Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

EDGE (pytanie)

• Please log in to reply
96 replies to this topic

#51 hukos

hukos
  • 6 posts

Posted 07 February 2008 - 19:16

EDGE - i hasło Internet Mam pytanie jeszcze z innej beczki. Po wpisaniu APN internet hasła internet i usera internet , safari zgłasza błąd , że niemożne znaleźć serwera. Dodam ,że karta jest Orangowa i ma aktywny "internet" Czy ktoś z szanownych forumowiczów spotkał się z taki problemem ? Pozdr hukos

#52 Jerzy_Kiler

Jerzy_Kiler
  • 16 posts

Posted 10 February 2008 - 14:17

Witam, ja mam nieco inny problem. Jestem swiezo upieczonym posiadaczem isluchawki i dzisiaj sie dowiedzialem, ze moj rachunek jest wiekszy o 40pln a te 40pln jest za GPRS. Czy GPRS i EDGE to to samo?? :| Da sie jakos wylaczyc GPRS czy po prostu jak nie ma dostepnych WiFi to nie wchodzic do neta? Moja siec to PLUS. Drugi problem to to, ze nie moge zainstalowac programu services, wchodze do installera, wyszukuje Services klikam install niby rozpoczyna pobieranie i tu nagle blad wyskakuje i nie da sie nic zrobic. :/ Pomoze mi ktos? Z gory dziekuje :)

#53 kalin4

kalin4
  • 7 posts

Posted 10 February 2008 - 21:07

wiec tak robilem wszystko zgodnie ze wsazowkami nie mialem services wiec zainstalowalem community sources ,ale services dalej nie mam jedyne co to przenioslo mi comunity sources do uninstall

---- Dodano 11-02-2008 o godzinie 11:49 ----
naprawde potrzebuje pomocy bo ciagle mi pobiera pieniadze z konta

#54 Respect

Respect
  • 40 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 February 2008 - 15:39

A ja mam jeszcze inny problem :( Zainstalowalem services i wylaczam tam Edge i gdy wychodze z services i wejde ponownie,to Edge jest znow aktywne... Co zrobic? :( Dodam,ze mam wersje 1.1.3 i plusa. Wylaczylem w juz edge/gprs w plusie.. Ale w tym services ciagle sie wlacza na nowo...

#55 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 25 February 2008 - 13:23

Za szybko wychodzicie z programu. Musicie poczekać chwilkę po przesunięciu 'przełącznika'.

#56 paso23

paso23
  • 4 posts

Posted 28 February 2008 - 00:20

A ja mam jeszcze inny problem :( Zainstalowalem services i wylaczam tam Edge i gdy wychodze z services i wejde ponownie,to Edge jest znow aktywne... Co zrobic? :( Dodam,ze mam wersje 1.1.3 i plusa. Wylaczylem w juz edge/gprs w plusie.. Ale w tym services ciagle sie wlacza na nowo...

Mam ten sam problem, zmieniłem z 1.1.2 na 1.1.3 no klops:sad: po kliknięciu w Services na suwak edge nie wazne czy włączony czy wyłączony pokazuje ze wyłacza i blokuje mi karte SIM ( prosi o odblokowanie) poczym pokazuje ze wylaczony a po następnym włączeniu Services dalej jest aktywny.
Koledzy proszę o jakąś rade!!:confused:

---- Dodano 28-02-2008 o godzinie 02:22 ----

Za szybko wychodzicie z programu. Musicie poczekać chwilkę po przesunięciu 'przełącznika'.

To nie jest chyba zależne od czasu.

#57 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 28 February 2008 - 00:36

Na 1.1.3 nie działa Services tzn nie da się wyłączyć EDGE, sam to już przerabiałem, zainstalujcie BossPrefs, i tam wyłączcie EGDE, działa bez pudła ;)

#58 harypl

harypl
  • 1 posts

Posted 29 March 2008 - 10:24

u mnie Service działa trochę dziwnie. po próbie wyłączenia EDGE następuje wylogowanie z sieci, po ponownej autoryzacji SIM ( PIN'em ) EDGE działa nadal... może miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam

#59 mqpsycho

mqpsycho
  • 4 posts

Posted 29 March 2008 - 14:45

ja mam ten sam problem! wywalilem ustawienia edge, BOSSPrefs wywalilem Edge, w Services jak odznaczam EDGE to rzada takze ponownej autoryzacji SIM. CO ROBIC? Rachunek podskoczyl mi o 90zl i rosnie!Aaaa zwariuje!

#60 Medziak

Medziak
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2008 - 14:52

Jesli macie ustawione w EDGE "Internet" (sieć Orange) To po wykasowaniu tego z pola czy zmianie 1 litery. Internet bedzie az do Restartu telefonu. Sprawdzalem to.

#61 witson

witson
  • 52 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 March 2008 - 13:55

Rany co człowiek zrobiłby bez netu !!!! u mnie było to samo w Orange zjadało mi z kąta co jakieś klika minut po kilkanaście groszy i po całej nocy konto zubożało mi o ponad 10 zł!!!! problem z services miałem podobny na 1.1.4 po zablokowaniu edge wyjściu i wejściu ponownie do services Edge było ponownie włączone. Pomógł dopiero bossprefs:) pozdrawiam

#62 agick

agick
  • 42 posts

Posted 01 April 2008 - 12:25

ja nie moge tego wyłaczyć - blokuje mi kartę SIM. co zrobić?

#63 donalduck

donalduck
  • 82 posts

Posted 01 April 2008 - 13:55

ja nie moge tego wyłaczyć - blokuje mi kartę SIM. co zrobić?

Jak ci zablokuje karte to odblokuj z powrotem i po sprawie edge wylaczony, ja osobiscie uzywam bossprefs na 1.1.3 i wszystko jest ok.

#64 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 01 April 2008 - 13:57

u mnie było to samo w Orange zjadało mi z kąta co jakieś klika minut po kilkanaście groszy i po całej nocy konto zubożało mi o ponad 10 zł!!!!

Trzy słowa: Automatyczne sprawdzanie poczty.

#65 donalduck

donalduck
  • 82 posts

Posted 01 April 2008 - 19:42

Trzy słowa: Automatyczne sprawdzanie poczty.

M4v nie sadze zeby do konca to bylo to, ja mam to wylaczone a i tak zzeralo mi bez powodu kilka razy dziennie po 100 kb, przejrzalem bilingi i to bylo bez sensu nie korzystam a mi zzera wiec zainstalowalem bossprefs i mam spokoj.

#66 Babidi

Babidi
  • 330 posts
  • SkądJeżyce Terrorists

Posted 04 April 2008 - 19:36

Panowie a ja mam takie pytanie bo już zgłupiałem :D Będąc w górach chciałem skorzystać z netu i ładnie wszystko śmigało na edge - u. Potem jednak pojechałem w takie miejsca gdzie ikonka E się nie świeciła, z czego rozumiem, że edge- a nie było no ale zasięg Plusa był ładny więc, mówię sobie wyśle pilnego maila po gprsie w końcu to tylko mail. I tutaj zaczęły się schody by netu nie było !!! Męczyłem się przez ponad godzinę i tutaj pytanie, czy net chodzi tylko na wi-fi i edge-u a jak ich brak to po gprsie nie ????? Dzięki z góry !

#67 detczi

detczi
  • 1 posts

Posted 05 April 2008 - 12:55

app Services i bosspref czy ktoś może pomóc services - installer krzyczy brak hosta a bosspref nie ma ver 1.1.2

#68 Babidi

Babidi
  • 330 posts
  • SkądJeżyce Terrorists

Posted 05 April 2008 - 22:06

BossPrefs nie ma wersji dla 1.1.2? Ja mam 1.1.2 i najnowszego BossPrefs i wszystko ładnie śmiga :)

#69 <lipka>

<lipka>
  • 2 posts

Posted 07 April 2008 - 19:28

wifi witam mam pytanie iphone wykrywa mi neostrade mam wifi ale nie chce mi sie łączyc z netem pisze ze nie sa kompletne dane edge co moge zrobic zeby dziala mi internet a zebym nie laczyla sie przez orange?

#70 haeno

haeno
  • 42 posts

Posted 09 April 2008 - 21:16

Witam, pierwszy post na forum a w jakże przykrej sprawie... otóż mam pytanie... czy ma ktoś pomysł jak iPhone mógł pobrać w 14 minut 100MB danych?... dodam, że wcześniej żadne jaja mi się z nim nie działy, ale po tym jak mi wyłączyli połączenia wychodzące ze względu na wysoki stan należności (>500 PLN:shock: ) to zwątpiłem całkowicie w to urządzenie... jeśli Play nie uzna mi reklamacji to się pożegnam z tym telefonem i więcej go nie chcę widzieć... tak dla ciekawostki - ilość danych jaką pobrał telefon i czas w jakim się to odbyło wskazywałoby, że transmisja danych była na poziomie ok. 800 kb/s czyli 4x EDGE:shock: najlepsze w tym wszystkim jest jednak to, że nie mam pojęcia co to było, bo byłem w drodze do pracy:-(

#71 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 April 2008 - 21:21

Witam,

pierwszy post na forum a w jakże przykrej sprawie...
otóż mam pytanie...

czy ma ktoś pomysł jak iPhone mógł pobrać w 14 minut 100MB danych?...
tak dla ciekawostki - ilość danych jaką pobrał telefon i czas w jakim się to odbyło wskazywałoby, że transmisja danych była na poziomie ok. 800 kb/s czyli 4x EDGE:shock:
najlepsze w tym wszystkim jest jednak to, że nie mam pojęcia co to było, bo byłem w drodze do pracy:-(

A skąd wiesz, ze w 14 minut?

#72 haeno

haeno
  • 42 posts

Posted 09 April 2008 - 21:36

na bilingu mam jeden pakiet wielkości 20kB o 8:23 a o 8:37 odebrał pakiet ponad 100000kB pytałem się nawet konsultanta i stwierdził, że to oznacza, że w ciągu 14 minut tyle pobrałem... chyba, że konsultant nie ma pojęcia o tym... ogólnie powiem tak... jestem mega wk...zdenerwowany całą sytuacją, bo iP teoretycznie odebrał 100MB danych tylko nie mam pojęcia jakich...

#73 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 11 April 2008 - 19:41

O kurde ;] to jedziemy na tym samym wozku :] przed kilkoma minutami zadzwonil do mnie przedstawiciel playa i pytal czy potwierdzam wykorzystanie 180 zl w ciagu ostatnich 4 godzin ;] powiedzialem ze nie. ciekawe co dalej

#74 haeno

haeno
  • 42 posts

Posted 12 April 2008 - 02:32

ja narazie czekam na odpowiedź od nich, bo niby konsultant skierował sprawę do jakichś tam ekspertów... mam nadzieję, że rozpatrzą sytuację na moją korzyść, bo nawet jeśli jakimś cudem telefon pobrał te dane to nie z mojej intencji i nigdy od roku jeszcze tak duże zużycie pakietów nie zaistniało...

#75 gggka

gggka
  • 39 posts

Posted 17 April 2008 - 13:32

ja mam taki problem. wyłaczyłem GPRS w simplusie bo żarło mi strasznie kasę. (jedyny sposób na EDGE w moim przypadku) ale chcę mieć możliwość odbierania MMSów więc do tego trzeba gprs kurde nie wiem co robić. chcę mieć wyłaczone nie chcę płacić za EDGE ale chcę odbierać mmsy co robić poradźcie plissssssss!!!!!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users