Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#626 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 20 września 2013 - 21:58

Sam iOS7 fajny, ale te lagi zalatuja Androidem :(, iPhone 4s i Ipad z retina zwolniły.

Tak jak tu

#627 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 20 września 2013 - 22:05

Już czytać nie mogę tych postów w stylu "zalatuje androidem". Czy my się tu rozwodzimy nad androidem czy spieprzonym systemem appla. Mam dwa urzadzenia z androidem i żadne mi się nie wiesza i nie laguje. Masz problem to napisz System jest do bani i się zacina itp, resztę wypowiedz na glos zamiast wypisywać głupoty.

#628 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 20 września 2013 - 22:07

Zamieszczam filmik jak działa iOS7 na Iphone 4.
Iphone 4 - iOS7.0 speed (official update) - YouTube

Mój 4s tak samo działa po aktualizacji. Jestem ciekaw tylko jak ty możesz zaakceptować takie animacje? Toć to fatalnie działa moim zdaniem.

Aktualizacja moim zdaniem na +, niech dadzą poprawkę do wydajności i świetnie.

#629 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 20 września 2013 - 22:08

Już czytać nie mogę tych postów w stylu "zalatuje androidem". Czy my się tu rozwodzimy nad androidem czy spieprzonym systemem appla. Mam dwa urzadzenia z androidem i żadne mi się nie wiesza i nie laguje. Masz problem to napisz System jest do bani i się zacina itp, resztę wypowiedz na glos zamiast wypisywać głupoty.

A ja mam parę zabawek z Androidem na pokładzie i to lagowanie jest na tym systemie normą, to przez te lagi przesiadlem sie na iOS

#630 glowa91

glowa91
  • 11 postów
  • SkądPoznan

Napisano 20 września 2013 - 22:08

Mi w ip4 strasznie zżera baterie tez tak ma cie ? Jak tak bedzie dalej to wracam do 6 stki, ale ogólnie to nie mam zastrzezen.

#631 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 20 września 2013 - 22:13

Juz nie wrócisz do 6, jak chciałeś wrócić to trzeba było to zrobic do południa.

- - - Połączono posty - - -

a z dziewcząt to widzę tylko ciebie :)

Dobry wieczór :)

#632 rospondek

rospondek
  • 17 postów

Napisano 20 września 2013 - 22:14

Nie nie Kolego, mam aktualnie 6.1.3 i po kolejnej próbie z wgrywaniem iOS7 powrotu nie będzie, bo Apple już nie podpisuje 6.1.3 od popołudnia.

Hmm, a konkretnie to od kiedy? Po 17 i 19 działało bez najmniejszego problemu. Poza tym, nie wiem na jakiej zasadzie działa to podpisywanie, ale mnóstwo sprzętów siedzi na starym FW, Apple nie może tak nagle im zabronić przywrócić ustawień fabrycznych na tym samym FW. Na to trzeba więcej czasu niż trzy dni.
Chyba, że nijak nie rozumiem jak to działa ;)

#633 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 20 września 2013 - 22:16

Sama wydajność systemu nie spadła, a nawet się polepszyła. Problem tkwi w programie do obsługi funkcji systemu: animacje, przejścia między programami i cała oprawa graficzna. Programy i gry działają bardzo dobrze, a w niektórych przypadkach nawet nieco lepiej niż na poprzedniej wersji systemu. Wprowadzenie tak wielu zmian zaowocowało wieloma błędami. Możemy mieć tylko nadzieję, że apple w najbliższym czasie dopracuje program zarządzający i nam go udostępni.

#634 zawaja

zawaja
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 22:24

W moim iPhonie 5 poprawiła się wytrzymałość baterii. Bardzo brakuje mi podglądu tygodnia w kalendarzu (bez przekręcania ekranu!). No i największe zdziwienie - nie ma Siri w o opcjach ogólnych, w ogóle działa tylko voice control. To normalne? Na iPadzie 3 za to jest Siri, są opcje przełączania widoków kalendarza, ale za to minimalnie przycina przy animacjach programów.

#635 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 20 września 2013 - 22:36

Dla każdego coś miłego... Mi osobiście zabieg z tygodniami bardzo się podoba, bo jest czytelniej. Co do Siri to chyba coś Ci się źle zainstalowało. Spróbuj resetem, jak nic nie da to pozostaje, chyba tylko ponowne zainstalowanie systemu, ale nie ma gwarancji, że się pojawi, bo jak pisałem wcześniej ponowna instalacja systemu zamiast naprawić błąd z pogodą, spowodowała całkowite zniknięcie tej aplikacji na moim iPadzie :).

#636 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 20 września 2013 - 22:40

Juz nie wrócisz do 6, jak chciałeś wrócić to trzeba było to zrobic do południa.

Dobry wieczór :)

kłaniam się nisko myślałem, że już śpisz :)

#637 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 20 września 2013 - 22:44

Hmm, a konkretnie to od kiedy?

W tym temacie koledzy już pisali od popołudnia, że wyskakuje błąd, nie próbowałem jednak osobiście...

#638 zawaja

zawaja
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 23:01

Po trzecim odtworzeniu Siri pojawiła się - taka ciekawostka :confused:

#639 martulex

martulex
  • 5 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 20 września 2013 - 23:22

No niestety u mnie nie działa.

W moim przypadku rozwiązanie było dość prozaiczne, włączyłam po prostu giełdę i pogoda - albo raczej jej mizerna opisówka - nagle objawiła się mym oczom. Oczywiście później ją wyłączyłam, lecz pogoda zdążyłą już zadomowić się na stałe :)

O wrażeniach słów kilka... Moja piątka praktycznie bezproblemowo łyknęła to pstrokate "cudo" i chyba nawet jej się spodobało, ponieważ wszystko działa stosunkowo płynnie. Wydłużył się także czas pracy baterii. Nie będę natomiast udawać, iż system całkowicie przypadł mi do gustu, gdyż musiałabym chyba zapaść na kataraktę. Niezwykła barwność iOS7 jest tak męcząca dla oczu, że pozostaje mi żywić nadzieję na jakieś - choćby minimalne - stonowanie kolorów. Litościwie pominę temat ikon, dock'a i innych wynalazków. Razi mnie również niespójność. Tu coś niebieskiego, tam czerwonego, innym razem różowego, gdzie indziej żóltego, a to wszystko w różnych wariacjach rozmiarowych. Ot, taki designerski miszmasz. To co natomiast sprawia, że absolutnie nie powrócę do iOS6 to funkcjonalność nowej odsłony systemu. Tu zdecydowanie jestem na tak, aczkolwiek z trudem przyszło mi rozstać się z czymś, co w moim odbiorze było piękne i zarazem wizualnie dopieszczone. Reasumując, iOS7 jest jak książka. Okładka kiczowata, lecz zwartość godna uwagi.

#640 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 20 września 2013 - 23:42

Teraz zauważyłem, że nie mam także aplikacji "giełda" i kompas, a to ciekawe. Ktoś ma coś podobnego? Na iPhone 4s wszystko jest.

#641 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 20 września 2013 - 23:44

Jak możesz mieć kompas na ipadzie bez GPS...?

#642 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 21 września 2013 - 00:02

No i masz rację... Jak więc jest z pogodą, która była i już jej nie ma ? :)

#643 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 21 września 2013 - 00:15

No i masz rację... Jak więc jest z pogodą, która była i już jej nie ma ? :)

Appka pogody od Apple na iPadzie? Pierwsze słyszę. Giełdy również nie ma. Pomieszało Ci się z iPhone.

#644 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 21 września 2013 - 00:36

Czy mi sie tylko wydaje, czy po instalacji siodemki bateria rozladowuje sie o wiele szybciej niz w szostce?

#645 defqon1

defqon1
  • 164 postów
  • SkądUK

Napisano 21 września 2013 - 01:43

Jak dla mnie po testach iOS 7 nie jest tki idealny na iPadzie 4gen już miałem kilka resestartów systemu po szybkim przechodzeniu miedzy aplikacjami myślę że szybko będzie aktualizacja bo to są błędy wieku dzieciętnego. W sumie nie tylko ja tak mam bo z kumplem gadałem i też mu sie zdarzyło.Pierwszy raz mam takie coś na systemie iOS myślę ze szybko będzie aktualizacja.

#646 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 21 września 2013 - 02:51

Ludzie, czy tylko u mnie bateria rozladowuje sie w zastraszajaco szybkim tempie? W moim osmiomiesiecznym iPhonie 5 na systemie 6xx bateria rozladowywala sie praktycznie dwukrotnie wolniej... Posiedzialem troche na netcie i cos jest nie tak z tym iOSem 7. Czesc ludzi chwali sobie baterie i praktycznie nie widza zadnych zmian, a wrecz pisza ze bateria "trzyma" im lepiej, natomiast jest tez duzo osob, do ktorych zaliczam sie i ja, ktorym bateria rozladowuje sie praktycznie na ich oczach. Siedzac na netcie widze jak mi uciekaja %, i tak potrafi zniknac 2-3% w przeciagu 5 minut. Malo tego, co odblokowuje telefon to widze kolejne uciekajace %. Na 6xx siedzac praktycznie caly dzien na telefonie w pracy, dzwoniac, surfujac po netcie i korzystajac z bardzo wielu aplikacji podpinalem telefon do ladowarki dopiero wieczorem kladac sie spac i wciaz mialem te 20-25%. Musialem ekstremalnie sie obijac zeby poziom naladowania zszedl ponizej 10-15% ;) Czesto tez zapominalem wylaczac bluetootha, bo wlaczam go pod zestaw glosnomowiacy w samochodzie. Teraz? Po 5 godznach od odpiecia go od ladowarki telefon ma 20%... Wszystkie nowe funkcje iOSa 7 przejzalem w domu, "pod ladowarka", a w pracy uzywam tych samych aplikacji co zawsze. Moze poswiecilem na to godzine czasu, reszte telefon przelezal zablokowany na biurku. Dodam, ze jestem na nocnej zmianie i w ogole nie dzwonie. Dla tych, ktorym sie chce proponuje wpisac w Googlach- iOS 7 battery drain i bedziecie w szoku ile wyskoczy Wam wynikow oraz opini osob bardzo zawiedzionych bateria w siodemce. Musi to byc jakis bug i mam tylko nadzieje, ze szybko wyjdzie jakas lata, bo tak byc nie moze przeciez zeby... ladowac telefon w pracy ;) Sorry, za brak polskich znakow- wyslane z komputera spoza terytorium RP ;) Jeszcze raz edytuje swoj post, bo chyba warto podzielic sie kolejnym spostrzezeniem. Telefon majac w 20% naladowana baterie, bedac zablokowany i nieuzywany przez jakas godzine rozladowal mi sie do 4%. Wlasnie go wylaczylem, bo nie chce rozladowac go do 0. WIELKA PLAMA ze strony Apple!!! Wstyd.

#647 donut

donut
  • 2 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 września 2013 - 06:47

To prawda, jest coś nie tak z tą baterią. Też zauważyłem, że szybciej ją zżera, choć może nie w aż tak drastycznym tempie jak powyżej. Ale generalnie soft mi przypadł do gustu. Telefon zyskał trochę świeżości, przyjemniej i wygodniej się go używa. Póki co zauważyłem jedną irytującą mnie rzecz - po odrzuceniu połączenia przychodzącego (2x przycisk usypiania) system nie wyświetla powiadomienia o nieodebranym połączeniu. Ktoś jeszcze to zauważył? W szóstce po odrzuceniu połączenia miałem od razu plakietkę na ekranie.

#648 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 21 września 2013 - 06:50

Bateria/Lagi, jak mozna wydac taki syf

#649 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 21 września 2013 - 06:51

Ale co tam problemy i niezadowolenie.. Lepiej wysmarować na głównej że iOS7 ma już 37% osób korzystających z i'gadżetów Ja też miałem iOS7 - ten koszmar już za mną. W porę się zreflektowałem

#650 Hexe

Hexe
  • 3 postów

Napisano 21 września 2013 - 07:07

To prawda, jest coś nie tak z tą baterią. Też zauważyłem, że szybciej ją zżera, choć może nie w aż tak drastycznym tempie jak powyżej.
Ale generalnie soft mi przypadł do gustu. Telefon zyskał trochę świeżości, przyjemniej i wygodniej się go używa.
Póki co zauważyłem jedną irytującą mnie rzecz - po odrzuceniu połączenia przychodzącego (2x przycisk usypiania) system nie wyświetla powiadomienia o nieodebranym połączeniu. Ktoś jeszcze to zauważył? W szóstce po odrzuceniu połączenia miałem od razu plakietkę na ekranie.

A nie ma możliwości żeby to np ustawienia w tym temacie się zresetowały? Może spróbuj tam pogrzebać :)

Z takich wizualnych wrAżeń to jeszcze nie podoba mi się pasek na dole ekranu głównego. Jakoś półeczka bardziej mi pasowała. Może jeszcze nie wszystko wyczaiłam i dojdę do tego jak to pozmieniać.
Tapetowanie dynamiczne są fajowe... tylko obawiam się ze jeszcze bardziej bedą zżerać baterię

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych