Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1201 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2009 - 19:27

Sennheiser MX-60 STREET II !!! NOWOŚĆ!!! (770793293) - Aukcje internetowe Allegro

Ktoś to słyszał? Jak to gra?

W internecie nic o nich nie ma.

#1202 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 października 2009 - 16:53

Jak na pchełki to pewnie będzie grało przyzwoicie bo sennheiser w tej kategorii nie robi bubli. Ale to są tylko pchełki... Ja bym wybrał vedia srs300 albo 200, cena niższa a grają naprawdę bardzo efektownie pomimo takiej "ograniczającej" konstrukcji.

#1203 jackolus

jackolus
  • 256 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2009 - 18:52

Generalnie pojęcie o słuchawkach jako takie mam, stąd pytanie do trochę bardziej zorientowanych: aktualnie używam do iPhona słuchawek Ultimate Ears super.fi 4 vi - jestem z nich w sumie zadowolony. Są to armatury o jednym driverze ale brzmią świetnie, ale wiadomo: zawsze chce się jeszcze czegoś lepszego :) chciałbym się przesiąść na Apple IN-EAR bo przypadkiem wpadłem na newsa, że owe słuchaweczki mają dwa drivery i to nie głośnikowe ale właśnie armaturowe... miał ktoś styczność / polecacie , odradzacie ?

#1204 Numb

Numb
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 października 2009 - 19:01

Mam Sennheisera MX-460. W porównaniu do słuchawek Apple z zestawu z iPodem, słychać różnicę. Śmieszne jest to, że tak samo jak w słuchawkach od iPoda, w tych sennheisera udupiła się prawa słuchawka i lekko trzeszczy przy głębszych basach ;/ Ktoś wie o co może z tym chodzić ?

#1205 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 19 października 2009 - 19:09

ja ostatnio wpadlem do euro AGD i chwycilem pierwsze z brzegu sluchawki w okolicy 100PLN bo potrzebowalem cos do XBOXa. padło na sennheisery hd 201 i tak misie spodobaly, ze teraz nosze je na codzien do sluchania muzy z ipoda :D

#1206 Ps3user

Ps3user
  • 90 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 października 2009 - 20:15

Co myślicie o SONY MDR-EX38iP ??

MDR-EX38iP (MDREX38iP) : Akcesoria : Sony

#1207 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 listopada 2009 - 23:41

Beats by dre tour ? Ktoś jest w stanie coś powiedzieć ? Nadadzą się*do słuchania Rocka, Jazzu elektroniki ? Nie są "przebasowione"

#1208 Basteq24

Basteq24
  • 1 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 11:26

Witam czy ktoś wie czy warto wziąć Sennheiser MX300 ? [url=http://www.allegro.pl/item896468035_sluchawki_sennheiser_mx300_nowe.html]Słuchawki Sennheiser MX300 NOWE !! (896468035) - Aukcje internetowe Allegro[/url] bo chciałbym jakieś słuchawki do 30zł żeby chociaż trochę przyzwoite były

#1209 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 11 lutego 2010 - 00:55

Dzisiaj po umarłych niedawno Kossach Porta pro, wpadły mi w ręce AKG K 420, i muszę powiedzieć, że ten produkt roxuje masakrycznie...w kwocie około 200pln, lepszego sprzętu się nie znajdzie, wygodniejsze niż Koss, dźwięk imo świetny, soczysty, ale stonowany bas, średnie pasmo, jest słyszalne, bez problemu można wyseperować instrumenty, budowa jest świetna, czuje się że trzyma się kawałek dobrego sprzętu...
Jedyna wada to to, że słabo izolują dźwięki otoczenia, ale mi zbytnio nie przeszkadza :)
Mogę szczerze polecić :)
a tutaj jeszcze fotka jak owe ustrojstwo wygląda :)
Dołączona grafika
Cortland - 204 pln

#1210 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 24 lutego 2010 - 18:52

Imo słuchawki dodawane z iPodem grają beznadziejnie, może warte są 20zł, ale na pewno nie 180. Nawet EP-630 grają lepiej, używam ich na razie, bo po prostu nie mam nic innego małego. W domu używam AKG K99 i dźwięk tu jest o niebo lepszy, ale nie pójdę w czymś takim na miasto ;)

#1211 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2010 - 17:06

Potrzebuję na szybko jakieś dobre słuchawki.

Proste, że im tańsze tym lepsze, ale irytują mnie już wiecznie psujące się słuchawki do 100 zł. Kupuję średnio co dwa miesiące taki śmieć, który natychmiast mi się psuje. Nawet jeżeli słucham dużo to i tak miesiąc, dwa miesiące to nie dość długo, żebym z czystym sumieniem mógł je wyrzucić.

Mam iPoda Touch 2g, słucham głównie polskiego rapu, ale i spokojną elektroniczną bardzo lubię.
Chciałbym pchełki, bo można słuchać podcastów z głową na poduszce. ;D
Tak na poważnie to zawsze miałem pchełki, bo takie nauszne do komputera z mikrofonem mnie strasznie cisną w uszy i są niewygodne. Nie wiem czy to cecha tego modelu, czy może gatunku. Jeżeli słuchawki będą grały ślicznie, jeżeli będą bardzo wygodne, jeżeli będą działały mi kilka lat to mogę zapłacić i kilkaset złotych. To się tyczy także nausznych.

A jeżeli chodzi o douszne to najważniejsza jest dla mnie trwałość, jakość dźwięku.

SENNHEISER HD 595 HD595 KURIER 0zĹ� GRATIS wys.24h (946394038) - Aukcje internetowe Allegro -czy takie słuchawki też się psują po miesiącu? Czy też bolą uszy po słuchaniu muzyki przez 10 minut? ;f Cena odrzuca mnie póki co, ale mam tyle, także jeżeli warto to mogę kupić. Tak czy inaczej pchełki kupię z powodu tej poduszki i zasypiania z muzyką w uszach.

Proszę o feedback. Dzięki. ;d

@down- konstrukcja Porta Pro i brak izolacji mnie odrzuca. Jeszcze przez dwa miesiące będę chodził do szkoły, a tam jest straszny hałas.

#1212 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2010 - 17:10

Ja polecam Koss Porta Pro, naprawdę wygodne, lekkie, świetnie grają i mają dożywotnią gwarancję na wszystkie uszkodzenia :)

#1213 gorebartas

gorebartas
  • 11 postów

Napisano 12 marca 2010 - 17:51

a ja kocham i uwielbaiam moje m-audio ie-20xb i nie zamienilbym na zadne inne. dwudrozny system pozwolilby ci spac jak mlody bog;) szczerze polecam jezeli chcialbys zainwestowac na dluzej niz kupowac kolejne jedno-miesieczne. slyszal ktos jak graja?

#1214 KromuS

KromuS
  • 184 postów
  • SkądEłk / Ostrołęka

Napisano 12 marca 2010 - 20:28

ja już prawie dwa lata używam słuchawek Sony MDR-EX32LP, miały być tylko tymczasowe, a działają bardzo dobrze do dziś, więc nie kupiłem lepszych-droższych i pewnie jak się zepsują to kupię drugie takie same bo są bardzo trwałe i dość tanie.

#1215 doorshlaq

doorshlaq
  • 847 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 marca 2010 - 22:35

Potrzebuję na szybko jakieś dobre słuchawki.

Proste, że im tańsze tym lepsze, ale irytują mnie już wiecznie psujące się słuchawki do 100 zł. Kupuję średnio co dwa miesiące taki śmieć, który natychmiast mi się psuje. Nawet jeżeli słucham dużo to i tak miesiąc, dwa miesiące to nie dość długo, żebym z czystym sumieniem mógł je wyrzucić.

Mam iPoda Touch 2g, słucham głównie polskiego rapu, ale i spokojną elektroniczną bardzo lubię.
Chciałbym pchełki, bo można słuchać podcastów z głową na poduszce. ;D
Tak na poważnie to zawsze miałem pchełki, bo takie nauszne do komputera z mikrofonem mnie strasznie cisną w uszy i są niewygodne. Nie wiem czy to cecha tego modelu, czy może gatunku. Jeżeli słuchawki będą grały ślicznie, jeżeli będą bardzo wygodne, jeżeli będą działały mi kilka lat to mogę zapłacić i kilkaset złotych. To się tyczy także nausznych.

A jeżeli chodzi o douszne to najważniejsza jest dla mnie trwałość, jakość dźwięku.

SENNHEISER HD 595 HD595 KURIER 0zĹ� GRATIS wys.24h (946394038) - Aukcje internetowe Allegro -czy takie słuchawki też się psują po miesiącu? Czy też bolą uszy po słuchaniu muzyki przez 10 minut? ;f Cena odrzuca mnie póki co, ale mam tyle, także jeżeli warto to mogę kupić. Tak czy inaczej pchełki kupię z powodu tej poduszki i zasypiania z muzyką w uszach.

Proszę o feedback. Dzięki. ;d

Porta Pro mnie odrzucają, bo w ogóle nie mają izolacji. Zastanawiam się nad tymi słuchawkami:
1) Vedia SRS-200 za 35 zł
2) Sony MDR ex321 za 79 zł
3) Sennheiser HD 202 za 100 zł

Co sądzicie o tych modelach?

#1216 remkey

remkey
  • 24 postów

Napisano 15 marca 2010 - 16:42

Witam,

Powoli umierają moje słuchawki, które zostały dołączone do zestawu z iPhonem (3GS).
Chciałbym poprosić Was o wasze typy słuchawek, które mogłyby je zastąpić. Co jest dla mnie ważne:

- słuchawki dokanałowe,
- pilot z mikrofonem (regulacja głośności, odbieranie i prowadzenie rozmów przez zestaw).

Dziękuję za pomoc,
remkey

#1217 .o.

.o.
  • 11 postów

Napisano 15 marca 2010 - 17:11

Hej doorshlaq ja mam Sennheiser HD 202 od 1.5 roku używam z iPhonem są świetne (dość lekkie) w robocie potrafię w nich siedzieć z małymi przerwami osiem godzin i jakoś bardzo nie cisną. Mają całkiem przyjemny dziwęk do elektroniki i rapu powinny się nadać, zresztą kumpel który jest Dj-em tez bardzo chwali sobie ten model. Moim zdaniem za ta cenę to świetny zakup. Niestety o pozostałych modelach nic nie wiem więc nie mam porównania.

#1218 slonin

slonin
  • 10 postów

Napisano 17 marca 2010 - 08:56

a ja polecam Creative EP - 830, uzywam ich od roku, sprawdzaly sie przy Creative X-Fi i teraz przy moim iPodzie, sa to sluchawki douszne. po wsadzeniu do ucha nie slychac dzwiekow otoczenia, jak to czesto bywa w przypadku sluchawek dousznych ....

#1219 karola_la

karola_la
  • 21 postów

Napisano 31 marca 2010 - 18:13

Witam,
chodź przeczytałam różne komentarze to i tak wolę się upewnić zadając własne pytanie :)
Mianowicie kupuje teraz iPhone'a 3Gs i chciałam kupić również słuchawki. Wujek który jest lekarzem powiedział bym kupiła jakieś duże ze względu iż słucham bardzo dużo muzyki.Gdzie nie idę czy to na spacer czy do miasta, gdziekolwiek - słucham muzykę.Modele nad jakimi się zastanawiam to:

- Sennheiser Worldwide - HD 218

- Sennheiser Worldwide - PX 100

- Sennheiser Worldwide - PX 200

kolega mówił również o AKG ale tu nie mam pojęcia jakie?

Muzyki jakiej głównie słucham to r'n'b, soul, jazz ale i pop jak i akustyczne wykonania.
Bardzo proszę o pomoc bo ja nie mam bladego pojęcia, które najlepsze czy tez na co powinnam zwrócić uwagę.
Pozdrawiam Karolina :)

#1220 Adaams

Adaams
  • 6 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 19:24

A mnie się podobają słuchawki od Apple

Ale niestety moje już nie działają i chcę się was spytać czy te będę oryginalne
[url=http://www.allegro.pl/item980745867_sluchawki_apple_box_gw_od_pewniaka.html]SLUCHAWKI APPLE BOX GW OD PEWNIAKA (980745867) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
I czy jest to wersja z mikrofonem, czy może bez

Chodzi mi o takie słuchawki jak te dołączane z Shuffle 2gen, a nie jakieś starsze i gorsze, albo nowe z pilotami czy mikrofonem.
Czy one są jak te z zestawu z Szufelką ?

#1221 mikinowacki

mikinowacki
  • 17 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 00:24

A jak kupuję co jakiś czas w carrefourze ich firmowe słuchawki, takie dokanałowe, różnych kolorów (niebieskie, różowe, srebrne, zielone). jak za tą cenę są dla mnie ok, często się kabel rozwala, ale czego się spodziewać po słuchawkach za 20 zł :) 19,99 dokładnie :)

#1222 aaakotki2

aaakotki2
  • 1 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 08:48

Witam. Jaką długość mają oryginalne słuchawki do iPoda Shuffle 2gen? Gdzie mogę kupić takie krótkie słuchawki? Wszytkie jakie obecnie znajduję to słuchawki albo za długie - 120cm, albo z mikrofonem, albo z regulatorem głośności, albo podróbki :evil:

#1223 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 07 lipca 2010 - 17:45

@aaakotki2 do shuffle 2G słuchawki mają chyba taką samą długość jak do 3G czyli 70cm, a kupić możesz u resellerów ;)

#1224 Andrew_j

Andrew_j
  • 64 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 00:51

Proszę o pomoc, szukałem na forum jak i w internecie czytalem opisy obu produktów osobno i oba mają dobre opinie jednak nie znalazlem porównania bezpośtedniego. może ktoś z forumowiczów miał okazję słuchać tych słuchawek: Sony DR EX 300 IP vs Apple MA850G/A szukam czegoś z pilotem i czystym dźwiękiem, głębokim basem - ale przez różnorodność słychanej przeze mnie muzyki (od Rocka do Jazzu) potrzebuję jak najpełnieszego pasma. czytałem że apple dobrze radzą sobie z wysokimi tonami ale są płytkie na niskich i basach. czy to prawda? a jak wygląda sony? dzieki za odpowiedź.

#1225 adammo

adammo
  • 109 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 07:14

Ja teraz mam: AKG K518...229 zł czyli tylko 40 zł więcej niż słuchawki do iPoda...a grają N-razy lepiej...co prawda są to on-eary... Ale za taką kwotę, dźwięk uzyskiwany z tych słuchawek jest no ... Niebiański ^^

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych