MacBook Air 13'' 2013 - opinie/testy użytkowników
Napisano 19 sierpnia 2013 - 14:25
Napisano 19 sierpnia 2013 - 14:40
Napisano 19 sierpnia 2013 - 14:57
Napisano 19 sierpnia 2013 - 15:09
1. Rozumiem, że chodzi ci o internet mobilny. Można, o ile twój modem będzie obsługiwany.
2. Mac AppStore lub instalki w *.dmg.
3. Możliwe, ale w zależności od systemy plików będziesz mógł tylko odczytywać lub odczytywać i zapisywać. Najbardziej uniwersalny jest exFAT ale są z nim problemy pod Windowsem XP. Możesz skorzystać także z popularnego NTFS, do tego potrzebujesz specjalny program (odsyłam do Google) lub stary FAT32, ale przez jego ograniczenia wielkości plików wychodzi z użycia.
Dzieki za odp! To moi pierwszy komputer z OS X ,i z tad moze te dziwne pytania.
Czyli nie bede w jakis sposob ograniczony, z tym laptopem z czego jestem zadowolny.
Napisano 19 sierpnia 2013 - 18:35
Ja bym się z MBA 2013 jak i każdym komputerem na Haswellu wstrzymał. Za dużo niejasności jest przy obecnych komputerach dotyczących problemów.
MBA jak i PC mają kłopoty w Wifi, nie wiem jak w MBA ale są kłopoty też z BT jak i dziwne zachowania z USB. Nie wiadomo czy intel nie uwalił czegoś sprzętowo. Byłoby dziwne gdyby OSX i Windows miały te same problemy i nie zostały by usunięte przez dość długi już czas.
Być może jest to też przyczyną dlaczego premier na Haswellu jest tak mało i wiele modeli jest zapowiedzianych ale nie wypuszczonych na rynek.
Oj tam, byle zawias nie wsiadł itp akcje które były we wcześniejszych modelach. 2012 był już chyba udanym modelem- czy źle mi się wydaję?
Napisano 19 sierpnia 2013 - 18:38
Co do tej edukacji, to jednak ty byś mógł częściej zacząć chodzić, pewnie do gimbazy, bo po poziomie wypowiedzi wnioskując, to raczej tam :/
Dzikipl:
To chyba trochę przesadzone stwierdzenie, że procesory są wadliwe. A nawet jeśli, to tak jak mówi dalszy rozmówca, wymienią je.
Łukasz Ignacyk:
A czy awaryjność tych komputerów jest dużo, skoro to polecasz?
Jakie wcześniejsze problemy występowały z Macami?
Dzięki za podrzucony artykuł!
No faktycznie, applecare do 13" za 450zł jest na allegro.
Napisano 19 sierpnia 2013 - 19:27
Na stronie jest łatka jakby takowe problemy występowały. Poprawiają także problem głośności- samoczynna zmiana podczas oglądania video i migotanie ekranu.
Podaję linka w razie W:
MacBook Air (połowa 2013 roku): Rozwiązywanie problemów z połączeniami Wi-Fi
Ja żadnych problemów nie mam. Używam od kilku dni- 3 ładowanie dopiero.
Onemasnow. Sprzęt nie jest idealny. Pękała mi obudowa w białym macbooku- wada fabryczna która podlegała darmowej wymianie obudowy. Nie wiem jak to ostatecznie wyglądało w naszym kraju, bo mi zaśpiewali ponad 500zł. Później niby za darmo wymieniali.
W imacach był problem z matrycą. Ostatecznie kupiłem po premierze Macbooka Unibody który chodził ponad 3 lata i nic się działo. Później kupujący zadzwonił i pytał mnie czy mikrofon działał. Mi działał....
Mam nadzieję, że ten Air pociągnie 2 lata bez żadnego ALE. Jak dobije do 3 lat bez szwanku, to będzie gitara.
Napisano 19 sierpnia 2013 - 20:16
Napisano 19 sierpnia 2013 - 20:41
Napisano 19 sierpnia 2013 - 20:50
Napisano 19 sierpnia 2013 - 20:53
Nie oszukujmy się, ale 4K długo jeszcze nie będzie wykorzystywane przez przeciętnego Kowalskiego. Jedynie garstka osób będzie z tego korzystała
Jeszcze mniej osób będzie na to stać, jeżeli chce ktoś obsługę rozdzielczości 4K niech nie myśli o Airze za 5000zł tylko Mac'u Pro.
Napisano 19 sierpnia 2013 - 21:30
Tak już było: http://myapple.pl/ne...macbookach.html
Napisano 19 sierpnia 2013 - 21:32
Dadzą akceleracje sprzętową i 4K bez zająknięcia odpali nawet iPhone.
Tak już było: http://myapple.pl/ne...macbookach.html
Raczej nie
Napisano 19 sierpnia 2013 - 21:35
Napisano 19 sierpnia 2013 - 21:40
Napisano 19 sierpnia 2013 - 21:40
O ile format 4K zyska na popularności to będzie kwestia czasu. Jednak równie dobrze 4K może wegetować jak TV 3D.
Nie znam się zbytnio ale gdy patrze jak klatkuje 15'' rMBP z GF650 jestem zaniepokojony.
Napisano 19 sierpnia 2013 - 21:55
Tak, przy redesignie poprawili zawiasy.Oj tam, byle zawias nie wsiadł itp akcje które były we wcześniejszych modelach. 2012 był już chyba udanym modelem- czy źle mi się wydaję?
Air od 2 lat jest jednym z bardziej niezawodnych Maków.A czy awaryjność tych komputerów jest dużo, skoro to polecasz?
Jakie wcześniejsze problemy występowały z Macami?
Starsze miewały problemy, podobnie jak starsze MacBooki Pro oraz sttarsze iMaki sprzed kilku lat.
Ale obecne uchodzą za jedne z najbardziej niezawodnych komputerów na rynku.
U konkurencji często awaryjność wzrosła w ostatnich latach.
Pytanie tylko czy problem nie jest po stronie starych niekompatybilnych routerów i akcesoriów.Ale Haswell to nie tylko procesory a cała otoczka chipsetowa. I coś jest na rzeczy, użytkownicy MBA2013 narzekają na wifi tak jak użytkownicy sony. Poprawek nie widać. Testowałem vaio na haswellu i poza wifi miał kłopoy z BT i dziwne, trudne do powtórzenia, kłopoty z USB, czasami myszki nie zobaczy (co się w innych nie zdarza), czasami coś nie zadziała. Vaio po wymianie na inną sztukę działał dobrze, na tych samych sterownikach.
Napisano 19 sierpnia 2013 - 22:13
To jest komputer "na dwa lata"? Raczej wolałbym go po 2-3 latach sprzedać, całkowicie na chodzie itd.
Kurde, ale w sumie masz rację, jak się go będzie obciążać, będzie się grzał to może długo nie pociągnąć.. ajaja
Pożyjemy zobaczymy Unibody 3 lata-ponad i jak nowy Elektronika- może paść po miesiącu, a może działać 5 lat bez zająknięcia.
dziki- ja problemów z wifi nie mam. Pytałem, zobaczymy co napiszą inni.
Napisano 19 sierpnia 2013 - 23:02
Napisano 19 sierpnia 2013 - 23:27
Napisano 20 sierpnia 2013 - 07:03
Pytanie tylko czy problem nie jest po stronie starych niekompatybilnych routerów i akcesoriów.
Moja sztuka gryzła się z każdym routerem jaki miałem. Routery są dobre i nic nie zmienia że niektóre są stare.
Haswellowe wifi czy to w wersji z ac (MBA) czy tylko n (vaio) mają problemy. Na szczęście wifi to karta na płycie, ale USB już nie.
Intel confirms USB bug in 'Haswell' chipset | Business Tech - CNET News
A pewnie jest tego jeszcze więcej.
Co do 4K, dlaczego wszyscy to łączą a filmami 4K. Dla mnie 4K to jedynie monitor wysokiej rozdzielczości, świetny do tekstu, zdjęć, jak retina w MBPr.
ASUS' 31.5-inch PQ321 4K monitor gets reviewed: pricey, but luscious
Jak za nowość chcą 3500$ to dobrze rokuje.
Pracuję na monitorze 27" z rozdzielczością 2560x1440 czyli blisko do retiny, pod W7 ze skalowaniem i bez na MBA płynność jest zawsze. Nie wiem jak sprawdzić na OSX bo chyba nie da mu się wymusić skalowania na zewnętrznym monitorze. Pewnie Apple musi poprawić wydajność skalowania.
Napisano 20 sierpnia 2013 - 17:34
Napisano 20 sierpnia 2013 - 19:25
Napisano 21 sierpnia 2013 - 10:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych