Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#476 oliwer138

oliwer138
  • 127 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2013 - 00:54

Pewnie łatka wyjdzie niedługo, bo tych błędów jest sporo. Z drugiej strony zawsze możesz postawić system na nowo, co pewnie rozwiąże problem.

#477 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 20 września 2013 - 02:00

Bardzo ciekawy artykuł nt. działania iOS7 na iP4. Po jego przeczytaniu wszystkie niezdecydowane osoby powinny mieć dylemat za sobą.
New lease on life or death sentence? iOS 7 on the iPhone 4 | Ars Technica

#478 telker

telker
  • 19 postów

Napisano 20 września 2013 - 06:31

Czy da radę zmienić kolor folderów (wcześniej było to czarne) - bo ja mam taki szary i niezbyt to ciekawie wygląda ? A wyczytałem coś takiego a nie mogę znależć - posiadam iphone 4 16 cytat " Krytycy iOS7 zarzucą mu, że estetyka nie idzie w parze z wygodą. Czcionki w nowej wersji systemu są bardzo cienkie. Ale to żaden problem, bo w menu jest opcja "Bold Text". Czcionka wróci do wyglądu z wersji 6. Są też ustawienia, które umożliwiają modyfikacje poszczególnych kolorów. gdzie to znaleźć ? TELKER

#479 miqs99

miqs99
  • 88 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 września 2013 - 06:41

Potestowałem dłużej. Wszystko w porządku. Estetyka stystemu oraz tempo działania są na dobrym poziomie. Warto dokonać aktualizacji.

#480 telker

telker
  • 19 postów

Napisano 20 września 2013 - 06:43

Potestowałem dłużej. Wszystko w porządku. Estetyka stystemu oraz tempo działania są na dobrym poziomie. Warto dokonać aktualizacji.

Znalazłeś jak zmienic kolor ten szary ? Zerknij na post powyżej twojego.

#481 Mirdaroh

Mirdaroh
  • 20 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 20 września 2013 - 06:45

Mam do Was pytanie. Wczoraj po instalacji iOS 7 i zrobieniu pełnego restore, miałem w telefonie zajęte około 400 MB, przez cały dzień nic praktycznie z nim nie robiłem jedynie kilka telefonów i smsów. W użyciu wyszło że teraz mam zajęte około 440 MB a wiadomości zajmują 2 MB. Po usunięciu wiadomości z telefonu zajmują więcej niż jak były bo około 3 MB. Czy to jest normalne i można jakoś usunąć te 'Wiadomości (zachowane)' plus jeśli ktoś mógł mi odpowiedzieć dlaczego zużycie tak rośnie mimo iż wszystkie systemowe usługi (pogoda, giełda), które korzystają z internetu wyłączyłem...

#482 plejaz

plejaz
  • 38 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:03

A ja mam z kolei innej pytanie, a mianowicie czy ktoś zauważył po aktualizacji do 7mki, że podczas ładowania bardziej nagrzewa się ładowarka? U mnie po aktualizacji pojawił się problem, że ładuje np. przez 10 minut, po chwili przestaje, a ładowarka jest strasznie ciepła (rozumiem zabezpieczenie przed spaleniem), ale wcześniej nie było takiego problemu. Wróciłem do wersji 6.1.13 i to samo!! Czy jest możliwość, żeby aktualizacja uwaliła port ładujący mojego "dziadka" (iP4)?

#483 telker

telker
  • 19 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:12

Mój zaktualizowany iphone 4 w chwili obecnej jest w trakcie ładowania. Żadnych skutków ubocznych nie ma :-) - jak było tak jest.

#484 plejaz

plejaz
  • 38 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:17

Sprawdź za jakiś czas czy się nie nagrzeje.

#485 telker

telker
  • 19 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:21

Miałem 40 % a już jest prawie 90 % - nic sie nie dzieje.

#486 plejaz

plejaz
  • 38 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:22

No to nie wiem, chyba mam dziwny prąd w domu... Wątpię, żeby to była wina telefonu/ładowarki, gdyż telefon ma 2 miesiące.

#487 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:24

No to nie wiem, chyba mam dziwny prąd w domu... Wątpię, żeby to była wina telefonu/ładowarki, gdyż telefon ma 2 miesiące.

Jak prąd może być dziwny?

#488 telker

telker
  • 19 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:25

A może ja mam dziwny :-) Nie wiesz jak zmienic kolor ten szary folderów ?

#489 MC_

MC_
  • 6 951 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:26

Na noc wyłączyłem WiFi - po 7 godzinach ubyło 2% baterii. Jest dobrze. :-)

#490 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:37

Bardzo ciekawy artykuł nt. działania iOS7 na iP4. Po jego przeczytaniu wszystkie niezdecydowane osoby powinny mieć dylemat za sobą.

przydatny artykuł. i wreszcie otrzymałem odpowiedź na swoje pytanie :) czy są w iP4 dynamiczne tapety - nie :)

#491 Fundacja DROGA

Fundacja DROGA
  • 1 postów
  • Skąd41-308

Napisano 20 września 2013 - 07:44

Hej, ja jestem tu od 10 minut. Potrzebuję porady. Czy w iOS 7 przy ustawianiu tapety na ekranie zablokowanym w iPhonie można wybierać kolor (czarny lub biały) cyfr zegara? Może ktoś z Was posiadł już taka tajemną wiedzę?

#492 plejaz

plejaz
  • 38 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:48

Nie ma takiej opcji. Możesz jedynie zwiększyć kontrast wtedy napisy są bardziej widoczne.

#493 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:49

Jak czytałem że część osób w tym wątku jest zadowolona z działania iPhone 4 z iOS 7, to sam miałem chęć dać szansę nowemu systemowi na moim telefonie. Po lekturze tego testu jest dla mnie jasne że trzeba pozostać na iOS 6. Dzięki @adizj za ten link.

#494 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 20 września 2013 - 07:53

hmmm mam pozycje całodniową w kalendarzu... po zsunięciu paska z góry w ogóle jej nie pokazuje... jeśli dodam konkretną godzinę to jest informacja... Ma ktoś podobny problem?

#495 robis4

robis4
  • 27 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:57

Nie mogę zmienić dźwięku przychodzącego maila. obojętnie jaki wstawię dźwięk wciąż jest ten sam !!! jak zrobię BRAK dźwięku to też jest ten sam dźwięk !!!

#496 krzemo

krzemo
  • 127 postów

Napisano 20 września 2013 - 07:59

Jak czytałem że część osób w tym wątku jest zadowolona z działania iPhone 4 z iOS 7, to sam miałem chęć dać szansę nowemu systemowi na moim telefonie. Po lekturze tego testu jest dla mnie jasne że trzeba pozostać na iOS 6. Dzięki @adizj za ten link.

najlepiej sprawdzić samemu. ja mimo wszystko mam iOS7 na czwórce i jest dobrze. widocznego mulenia i przycinek brak. nie nadszedł koniec świata :) jak we Wrocławiu zapowiadali :))))

#497 ramik

ramik
  • 22 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 września 2013 - 08:06

Ja na swoim 4S zrobiłem upgrade przez WIFI, w około 2 godz. po udostępniueniu. Sam upgrade trwał bardzo długo - pobieranie pliku około 30 min., potem aktualizacja dobre 45 min. Pierwsze wrażenie po uruchomieniu IOS7 - strasznie wolny, animacje przycinają się, jak na starej motoroli Defy z Androidem. Na temat wyglądu nie będę się wypowiadać, bo każdemu może podobać się co innego. Szkoda że wszystkie opcje/ustawienia są na białym tle - możliwość wyboru ciemnego tła byłaby wskazana. Funkcjonalnie jest nieźle - szczególnie podoba mi się wysuwany dolny dock, do szybkiego włączania WIFI, BT, itd. - ta funkcjonalność powinna była być już dawno. Pobawiłem się przez kilka godzin, po czym wyzerowałem telefon do ustawień fabrycznych. Po resecie wystąpił problem z rejestracją telefonu, zapewne przez zbyt obciążone serwery. Następnego dnia rano rejestracja poszła już bez problemu. Nowy IOS działa w miarę dobrze, aczkolwiek płynności jak na 6.1.3 nie ma (reset chyba nic nie dał). Wszystko działa jakoś wolniej, jakby telefon zastanawiał się nad każdym krokiem. Wszystkie aplikacje których do tej pory używałem działają poprawnie. Zauważyłem błedy w działaniu Bluetooth'a - po poprawnym sparowaniu z zestawem głośnomówiącym w samochodzie (rozwiązanie fabryczne Honda), telefon twierdził że nie może podłączyć się do zestawu i prosił o podanie PINu (jakby go nie zapisał), po którego wpisaniu twierdził, że jest niepoprawny. Skasowanie urządzenia i ponowne parowanie nie pomagało. Dopiero wyłączenie Bluetooth'a w telefonie i ponowne włączenie wyeliminowało problem. Dodam, że z na ISO 6.1.3 i wcześniejszych, nigdy nie było takich problemów. Z innym zestawem BT (słuchawki Plantronics) takich problemów nie było.

#498 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 20 września 2013 - 08:36

Witam. Mam iPhona 5 i z tej aktualizacji jestem zadowolony, kwestia czasu i wszyscy będą mówić, że jest super. Tylko mam jeden problem czy u Was też animacja w smsach jak jest wysunięta klawiatura i zmienia się na widok poziomy lekko zwalnia. Nie jest to jakiś mega lag ale wydaję się to mniej płynne, niż np. taki sam obrót bez wysuniętej klawiatury. Jak się włączy opcję zwiększ kontrast wszystko działa super. Z góry dziękuję za odpowiedź.

#499 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 20 września 2013 - 08:46

Miałem 5.1 z JB. Musiałem kilka razy robić resore aby się udało wgrać iOS7. Po pierwszym włączeniu myślałem że nigdy nie przyzwyczaję się do tego systemu. Wystarczyło 10min. Zastrzeżenia co do blokady, po zablokowaniu urządzenia przez chwile podświetla się czarny ekran.

#500 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 września 2013 - 08:49

właśnie złapałem pierwszy restart telefonu na IOS 7 Iphone 4S . Niema jak stabilny system ;] żenada Takie rzeczy to mi się zdarzały na nieoficjalnym androidzie np na Cyanogenmod ale w wersji beta bądź alpha ;p To tylko utwierdza mnie w zdaniu, że IOS 7 jest strasznie niedopracowany. Co z tego, że wnosi wiele nowego, nie oceniając wyglądu system moim zdaniem nie jest stabilny. Ma dużo bugów i niedoróbek. Oficjalna wersja powinna wyjść wtedy gdy system będzie porównywanie dobry jak IOS 6.1.3 . Według mnie jak na razie jest zmiana na gorsze. Dziwie się, że wogóle system trochę muli mimo że Iphone 4S nie jest najnowszym sprzętem, bo co takiego dodali by miał mulić? Przezroczystość? Zdjęcia jak się pierwszy raz wczytują i się je przegląda to dziwnie przeskakują i kalibrują się jakby do ekranu ( wygląda to beznadziejnie).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych