze trzymac baterie, magia :)

Potwierdzam u mnie też zadziała ten sposób ;)

#1089 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 października 2013 - 11:07

Nigdy nie myślałem, że to powiem po latach z Apple, ale... Byłem wczoraj w Saturnie, przykro było porównywać - na stole leżał lagujący iPad z żarówiastym ios 7 a zaraz obok tablet Samsunga (nie wiem, jaki model, jakie parametry, kosztował ok. 1600 zł, z Androidem 4.2) który po prostu śmigał jak burza. Pobawiłem się systemem, programem Polaris Office i innymi - w zasadzie nie mam żadnej motywacji, żadnego argumentu, żeby w przyszłości kupować kolejnego iPada. Myślę, że to będzie Samsung. Moje uprzedzenia wobec Androida odeszły do przeszłości. No dobra, brakowało mi lupki przy zaznaczaniu tekstu, ale to nie uzasadnia ceny iPada;)

I o to właśnie chodzi - jeśli ktoś ceni sobie szybkość i "lekkość" działania, nigdy nie przekona się do iOS 7.

- - - Połączono posty - - -

Swoją drogą - przeglądałem ogłoszenia i już widać, że iOS 6 = wyższa cena używanego urządzenia. I nic dziwnego... :P

#1090 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 października 2013 - 12:02

Mając IP4 zaktualizowałem go do najnowszego iOS7. Niestety, ale działał na nim słabo. Przycisk sleep nie zawsze zaskakiwał, do tego częste zwiechy i ogólnie wolne działanie. IMO w "czwórce" powinien zostać iOS6. Jakieś 3 tygodnie temu kupiłem "piątkę". Najpierw czarną (nie chciałem wierzyć, że tak szybko się rysuje - a jednak). Od wczoraj mam już białą, też nową i w obu był iOS6. Parę minut użytkowania ze "starym" iOS i wiedziałem, że nie chcę do niego wracać. Po przyjściu do domu, podłączyłem Ipka do komputera i zaktualizowałem mojego białego (srebrnego? ;) ) iphona. Akurat mi wygląd przypadł do gustu, fakt jest parę niedociągnięć, ale sądze, że to kwestia poprawki.

#1091 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 13 października 2013 - 12:54

Ios 7 jest caly czas do odratowania. Wystarczy dopracować płynność animacji i reakcji interfejsu. Praktycznie wszyscy cisną ios 7. Zgadzam sie co do jego spieprzenia, ale jest w nim coś co nie pozwoliło by mi wrócić do ios6 nawet jak bym mógł. Safari. To jak teraz szybko i intuicyjnie lata sie po sieci, to jest poezja.

#1092 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 13 października 2013 - 13:05

Myślę, że kiedy wyjdzie aktualizacja 7.1.0 nie będzie już problemów z płynnością.

#1093 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 października 2013 - 20:57

..., ale jest w nim coś co nie pozwoliło by mi wrócić do ios6 nawet jak bym mógł. Safari. To jak teraz szybko i intuicyjnie lata sie po sieci, to jest poezja.

Dokładnie tak (ulubiony tekst Roberta Cały "iMagazine" :D ), ja również nie chciałbym wracać do poprzedniego iOS-a. Również poprzez zboczenie zawodowe - praca w serwisie telefonów i konieczność aktualizacji oprogramowania w każdym sprzęcie.

#1094 glowa91

glowa91
  • 11 postów
  • SkądPoznan

Napisano 13 października 2013 - 21:24

Na ios 6 działało mi wysyłanie mms-ów po aktualizacji do "siódemki" nagle wychodzi błąd wysyłania. Spotkał się już z tym ktoś? telefon mam w plusie.

#1095 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 13 października 2013 - 21:28

@modlin w 100% się z Tobą zgadzam - wciąż jedna poprawka (oczywiście większa) może ten system wybudzić z uśpienia..

#1096 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 października 2013 - 21:30

glowa91 spróbuj wejsc w ustawienia, potem ogólne -> wyzeruj -> ustawienia sieciowe

#1097 Sony156

Sony156
  • 390 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 października 2013 - 23:42

Do userów iP 4. Zauważyliście, że na iOS 7.0.2 iP 4 odżył?

#1098 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 14 października 2013 - 06:44

Nie. Mój żyje cały czas.

#1099 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 października 2013 - 06:54

Ale co to za życie...

#1100 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 14 października 2013 - 06:56

Nie narzekam. Oczywiście, nie chodzi jak iP5, ale histerii na forach nijak nie mogę podzielić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych