Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#401 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2013 - 19:22

I to jest ten historyczny moment, w którym iOS przestał być intuicyjny... Mam do czynienia z iZabawkami już +- 8 lat, a mimo to po tej aktualizacji czuję się osaczona i przytłoczona, czyli tak jak zawsze się czułam przy Androidzie... No nie podoba mi się, ktoś szedł w dobrą stronę ale zdecydowanie przedobrzył.

dokładnie...

#402 Tress Neskey

Tress Neskey
  • 18 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 września 2013 - 19:30

U mnie muzyka przy odtwarzaniu z app Spotify oraz wbudowanej Muzyki potrafi przeskakiwać oraz sama sie pauzować! Dzieje się tam przy odblokowywaniu oraz przy wchodzeniu w inna aplikację (np. JakDojadę) kiedy muzyka leci odpalona w tle. Ma ktoś podobny problem?

#403 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 19 września 2013 - 19:38

@dliwski, a weź i znajdź, jak zablokować kontakt. Jakiś myślący inaczej umieścił to w ustawieniach wiadomości.

#404 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 września 2013 - 19:41

iOS7 na iPad 3 -> Na razie jestem na duże nie. Nie potrafię się połapać, nic nie jest już intuicyjne, a na dodatek brzydkie. Wygląda to trochę jakby system się włączył, ale nie potrafił wczytać wszystkich grafik.

#405 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 września 2013 - 19:47

Im dłużej się bawię, tym więcej niedoróbek widzę... Np. aplikacja aparatu nie trzyma ustawień lampy błyskowej, przy każdym włączeniu aparatu ustawia na Auto, mimo, że ja z uporem maniaka za każdym razem ją wyłączam. Do tego facetime między iphonem 4s a ipadem 3 działa tylko jednostronnie - z telefonu na ipada da się zadzwonić, w drugą stronę już nie. No i znowu problem z pogodą... Przeszukałam wątek, usługi lokalizacji mam włączone, miasto wybrane, a pogody jak nie było, tak nie ma. Ciekawostka: stopka "Dane pogodowe od Yahoo!" wyświetla się bez żadnego problemu.

#406 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 19 września 2013 - 19:50

@dliwski, a weź i znajdź, jak zablokować kontakt. Jakiś myślący inaczej umieścił to w ustawieniach wiadomości.

ta opcja jest wszędzie - zarówno w wiadomościach, w samym kontakcie, w face time itd....możesz zablokować kontakt na konkretnym działaniu.

#407 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 19 września 2013 - 19:51

mart.plax

Na Twoim miejscu, wróciłbym do 6 - póki jeszcze można...Odetchniesz z ulgą

#408 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 19 września 2013 - 19:59

mart.plax

Na Twoim miejscu, wróciłbym do 6 - póki jeszcze można...Odetchniesz z ulgą

Właśnie ściągam ios6, mam nadzieje, że zdążę.

#409 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 września 2013 - 20:02

Mnie się bardzo podoba i jestem strasznie zadowolony. Zaktualizowałem na iP5 i iPadzie Mini i na obu urządzeniach chodzi bardzo płynnie. Robiłem aktualizacje, nie na czysto. Ogólnie polecam na w/w urządzenia!

#410 pestka1995

pestka1995
  • 2 postów

możecie nazwać mnie szaleńcem, ale jestem naprawdę zadowolony z nowej aktualizacji. apple przeszła samą siebie w niektórych kwestiach. Multi-tasking jest po prostu boski. Safari tez uległo dużej poprawie, zwłaszcza jeśli chodzi o przejścia pomiędzy kartami. jedynym defektem jaki mnie razi są kolory, ale do tego można przywyknąć. :)

#411 rospondek

rospondek
  • 17 postów

mart.plax u mnie pogoda wygląda tak malowniczo.

Dołączona grafika

Ma się pokazywać coś więcej? ;)

#412 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 postów
  • SkądŻory, Poland

Napisano 19 września 2013 - 20:08

dobrze masz

#413 hofi66

hofi66
  • 92 postów

Napisano 19 września 2013 - 20:09

Naciskasz na tekst "Partly cloudy ..." - podświetla się i włącza aplikacja Pogoda. Już u siebie ustawiłem. W ipadzie 3 nie mam, ale też nie pamiętam czy to było, jak w iphonie.

#414 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 19 września 2013 - 20:09

Wybaczcie ale ponad połowa postów to marudzenie. Od wczoraj śledziłem opinie o siódemce zarówno tu jak i na innych forach i tutaj atmosfera jest jakby przed komputerami siedziały stare babki, którym nic nie pasuje po za ich różańcem. Dzisiaj zainstalowałem iOS7 na swoim 4s i jestem bardzo zadowolony. Podsumuje to tak: - nie zanotowałem ani jednego zamulenia czy ścinania sie gdziekolwiek. - tak zainstalowałem go na czysto. Nie robiłem "nakładki" - i tu wielkie zdziwienie. kiedy tylko pojawiały się pierwsze screeny informujące o 7mce to byłem bardzo zniesmaczony i nie spodziewałem się zmian w swojej opinii. Ale po instalacji zmieniam zdanie. Bardzo fajnie to wszystko wyglada zarówno od strony graficznej jak i kolorystyki. System na pewno wymaga choć chwilowej zabawy, żeby go poznać ale to poki co jest przyjemnością. Zaraz będę wgrywał muzykę i jeśli tutaj nie będzie jakichś niespodzianek to oceniam system bardzo dobrze. Póki co :)

#415 rospondek

rospondek
  • 17 postów

Napisano 19 września 2013 - 20:16

Czy ja wiem czy brak możliwości odtworzenia muzyki z miejsca do tego zaprojektowanego jest marudzeniem...
Jak pobawisz się z muzyką to daj znać czy nie masz takiej blokady jak ja.

#416 Hys

Hys
  • 12 postów

Napisano 19 września 2013 - 20:18

Jest 21:15 i mój iPhone podaje komunikat "Głownie słońce w tej chwili" :-D

#417 karobagi

karobagi
  • 60 postów

Napisano 19 września 2013 - 20:20

Ja zauważyłem problem mianowicie gdy wpisujemy adres strony internetowej w safari to obok w polu wpisywania znajduje sie krzyzyk do wykasowania adresu i przycisk anuluj. W moim 4s obydwa te przyciski nie reaguja na klikniecie. Tez tak macie?

#418 wieczor79

wieczor79
  • 144 postów
  • SkądCz-wa

Napisano 19 września 2013 - 20:26

U mnie oba przyciski ładnie reagują.

#419 SsneakersS

SsneakersS
  • 39 postów
  • SkądŻory, Poland

Napisano 19 września 2013 - 20:27

U mnie dziala normalnie

#420 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 września 2013 - 20:49

mart.plax u mnie pogoda wygląda tak malowniczo.

Dołączona grafika

Ma się pokazywać coś więcej? ;)

No właśnie o to chodzi, że tego nie ma... To, że nie mam się spodziewać niczego więcej to już zdążyłam stąd wyczytać, ale mogłoby się pojawić chociaż to powiadamianie tekstowe, bo często z tego korzystałam. Jak sobie zjedziesz niżej to zobaczysz stopkę, o której mówiłam, że dane dostarczane od Yahoo i blabla napisaną podobną czcionką jak "No Events" na twoim screenie. I to jest u mnie jedyna wzmianka pogodowa w centrum udostępnień...

Proszę bardzo, bo mam wrażenie, że jak ludzie widzą blondynkę to 10 razy wszystko tłumaczą, myśląc, że nadal nie zrozumiała -.-
[ATTACH=CONFIG]17103[/ATTACH]

#421 rospondek

rospondek
  • 17 postów

Napisano 19 września 2013 - 20:51

Np. aplikacja aparatu nie trzyma ustawień lampy błyskowej, przy każdym włączeniu aparatu ustawia na Auto, mimo, że ja z uporem maniaka za każdym razem ją wyłączam.

Na 5 ustawienia się zapamiętują co nie zmienia faktu, że aplikacja wygląda ochydnie. Wyzwalacz wyglada jakby komuś tekstury zabrakło. I czemu nie jest wczytywane w lewym rogu ostatnio zrobione zdjęcie tylko widać ten paskudny gradientowy szary kwadrat? Mowa o Lock screen, bo z poziomu aplikacji już wczytuje.

A masz włączone w ustawieniach powiadomień Today summary (czy tam podsumowanie dnia)? Bo widzę, że to jest powiązane z pogodą.

#422 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 19 września 2013 - 20:52

...Jak sobie zjedziesz niżej to zobaczysz stopkę, o której mówiłam, że dane dostarczane od Yahoo i blabla napisaną podobną czcionką jak "No Events" na twoim screenie. I to jest u mnie jedyna wzmianka pogodowa w centrum udostępnień...

To kliknij w ten napis. U mnie właśnie w ten sposób pojawiła się pogoda tekstowa.

#423 mart.plax

mart.plax
  • 178 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 września 2013 - 20:56

To kliknij w ten napis. U mnie właśnie w ten sposób pojawiła się pogoda tekstowa.

Klikałam i dotykałam i naciskałam i nic. Na iPadzie mi też właśnie ten sposób klikania zadziałał, bo pogoda nie pokazywała się na początku, ale iPhone dalej uparcie nie chce się ze mną podzielić wieściami meteorologicznymi :(

#424 Piotr83

Piotr83
  • 89 postów

Napisano 19 września 2013 - 21:01

mart.plax wejdź ogólne-ograniczenia-usługi lokalizacji zobacz czy tam może masz odznaczoną pogodę. Też nie miałem , i dzisiaj się bawiłem i się pojawiła tylko nie jestem pewny czy to było to :)

#425 bzyqu

bzyqu
  • 170 postów

Napisano 19 września 2013 - 21:01

Musisz mieć włączone usługi lokalizacji dla pogody oraz jak jeden z przedmówców napisał Podsumowanie dnia w ustawieniach powiadomień.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych