Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2651 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 14 września 2013 - 10:26

Powiedzcie mi czy po 18 września będzie można również cofnąć się do 6.1.3 czy już to nie będzie możliwe?

iOS 6 już nie będzie podpisywany dla iPhone 4, 4S, 5, iPod Touch 5G, iPad 2,3,4,mini.

Sądzicie że jakaś poprawka 7.x.x poprawi coś na ip4? Czy to po porstu za słabe bebechy i koniec?

Raczej w bardzo krótkim czasie pojawi się aktualizacja. iPhone 4 i inne też dostaną. :)

#2652 oli44

oli44
  • 197 postów

Napisano 14 września 2013 - 10:30

Ja tylko proszę, abyś swoje częste wypowiedzi negatywne poparł jakimś dowodem. Jeśli faktycznie siódemka ma chodzić tak fatalnie, to zostanę przy 6.1.3

Nie chodzi fatalnie, ale nie ma tej płynności co w 6.1.3, ja kilka dni siedziałem na 7, twierdząc, że PO PROSTU tak musi być. Jednak jak czytam opinie innych, to nie tylko dla mnie ip stracił urok, szybkiego i nie zawieszającego się telefonu. Oczywiście mowa o ip4, na ip5 chodzi wyśmienicie.

#2653 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 14 września 2013 - 10:32

Niestety, oglądałem kilka filmów na YT i tam nie widziałem większego lagowania niż mam na 6.1.3, a jest ono minimalne i związane głównie ze Spotlight.

#2654 oli44

oli44
  • 197 postów

Napisano 14 września 2013 - 10:34

Bardzo prosto, DFU i odtwórz w iTunes.

Udało mi się postawić spowrotem 6.1.3, odtworzyłem kopie z iClouda (starą z 6.1.3) i powiedzcie mi dlaczego nie mam moich aplikacji które były zainstalowane?
Jakieś wsakzówki?

EDIT

Niestety, oglądałem kilka filmów na YT i tam nie widziałem większego lagowania niż mam na 6.1.3, a jest ono minimalne i związane głównie ze Spotlight.

Na yt jest filmik jak ktoś odbiera połączenie, albo je kończy? Otwieranie każdego okna to kilka fpsów mniej. Ja jestem cholernie wymagający jeżeli chodzi o ip4, więc może mnie to razi, a innym będzie pasować. Jak kto woli. Nie po to mam iphone, aby się wkuriwać że coś mi wolno działa ;)

#2655 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 14 września 2013 - 10:37

Napiszę tak.. Kolega RBB ma dużo racji w tym co pisze (jednak nie we wszystkim się z nim zgadzam). Na moim iPhone 4s ios7 GM działa słabo. Nie jest tak szybki jak na ios6. Od wczoraj zdążył mi się raz wykrzaczyć. Da się go normalnie używać, ale wg mnie w bardzo nie komfortowy sposób. Do jego obsługi pasuje powiedzenie "jakoś to będzie".. Tak wiec jeśli ktoś z Was jest wyczulony na wszelkie spowolnienia, zacięcia tak jak ja, to gwarantuje, że nie będzie zadowolony z tego systemu na tym telefonie. Jeśli chodzi o iPada 4. To dla chętnych mogę nagrać jakiś filmik, lub kilka krótkich jak ten sytem na nim działa w konkretnych operacjach. Na chwilę obecna jestem zdecydowany, że iPad 4 zostanie przezemnie zaktualizowany 18 września (bo na nim jeszcze to jakoś chodzi) natomiast iPhone 4s pozostanie już przy ios6 :-)

#2656 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2013 - 10:56

Ustawienia -> dostępność -> zmień opcję dotyczącą KONTRASTu. Po tym zabiegu animacje stają się o wiele wiele płynniejsze.

Faktycznie działa, 4s stracił laga przy rotacji ekranu z włączoną klawiaturą :) Co więcej jeśli wyłączy się "ruch" lag przy odpalaniu kontaktów i muzyki który występował na moim "zaśmieconym" iphone też znikł.

#2657 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 14 września 2013 - 11:00

Faktycznie działa, 4s stracił laga przy rotacji ekranu z włączoną klawiaturą :) Co więcej jeśli wyłączy się "ruch" lag przy odpalaniu kontaktów i muzyki który występował na moim "zaśmieconym" iphone też znikł.

Bez zmiany opcji dotyczącej kontrastu nadal jest to ścinanie i lag przy włączonej klawiaturze np w Safarii lub sms'ach ? :)

#2658 maniakse

maniakse
  • 135 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 września 2013 - 11:03

No niestety jest, okrutny dający po oczach lag/przycinka zwłaszcza jak jest trochę więcej sms-ów w rozmowie, po zwiększeniu kontrastu lag związany z rotacją przy włączonej klawiaturze znika.

#2659 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 14 września 2013 - 11:26

Zaczyna mi to wszystko przypominać forum androida - "jak wyłączysz to, to lag zniknie", "nie używaj tego bo zamuli fona"..

#2660 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 14 września 2013 - 11:39

Zaczyna mi to wszystko przypominać forum androida - "jak wyłączysz to, to lag zniknie", "nie używaj tego bo zamuli fona"..

tak z jedną dość istotną różnicą na forach androida dotyczy to nawet najnowszych modeli a tu mowa o 4/4s :D

#2661 maly95

maly95
  • 438 postów

Napisano 14 września 2013 - 12:50

tak z jedną dość istotną różnicą na forach androida dotyczy to nawet najnowszych modeli a tu mowa o 4/4s :D

Dokładnie. A iphone 4 to urządzenie, które miało premierę w 2010 roku, rok później 4S. Posiadam 4 i jestem zadowolony z tego w jakim kierunku zmierza Apple.

#2662 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 września 2013 - 13:34

Co do jednego mysle, ze wszyscy jestesmy zgodni. iOS 7 GM nie dziala idealnie na niczym poza (prawdopodobnie) iPhone 5S.

#2663 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 września 2013 - 13:54

Zapewne tak, powiedzcie mi czy jak backup sobie zgram na pena z windowsa, i zrzuce na maca na ktorym mam itunes 11.1 To wgram sobie go bez problemu czy bedzie jakis problem? Chodzi mi o to ze niechce mi sie czekac do srody 18stego, a chcialbym miec wszystko z 6.1.3 juz teraz na iOS7.

#2664 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 14 września 2013 - 15:14

I ja zrobilem update :-P. Wszystko poszlo gladko i szybko. Sama instalacja byla z iTunesa oficjalnego, wiem ze teraz nie mam dostepu do ip przez itunesa do czasu oficjlanego update do 11.1 ale i tak nic tam czesto nie wrzucam. Wszystko uaktualilo sie z iCloud. System dziala dobrze, bez jakis zaciec, wkurzal mnie efekt parallaksy wiec go wylaczylem. Polecam :D

#2665 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 września 2013 - 15:15

Mysle, ze o niebo prosciej bedzie to zrobic przez iCloud. Ja tak zrobilem i nie bylo problemow.

#2666 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 września 2013 - 15:48

Problem w tym ze nie mam kopi w icloud, ostatnia mam z maja na ktorej nic nie mam, moj blad, ale juz wszystko mam i wiem tylko czy da sie tak zrobic jak pisalem wyzej? Czy ten backup z windy nie bedzie sie klocil jak go wrzuce do itunes na macu, sciezki wszystko znam gdzie to wsadzic, nic okaze sie jutro jak pojde do pracy i sproboje ;p

#2667 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 14 września 2013 - 16:18

Po co te kombinacje. Zarchiwizuj telefon w iCloud i spoko.

#2668 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 14 września 2013 - 16:19

po trzech dniach uzywania telefon zamulił max... sam z siebie... tylko właczenie i wyłaczenie pomoglo. mam nadzieje ze 18.09 cos poprawia bo zaczyna byc srednio smiesznie

#2669 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 września 2013 - 17:42

Po co te kombinacje. Zarchiwizuj telefon w iCloud i spoko.

w sumie nie wpadlem na to, wroce do 6.1.3 zrobie kopie na iCloudzie, potem znowu 7 i synchro iCloud.
Dobrze to czaje?

Musze wlasnie ze swoja kopia to zrobic, aby zobaczyc jak wtedy system bedzie sie zachowywal, sam juz niewiem na czym zostac.
Szkoda ze nie ma tej mozliwosci powrotu.

- - - Połączono posty - - -

dobra jestem na 6.1.3 spowrotem, ale nie mam aplikacji tylko rolka i dane, jak to przywrocic musze sciagac na nowo wszystko? Czy zarchiwizowac icloud i wtedy wskoczy wszystko, bo jak wchodze na appstore to mam chmurke ze strzalka. Rozpoczalem archiwizacje i pisze ze pozostalo 2 godziny ;d
Prosze o przejasnienie mi sytuacji ;p

#2670 mayia

mayia
  • 6 postów

Napisano 14 września 2013 - 17:58

Mnie zastanawia wyglad klawiatury. We wszystkich aplikacjach typu facebook, chrome itp. Klawiatura jest w starej wersji z tlem. Czy to z czasem bedzie zmienione czy raczej taka roznica zostanie?

#2671 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 14 września 2013 - 18:08

w sumie nie wpadlem na to, wroce do 6.1.3 zrobie kopie na iCloudzie, potem znowu 7 i synchro iCloud.
Dobrze to czaje?

Musze wlasnie ze swoja kopia to zrobic, aby zobaczyc jak wtedy system bedzie sie zachowywal, sam juz niewiem na czym zostac.
Szkoda ze nie ma tej mozliwosci powrotu.

- - - Połączono posty - - -

dobra jestem na 6.1.3 spowrotem, ale nie mam aplikacji tylko rolka i dane, jak to przywrocic musze sciagac na nowo wszystko? Czy zarchiwizowac icloud i wtedy wskoczy wszystko, bo jak wchodze na appstore to mam chmurke ze strzalka. Rozpoczalem archiwizacje i pisze ze pozostalo 2 godziny ;d
Prosze o przejasnienie mi sytuacji ;p

Aplikacje możesz zainstalować z chmury w dowolnym momencie.

#2672 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 14 września 2013 - 18:23

a moge jakos na chmurze zobaczyc w liscie jakie mialem aplikacje? Nie pamietam 30 paru tytulow.

#2673 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 14 września 2013 - 19:05

Anyway, opcja z kontrastem poprawiła płynność jeśli chodzi o pisanie poziomo. Reszta działa bez zarzutu. :)

#2674 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 14 września 2013 - 19:27

ten kontrast jest w 4? bo nie widze tej opcji nigdzie

#2675 Remik666

Remik666
  • 105 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 14 września 2013 - 19:39

Na GM pogorszył mi się zasięg GSM, na becie miałem przeważnie 4-5 kresek, teraz mam 2-3. Zauważyliście pogorszenie zasięgu u siebie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych