Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#701 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 21 września 2013 - 19:57

ipek 4 i iOS 7
iPhone 4 - iOS 7 Review - YouTube

Tak wam chodzi?

#702 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 21 września 2013 - 20:00

Ile macie tapet systemowych? U mnie są 33 ale nie ma tej, którą widać było w czerwcu na prezentacji. Jak jest u Was?

Ja mam 34 (27+7) ipad 3

Ktoś mi powie jak zrobić zdjęcie za pomocą gestu machnięcia?
Jak w safari zrobić nowy wygląd kart?

#703 braknazwy

braknazwy
  • 45 postów
  • Skądappcake

Napisano 21 września 2013 - 20:01

[ATTACH=CONFIG]17154[/ATTACH] Pozytywnie zaskoczony!!! Wcześniej odlaczalem telefon o 5tej i o 22 już było 20~30% Teraz działa praktycznie 2 razy dłużej

#704 kostek_ja

kostek_ja
  • 228 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 września 2013 - 20:04

Po 3 dniach na iOS7: Na iPhone 4S działa bardzo dobrze. Problemów z płynnością brak. Jedynie na początku wywalało mnie dosyć często z ustawień przy wybieraniu tapety. Wszystkie narzekania na iOS7 pod kątem bugów, działa/nie działa wyglądają mi na złą instalację i/albo użytkownik nie ogarnął nowego softu. Ja posiedziałem ponad godzinę w ustawieniach, ogarniając i testując soft. Wszystko mi działa tak jak powinno. System, i to tylko nie moje spostrzeżenie, jakby się zaadoptował i przyśpieszył po czasie. W sumie tak miał robić. Bateria faktycznie zdecydowanie szybciej schodzi, ale włączyłem wszystko co telefon ma do zaoferowania, chociaż z sensem tylko w apkach które używam. Na iPhone 4 niestety nie jest już tak różowo. Może nie sprawia że telefon nie nadaje się do użytku, ale jednak dosyć często trzeba czekać. Z drugiej strony trzeba też spojrzeć prawdzie w oczy że i na iOS6 już tak różnowo na 4'ce nie było. Trochę aplikacji otwartych i już się ciął. Nawet proste gry chodziły w 100% płynnie tylko jak były jedyną otwartą aplikacją. Jakby ktoś spojrzał na parametry techniczne iPhone 4 to nie dziwiłby się. 4S ma drugi rdzeń, 2x szybszy RAM itd. jest zdecydowanie większa różnica miedzy 4 a 4S niż między 4S a 5. Ogólnie chodzi trochę jak 3GS na iOS6. Zainstalowałem na iPadzie 2 ale nie bardzo się nim bawiłem. Mimo to problemów nie zauważyłem.

#705 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 21 września 2013 - 20:22

Na iPhone 4 niestety nie jest już tak różowo. Może nie sprawia że telefon nie nadaje się do użytku, ale jednak dosyć często trzeba czekać. Z drugiej strony trzeba też spojrzeć prawdzie w oczy że i na iOS6 już tak różnowo na 4'ce nie było. Trochę aplikacji otwartych i już się ciął. Nawet proste gry chodziły w 100% płynnie tylko jak były jedyną otwartą aplikacją. Jakby ktoś spojrzał na parametry techniczne iPhone 4 to nie dziwiłby się. 4S ma drugi rdzeń, 2x szybszy RAM itd. jest zdecydowanie większa różnica miedzy 4 a 4S niż między 4S a 5. Ogólnie chodzi trochę jak 3GS na iOS6.

iOS 6.1.3 na iPhone 3GS jak i na 4 chodzi TAK SAMO PŁYNNIE, w iPhone 4 mija jedynie mniej czasu od kliknięcia do możliwości obsługi aplikacji, ale płynność interfejsu była na tym samym poziomie - zmieniłem na czwórkę jedynie dla Retiny i świetnego dizajnu.
I jeszcze nie zdażyło mi się, żeby mi szóstce zacinał, a nie mam w zwyczaju ubijać aplikacji, więc nie wiem o czym mówisz.

#706 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 21 września 2013 - 21:40

Wszystko co mówisz się zgadza, z tej sytuacji są dwa wyjścia:
1. Wydanie poprawki sprawiającej, że system będze użyteczny na iPhone 4
2. Zablokowanie aktualizacji, bez zmuszania mnie do jej wykonania, bez zabierania mi 3GB przestrzeni iPhone'a i robienia Jailbreak czy innego rozwiązania pomagającego odzyskać skradzioną bez mojej zgody przestrzeń.

W itunes pobralem ios 7 (tylko pobralem bez instalacji) W katalogu windows uzytkownicy Appdata/roaming/itunes software update podmienilem plik ipsw na 6.1.3. Z poziomu tel wylaczylem wifi i reset do fabrycznych ustawien z czyszczeniem. Przy aktywacji pominalem wifi dalem itunes. Na kompie odpalilem przywroc z kopii zapasowej o co pytal. wlasnie wrzuca zawartosc moich danych na czysty 6.1.3
Teraz mam nauczke by nie ladowac iphona przy wlaczonym wifi

#707 plejaz

plejaz
  • 38 postów

Napisano 21 września 2013 - 22:24

Na razie nie ma opcji na zablokowanie aktualizacji bez JB na iP4, może wyjdzie aplikacja, która to zrobi. Trzeba czekać lub modlić się że programiści wypuszczą łatkę usprawniającą działanie 7mki... Trzeba powiedzieć sobie jasno dali ciała koncertowo, mogli pominąć iP4.

#708 Anna Magda

Anna Magda
  • 5 postów

Napisano 21 września 2013 - 22:27

(iPhone 4s, 16GB) ehh jak ja żałuje,że pobrałam 7! Myślałam,że AirDrop będzie dla wszystkich urządzeń i co, myślałam,że sie popłacze jak zobaczyłam,że go nie ma.. i do tego iTunes Radio też tylko w US dostępne. Później włączyłam wiadomości - porażka. szkoda,że nie przyjrzałam się im wcześniej.. początkowo wszystko mi chodziło dość płynnie, teraz na 3 dzień zauważyłam już,że zaczyna się mulić co mnie wyprowadza z równowagi! nigdy nie narzekałam na iPhone'a!! jak to w ogóle jest możliwe! Działa to jak android, w każdej aplikacji, nawet w kalendarzy zdarza się,że nie reaguje przez kilkanaście sekund na dotyk. Aplikacje, które miały działać w tle po ponownym otwarciu odświeżają się od nowa na stronę główną - np. Instagram i już nie pamiętam co przeglądałam wcześniej. Animacje przy odblokowywaniu itp moim zdaniem tylko spowalniają! Uwielbiałam w iP to,że natychmiast pokazywały się ikony, tak samo podświetlenie ekranu i natychmiast widać godzinę, a teraz te głupie efekty wszystko psują, animacje tez się mulą, ustawienia otwierają się kilka sekund :/ co to ma być.. kurcze nawet nawiązywanie połączenia nie jest błyskawiczne tak jak wcześniej.. Mam też problem z centrum powiadomień i ogólnie z powiadomieniami. W centr. znikają mi nieodczytane wiadomości, powiadomienia td. nie działają powiadomienia o nowych wiadomościach np. z messengera... Zauważyłam też problem przy przestawianiu ikon kiedy chcemy je wrzucić np ze strony 3 na poprzednią stronę do folderu, który znajduje się w prawym dolnym rogu, ten folder cały czas mi ginie i musze najpierw zmienić jego miejsce i później wrzucić nową ikone.. Kto to w ogóle wypuścił taki system! Myślałam,że Apple nigdy mnie nie rozczaruje, a teraz nie dość,że mój telefon wygląda jak windows fon z tymi dziecinnymi kolorami to jeszcze się zacina.. To już w ogóle nie jest iP. Chyba napisze zażalenie do Apple i żadanie o oddanie ios6, lol pozdrawiam ;d

#709 slaweksie

slaweksie
  • 24 postów

Napisano 21 września 2013 - 22:36

Wygraj 6 i po sprawie. Jak wróciłem do 6 po, jednym dniu od aktualizacji do 7

#710 wojtek_j

wojtek_j
  • 23 postów

Napisano 21 września 2013 - 22:40

A u mnie jest problem z wifi po aktualizacji do iOS 7 na iPadzie Mini i iPhonie 5. Znajduje sieć, pojawia się kręcące kółeczko i nie łączy z siecią. Restart telefonu nie pomógł.
Ktoś zna rozwiązanie tego problemu. Bez wifi iPad staje się praktycznie bezużyteczny ;/

Mam podobny problem a szczególnie jak włączam wifi poprzez wysunięcie ustawień z dołu w tym nowym panelu.Nie widzi wifi i muszę włączać poprzez Ustawienia dodatkowo jak chcę odblokować telefon to już kilka razy widać było tylko białe jabłko i ekran pojawiał się po kilku sekundach. Ktoś wie czemu?

#711 Anna Magda

Anna Magda
  • 5 postów

Napisano 21 września 2013 - 23:13

Wygraj 6 i po sprawie. Jak wróciłem do 6 po, jednym dniu od aktualizacji do 7

a jak to zrobić? nie mam żadnego jailbreaka, nie chce tracić gwarancji i kompletnie się nie znam na takich zabawach ;<

#712 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 21 września 2013 - 23:13

cos chyba jest na rzeczy skoro ios 6 powoli rosnie https://mixpanel.com...te:-2,to_date:0

#713 rad5

rad5
  • 2 postów

Napisano 21 września 2013 - 23:24

iOS7 powiedzmy, że śliczny. Ale dlaczego przy okazji wywróciła się cała iChmura. Między urządzeniami (iPhone5, iMac 27, Air nowiutki, MacBook Pro, iPad2) synchronizuje tylko Notatki i Kalendarz. Nie synchronizuje Pages, Kontakty, Clear etc. O dziwo synchronizuje Ullises. Co jest grane? Wie ktoś? Macie to samo?

#714 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 września 2013 - 07:21

Nie synchronizują się zakładki w Safari

#715 przemest

przemest
  • 29 postów

Napisano 22 września 2013 - 08:40

Orientuje sie ktos, czy nadal istnieje mozliwosc powrotu do ios6? Na 4s telefon zwolnil. Wkrecalem sobie, ze dziala plynnie i szybko, ale jak w druga reke wzialem 4s z ios6 to sie zalamalem. Na 6 iphone 4scto rakieta. Wszystko dziala blyskawicznie, na moim z ios7 niestety nie. Takie porownanie pozwala przejrzec na oczy. Nie wkrecajmy sobie, ze jest inaczej :-) marze o powrocie do szybkosci ios6. Pytanie za 100pkt- czy kieykolwiek w historii ios byla sytuacja, ze starsze urzadzenie na ios x.0 mulilo i poprawili to w x.1 itp. ? Bo- nie wiem, czy mamy sie co ludzic poprawka w kolejnej wersji siodemki patrzac w przeszlosc.

#716 saleen

saleen
  • 69 postów

Napisano 22 września 2013 - 10:06

O ile dobrze pamiętam, było tak przy iOS4 na iPhone 3G - 4.1 i pozniejsze byly nieco szybsze od 4.0

#717 HosemariaN

HosemariaN
  • 40 postów

Napisano 22 września 2013 - 10:11

- - - Połączono posty - - -

Tak? To co powiesz na ikonki odbierz i te inne w momencie jak ktoś dzwoni (przy odblokowanym iPhonie)?

powiem, że też są podobne ale jakoś mniej mnie gryzą w oczy (ale też mogłyby być lepsze).

Miałem Lumię i wytrzymałem na tym badziewnym (*moim zdaniem) systemie 7 dni. Telefon poszedł na allegro i już tym się nie męczę i nie zamierzam.

Ps. Wczoraj jechałem w trasie z yanosikiem i zdarzyło mi się trzy razy zauważyć jak go wywala pod ios7 (w 6.1.3 tego nie bylo). Do tego z nim uruchomionym bardzo szybko zzarlo mi baterie (szybciej niz w tej samej trasie dwa tygodnie wcześniej na 6.1.3) - źle zoptymalizowany?

#718 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 września 2013 - 10:19

Mam podobny problem a szczególnie jak włączam wifi poprzez wysunięcie ustawień z dołu w tym nowym panelu.Nie widzi wifi i muszę włączać poprzez Ustawienia dodatkowo jak chcę odblokować telefon to już kilka razy widać było tylko białe jabłko i ekran pojawiał się po kilku sekundach. Ktoś wie czemu?

z tym jabłkiem przy odblokowaniu ekranu też już tak miałem raz. A wgrywałem na czysto za drugim razem przez intunes. System jest jeszcze zbugowany i pewnie to w najbliższych łatach dopracują.

#719 marcinps

marcinps
  • 86 postów

Napisano 22 września 2013 - 11:26

czy tylko ja mam taki problem?, że podczas słuchania muzyki gdy otwieram safari player daje pauzę...

#720 Croopek

Croopek
  • 19 postów

Napisano 22 września 2013 - 12:10

Tylko ja mam wrażenie że zdjęcia na iP 5 z iOS 7 wychodzą nieco gorzej? Aktualnie żeby zrobić wyraźne zdjęcie muszę podeprzeć się o coś rękami, bo nawet najmniejszy ruch powoduje ostre rozmazanie zdjęcia. Wcześniej tego nie było.

#721 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 września 2013 - 12:41

a czy ktoś tutaj na forum ma problem na IOS 7 z aktywacją imessage ? Bo mi od wczoraj nie chce się aktywować pisze ciągle czekam na aktywacje....

#722 flesiek

flesiek
  • 13 postów

Napisano 22 września 2013 - 13:03

mam pytanko. w ip5 na zablokowanym ekranie nie pokazuje mi nieodebranych polaczen i smsow. dopiero jak wejde we wszystkie. na zony ip4 pokazuje tak jak wczesniej na ios6. ma ktos podobnie?

#723 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 22 września 2013 - 13:26

a czy ktoś tutaj na forum ma problem na IOS 7 z aktywacją imessage ? Bo mi od wczoraj nie chce się aktywować pisze ciągle czekam na aktywacje....

w jakiej masz sieci tel?

#724 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 22 września 2013 - 14:18

Tylko ja mam wrażenie że zdjęcia na iP 5 z iOS 7 wychodzą nieco gorzej? Aktualnie żeby zrobić wyraźne zdjęcie muszę podeprzeć się o coś rękami, bo nawet najmniejszy ruch powoduje ostre rozmazanie zdjęcia. Wcześniej tego nie było.

Mam tak samo.Na dodatek kamera nagrywa teraz w +- 25 klatkach.Strasznie szarpie mi obraz.Jednak trzeba było zostać na IOS 6.

#725 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 22 września 2013 - 14:44

Jak Apple mogło wydać tak niedopracowany system:( .Dzisiaj już chyba z 6 razy iPad mi sie restarował(czarne tło z jabłkiem).Zdarza sie to gdy przechodzę między aplikacjami i nie wiem czy mi się wydaje czy safari chodzi jakoś wolniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych