Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:10
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:19
Także kolego Zbieraj - Miłego użytkowania ... Ważne byś Ty był zadowolony i świadomie dokonywał wyboru.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:26
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:39
Dzięki. Dlatego pytałem, bo ja jestem w tyle i pamiętam te słabe gładziki w laptopach
IMO i tak będzie korciło ponownie do macaKwestia czasu, ale stary mbp zostaję
![]()
Co się dzieję, weterani się odwracają od AppleSzok i niedowierzanie. Śmierć Steve'a czy faktycznie Apple stacza się.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:42
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:46
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:46
Wreszcie mogłem siąść i się przyuczyć do końca chociażby Cinemy 4D
. Na poprzednim sprzęcie nie mógłbym zrobić np. tego ;D. [przepraszam, to nic nie wnosi do wątku, ale po prostu się jaram, że mogę się wreszcie dalej rozwijać chociażby w sofcie]
Napisano 16 sierpnia 2013 - 21:49
Nic się nie stacza moim skromnym zdaniem, tylko nasze potrzeby nie do końca są współmierne do tego co Apple teraz serwuje. Wychowani na ich komputerach "pełną gębą" obserwujemy przesunięcie frontu na płaszczyznę która już do nas nie jest adresowana.
Swoją droga chętnie poczytałbym kosztorys do tego projetu i zastosowane materiały
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:00
To nie projekt
. Strzeliłem to w 5 minut w ArchiCADzie by przenieść to do Cinemy by sobie zrobić wizualizację ot tak dla ćwiczenia swoich własnych umiejętności. Tym bardziej, że wciąż jestem bardzo świeży w Cinemie
.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:02
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:09
PS. Da się spokojnie nadwiesić tak budynek.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:11
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:13
O rany, aż sobie przypomniałem to pierwsze spotkanie MyApple w Warszawie gdzie Lutecki robił za hosta
.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:15
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:18
Wreszcie mogłem siąść i się przyuczyć do końca chociażby Cinemy 4D. Na poprzednim sprzęcie nie mógłbym zrobić np. tego ;D. [przepraszam, to nic nie wnosi do wątku, ale po prostu się jaram, że mogę się wreszcie dalej rozwijać chociażby w sofcie]
[click=zoom]
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:25
Jeszcze wracając do nadwieszenia - słuchaj, udało nam się zaprojektować najwęższy dom na świecie to chyba uda się zrobić i małe nadwieszenie ;D
Dom Kereta / Keret House
Napisano 16 sierpnia 2013 - 22:48
Człowieku nie siej herezji. Każdą baterię, niezależnie jaki ma kształt - można wymienić. Do retiny baterię wraz z narzędziami do wymiany kupisz za 750zł brutto. Nowa, oryginalna bateria do lenovo z najwyższej półki potrafi kosztować więcej.Spali np. jedno ogniwo baterii - wymieniaj pogwarancyjnie całego laptopa za grube tysiące
Napisano 16 sierpnia 2013 - 23:03
Wiesz, mój Lenovo jest z plastiku, ale wygląda cholernie solidnie, nie skrzypi, wydaje się być porządny
.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 23:35
Zobaczysz jak ta obudowa będzie wyglądać za 2-3 lata, oczywiście są laptopy z Win w solidnej aluminiowej konstrukcji, ale wtedy ceny już porównywalne z applowskimi.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 23:42
Na PWA na którym wydziale studiuje?
Wiesz, mój Lenovo jest z plastiku, ale wygląda cholernie solidnie, nie skrzypi, wydaje się być porządny
. Obudowa białego modelu naprawdę mi się podoba plus sam materiał jest świetny w dotyku i nie widać (na białym modelu, dlatego nie brałem czekoladowego
) odcisków palców ani nic
.
Dla mnie jest bardzo ważna moc laptopa. Tak jak napisałem, dla mnie MBP z pierwszą generacją i7 (ok. 3 tys zł) odpadł, bo to nie ma nic wspólnego z dużą wydajnością. Naprawdę, ostatecznie mnie to przejście nie boli. Wczoraj robiłem test z MBP 2,6Ghz (poprzednia edycja MBP). Te same wyniki w Cinebenchu. Różnica - 3,5-4tys. zł. Nie miałem kasy, a potrzebowałem mocnego lapa więc sory
. Gdyby cholera wrzucili coś pomiędzy tą rozdzielczością a 1600x900 to było by naprawdę super
.
Napisano 16 sierpnia 2013 - 23:46
W firmie stoi stary Thinkpad. Plastik wygląda jak kilka lat temu.
Za to mój dwuletni, aluminiowy AIR, jest cały porysowany, a od upadku ma w kilku miejscach zdeformowaną obudowę. Ostre krawędzie musiałem potraktować pilnikiem, żeby nie kaleczyć dłoni. Ale wygląda to fatalnie.
Dobry plastik nie jest zły. Wolę go od miękkiego alu.
Napisano 17 sierpnia 2013 - 00:13
Znajomy posiada Lenovo W530 na i7/HDD+SSD/16GB z matrycą Full HD. Czy do Twojego lenovo również dołożony zasilacz to ćwierćkilowy potwór o mocy 180W wielkości litrowego kartonu mleka?
Człowieku nie siej herezji. Każdą baterię, niezależnie jaki ma kształt - można wymienić. Do retiny baterię wraz z narzędziami do wymiany kupisz za 750zł brutto. Nowa, oryginalna bateria do lenovo z najwyższej półki potrafi kosztować więcej.
Zobaczysz jak ta obudowa będzie wyglądać za 2-3 lata, oczywiście są laptopy z Win w solidnej aluminiowej konstrukcji, ale wtedy ceny już porównywalne z applowskimi.
Napisano 17 sierpnia 2013 - 00:17
Napisano 17 sierpnia 2013 - 00:20
Nie grzeje Ci się podczasvrenderowania?
Chyba MBP padają bo im się grafika dość mocno grzeje. Chyba.
Ciekawe w jakim celu założono ten temat...
Napisano 17 sierpnia 2013 - 00:23
Mówisz? Jakoś te laptopy co są u mnie na wydziale i mają sporo lat wyglądają prawie jak nowe
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych