Kiedy zabierałem się za czytanie tekstu miałem nadzieję, że autor odkryje przedemną jakieś niezbadane tajemnice czy coś a tu co? W głównej mierze skupianie się na, przepraszam za określenie, pierdołach, które są rzeczą subiektywną- brak prawego alta nie dla każdego jest wadą. To tak samo, jak bym ja stwierdził, że mój laptop jest gorszy od innych, bo przycisk [Fn] jest pierwszy od lewej a [Ctrl] drugi, gdzie (chyba) najczęściej jest na odwrót... kwestia przyzwyczajenia. To samo z przyciskami end itp. Autor porusza kwestię kilku aplikacji, ale to chyba miał być pojedynek systemów a nie aplikacji, no chyba, że ja się za bardzo czepiam

Mógł ew się przyczepić do tego, że przyciski do minimalizacji/maksymalizacji i zamknięcia programu znajdują się w innym miejscu niż on się przyzwyczaił. Kolejną rzeczą jest wsparcie dla sprzętu. To, że system go nie wykrywa poprawnie nie jest winą OSX'a, ani żadnego innego Uniksoida, ani również Windowsa. W takim razie czyją? Oczywiście- producenta sprzętu, który nie dość, że nie wypuścił sterowników dla systemów nie-windowsowych, to nawet nie raczył udostępnić materiałów potrzebnych do napisania owego sterownika dla ludzi, żeby to oni go napisali i dopracowali(przecież to nic złego), bo to chyba nie wyszło by mu na gorsze(nie wiem, nie znam się na tym dokładnie).
Ponarzekałem, ponarzekałem, ale to nie jest zlepek bzdur. Co mi się podoba to to, że autor poruszył kwestię Windowsa na Mac'u. Jasne, kupuję Maczka to i on raczej nie potrzebny do życia, jednak zdarzają się wyjątki, więc miło, że coś o tym napisał

Została zwrócona uwaga na pewne 'braki' w sprzęcie typu PCMCIA, czy nie opisany czytnik kart pamięci. Wydawać by się mogło, że tego typu rzeczy to standard, ale jak widać nie bardzo. Znając politykę Apple to owe 'udogodnienia' wrzuci w kolejnym MB/P, nazwie to geniuszem i każe sobie dodatkowo zapłacić x$ więcej... A najgosze jest to, że istnieją fanatycy, którzy się na to godzą.
Ogólnie nie można autorowi zarzucić fanbojostwa windy, bo jak sam w kilku miejscach zaznaczał, korzysta z BSD itp