Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kontrowersje wokół punktów reputacji[BYŁO:]Filmy w telefonie

• This topic is locked This topic is locked
118 replies to this topic

#76 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 11 October 2007 - 08:25

IMHO sami się, drodzy przyjaciele moderatorzy, zapędzacie w kozi róg. W końcu nikt nie ma obowiązku podawania przyczyn (Comments: - też bardzo po polsku ;) ), dla których daje punkt reputacji. I co? Będziecie analizować każdy post za który przyznano jakikolwiek punkt i oceniać czy warty był przyznania onego czy nie? Chciałbym to zobaczyć... ;)

Nie doceniasz nas. Taki przypadek takze przewidzialem, jak i kilka innych, rownie mozliwych. Kiedy ma sie do czynienia z "Kolczykami" trzeba byc czujnym :) Jedno jest pewne, o zadnym "kozim rogu" juz mowy nie bedzie. I nie radzilbym ryzykowac.

#77 Andrzej

Andrzej
  • 1975 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 October 2007 - 08:30

J...przenicujemy wszystkie punkty na wylot. :>

.... I nie radzilbym ryzykowac.

Słuszną linię ma nasza władza... ;)

#78 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 11 October 2007 - 10:24

Jeśli Komisja Weryfikacyjna otworzy już szafę Lesiaka by znaleźć teczkę na kogoś to tak, przenicujemy wszystkie punkty na wylot. :>

Jak masz czas na grzebanie po teczkach to może znajdziesz czas na odpowiadanie na wiadomości?

#79 Lempciap

Lempciap
  • 305 posts
  • SkądEdinburgh

Posted 11 October 2007 - 11:04

ok, mozecie sobie te punkty....... tylko teraz oczekuje na odpowiedz, dlaczego zabrano mi wszystkie byly takie na ktore zasluzylam!!!! cieszy was to ze mozecie sie tu poznecac nad dziewczyną?? chyba nie jest nas tu duzo, a od samego poczatklu macie to mnie jakis problem!!! nie chce miec zadnych punktow!!! prosze wogole wymazac ikonke repytacji z pod mojego nicka!!! i prosze wymazac to ostrzezenie bo gdybyscie mnie nie zprowokowali to nic by sie takiego nie wydarzylo!!! zachowujecie sie strasznie, mnie tam nie zalezy na jakis punkcikach, tylko odbierajac je mi( wlasnie dlaczego tylko mi) mogliscie choc wytlumaczyc odrazu dlaczego jak cywilizowani ludzie!!! teraz to juz jest za pozno:D
  • Wallenrod likes this

#80 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 11 October 2007 - 11:16

Lampciap - MacDada wytlumaczyl Ci w poscie powyzej, dlaczego Twoje konto wyzerowalo sie na zero ... chodz dzis widac, ze za te ,,swinie,, jednak pkt. nie stracilas. Dlaczego Ty pierwsza ??? Jestes kobieta a kobiety maja pierwszenstwo .... dobre wychowanie sie klania.

#81 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 11 October 2007 - 11:22

Lampciap - MacDada wytlumaczyl Ci w poscie powyzej, dlaczego Twoje konto wyzerowalo sie na zero ... chodz dzis widac, ze za te ,,swinie,, jednak pkt. nie stracilas. Dlaczego Ty pierwsza ??? Jestes kobieta a kobiety maja pierwszenstwo .... dobre wychowanie sie klania.

To dowcip jest? A czy to dobre wychowanie mówi coś o prawie które nie działa w stecz?

#82 Lempciap

Lempciap
  • 305 posts
  • SkądEdinburgh

Posted 11 October 2007 - 11:26

drogi pani moderatorze, ale zabraliscie mi pkt wczoraj nie wiem o ktorej godzinie, na apple bylam wieczorkiem i zaptalam w moim watku grzecznie, gdzie moje pkt, nikt nie odpisal, mialam podstawe zeby sie wkurzyc, jestem kulturalna, ale chyba nie idzie wam tego wytlumaczyc, ze to byla normalna prowokacja!!!!
a to ze kobiety maja pierwszenstwo to juz chyba troszke przesadziles, dobre wychowanie?? smieszne to bylo

nie chce zadnych punktow i koniec!!!!!!

A wszystkim innym dajcie po 10 za to ze nia sa kobietami!!!!!

#83 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 11 October 2007 - 11:31

Nie przejmuj się. Dostałem punkty karne za obraźliwe słowa "klasówka" i "hormony". To chyba taki lokalny folklor który zalatuje festyniarstwem.

#84 MacGyver

MacGyver
  • 1263 posts

Posted 11 October 2007 - 11:41

Nie przejmuj się...

Właśnie, Daria, nie przejmuj się. Mówiłem Ci już, źe będziesz miała tych punktów tyle, ile zasłużysz.

#85 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 11 October 2007 - 11:43

A czy Daria umie służyć? ;-)

#86 MacGyver

MacGyver
  • 1263 posts

Posted 11 October 2007 - 11:45

A czy Daria umie służyć? ;-)

Chyba nie. Z moich obserwacji wynika, że woli rządzić:!:

#87 Lempciap

Lempciap
  • 305 posts
  • SkądEdinburgh

Posted 11 October 2007 - 11:46

Chyba nie. Z moich obserwacji wynika, że woli rządzić:!:

nie prawda!!!!

spoadam mam juz dosc na obecna chwile!!!

#88 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 11 October 2007 - 11:48

Lampciap - ja na forum bylem cos kolo godz. 02.00 i widzac Twoje pytanie od razu napisalem Ci odpowiedz. Te 2 pkt. ktore posiadasz, swiadcza o tym, iz nie dostalas wszystkich ,,za friko,, i mam nadzieje, ze takich pkt. bedziesz miala jak najwiecej. Zycze Ci tego z calego serca.
Wallenrod - z tego co dobrze pamietam, to upomnienie dostales za prowokowanie uzytkownika Wicko (oprocz tego on poczol sie obrazony). Sam Wicko tez dostal upomnienie wiec kara rozlozyla sie po rowno.

#89 MacGyver

MacGyver
  • 1263 posts

Posted 11 October 2007 - 11:55

Lampciap...

Chodzi, oczywiście, o sympatyczną koleżankę Lempciap.

#90 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 11 October 2007 - 11:55

Gdybyś przeczytał posty Wicko to byś zauważył że on już był wystarczająco sprowokowany i to od paru tygodni. Gdyby moderatorzy w porę zareagowali i utemperowali dzieciaka, użytkownicy forum nie musieli by za nich odwalać roboty i upominać go że się chamsko zachowuje. Wiem że moderatorzy mają swoje życie i nie mają czasu na różne rzeczy ale z tego jest jeden wniosek. Trzeba zmienić moderatorów na takich co mają czas i chęć.

#91 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 11 October 2007 - 12:04

To dowcip jest? A czy to dobre wychowanie mówi coś o prawie które nie działa w stecz?

Jesli uwazasz, ze zasada z k.k. mowiaca o tym, iz prawo nie dziala w stecz naruszyla Twoje prawa obywatelskie, Konstytucje RP, europejska konwencje praw czlowieka wolnosc wypowiedzi, itp. to zloz skarge do Trybunalu Konstytucyjnego albo do Trybunalu w Strasburgu. Na wszelki wypadek podaje Ci link do stronki gdzie mozesz zobaczyc wzor takiego wniosku: http://witryna.fucio...as/trybunal.htm
Oprocz tego jak piszesz ,,dzieciaka,, w dyskusji brali tez inni uczestnicy w tym Ty .... jesli nie jestes tez ,,dzieciakiem,, sam powinienes odpuscic dyskusje z nim a nie dolewac jeszcze oliwy do ognia. Moderacja przygladala sie jak ten watek sie rozwija i w chwili gdy nastapilo ,,przesilenie,, wnioski zostaly wyciagniete.

#92 Wallenrod

Wallenrod
  • 273 posts

Posted 11 October 2007 - 12:08

Nie zasada narusza cokolwiek tylko to że wy olaliście tą zasadę. Na dodatek pacneliście tylko w jedną osobę a to wygląda na porachunki osobiste do których teraz dorabiacie filozofię.
Brnięcie w coraz bardziej widoczną arogancę też nieźle świadczy o prawdziwych motywach tej akcji.

---- Dodano 11-10-2007 o godzinie 13:17 ----
Moderacja obserwowała? Znowu żartujesz co nie? Od jak dawna Wicko prowokował innych? Gdzie była moderacja jak się zaczął przypieprzać o wąsy czy inne bzdety? Bzdury wypisujesz!

---- Dodano 11-10-2007 o godzinie 13:19 ----
A o działaniu w stecz pisałem o Lemciap bo to jej zabraliście punkty z czasów gdy nie było zakazów. Teraz też nei wiadomo w sumie za co można i nie można dawać punktów.

#93 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 11 October 2007 - 12:21

Uwierz mi, ale decyzje dotyczace karania Kogos nie zapadaja w glowie jednego czy dwoch Moderatorow. Taka decyzja musi miec poparcie wiekszosci Rady Forum w sklad ktorej wchodzi; 1 Administrator, 13 SuperModeratorow i 11Moderatorow - lacznie 25 osob !!! Czy dalej Uwazasz ze w gre wchodza porachunki osbiste ??? To, ze ,,ciecia,, zaczely sie akurat od Lampciap to czysty przypadek, niebawem innym tez powinno ,,cos ubyc,, i nie koniecznie tym ktorzy krytykuja Moderacje - to ze ktos krytykuje nie znaczy, ze nie pomaga innym Uzytkownikom Forum za co otrzymuje od nich zasluzone punkty reputacji.

#94 Duckling

Duckling
  • 490 posts
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Posted 11 October 2007 - 12:33

Jeny kolejny rozbuchany wątek... na całe szczęście ten nie ma 385 stron... dajcie spokój z tymi pkt. reputacji, bo to się zaczyna śmieszne robić... jakby jakieś nagrody dawali za pkt reputacji... to nie BP tego się na toster nie zamienia...

Sorry, ale czy to ma znaczenie czy masz 2, bo komuś pomogłeś, czy 500 bo fajnie piszesz F... moim zdaniem słowo: dziękuję z ust osoby, która dzięki Twojej pomocy sobie z czymś poradziła znaczy więcej niżeli te punkty.

#95 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 11 October 2007 - 12:54

Sprostowanie - sorka za dwie pomylki: 1 - post nr 81. chodzilo mi oczywiscie o post myapple a nie MacDady; 2 - przepraszam za nieumyslne przekrecenie nicka Lempciap.

#96 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 11 October 2007 - 15:16

Nie chciałem się z początku udzielać w tym wątku, ale postanowiłem, że jednak wyrażę swoje zdanie na ten temat... Zacznijmy od tego, że tak naprawdę mam to gdzieś, ile wynosi moja siła reputacji... Nie ukrywam, że i w wątku o tatuażach parę dostałem, ale się o nie sam nie prosiłem... To, że też komuś dałem to inna sprawa... Chciałem natomiast podzielić opinię Ducklinga... Nasi moderatorzy za priorytet stawiają sobie walkę z userami, którym niesłusznie poprzyznawano punkty reputacji... A one tak naprawdę guzik znaczą i nie odzwierciedlają tego jaki człowiek kryje się pod obrazkiem... Nie żebym się czepiał, ale jest od jakiegoś czasu ten wątek: http://www.myapple.p...ead.php?t=45506 gdzie jeden z naszych moderatorów sprzedaje komputer z nielegalnie zainstalowanym systemem i publicznie się do tego przyznaje... Nie zauważyłem, żeby ktoś z Rady Forum się zainteresował, a to w końcu jest naginanie regulaminu punkt 4e

4. Na forum zabronione jest:
e. rozpowszechnianie informacji stanowiących pomoc w dokonywaniu czynności niezgodnych z obowiązującym prawem, w tym szczególnie informacji o metodach zdobycia i uruchomienia nielegalnych kopii programów oraz innych plików chronionych prawem autorskim,

Dlaczego? Sprzedawanie takiego komputera jest pomaganiem pozyskania nielegalnego systemu i łamaniem prawa jednocześnie... No przepraszam, ale dla mnie tak to wygląda... A jeśli chodzi o punkty reputacji, ja nie mam nic do ukrycia, jestem gotów ponieść konsekwencje, które się z tym wiążą... Jednakże chciałbym, aby wszyscy byli równo traktowani... Tak jeszcze się czepiając... Lempciap określenia "świnia x ileśtam" nie używa pierwszy raz w tym wątku... I jakoś wcześniej jeszcze warna nie dostała... Dopiero kiedy odważyła się "zbluzgać" moderatorów... No ale cóż, to tylko moja skromna opinia... Tyle mam na razie do powiedzenia :)

#97 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 11 October 2007 - 15:37

Nie chciałem się z początku udzielać w tym wątku, ale postanowiłem, że jednak wyrażę swoje zdanie na ten temat... Zacznijmy od tego, że tak naprawdę mam to gdzieś, ile wynosi moja siła reputacji... Nie ukrywam, że i w wątku o tatuażach parę dostałem, ale się o nie sam nie prosiłem... To, że też komuś dałem to inna sprawa... Chciałem natomiast podzielić opinię Ducklinga... Nasi moderatorzy za priorytet stawiają sobie walkę z userami, którym niesłusznie poprzyznawano punkty reputacji... A one tak naprawdę guzik znaczą i nie odzwierciedlają tego jaki człowiek kryje się pod obrazkiem... Nie żebym się czepiał, ale jest od jakiegoś czasu ten wątek: http://www.myapple.p...ead.php?t=45506 gdzie jeden z naszych moderatorów sprzedaje komputer z nielegalnie zainstalowanym systemem i publicznie się do tego przyznaje... Nie zauważyłem, żeby ktoś z Rady Forum się zainteresował, a to w końcu jest naginanie regulaminu punkt 4e

Dlaczego? Sprzedawanie takiego komputera jest pomaganiem pozyskania nielegalnego systemu i łamaniem prawa jednocześnie... No przepraszam, ale dla mnie tak to wygląda... A jeśli chodzi o punkty reputacji, ja nie mam nic do ukrycia, jestem gotów ponieść konsekwencje, które się z tym wiążą... Jednakże chciałbym, aby wszyscy byli równo traktowani... Tak jeszcze się czepiając... Lempciap określenia "świnia x ileśtam" nie używa pierwszy raz w tym wątku... I jakoś wcześniej jeszcze warna nie dostała... Dopiero kiedy odważyła się "zbluzgać" moderatorów... No ale cóż, to tylko moja skromna opinia... Tyle mam na razie do powiedzenia :)

w regulaminie jest napisane ze nie wolno rozpowszechniać informacji o tym jak coś spiracić itp. on tylko go sprzedaje, nie mowi i nie opisuje jak to zrobic

#98 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 11 October 2007 - 15:39

Temat mial byc o punktach reputacji,a zrobil sie o moderatorach i dyskryminacji kobiet. Za duzo, nawet jak na TD.. Zamykam na kilkanascie godzin. Otworze i mam nadzieje na normalna dyskusje.Zamiast doradzic, jak naprawic isntniejacy problem, robicie dym. Bezsens.

#99 Ka

Ka

• 6050 posts
  • SkądKraków

Posted 11 October 2007 - 16:23

Nie przejmuj się. Dostałem punkty karne za obraźliwe słowa "klasówka" i "hormony". To chyba taki lokalny folklor który zalatuje festyniarstwem.

Nie, dostałeś punkty za chamstwo i zaczepkę. Nic w dodatku nie wnoszącą do tematu.

---- Dodano 11-10-2007 o godzinie 18:26 ----

Moderacja obserwowała? Znowu żartujesz co nie? Od jak dawna Wicko prowokował innych?

Od dawna. I, co już pisałem, była mu zwracana uwaga, tyle, że na PW. Aż przyszedł dzień, w którym zebrał osty. Podobnie jak Ci, którzy czuli się upoważnieni do odpowiadania chamstwem na chamstwo.

---- Dodano 11-10-2007 o godzinie 18:31 ----

jej zabraliście punkty z czasów gdy nie było zakazów.

Dalej nie ma zakazów, co oczywiste, punkty przyznajemy za pomoc lub mądrość, nie za hihihi, hahaha.Nie trzeba tego wypisywać w regulaminie bo to jest oczywiste. Jak widać, nie dla wszystkich. Przypominam, że zabraliśmy punkty wręczone np: za długośc srajtaśmy. ( co to w ogóle znaczy? O co chodzi? ).

Rzecz jest widoczna gołym okiem. Wystarczy posty Lempcip porównać z postami np. interpol_girl. Lempciap miała 6 punktów autorytetu, interpol_girl - 2. Tymczasem wszystkie posty interpol_girl pełne są bezcennych porad dla użytkowników iPhone'ów.
Dla nas sprawa jest prosta: miejsce szeregowca jest w szeregu, oficera przed szeregiem. I dystynkcje powinny to w jakiś sposób oddawać.

#100 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 12 October 2007 - 04:48

Otwieram. Proponuje jednak te destrukcyjna dyskusje zamieniac w cos bardziej budujacego.. Skragi - na priv lub raport postow - to dziala.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users