Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#351 Quimeen

Quimeen
  • 1 004 postów
  • SkądTrzebinia

Napisano 12 czerwca 2013 - 12:42

Również nie macie animacji wysyłania wiadomości takiej jak na filmach od Apple? Tam wiadomość po wysłaniu wylatuje od dołu i leci pod klawiatura. A u mnie po prostu robi sie z niech chmurka jak wcześniej.

#352 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 12:49

Fajna sprawa, że jak klikniesz na wszystkie utworu, to masz pokazaną okładkę okładkę, z jakiej płyty jest dany utwór.
Tego brakowało wcześniej.
Dołączona grafika

#353 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:02

Pozostaje tylko gorzko żałować że Tim Cook do spółki z Jony Ive'm wysiudali z Apple Scotta Forstall'a, tak jak kiedyś Sculley wysiudał Jobsa. Historia zaczyna zataczać koło. Forstall był jedyną osobą w Apple, mogącą realnie zagrozić Cookowi i pozbyli się go z hukiem. Szkoda, bo iOS pod wodzą Scotta bardziej korespondował z moim smakiem i gustem. IOS 7 w takiej postaci jaką widzimy- nigdy nie zainstaluję. Wstyd by mi było przy poważnej osobie wyjąć iPada czy iPhone'a. Nie mam 14 lat.

#354 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:18

U mnie narazie dziala ok, co zauwazylem, nie dziala imessage i facetime, pisze ze czeka na potwierdzenie, w niektorych aplikacjach troche czcionka sie sypie np tapatalk2, pozatym tel chyba bardziej sie grzeje, pewnie soft wiecej mocy zuzywa, co do baterii to sie wypowiem moze jutro jak przestane sie bawic ;) PS do czrnego Iphone powinno byc czarne tlo :P

#355 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:21

Sorry za OT, ale chyba niektórym wyłączyło się myślenie i zapomnieli jak iOS cielęciem był. iOS 7 to świetna baza, a nie gotowy i dopracowany do perfekcji system jak szóstka. Wszyscy znamy Apple- tworzą coś i ulepszają do maksimum. iOS 6 był już dopieszczony do granic, nie było co w nim zmieniać a przy tym był przestarzały. Zmienili wszystko, stworzyli inny interfejs i teraz przez jakiś czas będą go dopieszczać. Weźcie ikony z iPhone OS 1.0.1 i iOS 5, zobaczcie jak niektóre się poprawiły a niekiedy zostały zupełnie zmienione. Patrząc na pierwszego iPhone OS i iOS 6 to właściwie pozmieniało się wszystko, poza ułożeniem i kształtem ikon. Nie ma co popadać w panikę i siać paranoi po testowaniu bety 1, która pewnie sama w sobie i tak zmieni wygląd do jesieni. Mi się nie podobają ikony Mail, App Store, Safari i Ustawień, podobnie jak Control Center. Niemniej w iOS 6 nie podobało mi się znacznie więcej elementów. W końcu- zobaczcie jak poprawiła się funkcjonalność naszych zabawek. Jak dla mnie Jailbreak wraz z iOS 7 przechodzi do historii, jest mi raczej zbędny. Żeby nie było kompletnego offtopu- system jak na pierwszą betę działa niesamowicie szybko i stabilnie, w porównaniu do iOS 6 beta 1 jest naprawdę świetnie. Szóstki nie dało się praktycznie używać. Jeśli włożą tyle pracy w optymalizację co zawsze, to iOS 7 będzie ich najszybszym systemem mobilnym. Z rzeczy które MUSZĄ poprawić- beteria, smaczki takie jak kropki pod wydarzeniami w kalendarzu i Safari. Po ustawieniu ciemnej tapety iOS 7 na czarnym iP 5 wygląda OK.

#356 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:23

PS
do czrnego Iphone powinno byc czarne tlo :P

Ototo! Też tak uważam, wygląd nowego iOS pasuje tylko do białego iPhone'a. Nic dziwnego, że tylko na takim go pokazują na stronie Apple

#357 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:43

Czarne na czarnym. Wygląda dość porządnie.
Dołączona grafika

#358 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:49

Czarne na czarnym. Wygląda dość porządnie.

Ikonki wiadomości i telefonu w iP też są takie jaskrawe? :D

#359 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:52

Nie ma co się na siłę przekonywać, że jest dobrze jeśli nie jest (według mnie przynajmniej) . Betę oczywiście wczoraj miałem. Wystarczy to porównanie, które już ktoś wczoraj wklejał w innym temacie chyba. [ATTACH=CONFIG]15476[/ATTACH]

#360 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:54

BIGER a wejdz w ustawienie.

#361 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 12 czerwca 2013 - 13:59

Nie ma co się na siłę przekonywać, że jest dobrze jeśli nie jest (według mnie przynajmniej) . Betę oczywiście wczoraj miałem.
Wystarczy to porównanie, które już ktoś wczoraj wklejał w innym temacie chyba.
[ATTACH=CONFIG]15476[/ATTACH]

Na tym porównaniu dokładnie widać jak poszli z wyglądem ikonek w tył. A ta belka na samym dole to jakby pre pre beta iOS 6. Katastrofa.

#362 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:15

Nie ma co się na siłę przekonywać, że jest dobrze jeśli nie jest (według mnie przynajmniej) . Betę oczywiście wczoraj miałem.
Wystarczy to porównanie, które już ktoś wczoraj wklejał w innym temacie chyba.
[ATTACH=CONFIG]15476[/ATTACH]

w sumie teraz bda wypuszcac od nowa soft i przy ios 10 wyjdzie to co po lewej:D:D:D

#363 niou_ns

niou_ns
  • 60 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:18

Kilka wrażeń po ok 24h użytkowania: - interfejs jest wygodny, to że jest jaskrawy nie przeszkadza - da się przyzwyczaić (mimo, że iPhone jest ciemny) - bateria ucieka szybciej (mimo, że się nic nie robi) - panoramiczne tło trzeba ustawiać czasem i kilka razy (nie zaskakuje od razu) - niektóre aplikacje się sypią - tj. Google+, gierka TD: Reborn, Endomondo - jeżeli posiadamy aplikacje zainstalowane przez kolegę, a nie znamy jego hasła - nie ma możliwości ich usunięcia (wiszą jako 'czekam') - mi osobiście najbardziej sypnął się Instagram :) problem polega na tym, że aplikacja czasem widnieje jako zainstalowana, czasem jako 'czekam' i aplikację da się odpalić przez ... AppStore :) - pojawił mi się problem synchronizacji zdjęć przy 'moim strumieniu', straciłem zdjęcia tam zapisane - niedawno przestał odznaczać wiadomości jako 'przeczytane' (może restart pomoże) - no i największy błąd, problem z jakim się spotkałem.. zaraz po wgraniu softu, wybraniu synchronizacji z kontem iCloud, zostałem poproszony o hasło - wszystko poszło gładko, do momentu jak nie zakończyła się 'automatyczna konfiguracja i przywracanie', kiedy po raz pierwszy zostałem przekierowany na home screen, wyskoczyło okienko o hasło do facebooka, zacząłem wpisywać, pojawiło się okienko od hasła do gmaila, innego maila, konta Apple i tak w kółko.. oczywiście każde kolejne okienko 'kasowało' to poprzednie i ciężko było wyrobić z wpisywaniem haseł (anulowanie niewiele pomagało, bo zaraz była ponowna prośba), ale jakoś to przeszedłem.

#364 peja101

peja101
  • 270 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 15:42

Obawiam się, że iPhone 4 względem bety w działaniu dużo się nie poprawi. Nie dość, że wygląda gorzej niż na 4S ( przez mniejszą przezroczystość) to działa po prostu tragicznie. Przeglądarka to koszmar, praktycznie żadna animacja nie działa w 100% płynnie (wyjątkiem jest multitasking). 4S działa nieporównywalnie szybciej względem 4, więc nie jest to jedynie kwestia optymalizacji.

#365 Yaneek

Yaneek
  • 216 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwca 2013 - 15:56

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czy mi się wydaje, czy na iPhone 4 nie ma przezroczystości ? ten np. dock jest jednolicie szary

Z tą tapetą jak dla mnie wygląda ślicznie. Ta defaultowa jest zbyt jasna przez co robi się efekt Hello Kity.
Powiem tak. Niektóre ikonki wyglądają moim zdaniem bardzo ładnie, a nie które jak dla mnie są do wymiany. Klawiatura to zmiana na duży plus oraz bardzo podoba mi się nowy wygląd wiadomości. Teraz gdyby nie kilka appek wszystko jest płaskie, ale bardziej Simply. Siri ma nowy głos <3

#366 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 16:03

z głosem siri to mam problem, bo mam stary. i co lepsze, nie mogę też wybrać pomiędzy męski, a żeńskim. trudno. beta, nie? jeszcze jedno. też macie różną wielkość informacji na statusbarze na lockscreenie i home? (większa/mniejsza czcionka opertatora, większe/mniejsze paski wifi, większa/mniejsza ikona baterii itd.)

#367 DrunkenBear

DrunkenBear
  • 174 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 12 czerwca 2013 - 16:03

iPhone ma przewidzianą żywotność ~3 wersje iOS. Więc co się dziwicie, że na iP4 muli? Poza tym ludzie, to jest beta. jeszcze nas czeka pewnie z 7 wersji nim wyjdzie GM. Więc jak coś nie działa tak jak powinno, to wracajcie do iOS6 i czekajcie na nową betę albo finalną wersję. U mnie póki co tylko G+ krzaczy. Reszta nie sprawia problemów. Ale ja instalowałem praktycznie na czysto. Bo przy pierwszej próbie wysypał się.0000

#368 kamillo1985

kamillo1985
  • 3 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 16:41

Wrażenia Witam wszystkich, Moje wrażenia po 24 godzinach z ios7 są mieszane. To co rzuca się w oczy to: - brak płynności (iphone 4) - ikona zegara pokazuje godzinę wcześniej niż jest w rzeczywistości - problem z wgraniem nowego dzwonka (próbowałem na różne sposoby) - nie widzę rejestratora dźwięku - safari często się wykrzacza Na plus: - system przypomnień

#369 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 17:05

Witam wszystkich,
Moje wrażenia po 24 godzinach z ios7 są mieszane. To co rzuca się w oczy to:
- brak płynności (iphone 4)

A to zaskoczenie...

#370 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 17:24

Po 24h używania nowego softu (plusy i minusy):
PLUSY
  • Fajne jest zamykanie kilku aplikacji na raz w multitaskingu.
  • Da się ustawić, żeby tapeta się nie "ruszała" i pogrubić czcionę, żeby wyglądała jak ludzie, a nie jak w Lumii.
  • Fajne jest Safari w trybie pełnoekranowym i "wachlarz" zakładek otwartych stron.
  • Podoba mi się czcionka w Notatkach.
MINUSY
  • Spotlight - łatwo o pomyłki - chyba lepiej jak był ekranem na samym początku (przed menu, po przesunięciu w prawo), zwłaszcza że się przycina.
  • Wywala się InstaFood, InstaPlace, InstaWeather, Skype, Allegro, HeartRate.
  • Na samym początku miałam problem z uruchomieniem miejsca do wpisania PIN.
  • Denerwuje mnie aktualizowanie się aplikacji w tle - dziś jak byłam poza zasięgiem WiFI, to zaczęło się ściągać. W sumie jest to do wyłączenia, ale trzeba pamiętać.
  • Ogólnie moim zdaniem tekst jest za duży, np. w iMessage (słowa "wiadomości", "kontakt"), nie jest to proporcjonalne do okna, nie wiem, może z czasem poprawią.
  • Czasem "stare" aplikacje (np. Facebook) podczas uruchamiania jeszcze nie wpasowują się w nowy soft, skutkiem czego jest nałożenie się na siebie nowych znaczków w górnym ekranie (sieć, zasięg, bateria) ze starymi (https://www.dropbox.com/s/r3jqp0rydsjd4df/Zdj%C4%99cie%2012.06.2013%2C%2008%2011%2019.png)
  • Męczące jest zwykłe udostępnianie zdjęć, czy ustawienie takiego zdjęcia na tapetę - zamiast po ludzku kliknąć raz i mieć dostęp do FB, Twittera, maila, Strumienia zdjęć lub ustawić jako tapetę, to tu bawimy się w jakieś "Dalej" (szkoda, że nie pyta jeszcze czy jest się pewnym, że się chce ustawić zdjęcie na tapecie).
  • Przełączanie "guzików" żeby coś ustawić jest jakieś dziwne, bardziej do mnie przemawiały z poprzedniego softu.
  • Szkoda że nie ma pogody graficznej w centrum powiadomień - fajnie było mieć ją "na szybko".
  • Część systemu nie jest przetłumaczona do końca na polski, pojawiają się anglojęzyczne kwestie (https://www.dropbox...., 18 14 19.png)
  • Nie podoba mi się czcionka na kalendarzu w SB (liczba daty jest jakby wydrapana drutem :P)
  • System tnie się delikatnie, ale w sumie co się spodziewać po betce?

Jakby co, będę dalej pisać o swoich spostrzeżeniach.

#371 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 17:37

Jak ustawić pogodę na pasku powiadomień ? Obecnie mam samą datę.

#372 lovtza

lovtza
  • 128 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 18:37

Czy moge prosic o zrzuty ekranu podstawoych aplikacji ?? glownie przypomien i notatnika kurde tak chcialem sobie wskoczyc na MAC OSX zeby te programy pieknie sie synchronizowaly i ladnie wygaldaly a teraz jak to bedzie wygladalo ?

#373 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 18:41

Ogólnie moim zdaniem tekst jest za duży, np. w iMessage (słowa "wiadomości", "kontakt"), nie jest to proporcjonalne do okna, nie wiem, może z czasem poprawią.

Ponoć pomaga zmiana rozmiaru czcionki w opcjach dostępności :P

Czasem "stare" aplikacje (np. Facebook) podczas uruchamiania jeszcze nie wpasowują się w nowy soft, skutkiem czego jest nałożenie się na siebie nowych znaczków w górnym ekranie (sieć, zasięg, bateria) ze starymi

Część systemu nie jest przetłumaczona do końca na polski, pojawiają się anglojęzyczne kwestie

↓

[...]ale w sumie co się spodziewać po betce?

___

Znalazłem fajne podsumowanie najnowszego iOS :D
Dołączona grafika

#374 tedypower

tedypower
  • 14 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 19:19

iPhone 5, ściągnąłem betę na A1429 na "macu" alt i uaktualnij pasek w iTunes idzie niestety dochodzi do końca i komunikat This device isnt eligible......:( myślałem że może pomyliłem z A1428, ściągnąłem A1428 tam komunikat od razu na początku, ma ktoś jakiś pomysł na instalację IOS 7 ?

#375 vernit

vernit
  • 17 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 19:44

Jak ustawić pogodę na pasku powiadomień ? Obecnie mam samą datę.

Przyłączam się do pytania.
Poza tym ta wersja jakoś nie przemawia do mnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych