Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#726 Narmer

Narmer
  • 556 postów

Napisano 22 września 2013 - 14:50

Tak się zastanawiam.. gdzie podziali się ci najzacieklejsi forumowi wrogowie Apple (nie będę wymieniał po imieniu). Teraz dopiero mieliby pole do popisu i, co ciekawsze, teraz wreszcie mieliby rację.

#727 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 22 września 2013 - 15:00

Na iPhone 4S wyeliminowałem lagowanie i scinanie , wtedy gdy np w Safari zmieniamy rotacje z pionowej na pozioma.Poprzez wlaczenie funkcji Zwieksz Kontrast.Teraz przechodzi idealnie jak na IOS6.No , ale cos za cos , Nie mam przezroczystego docka , tylko jakies szare gowno.Centrum sterowania po tym zabiegu tez ma szare tlo , zamiast przezroczystego.

#728 camel_74

camel_74
  • 29 postów

Napisano 22 września 2013 - 15:47

cos chyba jest na rzeczy skoro ios 6 powoli rosnie https://mixpanel.com...te:-2,to_date:0

chyba spada popatrz dobrze na wykres niebieski to 7 a zielony 6

#729 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 22 września 2013 - 16:57

chyba spada popatrz dobrze na wykres niebieski to 7 a zielony 6

A Ty spójrz kiedy on to pisał i co się działo wtedy z 6.

#730 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 22 września 2013 - 17:04

Wlasnie mialem to napisac. A tak poza tym to jakos ten iOS 6 sie trzyma

#731 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 22 września 2013 - 17:41

Oprócz tego - aplikacje audio, które na 6.1.3 na tym staruszku grają jak należy, na 7 łapały czkawkę, co było głównym powodem powrotu do 6, co na szczęście udało mi się zrobić zanim przestali ten system podpisywać.

U mnie nawet na 6.1.3 appki audio zacinały podczas odblokowywania telefonu. Myślałem, że iOS coś tutaj pomoże. Niestety. Taka Songza której używam zaczyna kaszleć niemiłosiernie jak odblokowuję telefon. Nie wiem czy to wina appki czy systemu :-// Ktoś ma jakiś pomysł?

[...]Nie mam przezroczystego docka , tylko jakieś szare gónwo. Centrum sterowania po tym zabiegu też ma szare tło, zamiast przezroczystego.

Słabo to wygląda, to fakt :-// Dlaczego ograbili iP4 z efektu 'mrożonego szkła'? :-/ Czyżby aż tak to obciążało procek?

Resztę póki co akceptuję z tego co zdążyłem się pobawić.

Pozostałe braki jak dla mnie:
- konfigurowalne Control Center (brak ON/OFF dla 3G i GPS)

#732 Dariusz Śliwiński

Dariusz Śliwiński
  • 5 postów
  • SkądPolice, Poland, Poland

Napisano 22 września 2013 - 17:51

mam pytanko. w ip5 na zablokowanym ekranie nie pokazuje mi nieodebranych polaczen i smsow. dopiero jak wejde we wszystkie. na zony ip4 pokazuje tak jak wczesniej na ios6. ma ktos podobnie?

Miałem podobnie z smsami - nie było ich na zablokowanym ekranie, nie było dźwięku przyjścia itp. Odtworzyłem przez iTunesa i działa. Też spróbuj ;D

#733 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 września 2013 - 18:06

Oczywiście, że dynamiczny efekt rozmycia obciąża procesor...

#734 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 22 września 2013 - 18:18

Wiecie co dobitnie świadczy o brzydocie, braku smaku, stylu, mysli przewodniej, tematu itd. ios7 ...... To co wielu światłach tego portalu, blogerów i innych twierdzą. Do ios7 trzeba dobrać odpowiednia tapetę aby wyglądał. IOS7 to taka lmpucera bez dobrej tapety nie wychodź na miasto.

#735 Marti701

Marti701
  • 121 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 września 2013 - 18:42

W moim iPhone 5 często zawiesza się Safari i najczęściej na stronie Myapple :D Ktoś ma podobne problemy?

#736 plucik

plucik
  • 1 postów

Napisano 22 września 2013 - 18:43

Witam wszystkich. Na początek pasuje się przywitać, bo to mój pierwszy post, więc witam. U mnie pierwszym produktem od Apple był iPhone 5, kupiłem w sumie dlatego że telefony z androidem to koszmarne muły (w 99%) a chciałem telefon który będzie chodził płynnie i niezawodnie. No i po wyjęciu z pudełka tak było. iOS 6.1.4 śmigał aż miło, ale oczywiście chcąc sprawdzić co Apple przygotowało z głupoty zaktualizowałem do iOS7. No i tutaj zaczyna się gorsza część bajki... iPhone 5 to stosunkowo świeży telefon, powinien działać przynajmniej bardzo dobrze na nowym systemie, ale to co się dzieje to po prostu porażka. Czas reakcji na przycisk Home to prawie 1s :/ Odblokowanie telefonu to samo. Faktycznie animacje są miłe dla oka, ale nie takim kosztem. Kolor ikon Telefon i Wiadomości przypomina mi landrynki (na iPhone4 kolegi nie są aż tak jaskrawe). Ogólnie według mnie pomysł na system jak najbardziej na plus, ale wykonanie to porażka. Z ciekawości porównałem swojego iPhona z modelem wystawowym w salonie Play, który miał jeszcze 6.1.4 i muszę powiedzieć że o ile jako tako iOS7 sie broni sam z siebie, to przy porównaniu wymięka już na starcie. Mam jeszcze pytanie. Czy istnieje możliwość przywrócenia wcześniejszego systemu bez utraty gwarancji?

#737 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 22 września 2013 - 18:46

Mam jeszcze pytanie. Czy istnieje możliwość przywrócenia wcześniejszego systemu bez utraty gwarancji?

było razy milion, nie nie istnieje - i nie chodzi o gwarancję, przynajmniej do czasu JB na ios7

#738 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 22 września 2013 - 19:18

Teraz zauważyłem kolejne bugi: (na iP4) Edycja kontaktu - zatwierdzenie - trwa strasznie długo. Aplikacja ZDJĘCIA - ładowanie zdjęć z załączników takich rzędu 8MB trwa jeszcze dłużej*. Zanim wygeneruje zdjęcie w pełnej rozdziałce to mijają wieki. Druga sprawa, podczas podpinania zdjęcia do kontaktu - jeśli nie odczekamy aż załaduje zdjęcie w pełnej jakości, to zatwierdzi nam to 'mydło' i właśnie takie 'mydło' będzie się wyświetlać podczas dzwonienia tego konkretnego kontaktu. *samo wczytanie 3 załączników (8/4/3MB) sprawiało spore kłopoty. Aplikacja MAIL w sumie do tej pory nie chce ich wyświetlić. Nie sądzę, aby to była wina serwera gmail; załączniki pobrało migiem, dopiero po poraniu nic z nimi telefon nie może zrobić tak jak trzeba. Myślicie, że oprócz hardwaru, które naturalnie może nie dźwigać najnowszych softów, Apple stosuje chytre softowe jakieś opóźnienia?

#739 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 września 2013 - 19:26

w jakiej masz sieci tel?

mam orange... od wczoraj się meczę z aktywacją ... imessage

#740 PtaQ1982

PtaQ1982
  • 6 postów
  • SkądWąsosz Górny

Napisano 22 września 2013 - 19:44

Wystarczy ze pozbędą się tych pie.....lonych animacji i system napewno by odżył, przecież chyba nie ma aż tylu innych zmian które obciążają iOS7 (dla ip4) od 6.1.3, swoją drogą to nie wiedzialem że jak się nie zrobi aktualizacji to z czasem apple i tak to na nas wyprze bo zabiera przestrzen dyskową (jest to prawdą ?).

- - - Połączono posty - - -

U mnie najgorzej nie chodzi, oczywiście jest trochę dlużej niż na ios 6.1.3, ale nie aż tak bardzo zeby mi to przeszkadzało, jedyne co mie najbardziej drażni to że czasami podczas przesuwania stron pulpitu sprawia wrazenia jakby delikatnie lagowało na 6.1.3 było płynnie tu nie zawsze ale występuje.

#741 Małe_Jabłuszko

Małe_Jabłuszko
  • 2 postów

Napisano 22 września 2013 - 19:45

Witam czy ktoś wie jak to jest dokładnie z ustawieniami tapet w ios7 chcę ustawić swoje zdjęcie jako lockscreen a tam kadrowanie i dziwne powiększanie jest jakiś sposób żeby to zrobić normalnie?

#742 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 22 września 2013 - 19:56

W użyciu 8 godzin, w gotowości 23 godziny, bardzo dobry wynik! Jestem zadowolony.

#743 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 22 września 2013 - 20:24

W użyciu 4h 45 minut, w gotowości 11h 15 minut, a zostało 13%. I to jeszcze był doładowywany w międzyczasie...

- - - Połączono posty - - -

Komuś jeszcze nie działa przycisk "poprzedni" w odtwarzaczu?

#744 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 22 września 2013 - 20:26

Z tapetami mam ten sam problem, odnośnie odtwarzacza, to pomijając jest beznadziejny wygląd to nie działa air play...

#745 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 września 2013 - 20:36

mart.plax - miałem podobny problem, zwykły reboot pomógł.

#746 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 22 września 2013 - 20:46

@mart.plax Włącz 'redukuj ruch' , wyłącz Odświeżanie w tle i w usługach lokalizacji wyłącz 'Często odwiedzane i 'popularne w pobliżu'. To zbędne rzeczy a wydłużą czas pracy na baterii.

#747 Piron

Piron
  • 89 postów
  • Skądszczecin

Napisano 22 września 2013 - 20:51

[ATTACH=CONFIG]17190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17191[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17192[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17193[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17194[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17195[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17196[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17197[/ATTACH]Aby tapeta w ios była ustawiona na środku należy zwiększyć format obrazu: x + 53 y + 129 Jeśli chcemy umieścić zdjęcie na ekranie początkowym to należy dodać do wysokości 129 px (w dolnej części obrazu)

#748 dzikipl

dzikipl
  • 533 postów

Napisano 22 września 2013 - 21:07

Wlasnie mialem to napisac. A tak poza tym to jakos ten iOS 6 sie trzyma

A czemu się dziwić. U nas w pracy jedna dziewczyna zrobiła upgrade ipada. Wszyscy co u niej potestowali nowy system powiedzieli "zostaje przy starym". Nawet Ci najbardziej lojalni.
To już niestety nie te czasy gdy 90% by zrobiła upgrade bez sprawdzania wierząc w Apple.

Mi bardzo przeszkadza design, bardzo.

#749 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 22 września 2013 - 21:11

@mart.plax Włącz 'redukuj ruch' , wyłącz Odświeżanie w tle i w usługach lokalizacji wyłącz 'Często odwiedzane i 'popularne w pobliżu'. To zbędne rzeczy a wydłużą czas pracy na baterii.

Wszystko już powyłączane i nadal taki wynik...

#750 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 22 września 2013 - 21:20

mi pomaga wydrenowanie bateryjki od chwili az sie wyłaczy i ładowanie do oporu przez noc
http://wrzutnik.net/...bat.PNG&th=3827

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych