Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1490 replies to this topic

#426 robertolix

robertolix
  • 89 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2013 - 21:02

U mnie wygląda to tak że po 1 dniu używania na iPhone 5 wróciłem do 6.1.4. Niestety system jest wolniejszy w 90% przypadków względem iOS 6. Bateria może i trzyma dłużej ale nie jest to argument aby korzystać z tej kolorowanki. Na iPadzie Mini nawet nie instaluję bo już wiem jak się to skończy. Ogólnie Apple pierwszy raz porządnie mnie zawiodło.

#427 grzesiek444

grzesiek444
  • 45 posts
  • SkądKraków

Posted 19 September 2013 - 21:04

Nie wiem o co to całe majaczenie, zarówno na iPhone 4 jak i iPad 2 nie tylko zaktualizowanych a wyzerowanych przed aktualizacją, 7 śmiga aż miło, jeśli spowolnienie to na prawdę ledwie lub nieodczuwalne. A mam pytanie z innej beczki, Apple chwaliło się, że od iOS 7 iWork będzie darmowy? W późniejszym czasie czy tylko przy zakupie 5S/5C?

#428 premislausg

premislausg
  • 314 posts

Posted 19 September 2013 - 21:08

Czy w iOS 7 można dodać własne dzwonki przez iTunes? Ktoś z Was już próbował?

#429 Hawrocik

Hawrocik
  • 10 posts
  • SkądOpole

Posted 19 September 2013 - 21:09

Jak dla mnie nowy iOS na plus, ale zawiodłem sie, że nie mogę używać FaceTime Audio po 3G.

#430 telker

telker
  • 19 posts

Posted 19 September 2013 - 21:10

Może ktoś pomoże bo nie mogę znalezć ustawień kolorów w iOS7. Wyczytałem w necie iż jest taka opcja "

cytat "
Krytycy iOS7 zarzucą mu, że estetyka nie idzie w parze z wygodą. Czcionki w nowej wersji systemu są bardzo cienkie. Ale to żaden problem, bo w menu jest opcja "Bold Text". Czcionka wróci do wyglądu z wersji 6. Są też ustawienia, które umożliwiają modyfikacje poszczególnych kolorów.

Mam iPhone 4 i za diabła tego ustawienia nie mogę znależć po aktualizacji do iOS7 (ten szary kolor gdzie umieszczam poszczególne aplikacje wygląda strasznie)

TELKER

#431 bzyqu

bzyqu
  • 170 posts

Posted 19 September 2013 - 21:11

Podzielę się swoimi wrażeniami jak do tej pory. Na plus oczywiście nowe opcje czyli centrum sterowania, nowy wygląd wielozadaniowości, wygląd kart w Safari, brak limitu ilości aplikacji w folderach. Jeśli chodzi o wygląd to nie ma dla mnie większego znaczenia. Przyzwyczaję się do zmiany. Na minus: - Brak przycisków szybkiej zmiany statusu Facebooka i Twittera w centrum powiadomień. - Tylko tekstowa pogoda w centrum powiadomień. - Brak wyszukiwania w Wikipedii w Spotlight - Nie wiem jak ustawić limit ilości ściąganych maili w skrzynce.

#432 telker

telker
  • 19 posts

Posted 19 September 2013 - 21:13

Myślisz ze jak w iOS6 było to możliwe to w iOS7 wycieli ? - jutro sprawdze jak to sie ma.

#433 rospondek

rospondek
  • 17 posts

Posted 19 September 2013 - 21:18

Na plus wygląd kart w Safari

Czyli coś co jest teraz ok w jednej aplikacji (safari) było złe w innej (albumy w muzyce).

#434 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 19 September 2013 - 21:19

Mam wszystko włączone, usługi lokalizacji i today summary, wszystko tak jak w iPadzie, na którym pogoda się pojawiła - na iPhonie nadal brak, chyba po prostu będę musiała się do tego przyzwyczaić.

#435 rospondek

rospondek
  • 17 posts

Posted 19 September 2013 - 21:20

Miejmy nadzieję, że nie będziemy się musieli przyzwyczajać do tych bugów tylko zostaną one poprawione.

#436 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 19 September 2013 - 21:22

mart.plax a wyłaczałas tel? jakis babol jest miałem podobnie i po "resecie" pomogło

#437 MSeq

MSeq
  • 9 posts

Posted 19 September 2013 - 21:22

Hej, Muszę powiedzieć że finalna wersja mnie zawiodła - zero widocznych różnic w stosunku do bety 6 - nawet tej ikony kalendarza nie zmienili żeby była pełna nazwa dnia tygodnia - tylko jest sam skrót - to juz w pierwszej becie lepiej ona wygladała z pełną nazwą dnia tygodnia! W porównaniu do bety 6 zauważalny słabszy zasięg sieci 3G - na becie 6 miałem w domu na full 5 kropek - teraz jest na 3 kropki - za bardzo nie wiem jak mozna było to spier...lić :( w dodatku zasieg jest mniej stabilny. Bateria tez jak dla mnie trzyma słabiej niz beta 6 - moze nie jest to znaczaca roznica ale jednak... tak wiec pozostaje czekac na kolejna poprawke - oby nie bylo trzeba tylko czekac kolejne pol roku ;)

#438 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 19 September 2013 - 21:24

szkoda ze to ten sam build co GM wiec nie wiele mogło zmienic...

#439 offca86

offca86
  • 52 posts
  • SkądBristol, UK

Posted 19 September 2013 - 21:29

ja zainstalowałem dzisiaj pierwszy raz iOS7 i powiem szczerze że baaaardzo mi się podoba i przypadł mi do gustu....w końcu coś się ruszyło w tym apple

#440 meduza88

meduza88
  • 304 posts
Posted 19 September 2013 - 21:36

Kolega zaonstalowal to na swoim ip5. Na moim ip4 sie powstrzymalem zanim nie zobaczylem go na zywo. Nie polecam. Stylistyczna apokalipsa. Ikony zupelnie do siebie nie pasuja. Bije po oczach kolorystyka i te biale tla. Jednym slowem bajzel na ekranie.

#441 Hryniu

Hryniu
  • 3 posts

Posted 19 September 2013 - 21:39

Mam to samo ani na iPad 3 ani na iphone 4S nie mogę ustawić tapety

#442 korzon44

korzon44
  • 5 posts

Posted 19 September 2013 - 21:42

Szok opanowany Jestem w szoku jak apple strzela sobie w kolano. Opcji w IOS 7 dużo - fajnie. Ale wygląd straszny :( :oops: Zawsze ufałem Apple i kliknąłem aktualizuj bez zastanowienia - mój błąd. To co zobaczyłem o mało co nie doprowadziło do zawału!!! Myślałem że przez przypadek zainstalowałem Windows Mobile microsoftu. Kółka i kwadraty tutaj dominują. Czytanie smsów - tu już kiedyś zabrali cień który był pod dymkami a teraz zabrali resztę. Może w IOS 8 będzie już tylko szara ramka na białym tle. Szkoda słów, taki mam gust. Inny niż 95% ludzi. Innym się podoba, sprzedaż rośnie, reklama dźwignią rynku. Ja na szczęście wróciłem do IOS 6 bez większych strat w danych za co Apple dziękuję. A kolegom radzę popatrzeć najpierw jak to wygląda u znajomego i dopiero kliknąć lub nie - update. pozdrawiam Darek

#443 gibakrk

gibakrk
  • 64 posts

Posted 19 September 2013 - 21:44

Zainstalowałem ios7 na ipadzie retina i nie mam aparatu. Ktoś ma podobny problem? Co zrobić?

#444 mart.plax

mart.plax
  • 178 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 19 September 2013 - 21:50

A ja mam pytanie do facetów: nie przeszkadza wam taka pastelowa stylistyka? Bo nie mogę pozbyć się wrażenia, że cały soft nabrał babskiego wyglądu... Nawet dla mnie jest trochę za różowo...

#445 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 19 September 2013 - 21:51

cytat z netu: w 21 wieku faceci to pi*y a kobiety to ch*je wiec sama rozumiesz

#446 Pieka

Pieka
  • 647 posts

Posted 19 September 2013 - 21:52

A ja mam pytanie do facetów: nie przeszkadza wam taka pastelowa stylistyka?

Wolę pastele, więc mi jak najbardziej pasuje obecna kolorystyka :)

#447 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 September 2013 - 21:54

Pierwsze wrażenie - super, nowy, inaczej - wreszcieee! Użytkuje iOS od 3.X.X z przerwami i wreszcie czuć świeżość, bo stary wygląd po prostu mi się znudził (przez to szukanie telefonu innego - z ANDROIDEM :) ). Wydaje mi się jednak, że tej zmiany nie odczuje osoba, która użytkuje iOS od hm. 5/6 - takie jest moje zdanie. Choć na początku nie obyło się bez przygód, po zaktualizowaniu telefon poprosił o kod - ten zabezpieczający. Wtedy się jakby przywiesił i wpisałem kod nie ten co trzeba. Blokada, alarm, alarm - myślę jest kiepsko. Jednak DFU i wszystko poszło jak zawsze i trochę mnie martwi. W takim razie blokada nie jest 100% zabezpieczniem(a przecież miała być ona przed kradzieżą/zgubą sprzętu).

#448 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 19 September 2013 - 21:59

A ja mam pytanie do facetów: nie przeszkadza wam taka pastelowa stylistyka? Bo nie mogę pozbyć się wrażenia, że cały soft nabrał babskiego wyglądu... Nawet dla mnie jest trochę za różowo...

Mnie- przeszkadza. Dlatego zostaje przy 6.1.3. Prędzej rozstanę się z iPadem/iIPhonem niż zainstaluję 7-kę. Jest mi tymbardziej przykro, bo używam sprzętu Apple nieprzerwanie od ponad 20 lat. Chyba zbliża sie czas rozstania... Niech jeszcze zmienią OS X i już będzie komplet. A jest to tylko kwestia czasu. Pozbyli się z firmy Forstall'a, pozbywają się powoli jego dziecka- skeumorfizmu, dzięki któremu wszyscy poznali, pokochali i pozwolili wznieść się na szczyt firmie Apple.

#449 Piron

Piron
  • 89 posts
  • Skądszczecin

Posted 19 September 2013 - 22:00

Czy ten system tak ma, że na ipadzie nie mam aplikacji pogoda i notatki ? Na 4s są obie.

#450 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 posts
  • SkądŻory, Poland

Posted 19 September 2013 - 22:02

Ja mam nadzieje ze cos z tymi kolorowymi ikonami zrobia bo stylistycznie kaplica.Te ikony jeszcze bym przezyl ale po kiego ujka tykali dock??to nie wiem...Mi na 4s wszystko chodzi jak nalezy i nie moge sie do niczego przyczepic.Mysle ze klopoty niektorych z Was moga wynikac z bledow przy sciaganiu softu przez Iphone badz Itunes.Mi sciagalo rownomiernie okolo 6 minut.Ale pamietam ze jak wychodzila 6tka to tez sie mordowalem z takimi problemami ze dwa dni.Bateria mam wrazenie trzyma lepiej.Robilem update o 15tej i praktycznie non stop mam go w rekach i mam jeszcze 55% bateryjki.Zasieg ciezko stwierdzic bo mam przekazniki pare metrow od domu a nie wychodzilem nigdzie.Mysle ze jak wyjdzie 7.0.2 to juz bedzie wszystko dopracowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users