Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#751 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 22 września 2013 - 21:28

Witam czy ktoś wie jak to jest dokładnie z ustawieniami tapet w ios7 chcę ustawić swoje zdjęcie jako lockscreen a tam kadrowanie i dziwne powiększanie jest jakiś sposób żeby to zrobić normalnie?

Włącz redukcje ruchu w opcjach. Zdjęcie nie będzie powiększone, ale też nie będzie się ruszało.

#752 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 września 2013 - 22:02

Żałuje, ze zaktualizowałam mojego iPada mini do 7, teraz już chyba nie ma możliwości powrotu do 6.1.4. System strasznie zamula, przełączanie aplikacji to jakiś koszmar, tak samo jak zmiana tapet. Czcionka słabo widoczna (na 6 było o wiele lepiej), ze nie wspomnę o górnej belce gdzie jest stan baterii i wskaźnik wifi - rodem ze starego painta na win98 WTF?! Zawsze sobie chwaliłem Apple ale teraz nie wiem co mam powiedziec. Biel wali po oczach, ze w nocy redukcja jasności obowiązkowa.. Generalnie szkoda gadać, a myślałem, ze mimo iż mini ma dość stare bebechy, ale jako jeden z "nowszych" w tym segmencie mini będzie lepiej działał.. Myliłem sie..

#753 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 22 września 2013 - 22:10

Współczuję wam. Trzeba było w porę instalować 6 jak jeszcze była okazja...Do 7 zawsze można wrócić jak system dostanie update'y... Do tego czasu macie jednak niedopracowanego bubla. Mnie osobiście 7 w ogóle nie podeszła. Zupełnie inny sznyt graficzny, kompletnie niepasujący do MacOS'a !! No, chyba, że z czasem MacOS też ma tak wyglądać i działać... (to ja już wolę jednak windę)

#754 Anna Magda

Anna Magda
  • 5 postów

Napisano 22 września 2013 - 22:28

Ja dziś zauważyłam kolejny brak w iOS7, coś co mi było dosć przydatne teraz tego nie ma - a mianowicie możliwość wysłania twitta czy statusu FB bezpośrednio z rozwiniętego centrum powiadomień, była taka belka i "wyślij tweet" np. teraz nigdzie tego nie widze ;< Ciągle mnie razi ten okropny neonowy zielony kolor...nie mogę już w ogóle patrzeć na ten telefon :shock: dopiero czytałam biografie Jobsa i teraz tak sobie myślę co on by na to powiedział skoro szału dostawał przy tworzeniu ikon na pierwszego Maca i nazwach funkcji menu, mówił,że to przecież są rzeczy, na które ludzie będa patrzeć codziennie więc to musi wyglądać idealnie i być miłe dla oka. iOS7 kompletnie do tego nie pasuje! :cry: Paskudny pasek górny z godziną jeszcze jako tako się prezentuje w widoku menu ale już po otwarciu aplikacji wygląda to jakoś tak prymitywnie jak z jakiegoś starego Windowsa! Żądam powrotu do 6! :D

#755 marcintgr

marcintgr
  • 32 postów

Napisano 22 września 2013 - 23:59

Ja jutro wymieniam iPhona na nowy ze starym softem bo nie mogę patrzeć na tego iOS7 a z nowych funkcji po paru dniach użytkowania w ogóle nie korzystam. Nie wiem co mnie podkusiło to zainstalować ale cóż człowiek się całe życie na błędach uczy.

#756 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 września 2013 - 00:02

Ja dziś zauważyłam kolejny brak w iOS7, coś co mi było dosć przydatne teraz tego nie ma - a mianowicie możliwość wysłania twitta czy statusu FB bezpośrednio z rozwiniętego centrum powiadomień, była taka belka i "wyślij tweet" np. teraz nigdzie tego nie widze ;<

Ciągle mnie razi ten okropny neonowy zielony kolor...nie mogę już w ogóle patrzeć na ten telefon :shock: dopiero czytałam biografie Jobsa i teraz tak sobie myślę co on by na to powiedział skoro szału dostawał przy tworzeniu ikon na pierwszego Maca i nazwach funkcji menu, mówił,że to przecież są rzeczy, na które ludzie będa patrzeć codziennie więc to musi wyglądać idealnie i być miłe dla oka. iOS7 kompletnie do tego nie pasuje! :cry:
Paskudny pasek górny z godziną jeszcze jako tako się prezentuje w widoku menu ale już po otwarciu aplikacji wygląda to jakoś tak prymitywnie jak z jakiegoś starego Windowsa! Żądam powrotu do 6! :D

W iOS7 możesz to zrobić za pomocą Siri.

#757 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 23 września 2013 - 07:30

Mam pytanie choć to nie dotyczy samego iOS7 a iCloud. W ustawieniach poczty - Pobierz nowe dane - mam włączone Push, ale w zakładce niżej iCloud zaznaczyłem 'Fetch' bo nie używam poczty iCloud i nie chcę żeby sprawdzał cały czas dane. Czy to oszczędzi baterię czy i tak będzie działać w tle bo jest zaznaczona opcja Push?

#758 Marlice

Marlice
  • 105 postów

Napisano 23 września 2013 - 08:53

Witam. Próbowałem przetoczyć się przez ponad 70 stron ale jakoś nie znajduję wzmianki (lub jest tych wzmianek bardzo mało). Problem z wgrywaniem muzyki i wideo. Robiłem aktualizacje przez iTunes, wymazało mi z telefonu całą muzykę oraz wideo (wszystko co nie zostało zarejestrowane iP5 lub kupione w iTunes) i nie ma możliwości wgrania żadnej muzyki/wideo z komputera. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, jeżeli tak to czy istnieje jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam.

#759 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 23 września 2013 - 09:10

taka hipoteza... - kupiłem telefon (np ip5), bo umozliwiał mi szybkie wysyłanie statusów na tweeter, facebook. Po upgradzie telefon już tego nie może (teoretycznie), czyli (teoretycznie) pozbawiano go funkcji, która przy zakupie była reklamowana jako feature i skusiła mnie na zakup tegoż. Czyli mogę go oddać do serwisu, twierdząc, że telefon miał taką funkcję a teraz to nie działa, a jest mi to mocno potrzebne (hipotetycznie). Ciekawe co by się działo w takiej sytuacji, jaka byłaby reakcja serwisu ;-) Można sobie zamiast tej funkcji, znaleść dowolną inna, która została usunięta. Inna hipotetyczna sytuacja: oddaje ipad'a mini bo bardzo wolno działa i animacje się "haczą" w dniu zakupu wszystko chodziło ok. "Proszę o przywrócenie go do tamtego stanu". Co myślicie? ;-)

#760 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 września 2013 - 09:16

taka hipoteza...

- kupiłem telefon (np ip5), bo umozliwiał mi szybkie wysyłanie statusów na tweeter, facebook. Po upgradzie telefon już tego nie może (teoretycznie), czyli (teoretycznie) pozbawiano go funkcji, która przy zakupie była reklamowana jako feature i skusiła mnie na zakup tegoż.
Czyli mogę go oddać do serwisu, twierdząc, że telefon miał taką funkcję a teraz to nie działa, a jest mi to mocno potrzebne (hipotetycznie). Ciekawe co by się działo w takiej sytuacji, jaka byłaby reakcja serwisu ;-)

Można sobie zamiast tej funkcji, znaleść dowolną inna, która została usunięta.
Inna hipotetyczna sytuacja: oddaje ipad'a mini bo bardzo wolno działa i animacje się "haczą" w dniu zakupu wszystko chodziło ok. "Proszę o przywrócenie go do tamtego stanu".

Co myślicie? ;-)

Wiesz nikt Cie nie zmuszał do aktualizacji systemu, ale moim skromnym zdaniem powrót do poprzedniej wersji IOS-a powinien być ciągle możliwy, a nie że sobie zablokują i dupa. Gdzie tu wolność wyboru?

#761 Geralt2

Geralt2
  • 13 postów
  • SkądBrodnica, KP

Napisano 23 września 2013 - 09:31

Panowie na dniach wyjdzie poprawka 7.0.1 [ATTACH=CONFIG]17210[/ATTACH] może będzie stabilnie wkońcu. :)

#762 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 23 września 2013 - 09:37

Wiesz nikt Cie nie zmuszał do aktualizacji systemu, ale moim skromnym zdaniem powrót do poprzedniej wersji IOS-a powinien być ciągle możliwy, a nie że sobie zablokują i dupa. Gdzie tu wolność wyboru?

zostałem zmuszony, bo telefon przestał zachowywać sie stabilnie, więc zrobiłem przywracanie systemu. Przywrócił się już ios7. Jednocześnie przestały działać aplikacje firmowe (korpo), które działają tylko pod ios6. Update ich odbędzie się w bliżej nieokreślonej przyszłości.

Wszystko o czym piszę, to hipotetyczne sytuacje. :)

#763 Marlice

Marlice
  • 105 postów

Napisano 23 września 2013 - 09:57

Jak to nikt nie zmuszał - wyskoczyło powiadomienie możesz aktualizować oprogramowanie wg. zaleceń zawsze należy mieć jak najbardziej aktualne oprogramowanie aby mieć jak najlepsze zabezpieczenia. Nigdzie przy aktualizacji nie ma napisu "będzie działać wolniej, mniej stabilnie i pozbawiamy go niektórych funkcji" :P Oczywiście hipotetycznie ;-).

#764 Małe_Jabłuszko

Małe_Jabłuszko
  • 2 postów

Napisano 23 września 2013 - 10:10

Dzięki :)

- - - Połączono posty - - -

Włącz redukcje ruchu w opcjach. Zdjęcie nie będzie powiększone, ale też nie będzie się ruszało.

Dzięki :)

#765 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 23 września 2013 - 11:07

Przed instalacją/aktualizacją Apple przedstawia wam ekran z licencją, umową z użytkownikiem itd. i założę się że Apple jest tam odpowiednio pozabezpieczane, szczególnie ze to firma z USA - krainy idiotycznych pozwów sądowych. Odnośnie tematu, postanowiłem jednak zaktualizować moją 4, po części bo wkurzało mnie zajęte miejsce przez update (sprytny ruch), a po drugie - ulepszenia funkcjonalne są tego warte moim zdaniem. I cóż - płynność interfejsu jak już pisano jest średnia, natomiast nie zauważyłem żeby przekładało sie to na aplikacje - gry (Worms 3, Real Racing 2, True Skate, Carmageddon) działają tak samo, nic nie przycina (na pewno nie bardziej niz na iOS 6 w kazdym razie). Odświeżony wygląd mi sie akurat podoba, trudno odmówić mu lekkości w porównaniu z poprzednim. Poza tym - ulepszenia w Safari na wielki plus, te kontrolki i pasek adresu znikające gdy zacznie sie przewijać strone (widok pionowy!) czy nareszcie łatwo dostępny tryb prywatny - dla mnie bomba. No i ekran startowy jak należy. Do tego opcje przy pisaniu - kopiuj, wklej, zastąp itd - w końcu pojawiają się natychmiast a nie z opóźnieniem. No i można łatwo przekazywać dalej smsy. Nowe powiadomienia też są bardzo wygodne, a w AppStore w końcu jest Wishlista. Czasem gdzieś się jakaś apka wykrzaczy, ale tak było też przy przejściu z 5 na 6, więc nie dziwi mnie to, jeszcze trochę czasu minie zanim pojawią się ich uaktualnienia. Jedno co mnie wkurza - wyszukiwanie w mapach. Np wpisując "Wyszyńskiego" znajduje mi Wyszyńskiego na drugim koncu Polski, bo żeby znaleźć w moim mieście, musiałbym wpisać "księdza kardynała Stefana Wyszyńskiego" - paranoja (ale Google maps nie lepsze). PS: Zluzujcie trochę z tonem tych dramatycznych postów jaki iOS 7 niby paskud i horror, bo wyglądacie w nich jak dziecko płaczące bo mama kupiła mu nie taki lizak jak chciało. To tylko telefon, nie podoba się - zawsze można zmienić na inny.

#766 Death07

Death07
  • 2 postów

Napisano 23 września 2013 - 11:32

303 - mądrze prawisz. ja akurat aktualizowałem moją 4 z ciekawości nie mając pojęcia, iż nie będzie można wrócić do ios 6.1.3 - to mój pierwszy produkt Apple. fakt, nie będę ściemniał, miejscami zdarzy się, że przyhaczy (np przy przeglądaniu stron ze spora ilością zdjęć etc.) - ale to nie koniec świata. Sam system jest całkiem fajny - lekki, jakbym go określił, poza tym nie używam telefonu do nie wiadomo czego więc póki co jest ok. Mam nadzieję, że kolejne nakładki na ios7 pozwolą 4 na bardziej płynne działanie. Jakby co za 1,5 roku przedłużę umowę i wezmę kolejnego iPhone w jakiejś "rozsądnej" cenie :) a nie wiem czy Wam się coś takiego przytrafiło, ale wczoraj zniknął mi górny pasek - ten z nazwą operatora, stanem baterii, etc. po czym tel. się wyłączył (nie wiem dokładnie jak bo miałem go w kieszeni).Po włączeniu znów wszystko ok, miał ktoś też taką akcję?:)

#767 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 września 2013 - 11:37

Czy może ktoś sie wypowiedzieć na temat "wrażeń" na iPadzie mini? Nie mogę odnaleźć wątku w sekcji przypisanej do tematu "ipad"

#768 marcinps

marcinps
  • 86 postów

Napisano 23 września 2013 - 11:46

Czy może ktoś sie wypowiedzieć na temat "wrażeń" na iPadzie mini? Nie mogę odnaleźć wątku w sekcji przypisanej do tematu "ipad"

nie widziałem jak na mini 7 wygląda, ale na "dużym" ciężej się przyzwyczaić do nowego wyglądu bo funkcjonalność na +. Wydaje mi się że na mini lepiej nowy wygląd się sprawuje bo ekran mniejszy i nie ma takiej "przestrzeni pustej" jak na zwykłym ipadzie.

#769 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 23 września 2013 - 11:52

Ja póki co na ipadzie mini nie miałem żadnych problemów. System działa płynnie. W większości ipad służy mi za szkicownik i nie zauważyłem żadnych problemów. Jak dla mnie jest ok, warto przejść na 7-kę.

#770 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 września 2013 - 12:48

Ja iPada mini zaktualizowałem od razu i jestem bardzo zadowolony, dodam że nie na czysto tylko przez OTA. Zero przycinek czy innych tego typu problemów. Działa tak samo jak na iP5. Ogólnie polecam przesiadkę na iOS7 jak najbardziej.

#771 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 23 września 2013 - 13:55

Także niech się chłopaki biorą do roboty i dają nam tu 7.0.1 bez bugów, i z przezroczystością (może być jako opcja w Ustawieniach) dla iP4 :-)

#772 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 23 września 2013 - 16:33

Polecam zwiekszyć kontrast na iPhone 5 - rotacja ekranu z klawiatura juz nie laguje i aplikacje działają szybciej - przykładowo dokumenty w Adobe ładują sie 3x szybciej niz bez zwiększania kontrastu. Telefon praktycznie działa tak samo szybko, jak na iOS 6. Niestety nie będziemy mieli efektu przezroczystości... Cóż, troche Apple zawaliło... Dziwne, ze po to by pozbyć sie lagow NA IPHONE 5 trzeba zwiększać kontrast - czyli pozbyć sie kilku efektów graficznych w systemie...

#773 Death07

Death07
  • 2 postów

Napisano 23 września 2013 - 17:07

ios 7 tnie na iP5 ? masakra...

#774 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 września 2013 - 17:17

Przycina sporadycznie, tnie to na iPad 4 dopiero...

#775 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 23 września 2013 - 17:19

Nie tnie ale widać, że animacje ( głównie ta rotacja klawiatury ) po włączeniu są zauważalnie szybsze. Tylko z brakiem przeźroczystości ten ios traci urok.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych