Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Orange.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

#76 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 23 października 2007 - 08:17

Właśnie jestem na etapie walki z Orange. Kupiłem iPhona i chciałem korzystać z internetu, więc zadzwoniłem do BOK, konsultant włączył Busines Everywhere i śmigałem. Po tygodniu przyszedł rachunek i szok. Usługa niewłączona i rachunek o ponad stówkę większy. Tyle nabiło w kilka dni. Zadzwoniłem do BOK, a tam miła pani mi mówi, że nie da się włączyć tej usługi. No wymiękłem! Dobrze, że w listopadzie kończy mi się cyrograf na ostatni telefon na koncie. Wszystkie pięć numerów powędruje do innej sieci bo już mam dość. Mam u nich telefony już od czasów NMT (jeden działający Centertel jeszcze mi został!) i nigdy nie było problemów, ale od czasów Orange zrobiła się lypa na całego.

#77 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 23 października 2007 - 10:58

Zglos reklamacje. Oddadza Ci pieniadze i pewnie jeszcze gratis jakis. Szwagier mial podobna sytuacje - jakies zmiany przez BOK robil i z braku wiedzy czlowieka po drugiej stronie sluchawki nabilo mu rachunek na 600zl. Wymienil z dzialem reklamacji z 3-4 mail'e i dostal zwrot kasy. Nie ma co jednym bledem przekreslac calej firmy :)

#78 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 23 października 2007 - 16:43

Żeby to był jeden błąd, to powiedziałbym, że w najlepszej rodzinie się zdarza. Tym bardziej, że jestem związany z firmą od wielu lat i nie chce mi się chodzić i załatwiać przeniesienia. Patent polega na tym, że nie jest to pierwszy raz, kiedy nowe Orange daje plamę. Parę miesięcy temu usiłowałem złożyć reklamację, konsultant poradził wysłanie faxu. Po wysłaniu zadzwoniłem, żeby je odszukał, nie było. Wysłałem jeszcze raz, to samo. Z drugiego faxu, zonk, też nie ma takiego pisma. No to wysłałem maila. I znów nie dotarł. Niedawno potrzebna mi była kopia umowy z 2004 roku. Zgłosiłem to konsultantowi, przyjął i... na tym koniec. Po miesiącu czekania dzwonię i pytam, co dalej, a miła pani mi mówi, że nie ma takiego zgłoszenia. Więc proszę ją o zgłoszenie jeszcze raz, przyjęła i... przysłali mi kopię umowy, ale z 2006 roku!!! Żeby nie było, że się czepiam, zgłosiłem problemy z transmisją danych w mojej okolicy, konsultantka zapewniła, że przyjęła zgłoszenie i że technik skontaktuje się ze mną w celu ustalenia, gdzie i co jest nie tak. Przecież wiadomo, że nikt nawet nie zadzwoni, bo mu się nie będzie chciało. Dopiero, jak zgłoszeń będzie więcej, to dojdą do wniosku, że faktycznie jest jakiś problem i postarają się coś zrobić.

#79 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 października 2007 - 21:04

No i przysła odpowiedź z Orange. Delikatnie mówiąc mają mnie w d... i "liczą, że zrozumiem ich stanowisko i nasza dalsza wpółpraca będzie przebiegała pomyślnie". Chora firma i nawet gdyby dawali po dwa iPhony za darmo i nielimitowany dostęp do netu, to i tak z nimi nie zostanę. Jedynie zostawię sobie starego Centertela, bo podobno mają obowiązek utrzymać infrastrukturę do ostatniego abonenta ;)

#80 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 09 listopada 2007 - 14:20

Do mnie faktury z orange przychodzą średnio tydzień po upłynięciu terminu płatności. Za każdym razem dzwonię do nich z pytaniem, tu cytat, "kogo mam wyruch...ć, żeby dostawać je wcześniej?". Za każdym razem odpowiedź jest taka sama - pocztę via listonosz. Nie jestem zboczeńcem, więc pewnie wszystko zostanie bez zmian...

#81 kobi15

kobi15
  • 115 postów

Napisano 12 listopada 2007 - 17:42

zadzwonilem przed chwila na infolinie orange i pan przez 10 minut szperal w danych zeby mi powiedziec ze nie maja iphone'a w ofercie ;p

#82 Siuboks

Siuboks
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2007 - 20:27

hehehe dobre ;]

#83 sztyku007

sztyku007
  • 11 postów

Napisano 15 grudnia 2007 - 11:32

Było by super... a w lato wymiana wiec może trafie:)

#84 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 15 grudnia 2007 - 12:50

tak, znając Orange to dla stałego klienta, po odjęciu punktów profit i w 150zł abonamencie na 3 lata już za 2999zł ;)

#85 cza_gda

cza_gda
  • 430 postów
  • Skądgdansk

Napisano 18 grudnia 2007 - 21:28

ja pozostaje w nadzieji ze szybko bedzie w orange lub normalnie dostepny w pl

#86 seba22

seba22
  • 421 postów
  • SkądKensington Beach

Napisano 18 grudnia 2007 - 22:28

ja pozostaje w nadzieji ze szybko bedzie w orange lub normalnie dostepny w pl

Nadzieja matką głupich.
Ludzie, nie myślcie, że iPhone po wejściu na polski rynek będzie u operatorów tańszy niż obecnie na Allegro (ok. 2000).

#87 ŁUKASZ1

ŁUKASZ1
  • 497 postów
  • SkądWARSZAWA

Napisano 18 grudnia 2007 - 23:33

Do mnie faktury z orange przychodzą średnio tydzień po upłynięciu terminu płatności. Za każdym razem dzwonię do nich z pytaniem, tu cytat, "kogo mam wyruch...ć, żeby dostawać je wcześniej?". Za każdym razem odpowiedź jest taka sama - pocztę via listonosz. Nie jestem zboczeńcem, więc pewnie wszystko zostanie bez zmian...

Madrze zapytales... wspolczuje konsultantom takich tekstow od klientow.

#88 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 19 grudnia 2007 - 09:23

Pewnie. Jakby cie w czasie jednej rozmowy 4 razy przełączali z działu windykacji, do boku, z boku do sroku, ze sroku do płatności, i tak co miesiąc bez żadnego efektu, zawsze z tym samym tekstem: to wina poczty, przecież może pan sobie sprawdzić w internecie, to ciekawe jak byś reagował. ps. Ostatnią fakturę dostałem o czasie :D

#89 Chester

Chester
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 grudnia 2007 - 09:40

na WP napisali że Play podpisał umowę z AT&T - czyli chyba już wszystko jasne....

#90 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 19 grudnia 2007 - 13:28

@vivacee weź aktywuj sobie rezygnację z papierowej faktury i w orange on-line będziesz sobie pobierał w pdf-ie i po problemie, wtedy kiedy Ty chcesz

#91 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 13:42

gorzej jak net będzie miał awarię :) a kafejek coraz mniej :P

#92 jjk_007

jjk_007
  • 10 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 17:04

na WP napisali że Play podpisał umowę z AT&T - czyli chyba już wszystko jasne....

tak podpisał ale w sprawie roamingu, pozatym to od apple zalezy a nie od at&t kto bedzie go sprzedawał

#93 corsee

corsee
  • 8 postów

Napisano 19 grudnia 2007 - 17:28

Myślę, że iphone będzie dostępny w pierwszej kolejności w ERZE. Obecna oferta Blueconnect + MacBook może to zwiastun szerszej współpracy?

#94 Godzio

Godzio
  • 2 postów

Napisano 20 grudnia 2007 - 01:39

Marzec Mam oficjalną informację, że premiera iPhone w Polsce ma mieć miejsce w Marcu 2008 roku. Dorzucę również ciekawostkę, że jeśli sieć Orange pójdzie w śledy francuzów, to iPhone może nie być dostępny na terenie Polski w salonach iSpot itd. tylko wyłącznie w salonach Orange. Tak uczyniło francuskie Orange, i tylko ono ma tam prawo sprzedaży iPhona. W Polsce jest małe prawdopodobieństwo, że to przejdzie, gdyż warunkiem, aby tak było jest to, że Orange musiało by wprowadzić w ofercie abonamentowej z iPhon'em nieograniczony dostęp do internetu. Poczekamy zobaczymy. Pozdro.

#95 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 grudnia 2007 - 02:11

znając życie tak będzie. ale mi to nie przeszkadza, od 8 lat mam ten sam numer w orange dla firm a gdzieś na marzec wypada mi wymiana telefonu więc może sobie iphonika strzelę:D

#96 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 grudnia 2007 - 09:11

Ludzie, nie myślcie, że iPhone po wejściu na polski rynek będzie u operatorów tańszy niż obecnie na Allegro (ok. 2000).

Patrząc na inne kraje, to iPhone powinen kosztować 1599, czyli tyle ile duży iPod touch.
Jedyne czego się boję, to wielkość abonamentu. Do tej pory mam telefon na kartę i dla mnie to lepsze rozwiązanie (tutaj mam smsy po groszu, a w abonamencie nie ma takiej możliwośći!!!! - jak dla mnie to nienormalne)

#97 G3d

G3d
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2007 - 09:21

ZASKAKUJACA naiwnosc z wiekszosci z was bije. Obejzyjcie ceny telefonow na allegro, a potem na orange czy innego operatora. Ciesze sie niezmiernie, ze macie tyle salaty. Zaloze sie o krate browarka ze IP u nas jak juz wejdzie za 100 lat bedzie w abonamencie ze conajmniej 100zl w cenie okolo 3tysiecy zl. Ja nie licze na firmy tylko na pasjonatow ktorzy zajma sie sciagnieciem simlocka.

#98 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 20 grudnia 2007 - 10:39

Godzio co ty Stevowi wspypales do zarcia ze taka super wiadomosc ci wyspiewal,pewnie sam nie wie kiedy w Polsce bedzie iPhone :-)

#99 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 grudnia 2007 - 10:43

Ciesze sie niezmiernie, ze macie tyle salaty.
.

Na iPhone nie można patrzeć, jak na zwykły telefon. Tzn jeszcze zależy kto. Ktoś kto szuka fajnego telefonu, będzie miał spojrzenie telefoniczne. Mi strasznie spodobał się iPod touch, więc nie patrzę na iPhone, jak na zwykły telefon. Raczej jak na rozwinięcie toucha. Mam nadzięję, że nie dadzą 3 tys za telefon. Raczej wycenią go jak LG Prada. Ja obstawiam 1600zł. Boję się tylko wysokości abonamentu.

#100 G3d

G3d
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2007 - 11:33

Znaczy, ze telefon w PL ma kosztowac +/- tyle co sprowadzenie go na lewo z USA ? Zapomnij :) P990i na allegro 700 w erze kolo 2500 z tego co pameitam. Pozatym to apple wiec trzeba dojechac z cena do oporu, do tego duuuuza pojemnosc, duzy dotykowy ekran, mp3, youtube, super system operacyjny. Bedzie NIEBOTYCZNIE drogi. Zaloze sie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych