Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1051 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 30 czerwca 2008 - 23:41

Ekhem... Zadam bardzo dziwne pytanie... Używał ktoś kiedyś high-endowych słuchawek firmowanych przez Sony Ericssona o oznaczeniu HPM-70??? Jeśli tak to jak to coś oceniacie??

---- Dodano 30-06-2008 o godzinie 22:43 ----

a powiedzcie mi czy sa jakies lepsze od philipsów ? bo moge wydac wiecej kasy ;)

Są takie fajne Stax Omega się nazywają... Bardzo fajne... Cena: ok. 21,000 zł... :)

#1052 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lipca 2008 - 14:38

hpm'y są takie sobie... Dużo basu, ogólnie przymulone, chyba bardziej niż epki. Do telefonu mogą być, ale do iPoda raczej nie.

#1053 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipca 2008 - 18:53

a powiedzcie mi czy sa jakies lepsze od philipsów ? bo moge wydac wiecej kasy ;)

za grosze mozna kupic stare modele beyerdynamic, ale do nich trzeba czasem jeszcze dorzucic wzmacniacz. nowsze modele (te same oznaczenia co starsze tylko inny opor) sa robione w programie manufaktur i mozna sobie zamowic takie na 32ohm. (tak, bardzo lubie ta firme :))

#1054 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 01 lipca 2008 - 19:52

sporo w wątku było o słuchawka SH - szczególnie dousznych. miałem kilka par SH z serii m, z serii cx, px oraz hd - nigdy dźwięk tego bardzo renomowanego i uznanego producenta nie przypadł mi do gustu. uważam, że douszne słuchawki SH są gorse do iPoda niż dołączane w zestawie słuchawki apple'a. ale to jest oczywiście zdanie subiektywne i z góry przepraszam użytkowników SH, którzy się z nią nie zgadzają. anyway - jeśli miałbym mieć jedną parę sluchawek do ipoda, komputera, przetwornika gitarowego, wzmacniacza słuchawkowe - to wybrałbym albo creative aurvana live albo grado sr60 (po cenie amerykańskiej oczywiście:)). jeśli jednak tylko do ipoda to byłyby to w dalszym ciągu koss porta pro. pozdrowienia

#1055 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 01 lipca 2008 - 22:00

hpm'y są takie sobie... Dużo basu, ogólnie przymulone, chyba bardziej niż epki.
Do telefonu mogą być, ale do iPoda raczej nie.

Ja je mam podpięte pod iPoda... Że przymulone są to racja... Basu troszkę mają. Ale jeśli chodzi o wysokie to wg. mnie kosa.. Są bardzo detaliczne a nie ostre przy tym.. Przynajmniej ja mam takie wrażenie... Jak dla mnie są spoko. Naprawde cieplutko grają i do tego troszkę głębi słychać :)
Jeśli chodzi o porównanie z Applowskimi "zwykłymi" od iPoda to wypadają naprawdę nieźle... Szkoda tylko że kabelek trochę krótki. :)
EP-630 bardzo ostre są.. W niektórych momentach poprostu nie da się ich słuchać (Nils Lofgren - Keith Don't Go 3:21....)

#1056 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 lipca 2008 - 17:40

grado po cenie amerykanskiej to ja tez bym chcial. mimo ze jestem zadowolony z tego co juz mam. :D

#1057 galaretka007

galaretka007
  • 23 postów

Napisano 05 lipca 2008 - 15:22

kupilem swoje philipsy she 9500 :( i niestety nie jestem zadowolony ;( po 1. sa za duze dla mnie 2. maja słaby dzwiek :cry:

#1058 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 lipca 2008 - 16:08

A napewno je dobrze wkładasz? Dopasuj dobrze nakładki i wciśnij słuchawki tak aby się zassały w kanale słuchowym.

#1059 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 05 lipca 2008 - 21:47

Ja bym sobie właśnie chciał sprawić te Apple In-Ear... Tylko nie chce być tak rozczarowany jak po zakupie Senheisserów... Może mi ktoś powiedzieć jak to gra??

#1060 lisciu

lisciu
  • 31 postów

Napisano 06 lipca 2008 - 15:12

kiepsko, imo lepiej zainwestuj w jbl bo jako tako sie zgrywaja z ipod'em

#1061 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 08 lipca 2008 - 01:03

Dzisiaj kupiłem Koss Porta Pro. Nie żałuję ani grosza - dźwięk mają po prostu rewelacyjny! Idealnie przylegają do ucha, pewnie się trzymają, są super. Na prawdę polecam, lepszych nie miałem.

#1062 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lipca 2008 - 12:47

Zamówiłem akg k414p. Dodają je do telefonów w plusie, ludzie sprzedają to na allegro nawet po 50zł (niezdążyłem kupić bo 5 osób rzuciło się na nie w jednej chwili), podczas gdy cena w sklepie to 150zł :) Zobaczymy co z tego będzie. Co by nie było i tak jestem mega zadowolony że wyrwałem je za 80zł z przesyłką.

#1063 lukepartyka

lukepartyka
  • 13 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 22:03

Ktos mi powie jaka jest roznica miedzy Sennheiserami CX300 a CX400? No i co powiecie o SHE9500 i Aurvanach? Czy te sennheisery są lepsze od nich?

#1064 lisciu

lisciu
  • 31 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 00:15

kto z was używa ipod'a classica? i nie narzeka na to co z siebie wydobywa za dźwięk? i jeśłi odpowiedź brzmi tak to na jakich słuchawkach?

#1065 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 01:02

Na Koss Porta Pro / Sennheiserach PMX60 jest w stanie zagrać ładnie całkiem, chociaż mocy mu brakuje :] No i Sennheisery MX450, ludzie gadają o nich jakieś głupoty nawet ich nie słuchając, a to praktycznie jedne z lepszych tanich i małych słuchawek do iPod'a. Oczywiście ważne są też preferencje muzyczne. O ile nie jesteś technloudkiem, odradzam Creativy EP630, bas w nich niszczy całe pasmo, ale przyjęło się w internecie, że grają dobrze więc każdy pisze "grają dobrze!". Ogółem odradzam pomysł malutkich słuchawek, więcej z tego kłopotu jest niż pożytku. Większe grają lepiej i są zdrowsze dla uszu (tak, piję w tej chwili do dokanałówek).

---- Dodano 13-07-2008 o godzinie 01:02 ----

Zamówiłem akg k414p. Dodają je do telefonów w plusie, ludzie sprzedają to na allegro nawet po 50zł (niezdążyłem kupić bo 5 osób rzuciło się na nie w jednej chwili), podczas gdy cena w sklepie to 150zł :)

Zobaczymy co z tego będzie. Co by nie było i tak jestem mega zadowolony że wyrwałem je za 80zł z przesyłką.

Nawet fajnie grają te słuchaweczki, jednak PP mają ładniejszą*barwę.

---- Dodano 13-07-2008 o godzinie 01:05 ----

Ekhem... Zadam bardzo dziwne pytanie... Używał ktoś kiedyś high-endowych słuchawek firmowanych przez Sony Ericssona o oznaczeniu HPM-70??? Jeśli tak to jak to coś oceniacie??

High-endowych? Wolne żarty. A same słuchawki bardzo słabe, za dużo góry i dołu, środka praktycznie nie ma. Męczą*uszy jeszcze bardziej, niż EP630 i w dodatku rozwalają się*na potęgę. Miałem dwie pary, obie sporadycznie używane, obie po dwóch miesiącach poleciały do kosza.

#1066 lisciu

lisciu
  • 31 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 02:36

nie słucham techo na ipodzie, poza tym też źle mnie zinterpretowałeś, mój post to był akt rozpaczy na tego ipoda. Zastanawiam się nad oddaniem go, sprzedaniem czy jak kto woli. Mam słuchawki jbl 220 teraz, miałem i pmx 100 na nim i też nie były okej, wersja z USA tego ipoda. Nie wiem co jeszcze mam zrobić teraz rozważam ostatnią szansę i słuchawki aurvany. otwarte słuchawki nie nadają się na miasto i dobrze wiem co to ep-630

#1067 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 03:22

Mój post nie odnosił się do twojej wypowiedzi. Niestety, ejpyl idzie w koszty, po przesiadce z 4G, czyli jednego z lepszych iPod'ów wydusiłem z siebie takie lekkie "o k***a", które bynajmniej nie było oznaką zachwytu. Radzę ci jeszcze raz posłuchać koss'ów, grają przecudnie na nim (przynajmniej tak wygrywają muzykę, którą preferuję, czyli spokojnego roka, częściej będącego charakteryzowanym jako "klasyka!") Nie wiem w jakim mieście żyjesz ale do miasta Koss'y są idealne, przynajmniej dla mnie. Ale zawsze lepiej mieć parę słuchawek, niebawem mam zamiar dokupić te koss'y, później będę się żyłował na przenośny wzmacniacz plus słuchawki dobrej klasy :) BTW, jak w akcie desperacji pozbędziesz się Classica to radzę spojrzeć w kierunku Photo, w moim mniemaniu gra lepiej niż większość przenośnego sprzętu dostępnego na rynku. Ale jak wiadomo, są gusta i guściki, chociaż już parę osób "nawróciłem" na starsze, dobre iPod'y.

#1068 wannabemc

wannabemc
  • 203 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 lipca 2008 - 11:12

z tego co wyczytałem i wysłuchałem na swoim, to ipod classic oferuje bardzo duże różnice w odbiorze muzyki w zależności od jej parametrów. ja słuchając w 90% rapu jestem zadowolony z ipoda bo bas jest bardzo ładny wyważony nie za mocny i nie za słaby. podkłady ze słyszalnymi wszelkimi dźwiękami. Partie wokalne jak najbardziej wyraźne. Gdy przychodzi do kawałków np. takich ktore mają dużo gitary to nie prezentuje się to najlepiej. Wtedy ipod jest odrobine uciążliwy w odbiorze takiej muzyki. Słucham ipoda w zależności od potrzeb, albo na rasistowskich standardowych słuchawkach, albo na sony mdr-v150 a.k.a. Black Power (słuchawki tanie, lekkie, ale w zależnosci od ucha wygodne, dźwięk bardzo przyzwoity, niby seria Studio Monitor ale sprawdzają sie jedynie do przenośnego uzytkowania :D ). Odczucia na nich są podobne, z tym, że na v150 wszystko brzmi troszeczke pełniej niż na standardowych. Nie jestem audiofilem, a to są moje przemyślenia. Na pewno starsze ipody (zwlaszcza z rockboxem) brzmią lepiej, tak wiec _igi kontynuuj swą krucjatę, bo 'dobrom jezd ona' ale do rapu, mój klasyk z 24k złota z 72TB pamięci jest odpowiedni (mam jeszce niewolnicę, która była w zestawie, do obsługi click wheela ). Aha i kossy PP to dobre słuchawki, tylko wygląd mają średni, ale to kwestia gustu.

#1069 lisciu

lisciu
  • 31 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 15:24

ja jeszcze testuje tego classica, ale marne szanse mu daje być może przejde na sony ;) albo jeszcze touch dostanie jedną szansę, podobno najlepiej brzmiący ipod z najnowszej serii brzmi ciekawie, ale nie tryska też.

#1070 iatfa

iatfa
  • 120 postów
  • Skądkrk

Napisano 13 lipca 2008 - 15:44

słuchawki apple > ściema witam, jako ze juz dawno zniszczylem/ stracilem/ zgubilem te ktore przyszly z ipodem, przez wiekszosc czasu uzywalem mdr v-500, jednakze latem jest w nich zdecydowanie zbyt goraco, postanowilem kupic douszne podstawowe apple. ispot chce za nie 13o pln, co daje raczej slaby stosunek ceny do jakosci, ale podobami sie ich design itd, wobec czego zaczalem ich szukac na allegro- po 10 aukcjach znudzilo mi sie klikanie 'zglos naruszenie zasad' i wyladowalem tutaj- czy znacie jakichs pewnych sprzedawcow allegro / sklepy (w necie lub wawie) gdzie mozna kupic oryginalne sluchawki apple po cenie nizszej niz ispotowa ?

#1071 enigma

enigma
  • 151 postów

Napisano 13 lipca 2008 - 19:03

no wlasnie tez chcialem kiedys kupic te sluchawki po nizszej cenie i wiele aukcji wydawalo sie prawdziwych... a sa?

#1072 maciejmach

maciejmach
  • 59 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 lipca 2008 - 20:55

Dwa razy rozwalilem sluchawki i dwa razy kupilem na allegro "niezłe" podróbki. Nie zauważyłem różnic między tym co kupiłem a tym co zepsułem :) ... Zwracaj tylko uwagę na takie szczegóły jak wygląd JACKa, samych słuchawek oraz opakowanie ... Nie kupujcie u użytkownika skywalker (cośtam) - sprzedaje rozsypujące się słuchawki niezgodne z opisem na aukcji

#1073 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 13 lipca 2008 - 22:11

130 za to badziewie ?! Pieniądze wyrzucone w błoto. Jest wiele znacznie lepszych słuchawek za tą cenę.

#1074 auntie_alicia

auntie_alicia
  • 74 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 13 lipca 2008 - 22:45

130??! Za taką kasę kup lepiej creativa, będziesz miał przynajmniej przyzwoity dźwięk. Bo te oryginalne to po prostu..... żal.pl :-D

#1075 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 13 lipca 2008 - 22:52

Osobiście polecam Kossy porta Pro, choć nie jestem pewien czy autorowi wątka będzie pasowała ich konstrukcja. Pozatym są brzydkie. Ale to jest też ich zaleta - nikt nie będzie chciał ich ukraść ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych