Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#101 multisync

multisync
  • 105 postów
  • Skąd100-lica

Napisano 18 września 2013 - 22:09

Cała ta historia lekko mi przypomina wprowadzenie Windows 8 - tam też aby wykorzystać jego "moc" należało wyposażyć się w nowy komputer najlepiej z dotykowym ekranem. Świat się podzielił na miłośników i przeciwników nowego interfejsu Metro. Z tą jedną dużą różnicą między Win a iOS, że system M$ można było kupić lub zrobić downgrade do innego a Apple nie daję wyboru. Proza życia.

#102 4motion

4motion
  • 337 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 18 września 2013 - 22:12

Podoba mi się apart wkońcu nie trzeba szukać przełącznika na video tylko szybko w bok przełączamy.

#103 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:17

no właśnie z tym downgradem nie jest ponoć jeszcze na 100% potwierdzone kiedyś tak było, ale w związku z wprowadzeniem starych wersji aplikacji być może downgrade też będzie możliwy przez cały czas

#104 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:18

W końcu udało się pobrać na iPada 3. Ogólnie miłe zaskoczenie - nowy wygląd bardzo mi się spodobał. Na żywo robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Niestety co do płynności to trochę brakuje do ideału - zwłaszcza w ustawieniach. Także przez to na razie nie aktualizuje systemu w iPhonie 4.

#105 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:26

W końcu udało się pobrać na iPada 3. Ogólnie miłe zaskoczenie - nowy wygląd bardzo mi się spodobał. Na żywo robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Niestety co do płynności to trochę brakuje do ideału - zwłaszcza w ustawieniach. Także przez to na razie nie aktualizuje systemu w iPhonie 4.

dobrze czytać. mam ipada3 i sie zastanawiam nad ios7, chyba zrobie na ipadzie, jeśli piszesz ze u ciebie działa. póki co na ip4s nie mam zamiaru. chyba za stara jestem na aż tak diametralną zmianę wyglądu. a na ipadzie głownie dzieciaki i tak siedza i grają.

#106 JaBo

JaBo
  • 211 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:34

Odniosłem podobne wrażenie jeżeli chodzi o wygląd - lepiej na żywo niż na zdjęciach w internecie.
Na 4S chodzi mi płynnie, przynajmniej te dwie godziny od kiedy go mam :)

Jedyne co mnie martwi, to że strasznie szybko "ucieka" bateria, a gdzieś w głębi duszy liczyłem na poprawę tego parametru.

Zobaczymy jak się człowiek przyzwyczai i poużywa z dwa tygodnie. Większość uwag jest "na gorąco", co też zaburza osąd :)

#107 Skr3czu

Skr3czu
  • 14 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:37

Jak ustawić panoramiczną tapetę ?

#108 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2013 - 22:37

@bar-trek Jak płynność animacji ? Widać przycięcia np. przy wejściu do multitaskingu, zamknięciu gestem 4 palców ?

#109 speedmiki

speedmiki
  • 24 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:38

Mowie do posiadaczy 4! Zaktualizowała mi żałuje tak bardzo. Chodzi bardzo wolno i chce juz wracać do iOS 6. Tyle na pierwszy rzut oka

#110 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:40

jak lepiej aktualizować - bezpośrednio z ipada czy poprzez itunes. i tu i tu nie chce sie zainstalować.....

#111 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:41

@bar-trek
Jak płynność animacji ? Widać przycięcia np. przy wejściu do multitaskingu, zamknięciu gestem 4 palców ?

Lekkie przycinki są np. Przy zamykaniu gestem. Mam nadzieję, że następna aktualizacja poprawi płynność. Ogólnie nie jest źle, ale zauważanie gorzej niż w iOS6. Za to Safari chodzi zdecydowanie lepiej :) wcześniej działało tak, że na stałe przeszedłem na chrome, ale teraz być może zostanę z safari na dłużej.

#112 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:42

Ustawianie tapet - porażka.

#113 Gregoria

Gregoria
  • 45 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:43

@bar-trek - jak aktualizowałes na ipadzie czy z itunes.?

#114 mira_85

mira_85
  • 1 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:45

Panowie, jakieś pomysły? ( tak wiem - kup oryginalną ładowarkę ), po przejściu na iOS 7 i rozpoczęciu ładowania pojawił się znany komunikat „Ten kabel lub akcesorium nie ma certyfikatu i może zawodzić podczas pracy z tym iPhone’em”. - ikonka ładowania jest widoczna, a nie ładuje :/ czy istnieje jakaś inna opcja ?

#115 sopel1998

sopel1998
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 września 2013 - 22:46

Nie radze aktualizować iP4 do iOS 7 . Po 2 dniowym użytkowaniu GM widziałem, że chodzi dużo wolniej i dzisiaj rano wróciłem na 6.1.3 i ciesze się, że to zrobiłem, bo jest wielka różnica . Niestety iP4 umarł już . Pora zmienić na nowszy model .

#116 qulaa

qulaa
  • 38 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 września 2013 - 22:46

Pierwsze wrażenie - 'Co jest z tymi ikonami!? '. Zmieniłem tapetę i dużo lepiej to wygląda. Wszystkie zmiany raczej na + jedynie co to mogli jeszcze wrzucić przycisk włącz/wyłącz siec komórkową albo dać do wyboru co tam chcemy. Jak na razie na 4s działa bez zastrzeżeń :)

#117 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 18 września 2013 - 22:47

Pierwsze wrażenie kiepskie, brak możliwości aktywacji telefonu od godziny....

#118 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:47

ip 4 smiga jak powinien : ]

#119 spijanowska

spijanowska
  • 13 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:49

właśnie mam taki sam problem, czy da sie jakoś pomniejszac zdjęcia na tapecie, w sensie dopasowac?
A apropo ios 7; starsznie dlugo czekalam na ta aktualizacje, ale gdy zainstalowalam stwierdzilam, ze jednak lepszy byl ios 6 bardziej dopracowany i porzadniejszy. Po pierwsze: brak ogladania zdjec na pelnym ekranie, za bardzo kolorowo i animowo, przypomina androida a chyba nie o to chodzilo, kolejna porazka to foldery oraz wolne dzialanie. Zaluje, ze wgralam ten soft.. Wie ktos moze, czy mozna to jakos cofnac do ios 6? Jesli tak ma wygladac sprzet apple to chyba niedlugo zrezygnuje..

Ustawianie tapet - porażka.

#120 JaBo

JaBo
  • 211 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:52

Nie ma Cover Flow w Muzyce?

#121 johannes

johannes
  • 57 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:56

właśnie mam taki sam problem, czy da sie jakoś pomniejszac zdjęcia na tapecie, w sensie dopasowac?
A apropo ios 7; starsznie dlugo czekalam na ta aktualizacje, ale gdy zainstalowalam stwierdzilam, ze jednak lepszy byl ios 6 bardziej dopracowany i porzadniejszy. Po pierwsze: brak ogladania zdjec na pelnym ekranie, za bardzo kolorowo i animowo, przypomina androida a chyba nie o to chodzilo, kolejna porazka to foldery oraz wolne dzialanie. Zaluje, ze wgralam ten soft.. Wie ktos moze, czy mozna to jakos cofnac do ios 6? Jesli tak ma wygladac sprzet apple to chyba niedlugo zrezygnuje..

No ja zrobiłem przed chwilą downgrade do 6.1.4 na 5tce. Pierwsza z brzegu strona z googla z opisem jak to zrobić.

#122 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:58

Wie ktos moze, czy mozna to jakos cofnac do ios 6?

Żartujesz?

#123 marcintgr

marcintgr
  • 32 postów

Napisano 18 września 2013 - 22:59

Grafika jest strasznie ordynarna i nie czytelna, telefon przestał mi się całkowicie podobać :/ wie ktoś jak przywrócić poprzednie oprogramowanie?

#124 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 18 września 2013 - 23:00

Problemy z zasięgiem i jest dziwne zatrzymanie na 2 sekundy przy zmianie tapet.

#125 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 18 września 2013 - 23:02

Generalnie to animacja tapety na lockspreenie ścina.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych