Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Orange.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

#26 psych0l

psych0l
  • 138 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 października 2007 - 11:01

a mi sie wydaje iz po prostu moze 'tlumacza' taka sama pomoc jak na orange.fr jest. Imo nie znam francuskiego ale moze tak jest. W iPhone-a w Polskim Orange nie wierze bo to nie jest mozliwe poniewaz umowa ktora francuskie orange podpisalo ZABRANIA im udostepniania tego telefonu poza kraj docelowy. I to nie wazne jak duzy operator jest i jak do wielu krajow siega. Pozdrawiam

#27 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 10 października 2007 - 11:10

Oj Albercik... Imate od lat ma w ofercie mase palmtopow, zadne badziewia, doskonale PDA...

#28 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2007 - 11:25

Po prostu zauważyli fakt, że abonenci Orange w Polsce korzystają z iPhone więc dali konfigurator dla tego aparatu. Podobnie jak dla dziesiątek innych telefonów których dawno nie ma w ofercie albo o których prawie nikt nie słyszał.

#29 spider112

spider112
  • 6 postów

Napisano 10 października 2007 - 11:37

czy będzie , czy nie będzie oferta iPhone w Orange, to trzeba przyznać, że OrangrPL wyszło na przeciw swoim klientom z pomocą dla podstawowych funkcji tego telefonu proponuję pójść dalej i może ktoś wydałby w języku polskim prostą instrukcję obsługi + parę innych rad jak wzbogacić swój ukochany telefon

#30 goodboy

goodboy
  • 1 611 postów
  • SkądKonstancin/W-wa

Napisano 10 października 2007 - 12:20

Wlasnie nadszedl mi pewien pomysl. Mozna by kupic iPhona w francuskim Orangu i wlozyc sobie karte z polskiego. Orange nie ma simlocka na Orange w innych krajach :)

#31 emeres

emeres
  • 57 postów

Napisano 10 października 2007 - 13:51

Wlasnie nadszedl mi pewien pomysl. Mozna by kupic iPhona w francuskim Orangu i wlozyc sobie karte z polskiego. Orange nie ma simlocka na Orange w innych krajach :)

Czy na pewno? Czy simlock nie jest zakładany w oparciu o kod operatora, który jest w każdym kraju inny?

#32 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 10 października 2007 - 14:09

Ja też się bardzo uciesze jak będzie Orange. Mam tam od kilku lat (ponad 6 na pewno) abonament i uważam że są najlepsi, najtańsi i najbardziej niezawodni! A co przemawia za Orange? MARKA!! Jest to jedyna marka telefoniii komórkowej znana w Europie. Dla jasności Plus i Era, mimo iż mają potężnych udziałowców jak T-Mobile itp. to wciąż tylko Plus i Era. Ponadto infrastruktura, popularność, ilość klientów itd. No i w końcu to, że trzeba im troche rozruszać zasób komórek, bo mają nędze w ofercie... Stawiam 95% że będzie to właśnie Orange. Pytanie tylko kiedy WRESZCIE!! Goodboy -> nie zadziała Tobie. Polski Orange, to polski Orange, nie działa karta z francuskiego, angielskiego czy innych. (chyba że nie masz w ogóle sim-locka ;)

#33 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 10 października 2007 - 14:47

Ale co to zmienia? Czy Apple wybiera operatora po nazwie? Brednie pleciesz.

Nic nie zmienia – może tylko tyle, że niektórzy użytkownicy widzą prawidłowość i robią sobie nadzieje w tym (ja się do nich nie zaliczam żeby była jasność i jak pokazują premiery w Europie nie ma żadnej prawidłowości ) że jeśli przykładowo w Niemczech iPhona ma T-Mobile to że w Polsce ze względu na udziały w naszych rodzimych sieciach będzie podobnie – Ja idąc dalej za tym tropem miałem na myśli że najbliżej powiązaną i identyfikowalną markę operatora polskiego w stosunku do europejskiego posiada właśnie Orange. Więc na przyszłość oszczędniej dobieraj słowa (zanim sam zaczniesz „bredzić” bo nigdzie nie napisałem ze wybiera po nazwie ani nie dałem tego do zrozumienia …. Nie wiem skąd taka nad interpretacja, która to dopiero jest brednią .

#34 dudeka

dudeka
  • 15 postów

Napisano 10 października 2007 - 15:26

nadzieja jest :)

#35 Szejker

Szejker
  • 214 postów
  • SkądKraków / Cieszyn

Napisano 10 października 2007 - 15:27

Przecież na ustaw.orange.pl jest dużo modeli telefonów, których orange nie posiada w swojej ofercie, ajt? Więc co się podniecacie? ;P

#36 Doc

Doc
  • 308 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 października 2007 - 15:40

Czyli Orange pl nakłania do łamania umowy Appla o Iphonie ze nie wolno zdejmowac simlocka

#37 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2007 - 15:50

Dokładnie. MyAvon będzie operatorem iPhone w Polsce bo ma znaną nazwę.

Najbardziej europejską nazwę i tak ma Sami Swoi :lol:

#38 damian89

damian89
  • 125 postów

Napisano 10 października 2007 - 16:48

A dzwonił może juz ktos do Orange i sie wypytał o co biega ??:P

#39 zwirek

zwirek
  • 74 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2007 - 16:50

podobał mi się komentarz - jak m$ by robił to, co teraz robi apple z iphone, to byłoby "naciąganie", a tak w przypadku apple mamy "sukces marketingowy". :) tymczasem m$ pozytywnie ostatnio zaskakuje - poważna obniżka na viste i na ms office dla domu. i tak wole osx i produkty apple, ale jednak cała sprawa z zakładaniem simlocka na iphone trochę mnie zniesmaczyła i lekko zniechęciła do polityki stefana. rozumiem, że można jakoś uzasadniać zakładanie simlocka na telefon, jak się go dostaje w promocji, przy podpisywaniu długiej umowy (chociaż to moim zdaniem bez sensu, bo taki telefon jest rozlozony na caly 2 letni abonament, wiec co operator straci, jak bede uzywal innej karty w nim? - nic, bo abonament tak musze przeciez placic), ale zazwyczaj jest tak, ze czlowiek ma opcje - kupic za ciężkie pieniądze telefon, czy podpisać lojalkę na 2 lata i dostać ten sam model za złotówkę. w przypadku iphone wyboru za bardzo nie ma apple okazało się firmą stosującą maksymę "think different", tyle że w negatywnym znaczeniu
  • wieslawo lubi to

#40 sauo

sauo
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2007 - 20:05

W Polszy blokada SIMlock jest powszechna jak dziury w drogach i nikogo to nie bulwersuje... Jak się chce to się ściąga oficjalnie i jest git. Tak i w iPhone jest simlock i jeśli ktoś ma ochotę i możliwości to po prostu go zdejmuje. Tak jak ja to zrobię w swoim już niedługo :grin:

#41 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 10 października 2007 - 21:57

O iPhone w Orange mozecie zapomniec :)
Polskie Orange nalezy do TP s.a., a za nazwe Orange placa grube pieniadze francuza...
Zmiana nazwy na Idea na Orange to czysty chwyt marketingowy telekomunikacji, z francuskim Orange maja wspolna tylko nazwe...

Rozumiem, że masz jakieś traumatyczne przeżycia z Orange i TP a twoja znajomość marketingu jest tak wielka, że wiesz o co common lepiej niż zarząd TP, Centertel i CEO Orange.
Pozdrawiam - nie zaśmiecaj więcej forum.

---- Dodano 10-10-2007 o godzinie 21:01 ----
Wiadomość z pierwszej ręki - na dzień dzisiejszy NIE MA ani jednej sztuki iPhona w Orange na testach. Możemy jedynie podziękować (znienawidzonej tu przez wielu sieci) że chciała pomóc użytkownikom w bezproblemowej konfiguracji.

#42 adix666

adix666
  • 530 postów
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Napisano 11 października 2007 - 06:38

Ja liczę na Plusa. Mało prawdopodobne, ale wolę Plusa :)

#43 marcin_pixie

marcin_pixie
  • 74 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 października 2007 - 08:57

iPhone byłby szansą dla Playa...

#44 rabkins

rabkins
  • 15 postów

Napisano 11 października 2007 - 09:10

Hej, Dokladnie :) Wlasnie rozmawialem z infolinia. Jest to instrukcja dla osob, ktore maja dzialajaca karte orange w iPhone czyli hackowanie. Pzdr

#45 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 11 października 2007 - 09:45

Play, jest zbyt małą siecią, żeby mogła wprowadzić iPhona - polityka Apple. Stefan rozmawia tylko z prestiżowymi firmami (cokolwiek to znaczy). W związku z tym na razie największe szanse ma Orange ze względu na to iż jest korporacją ogólnoświatową. Jeśli w przyszłym roku Plus lub Era zostaną przejęte pod skrzydła Vóda-fon lub T-mobile to też będą miały szanse o staranie się o iPhona. Jednak wątpię w Erę ponieważ problemy z dwoma zarządami i zbyt mocno rozczłonkowane udziały u przeróżnych właścicieli akcji - nie koniecznie związanych z telekomunikacją, ktorym bardziej zależy na dywidendach niż na strategii długoterminowej w dalszym ciągu nie pozwoli raczej na przejęcie tej sieci. Co do Plusa - to niestety ale firma została wpisana przez Kaczki i ich drużynę na listę firm priorytetowych (podobnie jak TP S.A.), gdzie państwo ma prawo złotego weta i biorąc to pod uwagę może być ciężko Voodafone przejąć tę markę. Pozdrawiam.

#46 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2007 - 16:23

http://news.pasjagsm...olsce-1969.html

Do walki o możliwość sprzedaży w swojej ofercie telefonu iPhone, na którego punkcie zwariowała cała Ameryka, staneli wszyscy polscy operatorzy. Już na starcie z eliminacji wykluczony został Play. Na razie brak konkretnych informacji kiedy i u kogo będzie można zakupić telefon.

Wiele wskazuje na to, że iPhone pojawi się u jednego z trzech dużych polskich operatorów. Z informacji Gazety Prawnej wynika, że operator sieci Play, rozmawiał z Apple, ale producent iPhone uznał, że sieć Play jest zbyt mała.

Jednak przedstawiciele P4 zapewniają, że chcą wprowadzić telefon do swojej oferty - pojawił się nawet pomysł zakupu iPhone od któregoś z hurtowników i jego sprzedaż w salonach sieci Play.

Sieć Era na razie nie komentuje spraw związanych z iPhone. Według informacji Gazety Prawnej, sieć Orange prowadzi także rozmowy z Apple o wyłączności na sprzedaż iPhone w Polsce. Waha się jeszcze Polkomtel, operator Plusa.

Jest o co walczyć - z szacynków operatorów do jakich dotarła Gazeta Prawna wynika, że zainteresowanych telefonem Apple jest nawet kilkaset tysięcy polskich abonentów.

Źródło: Gazeta Prawna

#47 fraDiavolo

fraDiavolo
  • 528 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2007 - 20:40

O czym wy to w ogóle piszecie? Przecież już od dawna wiadomo, jaki model sprzedaży wybrało Apple. Nie będzie jednego operatora mającego prawa do iPhone w całej Europie. W każdym kraju będą osobne umowy z lokalnymi operatorami. To, że Orange France wprowadza iPhone nad Sekwaną, nie oznacza, że również polski Orange będzie go miał w swojej ofercie. Decyzja, kto będzie mał iPhone w Polsce, będzie wypadkową dwóch czynników: rynkowych udziałów sieci i gwarantowanego udziału w zyskach z tytułu sprzedaży iPhone (niektóre źródła podają, że francuski Orange odda Apple aż 30%).

#48 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 11 października 2007 - 21:36

30% ? Huh...w AT&T oddaja 10% ? Nie ma co - glowe do interesow to Apple ma ;)

#49 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 11 października 2007 - 21:51

30% ? Huh...w AT&T oddaja 10% ?
Nie ma co - glowe do interesow to Apple ma ;)

Pozazdrościć ... i mieć nadzieje że Stefan Jobs nie postanowi przejśc na emerytkę :) bo w innych rekach słabo to widze :)

#50 TuaX

TuaX
  • 37 postów
  • SkądEłk

Napisano 12 października 2007 - 06:13

Witam wszystkich, dostałem właśnie odpowiedź z biura obsługi orange. Pytałem oczywiście o iphonea. "Aparaty, o które Pan pyta, obecnie nie są dostępnya w Orange. W momencie, gdy oficjalnie zostaną wprowadzone do Cennika, pełne informacje na ten temat dostępne będą na naszej stronie www.orange.pl." To chyba spora wskazówka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych