Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Leopard oficjalnie 26-stego pazdziernika!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
221 odpowiedzi w tym temacie

#51 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 17 października 2007 - 07:21

Cytat

Cieszył bym się Heidi jak byś miał racje, mnie poprostu Pan w iSpocie poinformował, że system w polsce wejdzie z opuźnieniem (to było jakiś tydzień temu), mam nadzieje, że nie miał racji.

Przypuszczam że mówił o komputerach z systemem a nie o wersji box. Choć jak znam życie to już tylu ludzi porezerwowało sobie Leosia że faktycznie z miesiąc albo dwa miną zanim spokojnie będzie można go kupić ;)

#52 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 17 października 2007 - 08:01

Cytat

Przypuszczam że mówił o komputerach z systemem a nie o wersji box. Choć jak znam życie to już tylu ludzi porezerwowało sobie Leosia że faktycznie z miesiąc albo dwa miną zanim spokojnie będzie można go kupić ;)

Bez przesady! Oni to zamawiaja w duzych ilosciach i z duzym opoznieniem :D

#53 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 17 października 2007 - 08:01

Kupilem 2 dni temu refurba macbooka pro w UK i ma on numer (taki podany w mailu od apple:FA895B/A )na stronie co podal tonymontana nie ma ani jednego zaczynajacego sie od F wiec zastanawiam sie czy to europejskie sa od F czy jak??a moze na maczku (dzisiaj go odbieram)bedzie inny numer.chcialbym sie zalapac na tego tanszego leoparda.wie ktos cos na ten temat?? pozdawiam ps a tak juz poza tematem to apple nie jest geniuszem z biologii gdyz wczesniejszy syetem byl nazwany pantera a ten leopard (dla zainteresownych leopard i pantera to jedno i to samo zwierze nalezace do rodzaju Panthera , gatunek lampart):)takie zboczenie zawodowe:)

#54 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 17 października 2007 - 08:07

Niestety nie wiadomo jeszcze, jakie znizki beda przyslugiwaly klientom w UK. Trzeba czekac na update strony appleuk.

#55 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2007 - 08:13

Cytat

Niestety nie wiadomo jeszcze, jakie znizki beda przyslugiwaly klientom w UK. Trzeba czekac na update strony appleuk.

Pre-order 85 funtów, up-to-date 5.95.

Czekam z niecierpliwością na wieści z Apple Polska :)

#56 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 17 października 2007 - 08:15

Cytat

ps a tak juz poza tematem to apple nie jest geniuszem z biologii gdyz wczesniejszy syetem byl nazwany pantera a ten leopard (dla zainteresownych leopard i pantera to jedno i to samo zwierze nalezace do rodzaju Panthera , gatunek lampart):)takie zboczenie zawodowe:)

Ludzie z marketingu Apple odpisali by ci że tak miało być gdyż w piękny sposób podkreśla to spójność kolejnych wersji systemu oraz fakt że wszystkie wersje to jedna wspólna szczęśliwa rodzina :lol:

#57 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 17 października 2007 - 08:19

Cytat

Pre-order 85 funtów, up-to-date 5.95.

Czekam z niecierpliwością na wieści z Apple Polska :)

a znalazles moze kto sie kwalifikuje na up-to-date??bo ja nigdzie znalezc nie moge??

#58 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2007 - 08:24

Cytat

a znalazles moze kto sie kwalifikuje na up-to-date??bo ja nigdzie znalezc nie moge??

W Apple Store jest podane:

http://www.apple.com...macosx/uptodate

Na razie na polskiej stronie brak informacji :(

#59 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 17 października 2007 - 08:34

Cytat

W Apple Store jest podane:

http://www.apple.com...macosx/uptodate

Na razie na polskiej stronie brak informacji :(

wedlug tego co tam napisano to jesli kupilem po 1 pazdziernika komputer mac to sie kwalifikuje (nie ma zadnego ograniczenia ze to musi byc nowo zakupiony-kupilem refurbished).czy dobrze rozumuje czy tez jestem w bledzie??

pozdrawiam

#60 Mirinur

Mirinur
  • 80 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 października 2007 - 08:54

Czy mogę rozumieć, że Mac OS X Leopard Up-To-Date Programme z datą 01.10 obejmuje nowozakupione Mac'ki w Polsce?

#61 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2007 - 09:08

Cytat

Czy mogę rozumieć, że Mac OS X Leopard Up-To-Date Programme z datą 01.10 obejmuje nowozakupione Mac'ki w Polsce?

Zobaczymy. Najlepiej pytać w SAD...

#62 adix666

adix666
  • 530 postów
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Napisano 17 października 2007 - 09:55

Jeżeli chodzi o nowe MacBooki to może te nowe są aluminiowe, ale wyglądają tak samo ;) Ale to tylko pomysł ;)

#63 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 17 października 2007 - 10:49

A jest jeszcze szansa na upgrade 10.4.11, ktory rzekomo mial byc opracowany przez Apple przed wydaniem Leoparda??

#64 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 17 października 2007 - 11:57

Znana jest już cena dla Polski, prawdopodobne jest też to, że Leoparda będzie można dostać już w dzień oficjalnej premiery.

Można już zamawiać np. w Tachobisie - http://www.tachobis....produkt/44.html

#65 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2007 - 12:00

Cytat

Znana jest już cena dla Polski, prawdopodobne jest też to, że Leoparda będzie można dostać już w dzień oficjalnej premiery.

Można już zamawiać np. w Tachobisie - http://www.tachobis....produkt/44.html

Czy wiadomo już ile będzie kosztować up-to-date przy zakupie nowego Maka?

#66 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 17 października 2007 - 12:20

Pewnie jakieś 70 zł. Po kosztach wysyłki.

#67 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 postów

Napisano 17 października 2007 - 12:33

jedno pytanie, pewnie juz to było 100 razy, ale nie chce mi się czytać wszystkich wątków o leopardzie: czy polska lokalizacja będzie zawierała polski słownik??? pozdro

#68 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 17 października 2007 - 12:42

Nie chce mi się czytać wszystkich stron, na jednych z pierwszych pojawiają się wątpliwości co do dostępności pudełkowej wersji leoparda 26X2007, z tego co udało mi się ustalić już pudełkowy tygrys był dostępny w Polsce w dniu premiery, zatem dlaczego teraz miano by wracać do odległej przeszłości i mieli byśmy na system czekać? Podobno i leopard ma być dostępny od ręki 26 listopada w wersji pudełkowej.

#69 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2007 - 12:46

Cytat

jedno pytanie, pewnie juz to było 100 razy, ale nie chce mi się czytać wszystkich wątków o leopardzie:
czy polska lokalizacja będzie zawierała polski słownik???

pozdro

Nie.

#70 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 postów

Napisano 17 października 2007 - 12:54

Cytat

Nie.

uu szkoda... miałem nadzieje, że nie będzie trzeba sięgać po pomoc do cocoaspela'a

#71 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2007 - 12:55

Cytat

uu szkoda... miałem nadzieje, że nie będzie trzeba sięgać po pomoc do cocoaspela'a

Z ciekawości - w czym Ci to przeszkadza?

#72 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 17 października 2007 - 12:59

... juz nieaktualne ( w tym miejscu byl wpis dotyczacy niedzialajacej strony apple.pl, ale ta najwyrazniej znowu "wstala" - niestety bez informacji o Leopardzie).

#73 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 postów

Napisano 17 października 2007 - 13:17

Cytat

Z ciekawości - w czym Ci to przeszkadza?

generlanie w niczym, ale milo by było właczyć leoparda i mieć polski słownie w systemie.

poza tym cocoaspell nie zawsze dziala u mnie idealnie - np Adium nie mogę zmusić do współpracy.

pozdro

#74 dzigi

dzigi
  • 241 postów
  • SkądSK [PL]

Napisano 17 października 2007 - 13:21

Coś SADowi się przyspało, bo nawet w CORTLANDZIE jest już informacja o LEOSIU oraz cenie. Taniej niż TIGER, chwali sie;). Czekamy teraz na informacje ile będzie kosztował UP-TO-DATE i czy będzie dotyczyła tylko zakupionych MACów po 1.10.2k7. :cool:

#75 hitman75

hitman75
  • 372 postów

Napisano 17 października 2007 - 13:26

A czy upgrade to bedzie na pewno to samo co instalacja leosia od nowa? Troche nie jestem pewien czy kupowac upgrade czy calego leosia ...wiem, ze to nie windows, ale jednak zle doswiadczenia jeszcze mam w pamieci :)

---- Dodano 17-10-2007 o godzinie 14:28 ----
"Time Machine wymaga oddzielnego dysku do wykonywania kopii zapasowych" cytat z kortlanda. To prawda? Jesli tak, to mysle ze time machine to kicha :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych