Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#51 andrzejos012

andrzejos012
  • 150 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:43

Wielkiej poprawy szybkości nie ma się co spodziewać, a przyzwyczaiłem się i polubiłem ios 7. ale jak się tylko da to robię downgrade do 6.1.3. Kupiłem iphone żeby nie mieć lagów, jak bym je chciał to bym miał samsunga:-).

#52 Hys

Hys
  • 12 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:43

Właśnie udało się aktywować :)

#53 McKing

McKing
  • 26 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:44

iOS7 na czwórce działa wporządku nie ma rewelacji ale wygląda ta wszystko wygląda naprawde fajnie i można tego uzywac z przyjemonscia ;)

#54 Tyson98

Tyson98
  • 56 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:47

7.0 nie jest zły instalowałem GM (przynajmniej teraz problemu nie mm xdd) i śmiga wszystko. Sciągam właśnie itunes 11.1 (dostępny na amerykańskiej stronie apple) i robie restore(oczywiście jak będą już działać servery) bo kopia na iCloud siedzi ; ) Według mnie system spoko tylko trudno mi się przyzwyczaić do ekranu jak jest zablokowany. Wcześniej klikałem sleep/wake i wiedziałem (w kieszeni nie patrząc na fona) jak zmienić utwór . Teraz jest to niżej i próbując trafić na ślepo nie udało mi się. Ogólnie system spoko aż tak nie laguje jak płaczą. Wgranie na czysto systemu powinno dodatkowo pomóc.

#55 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Jest mega ochydnie!!! Brak słów jak apple zmusza nas do korzystania z czegoś takiego!! czy nie można pozostawić użytkownikowi wyboru???
Czy apple musi traktować swoich Klientów jak stado debili, za których trzeba decydować???

Tak, Tim stał z pistoletem przy Twojej głowie i nakazał aktualizację. Do tego tak z nienacka to zrobili, nikt się nie spodziewał i nikt nie miał pojęcia jak będzie iOS7 wyglądał... Dobrze się czujesz?

Nie do końca jest tak jak mówisz. Częściowo on ma rację. A choćby w przypadku gdy trzeba zrobic Restore-nie ma wtedy żadnego wyboru-wgrać mozna tylko iOS 7. Na samą myśl ze byłbym zmuszony zainstalować ten wyjątkowo nieudany graficznie, by wręcz niepowiedzieć ohydny OS-robi mi się niedobrze.

#56 lorakko

lorakko
  • 15 postów
  • SkądLublin

Wyskakuje mi : "Uaktualnienia programów nie są dostępne. Spróbuj ponownie później." Czy ktoś miał też podobny błąd?

#57 Dziki_gwo

Dziki_gwo
  • 31 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:49

Moze ktoś napisać jaki ma build po zainstalowaniu oficjalnej wersji na iPhone 5? Pozdrawiam.

#58 yacca

yacca
  • 11 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:49

Wyskakuje mi : "Uaktualnienia programów nie są dostępne. Spróbuj ponownie później." Czy ktoś miał też podobny błąd?

Ja mam to samo na ipadzie 2 :/

#59 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 18 września 2013 - 20:50

Z błędem nr 14 poradziłem sobie (na nowo ściągnąłem soft), teraz oczywiście problem z aktywacją...

#60 memento

memento
  • 49 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:55

Moze ktoś napisać jaki ma build po zainstalowaniu oficjalnej wersji na iPhone 5?
Pozdrawiam.

11A465

#61 Mikkel

Mikkel
  • 19 postów
  • SkądCz-Dz; BB

Napisano 18 września 2013 - 20:57

Na Ipadzie tragedia. Nie podoba mi sie nic poza przypomnieniami... Reszta to jakisz koszmar. Wiem juz na pewno, ze na telefonie nie zainstaluje 7. Jak teraz wrocic do 6.... Ja nie jebie...

#62 rhemek

rhemek
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2013 - 20:58

Mam to samo od 20 ...

#63 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 18 września 2013 - 20:59

iOS7 w koncu zainstalowany na i5, tylko ze chyba widocznie jestem upośledzony, ale jak moge wyłaczyc blokade kodem przy każdorazowym odblokowywaniu telefonu?

#64 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2013 - 20:59

W telefonie akurat iOS 7 sie sprawdza. Jestem bardzo zadowolony z tego jak działa na iPhone 5. iPada nie zamierzam aktualizować, bo mam JB i widziałem na jak niedopuszczalny wygląda obecnie iOS 7 na większym ekranie.

#65 johannes

johannes
  • 57 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:00

Masz zainstalowane programy, które nie są jeszcze przystosowane pod iOS7. Ja wywaliłem angry birdsy i komunikat zniknął, a system się zaktualizaował.

#66 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:00

Witam . Mam problem . Kiedy chce dodac kontakt nie wysuwa mi sie klawiatura. Ani w przypadku numera abi nazwy . Mozecie to sprawdzic u siebie ?

#67 tweetykrk

tweetykrk
  • 168 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 września 2013 - 21:01

@skarekrow wchodzisz w ustawienia -> ogólne ->kod blokady -> wyłączone . Pozdrawiam tweetykrk :)

#68 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:03

rozwiązania systemowe sa w ios7 znakomite ale wygląd to makabra !! biel non stop wali po oczach .. w sloncu z powodu braku kontrastu, telefon nie do użytku... Do tego zero możliwości personalizacji z wyjątkiem tapety.... Jonathan odwalił kiche jak rzadko Apka Kiosk to już czyste kpiny... Setefek się w grobie przewraca zaktualizowałem na razie tylko ip5, ipada nie zamierzam

#69 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:04

Już działa . Dziwna sprawa probowalem chyba 50 razy i nic wylaczylem i za 10 minut wszystko smiga

#70 BigMadOwl

BigMadOwl
  • 12 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:05

No u mnie akurat "trzcionka przedewszystkim i napewno, narazie" się nie podoba - w sensie - jest ok, ale te cieniutkie literki (np. dolne belki Safari, czy AppStore) - koszmarnie męczą oczy.. Nie powinny być takie jasne. W ogóle - wszystko trochę za jaskrawe. Ogólnie nie urywa... niczego, jest na plus - zwłaszcza menu wysuwane z dołu - w końcu najważniejsze narzędzia i ustawienia pod ręką.

#71 sensei

sensei
  • 45 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:06

Na 4s nie zauważyłem spowolnienia, nowy płaski dock psuje pierwsze pozytywne wrażenia :-|

#72 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:07

Powiem tak. Na ip 4s iOS chodzi jak Android na Samsungu...

#73 boniuss

boniuss
  • 37 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 18 września 2013 - 21:09

Powiem tak. Na ip 4s iOS chodzi jak Android na Samsungu...

u mnie chodzi płynnie bez żadnego zacinania się, może masz zawalony telefon do maksimum?

#74 kadilak

kadilak
  • 33 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:10

System już jest na moim iPadzie Mini, zatem można trochę ponarzekać. Pierwsze wrażenia? Żałuję, że zaktualizowałem. Pomijam wygłąd ikon, ale chodzi zdecydowanie wolniej niż 6, zamula, łapie lagi itd. Przycisk home działa z dużym opóźnieniem, bardzo dużym. Same animacje sprawiają wrażenie niedokończonych, tak jakby ucinały się pod koniec w niektórych momentach. Nie ma tych płynnych przejść znanych mi z iOS6. Nadal nie można zamknąć gestem aplikacji Kiosk. Trzeba to zrobić home button. Przy otwarciu nowej karty w tle w safari, strona na której się znajdujemy potrafi przyciąć. Nie zauważyłem tego w 6, przynajmniej nie w takiej skali. Nie tego oczekiwałem po finalnej wersji. Teraz mam tylko nadzieje, że w kolejnych uaktualnieniach poprawią szybkość. W innym wypadku wpadne w depresje, biorąc pod uwage to, że sam zamuliłem tym systemem mojego ultra szybkiego miniaka z iOS6 ;) Mądry Polak po szkodzie...

#75 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 18 września 2013 - 21:10

szybkie podsumowanie większość jest na "nie" /mam na myśli wygląd, nie ulepszenia samego ios/ - w tym ja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych