Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#376 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 12 czerwca 2013 - 19:46

Co do pogody to obecnie z tego co patrzyłem brak takiej opcji. Nie pamiętam czy było to w iOS 6 ale w Ustawieniach->Ogólne->Dostępność macie opcję zwiększenia kontrastu tła. Co do baterii to iP 5 zamiast trzymać mi baterię 2-3 dni to przy tym samy użytkowaniu wciągnął ją za jeden dzień.

#377 memento

memento
  • 49 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 20:00

Witam. Właśnie wróciłem z wycieczki pod tytułem iOS 7. Wróciłem bez problemów do 6.1.3. Siódemka mi akurat się podoba ale niestety ta prędkość i kilka niedoróbek jak narazie jest nie do przyjęcia w codziennej pracy na mojej czwórce :-(. Czekam na szybszą betę na ip4. Na jesienną premierę i tak już będę miał ip5 :-) Nie zrezygnuje z jego kupna. Dalej będę wierny marce. Na dobre i na złe :-)

#378 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 20:00

Troche wkurza mnie, że w iOS 7 na iP4 nie mogę zmienić koloru paska na dole... jest on szary, zmiana tapety nic nie pomaga..:???:

#379 maryszkens

maryszkens
  • 18 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 20:06

Problem ze zbyt jasnym "motywem" częściowo rozwiązuje Ustawienia>ogólne>dostępność>odwróć kolory :)

#380 lespru

lespru
  • 15 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 20:09

Przyłączam się do pytania.
Poza tym ta wersja jakoś nie przemawia do mnie.

Ustawienia -> Prywatność -> Usługi lokalizacji -> on na Pogoda

#381 wojtek130479

wojtek130479
  • 11 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 20:34

Hej,mam ten sam problem ze strumieniem zdjęć. masz jakies rozwiązanie jak mogę odzyzskac zjecia z backupu bo nie idzie a zdjęcia bezcenne :( pozdrawiam

#382 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 20:47

Ja już zakończyłem zabawę w deva. Bateria schodzi szybciej niż paliwo w Veyronie SS z gazem w podłodze. U mnie jakieś 3-4 godziny przy włączonym ekranie bez żadnych super prądożernych zadań.

#383 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 20:49

Hej,mam ten sam problem ze strumieniem zdjęć. masz jakies rozwiązanie jak mogę odzyzskac zjecia z backupu bo nie idzie a zdjęcia bezcenne :( pozdrawiam

Kto instaluje niestabilną betę mając niezapisane bezcenne zdjęcia...

#384 vernit

vernit
  • 17 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:04

Ustawienia -> Prywatność -> Usługi lokalizacji -> on na Pogoda

Dzięki działa, tylko szkoda że jest tekstowo.

#385 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:19

@JaN008, To beta. Czego się spodziewałeś.

#386 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:40

Ja natomiast mam takie pytania do wszystkich: 1) Czy można jakimś cudem powrócić do iOS 6 i zachować wszystkie zmiany, które poczyniłem na iOS 7 (układ aplikacji, folderów, ściągnięte nowe appki, etc.)? Jeśli tak, to jak? Wiem, że mogę zrobić restore, a potem odtworzyć kopię zapasową, ale w ten sposób nie utrzymam wspomnianych zamian... 2) Kiedy można spodziewać się kolejnej bety? Zakładam, że w pierwszej kolejności poprawią stabilność i szybkość systemu, która najbardziej mi przeszkadza, więc nie wiem, czy opłaca mi się wracać do iOS 6.

#387 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:41

Why does the design of iOS 7 look so different? - The Next Web

#388 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:44

Na iPhone 4 po jednym dniu korzystania bateria trzyma dość długo (używałem skype, sms, facebook, safari, twitter itd 3g wyłączone, wifi cały dzień włączone, jasność tak na 75 %,bluetooth włączone). Drobne przycięcia przy zmianie klawiatury na znaki interpunkcyjne cyfry itd. Safari ani razu mi nie wyrzuciło jak u innych. Pogoda działa normalnie. Problemu z tapetami w ustawieniach nie było. Aplikacja muzyka się raz zawiesiła i nic nie szło zrobić przez minutę. Aplikacje działają tak samo jak na 6.1.3.

- - - Połączono posty - - -

Dla dla tych co nie wiedzą pierwsza beta wygasa 24 czerwca 2013 ;P

#389 Driftereks

Driftereks
  • 32 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:47

Mam problem w swoim iP 5 . Mam ios 7 i chcę zmienić na 6.1.4 , robię odtwórz kopię zapasową(zrobiona na 6.1.4) , ale wgrywa mi od razu ios 7 (udid jest dodany do konta dev).Jest jakiś sposób ,żeby wgrać 6.1.4?

#390 David1554

David1554
  • 337 postów
  • SkądToruń, Poland

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:48

iOS 7: How to downgrade iOS 7 to iOS 6.1.3 - YouTube

#391 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:55

Why does the design of iOS 7 look so different? - The Next Web

„First of all, many of the new icons were primarily designed by members of Apple’s marketing and communications department, not the app design teams” — i wszystko jasne ;)

#392 the_bart123

the_bart123
  • 23 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 21:57

Witam, Odrazu po instalce iOS7 mialem problem z battery drain (bateria padla sama z siebie po paru godzinach w trybie "stand by" - wszystkie aplikacje w tle, byly wylaczone) WiFi, BT, GPS byly wylaczone) - sie wystraszylem - dzis doladowalem go na max - i poki co wyglada normalnie jak na iOS6.1.4 a co jedna rzecz zienilem? Auto Update aplikacji z AppStore - tak tylko daje wskazuwke - moze to nie byl powod mojego battery-drain, gdyz po tym pierwszym rozladowaniu do teraz nie wlaczylem WiFi, ani GPS, ani aplikacji z tym zwiazanych (zadnych Google Maps, zadnej CoPilot) - takze jak bateria dozyje do jutra wieczora - zaczene bawic sie tym GPS i innymi progamami. Zobaczymy Dodam jeszcze ze poki co wiekszosc mi sie podoba, moze pare ikon wyglada obciachowo (zrobionych na doczekaniu) np. ikona Safari Tlo jakos takie "teczowe" jest zawsze (niewazne jakie tlo) tych skrotow "od dolu" - wolalbym taka "kurtyne" co byla od gory w iOS 6 i w niej takie ikonki co sa teraz Dominujace biale tlo w wielu menu i aplikacjach BAAARDZO mi sie podoba i mysle wlasnie ze to bedzie zaleta dla ludzi ze stylem i ludzi biznesu. Choc przyznaje ze fajny by byl taki "rewers" koloru/calego menu i tych programow - to co jest teraz domunujacym kolorem bialym - by bylo czarnym - z zarysami bialego - bylby to niezly WYPAS Te 3D tlo - to moim zdaniem zbedna bzdura - mam nadzieje ze niezjada ona dodatkowo baterii (bo zyroskop wlaczony jest na stale) - bo jesli tak - to powinna byc opcja OFF do tego. Tak samo ta ikona/zegarek aktywna - zaloze sie ze kolejny proces zdrzerajacy baterie do tego idzie - a po kiego to? W aplikacji od zdjec - fajnie by bylo jakby fotki bylby by sortowane "dniami" a nie np. jak ja mam np. od 6 do 14 maja i tam pare fotek (rozumiem - za duzo by bylo burdlu tam - no, albo sie robi dokladnie po dacie - albo wcale - a tak to tylko wiem np. z dokladnoscia do paru dni kiedy fotka byla zrobiona)

#393 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:13

Witam! Mam problem z iPhonem 5 z wgranym softem ios 7. Dzis z rana wgrałem ten soft wszystko było ok. Niestety do wieczora kiedy chciałem zsynchronizować godzine z moim zegarkiem i zmieniłem na telefonie godzinę i datę. Po chwili wyskoczył biały ekran z logo apple'a i poprosiło o ponowną aktywacje iPhone. Oczywiście ta niepowiędła się. Wyskoczył komunikat "Błąd aktywacji iPhone" (screen w załączniku) Po chwili podłączyłem go do itunes oczywiście następny błąd ;> "Ważność oprogramowania iPhone'a wygasła i musi ono zostać zaktualizowane do najnowszej wersji. Dodam też, że itunes czyta normalnie iPhone'a, niestety nie da się go archiwizować. Z rana archiwizowałem tel na iCloud więc dużo bym nie stracił pomyślałem, że zrobie restore. Oczywiście kolejny NIESPODZIEWANY błąd (już trzeci) "Itunes nie może odtworzyć iPhone, ponieważ funkcja Znajdź mój iPhone jest włączona WTF ? [ATTACH=CONFIG]15493[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15494[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15495[/ATTACH]

#394 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:15

Apple's Designers Weren't In Charge Of iOS 7 Icons, Overall Design Still "A Work In Progress" | Cult of Mac

Płyną słowa uspokojenia... ikonki to praca jakiś nowych ludzi, nie grafików apple, a cały iOS to jeszcze "work in progress" i prawdopodobnie nawet ikonki będą inne na jesień...

#395 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:16

Noale to wiadomo od początku. Myślę sobie nawet, że nie bez powodu umożliwiono beta testy wszystkim naiwnym.

#396 maryszkens

maryszkens
  • 18 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:18

Te 3D tlo - to moim zdaniem zbedna bzdura - mam nadzieje ze niezjada ona dodatkowo baterii (bo zyroskop wlaczony jest na stale) - bo jesli tak - to powinna byc opcja OFF do tego.

Da się- poczytaj 2-3 strony wstecz:) ustawienia>ogólne>dostępność> redukuj ruch

Choc przyznaje ze fajny by byl taki "rewers" koloru/calego menu i tych programow - to co jest teraz domunujacym kolorem bialym - by bylo czarnym - z zarysami bialego - bylby to niezly WYPAS

Ustawienia>ogólne>dostępność>odwróć kolory :)

#397 Ileev

Ileev
  • 137 postów
  • SkądŻory, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:43

Nie wiem czy ja coś robię źle czy to bug iOS 7, ale nie potrafię zrobić by przypomnienia pojawiały się w notification center. Jakieś wskazówki? Poza tym, beta ma jeszcze wiele bugów oraz występują lagi. Aplikacje, które u mnie nie działały: - Tłumacz Google - crash zaraz po włączeniu - Eurosport - często crashe - Play24 - crash zaraz po włączeniu - Steam - crash zaraz po włączeniu W dodatku w aplikacji FaceTime(nie mam pojęcia po co to rozdrabniali) przy przewijaniu listy kontaktów liczba fpsów nie przekracza chyba 10. Sam interfejs mi się bardzo podoba. Ikony również, mimo iż to nie jest ostateczna wersja jak różne źródła mówią. Efekt matowego szła w Control Center jest nieziemski moim zdaniem.

#398 maryszkens

maryszkens
  • 18 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:52

U mnie występuje problem z synchronizacją z Google kalendarzem- w aplikacji jest wszystko ale w notification center już nie- tzn było ale znikło:) Potwierdzam lagowanie przewijania w FaceTime. Ale przetestowałem już audio FaceTime- jest świetnie. Działa po transmisji jak i po wifi.

#399 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 czerwca 2013 - 23:02

Wygląd iOS 7

Zapraszam do moich przemyśleń na temat iOS 7. Patrząc na artykuły, które tutaj wrzucacie aktualnie jestem więcej niż optymistą w kwestii kontrowersyjnego design'u.

#400 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 czerwca 2013 - 23:03

Ponawiam moje pytania, może ktoś odpowie ;)

Ja natomiast mam takie pytania do wszystkich:

1) Czy można jakimś cudem powrócić do iOS 6 i zachować wszystkie zmiany, które poczyniłem na iOS 7 (układ aplikacji, folderów, ściągnięte nowe appki, etc.)? Jeśli tak, to jak? Wiem, że mogę zrobić restore, a potem odtworzyć kopię zapasową, ale w ten sposób nie utrzymam wspomnianych zamian...

2) Kiedy można spodziewać się kolejnej bety? Zakładam, że w pierwszej kolejności poprawią stabilność i szybkość systemu, która najbardziej mi przeszkadza, więc nie wiem, czy opłaca mi się wracać do iOS 6.

Dodam jeszcze dwa:
3) Da się jakoś zrobić dock bardziej przeźroczystym? iPod touch 5G
4) Co się stało z dyktafonem?!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych