Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#301 DrunkenBear

DrunkenBear
  • 174 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 11 czerwca 2013 - 23:16

Ikona grupy programów jest tragiczna, a raczej to tło które jest pod grupą programów...

#302 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 11 czerwca 2013 - 23:26

@DrunkenBear Zgadzam sie z toba. Ikona folderow rowniez powinna byc lekko przezroczysta, to samo tyczy sie ikony game center ktora nie pasuje. Tu rezygnuja z efektu szkla a tu go dodaja. Mysle ze zrobili to specjalnie by wywolac szum odnosnie iOS 7 a we wrzesniu wraz z GM dostaniemy nowy zestaw ikon systemowych bo niektore wygladaja jak zrobione w MS Paint. Mam na mysli App Store, iTunes i Safari Edit: Inaczej wyglada podglad w ustawieniach inaczej w rzeczywistosci. Mam na mysli przezroczystosc docka. [ATTACH=CONFIG]15467[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]15468[/ATTACH]

#303 sirqaz

sirqaz
  • 118 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 00:01

zakonczyl sie moj pierwszy (i ostatni) dzien testowania ios 7 beta na moim iphonie 4. graficznie jednak to do mnie nie przemawia juz tesknie za UI ze starego ios. ale nie to jest najwiekszym problemem. ios 7 beta nie nadaje sie na iphone 4. telefon tak ciezko muli jak moj tablet na androidzie za 200 zl. jak narazie porazka trzeba cekac na oficjalna wersje. teraz przywracam ios 6.1.3

#304 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 12 czerwca 2013 - 00:45

Odkryłem fajną rzecz. Mianowicie aplikacje w multitaskingu można zamykać do 3 na raz. (bierzemy 3 paluchy i w tym samym momencie przesuwamy 3 karty aplikacji w górę).

#305 tomek:P

tomek:P
  • 173 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 00:54

Odkryłem fajną rzecz. Mianowicie aplikacje w multitaskingu można zamykać do 3 na raz. (bierzemy 3 paluchy i w tym samym momencie przesuwamy 3 karty aplikacji w górę).

W iOS 5 i 6 też można było zamykać kilka aplikacji naraz ;)
Zastanawiam się nad update i tak myślę, że skoro iP 5 to mój jedyny telefon to chyba nie będę ryzykował jeszcze. Poczekam do bety 2.

#306 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 12 czerwca 2013 - 01:31

Może nie zauważyłem. Ja na iP 5 właśnie zainstalowałem i działa dość przyjemnie. Jest sporo niedopracowań(wyjście z i wejście do folderu, który jest na pasku nie jest z ładną animacją tylko nagłym pojawieniem się zawartości), trochę przycięć. Nie podoba mi się brak dopasowania kolorystycznego do tapety(zwłaszcza menu szybkich ustawień, czy jak to się tam zwie), tyczy się też to tła w folderach i według mnie na jednym ekranie w folderze powinno mieścić się więcej niż 9 aplikacji. Nie miałbym nic przeciwko aby szukajka została po staremu( przesunięcie palcem po ekranie z lewej do prawej). Drażni mnie wygląd, zbytnio zalatuje Windowsem(swoją drogą szczyt hipsterstwa mieć WP na iPhone). Bardzo podoba mi się wygląd centrum powiadomień oraz pogody. Chyba tyle jak przetestuję jutro to dam znać jak z baterią.

#307 BIGER

BIGER
  • 60 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 01:51

Zainstalowałem. Wygląda lepiej niż na zdjęciach! Na razie chodzi w miare okej. Jestem zdziwiony jak szybko chodzi AppStore, w końcu to ogarneli!

#308 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 02:23

Hejcia, mógłby ktoś mi się jakoś poważnie pochwalić jak tragicznie chodzi ten system na 4 kochanej? Oraz dorzucić jakieś screeny lub nagrać filmik, sam iOS 6 dla iPhone zdawało mi się, że zrobił co mógł, żeby przyśpieszyć tego muła do granic możliwości, a jak jest z iOS 7, bo z tego co tu przeczytałem, jest nie najlepiej :)
PS. Mógłby ktoś wejść na:
The HTML5 test - How well does your browser support HTML5?
I pokazać ile nowa safarka wyciąga i przetestować sunspajdera:
SunSpider 0.9.1 JavaScript Benchmark (sunspider-0.9.1 test suite - In Progress...) (na iPhone 5, jeśli można, choć resztę też chętnie zobaczę, ponieważ apple bardzo mocno wychwalało nową safarkę dla Maka, która zazwyczaj osiągała takie same wyniki w iPhone'ach)

#309 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 05:00

o safari bylo juz napisane 806 w sunspiderze a w ios6 500 cos...

#310 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 05:48

Jestem po pierwszym dniu. System jest b. fajny. Postaram się o spisanie przemyśleń.

#311 DrunkenBear

DrunkenBear
  • 174 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 12 czerwca 2013 - 06:08

Dobra pobawiłem się trochę dzisiaj rano telefonem i zauważyłem kilka rzeczy. Np. brak pisania na twitter albo fb z centrum powiadomień (albo jestem ślepy ;) ). Na początku nie bardzo wiedziałem jak odblokować telefon. Hmmm jakoś mało intuicyjny ten "slide". Ikony na mój gust są trochę za duże. O tragicznej ikonie grupy programów już pisałem wcześniej. W safari ten pasek ukryty na dole jest deczko niewygodny, bo można przypadkiem kliknąć linka zamiast pokazać go. A i AirDrop nie działa z MBP. Przynajmniej na ML. Może na nowym zadziała...

#312 Mooops123

Mooops123
  • 106 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:11

Potwierdzam działanie AirDropa pomiędzy telefonami, przesyła się w dodatku bardzo szybko. Bach bach i już jest.

#313 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:12

A ma ktos mozliwosc przetestowac czy dziala z innym iPhonem 5? Mam na mysli AirDrop. Bo moze obecnie nie dziala w ogole albo tylko iPhone-iPhone Edit: Posta pisalem kiedy twojego jeszcze nie bylo. Dzieki za info. Zobaczymy w beta2 jak bedzie dzialalo. Edit2: zauwazyliscie ze brakuje aplikacji Dyktafonu w iOS7?

#314 memento

memento
  • 49 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:33

Wy też nie mieliście tej tapety z tymi kółkami w czwórce?

#315 bysio

bysio
  • 220 postów
  • SkądBytom, Poland

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:36

A ja zauważyłem czarna listę :) nie wiem czy o tym juz było .. Można dodawać nr i kontakty :) sprawdzałem i działa :)

#316 memento

memento
  • 49 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:45

Gdzie jest ta czarna lista? Jak blokować kontakty?

#317 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:46

Pierwsze wrażenie po zainstalowaniu - OHYDA. Jednak po kilku godzinach mogę stwierdzić: plusy + animacje menu, które wyglądają po prostu fajnie + wysuwany panel kontrolny minusy - ikony są zbyt jaskrawe, a przez to mało czytelne - natywna aplikacja do pogody również jest mniej czytelna niż poprzednia - kalendarz również jest mniej czytelny Ogólnie rzecz biorąc kolorowy misz-masz jest chyba zbyt kolorowy, choć może to kwestia przywyczajenia. Póki co jest nieczytelnie, ale to dopiero beta 1 ;)

#318 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 12 czerwca 2013 - 07:47

W ustawienia - telefon - blokowani A o co chodzi z Zaufaj sklepowi w Ustawienia - ogolne - to urzadzenie...

#319 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:02

Ogólnie iOS 7 pod względem animacji jest genialny, podoba mi się rozwiązanie, które umożliwia wyłączanie poszczególnych programów z możliwości korzystania z sieci komórkowej. Jak zostanie dopracowana 7 i wydana oficjalnie to będzie rewelacyjna. Beta 1 ma dużo błędów, ale to beta także niech nikt nie oczekuje perfekcji. Niebawem może pojawi się Beta 2..

#320 Arlathil

Arlathil
  • 12 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:40

Nie boję się specjalnie o naprawę bugów, lagów itp, martwi mnie za to wygląd ikon. Obecne są piękne, podkreślają klasę urządzenia a te nowe są jak wszystkie inne, zero polotu, zero "tego czegoś", co nadaje telefonowi odpowiedniej wagi.

#321 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:45

Czy ktoś wie co oznacza ten błąd? [ATTACH=CONFIG]15469[/ATTACH]

#322 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:49

zauwazylem ze aparat w iphone 5 robie słabsze zdjecia na tej becie, w trybie panoramy, sa straszne szumy, tez tak macie?

#323 show111

show111
  • 35 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:58

Czy ktoś wie co oznacza ten błąd?

[ATTACH=CONFIG]15469[/ATTACH]

Prosta sprawa, masz niewłaściwe oprogramowanie. Widzę, że masz iP 5, na jednej ze stron z downloadem dla iOS 7 zauważyłem, że są 2 wersje oprogramowania dla modelu A1428 oraz A1429.

- - - Połączono posty - - -

Z tego co wiem iP5 robił słabe panoramy nawet na iOS6.. nie sądzę żeby iOS 7 wpłynął na jakość robionych zdjęć

#324 iRaduchi

iRaduchi
  • 94 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 09:04

Skeumorfizm nie został usunięty do końca - dalej widać papier w Notatkach i Przypomnieniach :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#325 Misi06

Misi06
  • 202 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 09:12

U mnie jak narazie bateria sprawuje się o niebo lepiej niż na iOS 6 :) oby tak dalej!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych