Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#76 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:11

u mnie chodzi płynnie bez żadnego zacinania się, może masz zawalony telefon do maksimum?

Nie sądzę. Nawet jeśli w poprzedniej wersji wszystko chodziło płynnie.

#77 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:12

Reasumując. Jeśli nie macie jeszcze iOS 7 to nie ściągajcie. Cieszcie sie iOS 6.1.3

#78 SiroM

SiroM
  • 71 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 18 września 2013 - 21:16

Ios 7? Amazing podoba mi sie nowy design

#79 Madrox24

Madrox24
  • 202 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:19

iPhone 5 działa idealnie :)

#80 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:19

ale brzydactwo... ;p spłaszczenie systemu sprawia, że pewne elementy są mniej czytelne. HAHAHAH - iBooks jeszcze nie jest zaktualizowane! a nie, to wcale nie jest śmieszne... ps. jeszcze jedno - bardzo wąska czcionka słabo wygląda na ekranie "nieretinowym"...

#81 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:21

Reasumując. Jeśli nie macie jeszcze iOS 7 to nie ściągajcie. Cieszcie sie iOS 6.1.3

Zgadzam się w 100%. Dopóki się da, dopóki nie jest to absolutnie konieczne-lepiej pozostać na iOS 6.x.x. NIE warto aktalizować do iOS 7. Te dodatkowe funkcje które dodaje nowy system mozna mieć na 6.x.x po JB.

#82 wiader

wiader
  • 64 postów
  • SkądGliwice

Napisano 18 września 2013 - 21:24

I nie ma w centrum sterowania szybkiego wysłania wiadomości na fb. Wcześniej się dało :)

#83 slaweksie

slaweksie
  • 24 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:26

Moja opinia o 7 ..., jak wrócić do 6

#84 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:30

iOS7 wyglada jak tandetna tirowka przy krajowej czworce.

#85 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:31

Moja opinia o 7 ..., jak wrócić do 6

Biegusiem! To może jeszcze zdążysz zanim Apple przestanie podpisywać 6.1.3.

#86 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:35

LUDZIE !!! Czy Wy jesteście niewidomi?

Tekst z pierwszej strony tego wątku:

To jest wątek iOS7 Pierwsze Wrażenia, a nie ile się ściąga, czy "u mnie nie ma jeszcze aktualizacji" Każdy następny NIE TRZYMAJĄCY się tematu dostanie NAGRODĘ.

Tak, serwery są przeciążone, dlatego nie możecie pobrać, aktywować itd. itp.

#87 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:36

iOS7 wyglada jak tandetna tirowka przy krajowej czworce.

Hehehe! Dobrze powiedziane! Krótko, rzeczowo i na temat.

#88 piter27

piter27
  • 17 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 18 września 2013 - 21:42

wlasnie zainstalowalem iOS 7 na iP4. nie jest najgorzej, ale kompletnie to przetestuje go jutro 'w terenie' (w szkole :P ) zobaczymy jak sobie poradzi. mam nadzieje ze bardzo źle nie będzie, po to przesiadlem sie najpierw z androida na WP8, a potem z WP8 na iOS - dla szybkości. wierzę że będzie dobrze! najwyżej poczekamy na jakaś aktualizacje 7.1 ;) !

#89 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2013 - 21:43

Generalnie na iPhone 5 działa dobrze, nie zauważyłem jakiś "lagów" specjalnych, ot czasem mu się zwolni (szczególnie klawiatura i safari). Są nowe ustawienia operatora (ja mam orange 15.0), 3G zdecydowanie szybciej się "pojawia" i działa. Ogólnie na PLUS. Mogliby o te pare milisekund przyspieszyć te animacje. Zmiana funkcji aparatu mogłaby być szybsza. Co do kolorów to naoglądałem się trailerów, screenshotów więc jestem w miare przyzwyczajony. Przydałoby się żeby zdjęcia zrobione wyświetlały się na całej długości i szerokości ekranu bez tych pasków czarnych. Ocena moja 5 z minusem iPad mini - tu jest gorzej, wiadomo ze stare bebechy ale jako nowy model iPada mogliby coś z tym zrobić. Tutaj zdarza się zdecydowanie więcej przycięć. lagów itp. (SAFARI, obracanie ekranu, czasem sie przytnie przy animacji pojawiania się ikon). Ocena miedzy 3 i 4.

#90 Sahcio

Sahcio
  • 3 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:45

Ktoś próbował jeszcze nowego iOS'a na iphonie 4? Jestem ciekawy czy warto w ogóle się przenosić na nowy czy zostać przy starym. Oglądałem porównania i filmiki na yt, ale chciałbym usłyszeć jeszcze jakieś opinie. Nie pytam o wrażenia estetyczne ale o płynność, czy są jakieś lagi lub wydłużone 'myślenie'. edit: piter27, czekam na jutrzejszą opinię!

#91 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:48

@Sahcio
Już na iOS 6.1.3 iPhone 4 nie byl demonem szybkości a tutaj ma jeszcze ciężej. Jeden napisze Ci, że jest rewelacja, ktoś inny, że muli niemiłosiernie. Spróbuj, tylko w ten sposób się przekonasz, może akurat Tobie podpasuje. Na pewno jest wolniej niż na iOS 6, tego możesz być pewien.

Poza tym przejrzyj ten wątek, ostatnie kilkadziesiąt stron to dyskusja o iOS7 GM czyli dokładnie to samo co wyszło dzisiaj.
http://myapple.pl/ip...oblemy-284.html

#92 ndev

ndev
  • 3 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:49

negatyw dla Apple Pierwsze wrażenie pozytywne, że po kilku latach coś się zmieniło wizualnie. Ale niestety nie na lepsze zmienili :( System chodzi na iPhone 5 ociężale, wolne animacje, Spotlight Search haczy, słaby kontrast, mało czytelny system. Zaraz po podłączeniu do ładowarki komunikat, że kabelek Lightning nie ma certyfikatu Apple. Sprawdzam w necie i ludzie bagatelizują, że mają nieoryginalne, wyświetla info, ale ładuje im normalnie. Ale mi żaden z kabelków które normalnie działały na wcześniejszym iOS nie działa - nie ładują wcale mimo ikonki "pioruna", że trwa ładowanie. Rozumiem, że teraz przez nowy soft muszę wyrzucić wszystkie kable Lightning, które nie mają certyfikatu Apple :mad: i lecieć szybko do iSpot po oryginalny za prawie stówkę :evil: Jeszcze, żeby oryginalny był wytrzymały, ostatni mi przestał ładować i musiałem wywalić. Kasa w błoto z tym Apple.

#93 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:53

Totalne bezguście zero spójności w tym wszystkim, płasko, pstrokato, zbyt kolorowo i cukierkowo lecz tylko na pulpicie Co widzimy wchodząc dalej: ustawienia, safari, kontakty, muzyka wszystko na białym tle zupełnie bez polotu jakby inna osoba tworzyła ikony pulpitu a inna grzebała w reszcie interfejsu. Wracając do samych ikon bez polotu ikona notatki oraz kalendarz to żart jakiś komuś za to zapłacili ? Na razie ipad-a nie aktualizuje do ios7 chcę mieć chociaż w nim na razie spójny interfejs z wyglądu, przemyślany i poukładany jak należy, z odpowiednio dobranymi i dopracowanymi ikonami do apek.

#94 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:56

Dziś wyszła nowa reklama 5c - i nazwą i tym co pokazuje daje do zrozumienia, że iOS7 miał być przede wszystkim spójny z 5c... może będą się wycofywać z eleganckich iphonów za rok..? :)

#95 wędkarz

wędkarz
  • 21 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 18 września 2013 - 21:57

WOW - tego nie było i nie będzie. Chodzi płynnie nie zauważyłem żadnych lagów albo jakiś dziwnych spowolnień, przeskoków czy cokolwiek, co mogło by mnie zaniepokoić więc uważam, że wszystko jest OK na 4S. Mam pytanie jak włączyć w centrum powiadomień pogodę, odnośnik do twittera, facebooka ? bo jakoś tego nie widzę ? ;)

#96 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 18 września 2013 - 21:59

nawet bardzo dobrze tylko jest mi przykro że tak się traktuje ludzie, decydując za nich i nie dając wyboru. Na szczęście przetestowałem sobie GM i wróciłem do 6.13 ...

poza tym nie życzę sobie takich słów wobec mnie, kultury podobno się tu wymaga ale skoro opi mają ją w poważaniu to inny również będą mieć.

Poprzednik ma rację w 100% nie musicie go obrażać - niektórzy tu myślą, że jak miją już 5 edycję iPhona i siedzą na forum 24h/dobę to im wszystko wolno i wszystko wiedzą, a są w błędzie. I pewnie zaraz moderator da mi niespodziankę bo pisze co myślę o niektórych użytkownikach tego forum. Żądasz kultury zacznij od siebie...

#97 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:59

Mam pytanie jak włączyć w centrum powiadomień pogodę, odnośnik do twittera, facebooka ? bo jakoś tego nie widzę ? ;)

i nie zobaczysz... pogoda jest tylko tekstowa a o FB i tweeterze zapomnij - to będzie ficzer dla iOS8 albo jakiegoś większego updateu iOS7, żeby było o czym gadać na keynocie

#98 Daddy

Daddy
  • 16 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:00

Prosta polityka apple. Stare wymienić na nowe. Nowy ios to prosty sposób na uświadomienie ,że już jesteś do tyłu ze sprzętem. Należy go wymienić ! I apple 2 dni po tym daje ci szansę zakupu czegoś odpowiedniego. Taka sytuacja.

#99 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 18 września 2013 - 22:02

Może ja coś napiszę o iOS 7 na iPhonie 4S . System ogólnie chodzi w miare płynnie , lecz po zwiększeniu kontrastu cały system dostaje kopa , wszystko chodzi bardzo płynnie przy włącznej wlaśnie tej opcji , wszelkie animacje są płynne , bez ścinek. Szkoda , że tylko przy włącznym zwiększonym kontraście , widocznie 4S nie wyrabia i tyle w temacie ;) Błędy : Zasięg spadł mi tragicznie w domu i szkole zawsze miałem 5 kresek , a w piwnicy 4 a teraz w domu ma cały czas 2 lub 3 , jutro sprawdzę w szkole . Bateria spada dużo szybciej niż na iOS6 , a mam wszystko wyłączone , tylko wifi i poczta , siri , icloud itp rzeczy wyłączone :) Dziwne , bo na becie 4 bateria zachowywała się lepiej ;)

#100 cezdeville

cezdeville
  • 207 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:09

Staram się unikać rantów, ale niestety to jest tragedia. Może kontrast nie byłby tak duży, gdyby nie to, że mam na iPadzie zainstalowane Spotify i Hangouts. Szczególnie ta ostatnia aplikacja pokazuje, jak powinien wyglądać prosty, CZYTELNY i nowoczesny design. Wejście na praktycznie dowolną stronę internetową, a następnie powrót do systemu, powoduje nieprzyjemne wzdrygnięcie... Z przykrością stwierdzam, że Android na telefonie mojej narzeczonej wygląda znacznie lepiej i nowocześniej. Z zauważonych błędów - aplikacja muzyczna pomięszała mi kolejność utworów w opcji widoku Albumy -> lista utworów, ale może to ja coś nie ogarniam. Jakieś sugestie? Quo Vadis Apple?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych