Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#576 rospondek

rospondek
  • 17 postów

Napisano 20 września 2013 - 18:59

Jakby to nie Apple wymyslilo.

E no co Ty?! Intuicyjność pełną gębą :D
Co ciekawe, po włączeniu tego (kolejna ironia, żeby wyłączyć funkcję trzeba ją de facto włączyć) tapety już zachowują swój zaprojektowany rozmiar względem wyświetlacza.
Oczywiście domyślne powiększenie w wypadku rochomego tła jest bardzo logiczne - coś musi wystawać poza ekran żeby to zadziałało - jednak niektóre tapety ewidentnie nie są do tego stworzone i stąd frustracja przy ich pozycjonowaniu.

#577 PtaQ1982

PtaQ1982
  • 6 postów
  • SkądWąsosz Górny

Napisano 20 września 2013 - 19:12

Witam. Oto info dla posiadaczy Iphone 4, którzy chcą aktualizację iOS7. Jeszcze dzisiaj rano przeklinałem tą aktualizację, lagowała itp. , postanowiłem powrócić do iOS 6.1.3 oczywiście udało się porównałem prędkość działania - okazało się że nie jest aż tak wielka (na iOS7 lagowało mi przewijanie reszta w miarę ok), więc jeszcze raz postanowiłem wgrać iOS7, tym razem jednak inną drogą: przez "Restore" z iTunes ze wcześniej ściągniętą aktualizacją. Wszystko robiłem tak jak downgarde do iOS 6.1.3. O dziwo system po tej operacji śmiga jak należy, nie laguje i jest tak samo płynny jak iOS 6.1.3, już nie chce dowgrade do poprzedniej wersji, ponieważ nie ma różnicy w działaniu, a zyskałem nowe funkcje. Nie wierzyłem w to, że komuś system po aktualizacji pracuje jak należy, a jednak okazało się lepiej zrobić czystą aktualizację niż metodą OTA, nie musze zanaczać nawet opcji "Zwiększ kontrast", wszystko działa płynnie :). Dzięki Apple za nową wersję systemu dla podstarzałego już Iphona 4 :) Zastrzegam, że wszystkie operacje robicie na własną odpowiedzialność.

#578 slawekwch

slawekwch
  • 51 postów

Napisano 20 września 2013 - 19:22

Na 4S jest ok, chociaż mam wrażenie, że szybciej baterię pożera. Rano miałem 100%, wysłałem z 10 smsów, jedna rozmowa, trochę fb i na chwilę coś tam w safari i jest 55%, normalnie przy takim używaniu miałem gdzieś raczej ok 70 i do końca jutrzejszego dnia raczej spokojnie by dotrwał

#579 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 19:23

Witam. Oto info dla posiadaczy Iphone 4, którzy chcą aktualizację iOS7. Jeszcze dzisiaj rano przeklinałem tą aktualizację, lagowała itp. , postanowiłem powrócić do iOS 6.1.3 oczywiście udało się porównałem prędkość działania - okazało się że nie jest aż tak wielka (na iOS7 lagowało mi przewijanie reszta w miarę ok), więc jeszcze raz postanowiłem wgrać iOS7, tym razem jednak inną drogą: przez "Restore" z iTunes ze wcześniej ściągniętą aktualizacją. Wszystko robiłem tak jak downgarde do iOS 6.1.3. O dziwo system po tej operacji śmiga jak należy, nie laguje i jest tak samo płynny jak iOS 6.1.3, już nie chce dowgrade do poprzedniej wersji, ponieważ nie ma różnicy w działaniu, a zyskałem nowe funkcje. Nie wierzyłem w to, że komuś system po aktualizacji pracuje jak należy, a jednak okazało się lepiej zrobić czystą aktualizację niż metodą OTA, nie musze zanaczać nawet opcji "Zwiększ kontrast", wszystko działa płynnie :). Dzięki Apple za nową wersję systemu dla podstarzałego już Iphona 4 :) Zastrzegam, że wszystkie operacje robicie na własną odpowiedzialność.

Serdecznie uprasza się o nierozpowszechnianie bajek. Dziękuję.

#580 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 20 września 2013 - 19:25

Bajki bajkami, ale różnica w instalacji z przewagą dla restore

#581 PtaQ1982

PtaQ1982
  • 6 postów
  • SkądWąsosz Górny

Napisano 20 września 2013 - 19:26

Serdecznie uprasza się o nierozpowszechnianie bajek. Dziękuję.

Rano też bym tak powiedział, zastaniałem się na sprzedaża Iphona ;), polecam spróbowąć, pozatym jestem za stary na bajki :D

#582 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 19:30

Mi brakuje jednej rzeczy. Chyba, że można je jakoś ustawić: -wysyłanie twitów i statusów na FB bezpośrednio z powiadomień Macie jakiś pomysł jak to ustawić? Chyba, że już nie można tego zrobić. Dzięki zainfo.

#583 PtaQ1982

PtaQ1982
  • 6 postów
  • SkądWąsosz Górny

Napisano 20 września 2013 - 19:30

Na bajki jestem za stary ;), jeszcze rano zastanawiałem się czy nie sprzedać Iphona, teraz wiem że w najbliższym czasie już tego nie zrobię :)

#584 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 września 2013 - 19:37

Mi brakuje jednej rzeczy. Chyba, że można je jakoś ustawić:
-wysyłanie twitów i statusów na FB bezpośrednio z powiadomień
Macie jakiś pomysł jak to ustawić? Chyba, że już nie można tego zrobić.
Dzięki zainfo.

Możesz to zrobić za pomocą Siri.

Dołączona grafika

#585 mp_hdtv

mp_hdtv
  • 32 postów

Napisano 20 września 2013 - 19:42

Podczas instalacji ios 7 niepotrzebnie ustawiłem kod blokady. Wie ktoś może gdzie to wyłączyć?

#586 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 20 września 2013 - 19:43

Rano też bym tak powiedział, zastaniałem się na sprzedaża Iphona ;), polecam spróbowąć, pozatym jestem za stary na bajki :D

Teraz mam próbować, kiedy nie mogę już wrócić do poprzedniego? :) Aż tak ciekaw nie jestem, i aż tak nie wierzę w to co mówisz.
Instalowałem na dwa sposoby, zawsze kaszanka, dlaczego miałoby być inaczej za trzecim?

#587 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 20 września 2013 - 19:49

Podczas instalacji ios 7 niepotrzebnie ustawiłem kod blokady. Wie ktoś może gdzie to wyłączyć?

Ustawienia - Ogólne - Kod blokady

#588 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 19:50

Możesz to zrobić za pomocą Siri.

Dołączona grafika

Mimo wszytsko nie o to mi chodziło. Wolałem to udostępnianie z powiadomień. Była mocno przydatna w sytuacji, gdzie się duża korzysta z FB i Twitera.

#589 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:00

Jak to dokładnie jest z pakietem iWork i iLife. Dostałem oba za darmo, mimo iż miał być darmowy tylko dla osób które kupiły nowego iPhone'a lub iPada.

#590 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Czy ta ciemna klawiatura to tylko w Siri? Kto dodatkowo wie, jak zrobić konwersację w wiadomościach w kolorze niebieskim, tak jak na zdjęciu? Ja ma kolor zielony: [ATTACH=CONFIG]17134[/ATTACH]

#591 mp_hdtv

mp_hdtv
  • 32 postów

Ustawienia - Ogólne - Kod blokady

Ale jak? Jak tam wejdę to jest tylko możliwość podania kodu albo wyjście przez anuluj. Innej opcji nie ma.
Więc ponawiam pytanie: jak wyłączyć kod blokady?

#592 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:02

wpisz kod to sie przekonasz co jest dalej

#593 mp_hdtv

mp_hdtv
  • 32 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:05

Trochę nowości i sie człowiek gubi. Dzięki ;)

#594 wojtek_j

wojtek_j
  • 23 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:07

Mi Iphon 5 zdecydowanie wolniej chodzi

#595 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 20 września 2013 - 20:07

Wybierasz opcję wyłacz kod i wpisujesz kod, który aktualnie obowiązuje. Jeśli wpisany kod będzie prawidłowy opcja blokady zostanie wyłączona.

#596 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 września 2013 - 20:10

Mi Iphon 5 zdecydowanie wolniej chodzi

To coś masz nie tak, bo mi akurat przyśpieszył :)

#597 klimarek

klimarek
  • 26 postów
  • SkądKrzeszowice, Poland

Napisano 20 września 2013 - 20:11

@michak80 dzięki za tą informację wyłączenia blokady też miałem z tym problem i nie mogłem sobie z tym poradzić, myślałem że tak musi być

#598 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 20 września 2013 - 20:18

Nikt z domowników ani całej masy znajomych (sztuk aż 3);-) posiadających iPhone'a nie chciał jak do tej pory zainstalować iOS7. Zajrzałem więc po drodze do domu do Media Markt i...:roll::lol: Dobrze, że nie zdecydowałem się w ciemno, dla mnie tragedia.

#599 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:19

Na bajki jestem za stary ;), jeszcze rano zastanawiałem się czy nie sprzedać Iphona, teraz wiem że w najbliższym czasie już tego nie zrobię :)

Nie muszę próbować bo już 2 razy wrzucałem iOS 7 poprzez odtworzenie, raz przy GM i drugi raz jak GM stał się oficjalnym wydaniem.

Teraz mam próbować, kiedy nie mogę już wrócić do poprzedniego? :) Aż tak ciekaw nie jestem, i aż tak nie wierzę w to co mówisz.
Instalowałem na dwa sposoby, zawsze kaszanka, dlaczego miałoby być inaczej za trzecim?

Ale po co miałbyś wracać do poprzedniej wersji by zrobić odtworzenie, przecież możesz to zrobić w tej chwili posiadając iOS7. Na jedno wychodzi. Inna sprawa, że sensu w tym brak, na trupku iPhone 4 szybciej nie będzie.

http://arstechnica.c...n-the-iphone-4/

EDIT:

Nie nie Kolego, mam aktualnie 6.1.3 i po kolejnej próbie z wgrywaniem iOS7 powrotu nie będzie, bo Apple już nie podpisuje 6.1.3 od popołudnia.

Ok, myślałem, że jesteś na iOS7, nie sposób śledzić kto ma sprzęt na jakim sofcie w danej chwili :)

#600 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 20 września 2013 - 20:24

Ale po co miałbyś wracać do poprzedniej wersji by zrobić odtworzenie, przecież możesz to zrobić w tej chwili posiadając iOS7. Na jedno wychodzi. Inna sprawa, że sensu w tym brak, na trupku iPhone 4 szybciej nie będzie.

Nie nie Kolego, mam aktualnie 6.1.3 i po kolejnej próbie z wgrywaniem iOS7 powrotu nie będzie, bo Apple już nie podpisuje 6.1.3 od popołudnia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych