Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Mavericks - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
325 replies to this topic

#126 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 08 August 2013 - 13:27

Nie wiem czy to kwestia nowego iTunes czy DP5 ale wlasnie z iTunes tez sa.

Na DP4 w iTunes 11.1 też były.

- - - Połączono posty - - -

Co do nowego iPhoto, na pierwszy rzut oka wyglada zupelnie tak samo.

Kliknij sobie na opcje "udostępnij"-zmienili wygląd.Dodatkowo są chyba mapy apple.

#127 prissin

prissin
  • 261 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 15:06

Łee, liczyłem, że dodadzą w końcu funkcję Dziennik z wersji iPhoto na iOS.

#128 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 08 August 2013 - 16:27

To co, który pierwszy 'deweloper' chce ostrzeżenie?

#129 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 08 August 2013 - 16:43

To co, który pierwszy 'deweloper' chce ostrzeżenie?

A jak udowodnisz kto jest deweloperem a kto nie?

#130 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 17:16

Arogancja moderatorów na tym forum jest porażająca. Mam władzę, więc z niej korzystam. To nic, że nie mam racji. Jestem modem! A co?

#131 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 08 August 2013 - 17:31

Ma góla, że nie jest deweloperem i nie może zainstalować tej bety. To dla tego jedzie z Wami, niektórzy już tak mają.

#132 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 17:45

Na Macrumors nikt nie robi problemu. Czemu tutaj jest taki wielki problem zrobić dział dla OS X 10.9 i iOS7 skoro jest zapotrzebowanie? Tępienie piractwa rozumiem.
Dla mnie do nie najlepszy pomysł z tworzeniem takiego śmietnika jak ten temat ;-)

Skoro można kopiować newsy to kilaka sprawdzonych rozwiązań też można by było :)
Dołączona grafika

Ponieważ na innych forach są inne zasady a tutaj inne. Szefostwo ma pełne prawo ustalać je po swojemu.

#133 eyedropper

eyedropper
  • 940 posts
  • SkądŁódź

Posted 08 August 2013 - 17:54

są zasady i zasady, jak np. z Unii przyjdzie zarządzenie że wszystkie samochody mają być seledynowe żeby je było lepiej widać to przyjmiesz to ze spokojem ? to stękanie ftpd jest podobne jak wymienione hipotetyczne zarządzenie.

#134 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 17:58

Wiecie dlaczego komuna w Polsce trzymała się 45 lat? Bo byli tacy, którym się podobało...

#135 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2013 - 18:09

są zasady i zasady, jak np. z Unii przyjdzie zarządzenie że wszystkie samochody mają być seledynowe żeby je było lepiej widać to przyjmiesz to ze spokojem ?
to stękanie ftpd jest podobne jak wymienione hipotetyczne zarządzenie.

Masz rację ale do wyboru są inne fora o tematyce Apple, jeśli komuś nie odpowiada. Jest wybór. Poza tym, to prywatne przedsięwzięcie.
Jeśli Cię to męczy, napisz do administracji postulat.

Nie porównujmy zasad forum internetowego z zarządzaniem państwem, czy jakąś (jedyną) organizacją

#136 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 08 August 2013 - 18:27

A jak udowodnisz kto jest deweloperem a kto nie?

A czytałeś pierwszego posta? Ten, kto nie ma forumowej plakietki 'Deweloper' w moim odczuciu nim nie jest (bo jakbyście byli, zaraz polecielibyście po plakietkę, żeby się pochwalić).

Tak jak napisano wyżej: jako moderator tego działu wprowadziłem takie a nie inne zasady i proszę się do nich stosować, albo napisać do Administratorów, że są one do bani i żeby mi kazali je zmienić.

Każdy następny post, z którego będzie wynikać, że piszący używa bety 10.9, a nie ma plakietki zostanie nagrodzony ostrzeżeniem. Czujcie się upomniani i ostrzeżeni.

#137 GreaTskY

GreaTskY
  • 3303 posts
  • Skądtowni?

Posted 08 August 2013 - 18:39

A czytałeś pierwszego posta? Ten, kto nie ma forumowej plakietki 'Deweloper' w moim odczuciu nim nie jest (bo jakbyście byli, zaraz polecielibyście po plakietkę, żeby się pochwalić).

Dziękuję za wyjaśnienie ale plakietka Deweloper na tym forum mnie tak interesuje jak zeszłoroczny śnieg, zastanawiałem się 5 minut po co ona mi tutaj? Zwykły Użytkownik już nic nie może napisać? Nie chcę się z Tobą kłócić, ale w moim odczuciu brzmi to jak pomówienie. Ok, to już się nie odezwę w tym temacie, nie pomogę nikomu, nie opiszę jak działa system oraz nie odpowiem na pytanie jakiegokolwiek Użytkownika, skoro nie mam plakietki "Deweloper"

#138 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 18:39

Tak uważasz? Mam Ci pokazać certyfikat?
Traktujesz userów jak motłoch

Tak jak napisano wyżej: jako moderator tego działu wprowadziłem takie a nie inne zasady i proszę się do nich stosować, albo napisać do Administratorów, że są one do bani i żeby mi kazali je zmienić.

Chodzi o to, że to Ty sam powinieneś zrozumieć swój błąd.

Każdy następny post, z którego będzie wynikać, że piszący używa bety 10.9, a nie ma plakietki zostanie nagrodzony ostrzeżeniem. Czujcie się upomniani i ostrzeżeni.

I jak smakuje władza?

#139 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 19:01

Proszę zakończyć już tę jałową dyskusję. Na całym forum obowiązuje ta sama zasada, że do premiery wersji finalnej wersje beta omawiamy w jednym "śmietniku" i tak ma zostać. Dotyczy systemów mobilnych i komputerowych. Koniec, kropka. Jeśli komuś się te zasady nie podobają, to ja to rozumiem i bardzo serdecznie współczuję, a jeśli ktoś z tego powodu opuści naszą społeczność, to będę bardzo zawiedziony. Niemniej, Rada Forum przyjęła taką politykę i koniec. Proszę więc powstrzymać się od dalszego zwodzenia wątku na manowce.

#140 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 19:11

Proszę zakończyć już tę jałową dyskusję. Na całym forum obowiązuje ta sama zasada, że do premiery wersji finalnej wersje beta omawiamy w jednym "śmietniku" i tak ma zostać. Dotyczy systemów mobilnych i komputerowych. Koniec, kropka. Jeśli komuś się te zasady nie podobają, to ja to rozumiem i bardzo serdecznie współczuję, a jeśli ktoś z tego powodu opuści naszą społeczność, to będę bardzo zawiedziony. Niemniej, Rada Forum przyjęła taką politykę i koniec. Proszę więc powstrzymać się od dalszego zwodzenia wątku na manowce.

Cztery razy przeczytałem powyższy cytat jednak nie rozumiem fragmentu: "...omawiamy w jednym "śmietniku"..." Poproszę o wyjaśnienie. Dziękuję również za natychmiastową poprawkę "tą" na "tę". Gratuluję refleksu. :)

#141 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 08 August 2013 - 19:20

To nie jest jałowe ale bardzo istotne... Co mają zrobić ludzie nie będacy deweloperami, ale z opłaconym kontem deweloperskim? Jest to dość powszechna praktyka, polecana i opisywana nawet krok po kroku w ameykańskich/brytyjskich magazynach o sprzecie apple... Trzeba wtedy dosyłać administratorowi skan wyciągu z karty kredytowej z dopiskiem - nie chce plakietki? Kolejny przykład, ze na polskim podwórku zawsze jest parcie na bycie bardziej boskim od papieża...

#142 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 19:22

Była to odpowiedź na post rybak-17. Przykład tego, czego nie zrozumiałeś, to jeden wątek dla bety iOS 7 w dziale iPad i jeden w dziale iPhone/iPod. Każdy inny temat/pytanie dotyczące bety, zadane poza wyznaczonym "śmietnikiem" ląduje w koszu. Dokładnie ta sama zasada obowiązuje w dziale "systemy".

#143 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 08 August 2013 - 19:27

Ale nie jest problemem to gdzie sie pisze tematy ale czepianie sie ftpd kto marzy o plakietce "deweloper" a kto nie...

#144 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 19:31

Była to odpowiedź na post rybak-17. Przykład tego, czego nie zrozumiałeś, to jeden wątek dla bety iOS 7 w dziale iPad i jeden w dziale iPhone/iPod. Każdy inny temat/pytanie dotyczące bety, zadane poza wyznaczonym "śmietnikiem" ląduje w koszu. Dokładnie ta sama zasada obowiązuje w dziale "systemy".

No ale co to jest ŚMIETNIK ?

Ale nie jest problemem to gdzie sie pisze tematy ale czepianie sie ftpd kto marzy o plakietce "deweloper" a kto nie...

I myślisz, że jeden mod podważy decyzje drugiego?

#145 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 19:41

Nie, to nie jest problemem. Apple udostępniło betę dla ludzi tworzących oprogramowanie na OS X, żeby mogli przed premierą przetestować swoje programy na nowym systemie i w dniu premiery jego wersji finalnej udostępnić klientom zaktualizowane wersje swoich dzieł. My udostępniliśmy testerom wątek, żeby mogli się wypowiedzieć o swoich wrażeniach i podzielić ewentualnymi spostrzeżeniami i sposobami na ominięcie problemów. Tymczasem pseudo deweloperzy, którzy legalnie lub alternatywnymi metodami, weszli w posiadanie bety na swoich urządzeniach, torpedują dyskusję.

Rozumiem ftpd i jego politykę. Widzę, co się dzieje w dziale iOS i czasem sam mam ochotę zrobić jesień średniowiecza autorom pytań "zainstalowałem i nie działa, pomooocyyyy!!!11"

- - - Połączono posty - - -

No ale co to jest ŚMIETNIK ?

Takie wiaderko, do którego wrzucasz wszystko, co za jakiś czas (czyt. po premierze wersji finalnej) straci ważność i będzie mogło pójść do utylizacji.

#146 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 19:48

Takie wiaderko, do którego wrzucasz wszystko, co za jakiś czas (czyt. po premierze wersji finalnej) straci ważność i będzie mogło pójść do utylizacji.

I gdzie jest to wiaderko? Może napisałbyś jaśniej? Wcześniej pisałeś, że "... Na całym forum obowiązuje ta sama zasada, że do premiery wersji finalnej wersje beta omawiamy w jednym "śmietniku" i tak ma zostać. ...". Jeśli to jakaś metafora to proszę to wyraźnie wyartykułować. Jeśli nie - proszę wskazać miejsce owego "wiaderka" czy też "śmietnika". Z Kraju wyemigrowałem jakieś 20 lat temu, ale sądzę, że język polski znam w stopniu wystarczającym.

#147 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 19:51

I myślisz, że jeden mod podważy decyzje drugiego?

Oczywiście, bardzo często dyskutujemy i zmieniamy wytyczne, jeśli tego wymaga sytuacja. W tym wypadku zasady ustaliliśmy jeszcze przed udostępnieniem bety i tych zasad się trzymamy, zwłaszcza że działają dobrze. Sytuacja jest klarowna i jasna. Jesteś deweloperem, tworzysz aplikacje, możesz używać bety systemu. Wówczas zapraszamy do używania plakietki DEWELOPER. Jesteś zwykłym użytkownikiem, możesz dyskutować, pytać, wymieniać opinie, ale do jasnej cholery, nie popisuj się, jaki jesteś cool, bo sobie zainstalowałeś betę. Masz, używasz? Twoja sprawa, podobnie jak Twoją sprawą jest instalowanie pirackiego oprogramowania. Nikt Ci do komputera nie zagląda, nalotów na kwadrat nie robi. Ale jak się ujawniasz i piszesz otwarcie, że masz i używasz, lecą kary.

#148 montu

montu
  • 310 posts
Posted 08 August 2013 - 19:57

Oczywiście, bardzo często dyskutujemy i zmieniamy wytyczne, jeśli tego wymaga sytuacja. W tym wypadku zasady ustaliliśmy jeszcze przed udostępnieniem bety i tych zasad się trzymamy, zwłaszcza że działają dobrze. Sytuacja jest klarowna i jasna. Jesteś deweloperem, tworzysz aplikacje, możesz używać bety systemu. Wówczas zapraszamy do używania plakietki DEWELOPER. Jesteś zwykłym użytkownikiem, możesz dyskutować, pytać, wymieniać opinie, ale do jasnej cholery, nie popisuj się, jaki jesteś cool, bo sobie zainstalowałeś betę. Masz, używasz? Twoja sprawa, podobnie jak Twoją sprawą jest instalowanie pirackiego oprogramowania. Nikt Ci do komputera nie zagląda, nalotów na kwadrat nie robi. Ale jak się ujawniasz i piszesz otwarcie, że masz i używasz, lecą kary.

Nikt mnie nie zapraszał. A i ja nie starałem się o jakieś plakietki (nawet avatara nie mam), wbrew temu, co twierdzi @ftpd, aż tak bardzo mi nie zależy na tym. Co do pierwszego zdania... Mam 55 lat i znam trochę życie... Kiedyś również tworzyłem fora, moderowałem je i administrowałem.

#149 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 08 August 2013 - 20:01

Nie jaśniej i sprawiedliwiej byłoby napisać, że kary są za głupie pytania typu "czemu coś mi nie działa pod betą itd", a nie z miejsca wykluczać ludzi, którzy nie są deweloperami, a mają opłacone konto i mogą pobierać i testować beta software...? Deweloperzy siedzą nosem w swoich liniach kodu swoich aplikacji i olewają systemy beta, najwięcej i informacji i spostrzeżeń na forum jest od tych nie deweloperów jednak...

#150 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 08 August 2013 - 20:03

Jasne... bo mam od razu napisać eleganckie zaproszenie ze złotymi literkami i posłać umyślnego pod Twe drzwi ;) Zapraszamy wszystkich deweloperów ogólnie(swoją drogą trzeba zaktualizować wpis, bo ktoś zapomniał o OS X), nie każdego z osobna, indywidualnie i osobiście, z podpisami rady i właściciela forum.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users