Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Mavericks - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
325 replies to this topic

#151 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 20:05

Jasne... bo mam od razu napisać eleganckie zaproszenie ze złotymi literkami i posłać umyślnego pod Twe drzwi ;) Zapraszamy [URL="http://myapple.pl/informacje/117108-grupa-deweloper.html"]wszystkich deweloperów ogólnie[/URL](swoją drogą trzeba zaktualizować wpis, bo ktoś zapomniał o OS X), nie każdego z osobna, indywidualnie i osobiście, z podpisami rady i właściciela forum.

Dziękuję za zaproszenie, ale nie skorzystam. ;)

#152 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 20:05

Nasza strata ;)

#153 pynieq

pynieq
  • 418 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 20:06

Jasne... bo mam od razu napisać eleganckie zaproszenie ze złotymi literkami i posłać umyślnego pod Twe drzwi ;) Zapraszamy wszystkich deweloperów ogólnie(swoją drogą trzeba zaktualizować wpis, bo ktoś zapomniał o OS X), nie każdego z osobna, indywidualnie i osobiście, z podpisami rady i właściciela forum.

Jaki wiec sens tworzyc owy temat w otwartej czesci forum? Sugerowalbym przeniesc temat to dzialu dla Deweloperow, problem sam sie rozwiaze.

Jesli nie to chociaz przesiac ostatnie 2-3 strony.

#154 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 20:08

Nasza strata ;)

Za to jaki zysk... ;)

#155 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 20:09

Można, ale odbierzemy ludziom takim jak ja, nie będącym deweloperami, możliwość poznania nowości i usłyszenia opinii ludzi z branży. Jak pisałem, wypowiadać się można, dyskutować i oceniać, krytykować i chwalić, tylko nie tym, że się betę zainstalowało.

#156 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 20:14

Można, ale odbierzemy ludziom takim jak ja, nie będącym deweloperami, możliwość poznania nowości i usłyszenia opinii ludzi z branży. Jak pisałem, wypowiadać się można, dyskutować i oceniać, krytykować i chwalić, tylko nie tym, że się betę zainstalowało.

Krytykować, chwalić, oceniać? Tak bez instalacji? Czy to nie nadmiar obłudy? ..

#157 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 20:17

Nie. Nie jestem deweloperem, nie mam zainstalowanej bety, a coś mi się może podobać lub nie, prawda?

#158 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 20:24

Wiesz.. ci, którym Gioconda się podoba lub nie, choć raz widzieli ją. Bądź w muzeum, bądź reprodukcję. Podoba Ci się mój samochód?

#159 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 20:34

Coś może się podobać nie tylko wizualnie, nie zapominaj o tym. Poza tym można widzieć system, nie instalując go na własnym komputerze. Mam propozycję, skończmy już robić OT, bo wprawdzie mnie ftpd ostrzeżenia nie wlepi, bo nie ma odpowiedniego guziczka, ale dla innych już ma. Szkoda by było, żeby przez moje gadulstwo polegli niewinni. Uzasadniłem zdanie administracji, jak umiałem. Wyraziłem swoją opinię oraz odniosłem się do Waszych argumentów. Kogoś przekonałem? To fajnie. Nie? Trudno. Przypominam, że to moderatorzy tego działu mają obowiązek kształtować kierunek i zasady rozmów w tym wątku. Robią to i uszanujcie ich robotę.

#160 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 21:46

OK, kończmy ten OT. Jeszcze jedno zdanie - wypadałoby usunąć to ostrzeżenie z mojego konta. Dostałem je niesłusznie. Moderator postąpił pochopnie i niekompetentnie.

#161 YABBA235

YABBA235
  • 476 posts

Posted 09 August 2013 - 05:34

Nie. Nie jestem deweloperem, nie mam zainstalowanej bety, a coś mi się może podobać lub nie, prawda?

Szczerze, to większego absurdu nie czytałem :) - sorry, nie mogłem się powstrzymać.
Wyrazić opinię nie używając systemu - bezcenne :)

#162 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2013 - 08:54

Nie wiem po co ten OT. Każdy może poczytać nasze spostrzeżenia i oceniać, co jest ciekawe, a co nie.

#163 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 August 2013 - 09:07

To ja mam takie pytanko. Dlaczego w temacie o iOS7 beta mogą rozmawiać wszyscy, a tu tylko developerzy? Ponoć zasady na całym forum mają być takie same. Dziwne. Szczerze, to jakby mieli się wypowiadać tylko developerzy, to ten wątek miałby max 2 strony, podobnie jak iOS7, a tam jak wiemy mamy już 178stron :)

#164 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2013 - 10:28

Szczerze, to jakby mieli się wypowiadać tylko developerzy, to ten wątek miałby max 2 strony, podobnie jak iOS7, a tam jak wiemy mamy już 178stron :)

Dzięki temu mielibyśmy rzeczową rozmowę, bo w temacie iOS7, spokojnie można 170 stron wyrzucić, bez straty treści tematu.

#165 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 August 2013 - 10:52

Dzięki temu mielibyśmy rzeczową rozmowę, bo w temacie iOS7, spokojnie można 170 stron wyrzucić, bez straty treści tematu.

Masz racje tyle tylko ruch na forum byłby niższy, a to jest najważniejsze ;)

#166 nemesisss

nemesisss
  • 377 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2013 - 11:40

Pytanie o iBooks. Czy w związku z wprowadzeniem oddzielnej aplikacji książki znikają z biblioteki iTunes i teraz są w iBooks? Czy iBooks przechowuje książki czy tylko służy do czytania?

#167 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 09 August 2013 - 11:57

Pytanie o iBooks.
Czy w związku z wprowadzeniem oddzielnej aplikacji książki znikają z biblioteki iTunes i teraz są w iBooks?
Czy iBooks przechowuje książki czy tylko służy do czytania?

Tak. Znikają.

Teraz są w ~/Library/Containers/com.apple.BKAgentService/Data/Documents/iBooks

#168 montu

montu
  • 310 posts
Posted 09 August 2013 - 14:01

Tak. Znikają.

Teraz są w ~/Library/Containers/com.apple.BKAgentService/Data/Documents/iBooks

Dodajmy, że nazwy plików (książek) zostają przekonwertowane i zapisane na dysku w kodzie szesnastkowym, co praktycznie uniemożliwia (a przynajmniej utrudnia) ich odszukanie bez pomocy samej aplikacji.

#169 nemesisss

nemesisss
  • 377 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 August 2013 - 14:08

Dodajmy, że nazwy plików (książek) zostają przekonwertowane i zapisane na dysku w kodzie szesnastkowym, co praktycznie uniemożliwia (a przynajmniej utrudnia) ich odszukanie bez pomocy samej aplikacji.

A czy można dodawać do iBooks książki ręcznie tak jak do tej pory do biblioteki iTunes?

#170 montu

montu
  • 310 posts
Posted 09 August 2013 - 14:10

A czy można dodawać do iBooks książki ręcznie tak jak do tej pory do biblioteki iTunes?

Dodawać można, ale zabierać już nie...
Aa, no i nie dodałem, że audiobooki pozostają oczywiście w iTunes.

#171 dymny

dymny
  • 19 posts

Posted 09 August 2013 - 15:53

Nie pamiętam by ktoś już zadawał to pytanie - jak jest z pracą na baterii - ktoś odczuł znaczące zmiany na korzyść ( jak to reklamuje apple) ?

#172 montu

montu
  • 310 posts
Posted 09 August 2013 - 16:45

Nie pamiętam by ktoś już zadawał to pytanie - jak jest z pracą na baterii - ktoś odczuł znaczące zmiany na korzyść ( jak to reklamuje apple) ?

Na to pytanie nie potrafię odpowiedzieć ale na iMac'u Late 2012 obserwuję wyraźnie mniejsze obciążenie procesorów a więc i mniejszą power consumption, średnio o jakieś 15-20W.

#173 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 11 August 2013 - 17:51

Musze wylac zal, chcialem cos poczytac ciekawego o Mavericksie, przeskoczylem kilka stron do tylu i szok - jedno pytanie o iBooks, a reszta to debilna przepychanka pomiedzy "moderatorami" i "developerami", ci pierwsi konsekwentnie od poczatku istnienia tego tematu zachowuja sie jakby DP Mavericksa to byl jakis produkt TOP SECRET dla wybrancow, najlepiej w ogole nie wymawiac jego nazwy, bo mozna dostac bana. Takie rzeczy mozliwe tylko na polskim forum, ale dziecinada hehe, spadam na forum macrumors - swietny temat polecam :)

#174 montu

montu
  • 310 posts
Posted 11 August 2013 - 22:09

Tak, nasi moderatorzy świetnie wiedzą, jak zarżnąć temat. Wiedzą nawet jak zarżnąć forum. Ich dewiza to: FORUM TO MY.

#175 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 11 August 2013 - 22:50

Skończcie już te gorzkie żale. Wracacie do tematu albo zamykamy, skoro nie umiecie się bawić.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users