Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

EDGE (pytanie)

• Please log in to reply
96 replies to this topic

#26 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 09 November 2007 - 02:34

sciagnij sobie EDGE fix przez apptap install

#27 lewin

lewin
  • 166 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 November 2007 - 10:00

sciagnij sobie EDGE fix przez apptap install

w iP z FW 1.1.1 nie moge odnalezc w instalerze EDGE Fix :(

Mi dziala GPRS w iP. Nie mam uaktywnionego EDGE'a, ale GPRS smiga w Erze.. moze o czyms nie wiem? ;)

#28 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 09 November 2007 - 10:22

w iP z FW 1.1.1 nie moge odnalezc w instalerze EDGE Fix :(

Mi dziala GPRS w iP. Nie mam uaktywnionego EDGE'a, ale GPRS smiga w Erze.. moze o czyms nie wiem? ;)

Musisz w installerze dodać nowe źródło (repozytorium) do source:
http://i.unlock.no
  • lewin likes this

#29 lewin

lewin
  • 166 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 November 2007 - 10:42

Dzieki, dziala!

#30 mrylka

mrylka
  • 59 posts
  • SkądZduńska Wola/Wrocław

Posted 11 November 2007 - 21:44

Ja tez tak mialem !!!
Bez konfiguracji EDGE laczyl sie z siecia Plus
Doopiero zainstalowanie SERVICE i tam wylaczenie EDGE pomoglo !!!

Ha! czyli jednak nie jestem sama ;) Dobrze że Services istnieje...

#31 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 13 November 2007 - 10:49

Kurde mi zezarlo 16mb :] biorac pod uwage ceny w playu to jakies 65zl ! :] teraz zainstalowalem services

#32 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 13 November 2007 - 10:50

Kurde mi zezarlo 16mb :] biorac pod uwage ceny w playu to jakies 65zl ! :] teraz zainstalowalem services

hehe :) troche pozno co...??

#33 sagat

sagat
  • 350 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 13 November 2007 - 20:55

hehe :) troche pozno co...??

No pozno :] ale to byl dopiero co rozpakowany iPhone

#34 rzep

rzep
  • 574 posts

Posted 13 November 2007 - 21:07

Moze mieliscie ustawione automatyczne sprawdzanie poczty co jakis czas?

#35 cross48

cross48
  • 1 posts

Posted 19 November 2007 - 18:42

KONFIGURACJA EDGE DO ORANGE! Przewalilem z 10 stron w googlach i nigdzie nie moge znalezc przykladu konfiguracja EDGE w iphonie dla orange. Czy moglbym mi ktos pomoc ? Jestem siwezym posiadaczem tej zabaweczki ;) @edit Moglby mi ktos jeszcze podac jakies przydatne programy/tricki zeby praca z tym urzadzeniem byla przyjemniejsza ?;)):D

#36 Shrek

Shrek
  • 1340 posts

Posted 19 November 2007 - 19:23

A czy ma ktoś coś do powiedzenia w tej kwestii, że świeża odblokowana sztuka, z nieskonfigurowanym EDGE, nie włączonym WiFi, niedotykaną celem konfiguracji pocztą zeżarł blisko 100PLN przez 10h z TakTaka? Nie wchodziłem w tym czasie ani w safari, ani w mapy, kilka razy kliknąłem pogodynkę, ustawiając jedno miasto - swoje. uważam to za conajmniej dziwne i niepokojące, że sprzęt generuje taki ruch, a nie wiadomo czym, dokąd i na czyją rzecz, poza zyskami sieci :( Services pomógł, rzecz jasna, ale dla czego tak bez ostrzeżenia okradziono mnie i wiele innych osób?

#37 rzeziol

rzeziol
  • 279 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 November 2007 - 19:40

Problem jest taki... byl EDGE... nie ma EDGA... iPhone 1.1.1 karta Plusa... Nie wiem za bardzo co sie stalo... na moim dziala wszystko ok (tak jak juz wspominano w Plusie nie trzeba nic ustawiac) a na znajomej dzialalo, dzialalo a teraz nic... nawet jak wpisze w ustawieniach EDGE to sie nie laczy... jakies pomysly? (nie ma ikonki nawet)

#38 interpol_girl

interpol_girl
  • 589 posts
  • SkądWarszawa, PL // USA

Posted 19 November 2007 - 21:15

Przewalilem z 10 stron w googlach i nigdzie nie moge znalezc przykladu konfiguracja EDGE w iphonie dla orange. Czy moglbym mi ktos pomoc ? Jestem siwezym posiadaczem tej zabaweczki ;)

@edit

Moglby mi ktos jeszcze podac jakies przydatne programy/tricki zeby praca z tym urzadzeniem byla przyjemniejsza ?;)):D

http://www.myapple.p...0244#post400244

A tak w ogóle - zacznij od FAQ.

#39 zzyryxy

zzyryxy
  • 22 posts

Posted 20 November 2007 - 00:07

cos ruszylo u mnie ale teraz mam "Could not activate EDGE: You are not subscribed to EDGE" czy to znaczy ze musze w jakis sposob uaktywnic edge?? siec O2

#40 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 20 November 2007 - 00:29

cos ruszylo u mnie ale teraz mam "Could not activate EDGE: You are not subscribed to EDGE" czy to znaczy ze musze w jakis sposob uaktywnic edge?? siec O2

http://www.myapple.p...ead.php?t=47931

#41 loleN

loleN
  • 131 posts

Posted 26 December 2007 - 18:48

Problem jest taki... byl EDGE... nie ma EDGA... iPhone 1.1.1 karta Plusa... Nie wiem za bardzo co sie stalo... na moim dziala wszystko ok (tak jak juz wspominano w Plusie nie trzeba nic ustawiac) a na znajomej dzialalo, dzialalo a teraz nic... nawet jak wpisze w ustawieniach EDGE to sie nie laczy... jakies pomysly? (nie ma ikonki nawet)

znalazles jakies rozwiazanie na to?

#42 Pinaloca

Pinaloca
  • 6 posts

Posted 27 December 2007 - 19:09

Witam Od swiat jestem szczesliwym posiadaczem iphone. Szczesliwym? No wlasnie nie do konca, bo nie mam w nim netu :( Nie wiem co mam zrobic - mam karte ery, wiec w ustawieniach EDGE mam wpisane 3x erainternet. Tylko, ze nic to nie daje :( czy trzeba cos gdzies jeszcze kliknac czy cos aby iphone uzywal GPRS/EDGE? Gdy wchodze w safari albo poczte po prostu pojawia sie mi komuniakt brak polaczenia z serwerem. Nie mam zandej ikonki E na pasku u gory czy gdziekolwiek. Po prostu jakby nawet nie probowal sie laczyc. gdy mialem wlaczone Wi-Fi to tam owszem sie pytal czy sie laczyc przez WiFi, ale musialem to wylaczyc, bo nie chce laczyc sie przez Wi-Fi a wlasnie przez EDGE. Moze mi ktos pomoc?? Bardzo, bardzo prosze ;)

#43 pj_N76

pj_N76
  • 71 posts

Posted 30 December 2007 - 15:48

Spróbuj zainstalować program Services z Installera i tam spróbuj włączyć EDGE.

#44 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 30 December 2007 - 17:36

Witam

Od swiat jestem szczesliwym posiadaczem iphone. Szczesliwym? No wlasnie nie do konca, bo nie mam w nim netu :( Nie wiem co mam zrobic - mam karte ery, wiec w ustawieniach EDGE mam wpisane 3x erainternet. Tylko, ze nic to nie daje :( czy trzeba cos gdzies jeszcze kliknac czy cos aby iphone uzywal GPRS/EDGE? Gdy wchodze w safari albo poczte po prostu pojawia sie mi komuniakt brak polaczenia z serwerem. Nie mam zandej ikonki E na pasku u gory czy gdziekolwiek. Po prostu jakby nawet nie probowal sie laczyc. gdy mialem wlaczone Wi-Fi to tam owszem sie pytal czy sie laczyc przez WiFi, ale musialem to wylaczyc, bo nie chce laczyc sie przez Wi-Fi a wlasnie przez EDGE. Moze mi ktos pomoc??
Bardzo, bardzo prosze ;)

Hmm... nie chcesz się łączyć przez WiFi... i wolicz przez Edge... Taaa, a wiesz o tym, że za Edge płacisz, a za WiFi generalnie nie (oczywiście w zależności od HotSpotów i domowych sieci...)

A odnośnie braku Edge - może być tak, że nie masz "subskrybowanej" usługi Edge. Wtedy zadzwoń do operatora, to Ci włączy.

#45 mirekl

mirekl
  • 66 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 December 2007 - 22:35

Witaj Pinaloca Wielu operatorow podaje numer automatycznego serwisu pod ktorym sie wlancz lub wylancz GPRS/EDGE Np dla SumPlusa to *101*11*02# (wlaczanie) *101*00*02# (wylaczanie)

#46 cherflik

cherflik
  • 3 posts

Posted 08 January 2008 - 22:41

Ja mam iP w Orange, pare dni temu zauważyłem że ubywa mi środków na koncie, okazało się że iphone łączy się z netem tylko po co ? nie sprawdzałem pogody nie otwierałem safari nie miałem nawet skonfigurowanego konta pocztowego a kasy z godziny na godzine ubywało na koncie. Po wykasowaniu konfiguracji EDGE ( czyli usuniecie trzech linijek w tym wypadku w orange 3x internet ) po jakims czasie owe ustawienia znowu sie poajwiły. Zainstalowałem więc Services i po wyłaczeniu EDGE wyjsciu do głównego menu i ponownym wejsciu do Services pokazuje się że EDGE jest jednak włączony. Po zainstalowaniu FixEDGE w ustawieniach ogólnych EDGE pojawiło sie DISABLE właczam Safari wpsuje jakis adres po czym strona zaczyna się otwierac !! wchodzę do ustawien EDGE a tam wszystko znowu wpisane i EDGE działa. Już nie wiem jak mam wyłączyc to EDGE jest mi nie potrzebne mam WIFI

#47 babes

babes
  • 12 posts

Posted 10 January 2008 - 13:13

Jak mam zainstelować Services? Wchodzę w Instalera ale nic tam nie ma. Pomożenie? PZDR MJ

#48 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 10 January 2008 - 15:23

Najpierw zainstaluj z SURCES -> CommunitySources Potem wyjdz z installera i wejdz spowrotem i powinien już być.

#49 babes

babes
  • 12 posts

Posted 10 January 2008 - 22:17

sonicgt wchodzę w sources i w zakładce Community Sources mam Conceited software i Ste Packaging i nic więcej :-( co mogę zrobić> pomożecie? Pzdr MJ

#50 silent neuf

silent neuf
  • 183 posts
  • SkądWarszawa / Yelonky

Posted 30 January 2008 - 22:33

hm czy ktos moze mi powiedziec jak pobrać z instalera prog. services ..? bo przeglaam i go tam nie ma .. moze jakies źrodełko ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users