Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 7 Beta - wrażenia, pytania i problemy

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2838 odpowiedzi w tym temacie

#2576 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 12:56

możliwe ze nie. Jednak u mnie jest zdecydowanie lepiej wiec jeśli można to warto spróbować.

Jak ktoś wierzący to warto też dać na mszę za szybsze działanie, ewentualnie pomodlić się do obrazu. Efekt będzie podobny:D

#2577 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:06

zrobiłem tak jak koledzy pisza pełne wyczyszczenie telefonu i dział płynniej jak przy samym uaktualnieniu.
nie widze wiekszych lagow - dla mnie jest oki.. DLA MNIE wystarczy

co najwazniejsze bateria działa lepiej - wczesniej w nocy nie dotykajac prawie telefonu w ciagu 5-7 godzin snu zjadalo 10 - 15%
w chwili obecnej jest na poziomie 0 - słownie ZERO
http://wrzutnik.net/...090.PNG&th=4693

zasieg na 6 mialem na poziomie 2-3 kresek obecnie jest max.

#2578 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:10

Jasiecki ale Ty piszesz o jakichś cudach dziejących się w telefonie. A coś takiego zdarza się niezwykle rzadko. Jak po aktualizacji jest normalnie to można telefon czyścić 150 razy i lepiej już nie będzie. To zabobony.

#2579 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:15

przeczytaj moj wczesniejszy wpis o legowaniu i przycinaniu nawet na ekranie blokady
screen
http://wrzutnik.net/....PNG.sm&th=7559

... chcesz to wieczorkiem zgarm filmik i zobaczysz sam czy to co jest dla mnie oki dla ciebie jest tzw czarna d....
bo moze zwyczajnie oczekujesz czegos wiecej niz ja i dlatego takie roznice w zdaniach?

#2580 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2013 - 13:20

Chyba nie miałeś okazji używać iPhone 3G z najnowszym softem jaki Apple na niego wydało ;) iOS7 działa płynnie na iP4 w porównaniu z 4.2.1 na 3G.

Miałem okazję, ale tu akurat się nie dziwiłem bo to już bym koniec kariery 3ki po trzech latach wsparcia. A teraz system tnie na ipadach 4, które są aktualnie najnowszym dostępny sprzętem.

#2581 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:21

Jasiecki no to też właśnie piszę, że to co Ty miałeś to już był ekstremalny przypadek. I u Ciebie mogło pomóc. A ludziom zwyczajnie muli GM bo jest niedorobiony a im się wydaje, że coś poszło nie tak przy aktualizacji. Robią odtworzenie licząc na cud a po jest dokładnie tak jak było.

#2582 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2013 - 13:24

Po raz pierwszy w historii iOS-a zmieniają cały design, to chyba jednak najpoważniejsza aktualizacja.

Jeśli tylko na iOS7 wyjdzie jailbreak (a na to się zapowiada), to będzie moim ulubionym systemem, nawet jeśli będzie troszkę przymulasty. Nie zapominajmy, że iP4 ma 3 lata, 1GHz procesor i 1GB ramu, więc powinniśmy się cieszyć, że iOS7 działa na nim tak jak działa.

A skąd takie informacje odnośnie IP4?
Odpoczątku było wiadomo, że on ma cpu 800mhz i 512mb ram. Nadal nic się w tym temacie nie zmieniło, 1gb ram to dopiero IP5 dostał.

#2583 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:25

prawda jest taka ze do tico nie wsadzisz 5 łysych karkow... wiec obawiam sie ze to co jest teraz zrobione z 7 w ip4 to max... moze cos tam poprawia ale nie liczyłbym na zbyt wiele wiecej... jesli komus to nie przeszkadza to niech instaluje jesli ktos jest wrazliwy tak jak ty kolego (nie twierdze ze to złe podejscie) to niech zostanie przy 6

#2584 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2013 - 13:28

Widze ze zdania nt płynności i ogólnej pracy iOS są podzielone. Wydaje mi sie ze kluczowa jest tutaj metoda w jaki sposób został zainstalowany iOS 7 GM na iPhone. Ja za pierwszym razem zrobiłem "Uaktualnij" i rzeczywiście system nie chodził idealnie płynnie i pojawił się nawet jeden "crash". Postanowiłem zrobić pełen "restore". Wprowadziłem telefon w DFU i dałem "Odtwórz". Nie odzyskiwałem kopii z archiwum, tylko "Nowy telefon" i wszystko wgrałem sobie od nowa. Od tej pory jestem bardzo zadowolony. Wszystko działa bardzo płynnie.

Może i tak w istocie jest, ale nie po to mam iOS żeby przy każdej większej aktualizacji czyścić telefon niczym sprzęt z androidem i potem wszystko ustawiać i instalować od zera. Ilu przeciętnych użytkowników tak robi? Wyskakuje aktualizacja to aktualizują. System powinien zawsze działać dobrze, bo jest robiony dla przeciętnego kowalskiego, który nie ma pojęcia co to restore.

#2585 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:29

Jasiecki ale czy ja narzekam, że iOS7 muli na iPhone 4?? Śmieszyło mnie tylko wymyślanie, że na GM ten staruszek działa lepiej niż na 6.1.3. Doskonale zdawałem sobie sprawę z faktu iż 7 uśmierci iP4 i pisałem o tym kilku optymistom. Kpiną natomiast jest zamulenie iPada 4 i tylko o to mam do nich pretensje.

#2586 boberekgti

boberekgti
  • 19 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:38

ja tam nie wiem mam 2 letniego 4s wgrałem GM przwróciłem kopie z itunes 11.1 i działa lepiej niz 6.1.3 wiec nie wiem komu co muli chryste

#2587 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 13:41

Cieszymy się Twoim szczęściem. Napisz do apple maila z gratulacjami. Jako jednemu z nielicznych Tobie nie muli. Wiesz dlaczego? Bo masz specjalną, podkręconą wersję z chłodzeniem ciekłym azotem.

#2588 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:07

Wybacz, jakoś z rozpędu tak napisałem nawet się nie zastanawiając, oczywiście masz rację.

#2589 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 13 września 2013 - 14:08

Co do iPhone 4 i dwóch numerków systemów na nim. Mój musi być jakiś zepsuty, na iOS 6.1.3 to jeszcze całkiem sprawny telefon, na iOS 7 to już prawie przycisk do papieru :D Sorry ale jak ktoś pisze, że mu czwórka śmiga na GM lepiej niż na 6.1.3 to mam wrażenie, że ktoś podmienił mu telefon na iPhone 5. I nie ma tu żadnego znaczenia czy jest po aktualizacji, restore czy wypędzaniu złych duchów przez księdza z kropidłem.

Nie mam GMa jeszcze, mam ciągle betę. Na MOIM iP4 7 beta działa o niebo lepiej niż ten tzw. 6.1.3 i nie zamierzam się już z nikim wdawać w dyskusję, ani udowadniać. Ile osób, tyle opinii - podobnie jak po premierze iP4 ad. jego wytrzymałości.

ja tam nie wiem mam 2 letniego 4s wgrałem GM przwróciłem kopie z itunes 11.1 i działa lepiej niz 6.1.3 wiec nie wiem komu co muli chryste

no i proszę!

#2590 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:11

Cieszymy się Twoim szczęściem. Napisz do apple maila z gratulacjami. Jako jednemu z nielicznych Tobie nie muli. Wiesz dlaczego? Bo masz specjalną, podkręconą wersję z chłodzeniem ciekłym azotem.

Człowieku skąd tyle chamstwa w Tobie? Ja mam iPhone 4S z iOS 7 GM i poza lekkim ścięciem przy wywołaniu "Spotlight" oraz lekkim przeskoku przy obracaniu telefonu w aplikacji "Wiadomości" telefon normalnie działa. Dodatkowo dodam, że po wgraniu iOS 7 przywróciłem pełen backup z iCloud i wszystko fajnie działa. Nie twierdzę, że jest tak super szybko jak na iOS 6.1.3, ale jest bardzo zadowalająco.

Nie rozumiem również dlaczego ludzie się tak gorączkują, że na iPhone 4/4S słabo działa. To są stare telefony i cieszcie się, że producent w ogóle dał Wam update. Poza Samsungiem Galaxy S2 i starymi Nokiami na Symbianie to, żadne telefony nie dostają\dostawały tylu aktualizacji. Jest nowy system z nowymi bajerami to potrzebuje więcej zasobów - proste. Tak samo było jak weszła Vista na PC i ludzie też płakali, że na starych trupach źle im działa. iPhone starzeje się jak każdy inny telefon więc nie ma co płakać tylko trzeba się pogodzić z myślą, że trzeba zacząć odkładać kasę na nowy telefon.

#2591 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:21

Sebastian.4s zamiast iPhone polecam słownik. Nie myl chamstwa z ironią będącą odpowiedzią na opowieści forumowych bajkopisarzy i zaklinaczy rzeczywistości.

#2592 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:24

Sebastian.4s zamiast iPhone polecam słownik. Nie myl chamstwa z ironią będącą odpowiedzią na opowieści forumowych bajkopisarzy i zaklinaczy rzeczywistości.

Moją intencją nie było obrazić Ciebie, ale jak widzę poziom wypowiedzi na tym forum to mnie krew zalewa. Strach o cokolwiek zapytać, albo wyrazić swoją opinię.

#2593 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:26

Człowieku skąd tyle chamstwa w Tobie? Ja mam iPhone 4S z iOS 7 GM i poza lekkim ścięciem przy wywołaniu "Spotlight" oraz lekkim przeskoku przy obracaniu telefonu w aplikacji "Wiadomości" telefon normalnie działa.

RBB ma misje przekonania wszystkich, że iOS7 muli jak win7 na pierwszych netbookach... :) z 5c mu nie wyszło, więc uczepił się serii 4, i pod każdym postem o iOS7 będzie pisał, że muli i że to koniec apple na świecie i temat do wałkowania aż do marca ;)

#2594 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:29

RBB ma misje przekonania wszystkich, że iOS7 muli jak win7 na pierwszych netbookach... :) z 5c mu nie wyszło, więc uczepił się serii 4, i pod każdym postem o iOS7 będzie pisał, że muli i że to koniec apple na świecie i temat do wałkowania aż do marca ;)

Otóż to :D lepiej bym tego nie ujął kolego.

Edit: a po namyśle, mylisz się z moją opinią o Apple. Nie wieszczę jej końca, wręcz przeciwnie, chciałbym używać ich "zabawek" jak najdłużej. Dlatego martwi mnie ich wtopa z nowym systemem i mam nadzieję, że coś z tym zrobią. Bo jeśli nie to na samej legendzie daleko nie zajadą.

A co do serii 4. Hmmm, normalnie scyzoryk w kieszeni się otwiera jak się czyta brednie o płynnie działającym iOS7 GM na iPhone 4. Ktoś tu słusznie zauważył, że taką opinię można było napisać tylko po jakichś środkach odurzających.

#2595 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:45

A ja dalej sie nie dowiedzialem czy bedzie mi iOS7 dzialac na ultra gevey s? Musze miec 100% pewnosci :P chyba wiadome dlaczego ;p

#2596 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 13 września 2013 - 14:55

Będzie....

#2597 Nila

Nila
  • 75 postów

Napisano 13 września 2013 - 15:30

Do wrzesnia jest beta z mozliwoscia powrotu do 6.1.3 a od 18 wrzesnia juz pelne iOS7 bez mozliwosci powrotu?
Iphone 4s+gevey ultra sim, prosze o odpowiedz, poprostu niewiem czy czekac do 18 czy juz robic uptade ;p
Z pozycji iphone nie mam zadnej aktualizacji, pewnie pod kablem itunes do 18 wrzesnia narazie tylko?

- - - Połączono posty - - -

Juz sobie odpowiedzialem chyba, sciagam juz system na kompa.
Mam nadzieje ze z ultra s to bedzie dzialac normalnie, aha i od 18 wrzesnia powrotu nie ma?
To lepiej teraz chyba faktycznie to sprawdzic ;p

#2598 tom2600

tom2600
  • 120 postów
  • SkądBogatynia

Napisano 13 września 2013 - 16:38

Otóż to :D lepiej bym tego nie ujął kolego.

Edit: a po namyśle, mylisz się z moją opinią o Apple. Nie wieszczę jej końca, wręcz przeciwnie, chciałbym używać ich "zabawek" jak najdłużej. Dlatego martwi mnie ich wtopa z nowym systemem i mam nadzieję, że coś z tym zrobią. Bo jeśli nie to na samej legendzie daleko nie zajadą.

A co do serii 4. Hmmm, normalnie scyzoryk w kieszeni się otwiera jak się czyta brednie o płynnie działającym iOS7 GM na iPhone 4. Ktoś tu słusznie zauważył, że taką opinię można było napisać tylko po jakichś środkach odurzających.

A ten dalej swoje!!!

#2599 chudek

chudek
  • 34 postów

Napisano 13 września 2013 - 16:42

U mnie też tak jest jednak wysyłam przerobione zdj na email i juz jest ok

#2600 rudi40

rudi40
  • 247 postów

Napisano 13 września 2013 - 16:54

Dobra. Tyle dyskusji, że aż sam zainstalowałem. Od razu powyłączałem różne powiadomienia tak jak miałem w ios6. Zacznę od tego, że opinie o przycinającym ios7 są przesadzone. Nie widzę jakiś masakrycznych zwolnień. Nie wiem jak tu niektórym tapeta zmienia się 10sek, u mnie trwa to sekundę, dwie, tak jak w ios6. Fakt czuć nieznaczne zwolnienie telefonu, ale nie przesadzajmy. Dziś bawiłem się Galaxy S3 i tam pomimo 4 rdzeni ustawienia również przycinają podczas przewijania. Nie popadajmy w panikę. Moim zdaniem fajnie jest dostać w końcu coś nowego i świeżego. Ja mam iP4 i na działanie ios7 jakoś specjalnie nie mogę narzekać. Pytanie. Czy po 18 września jak sobie zaktualizuje do ios7 to będę mógł powrócić do ios6? W razie "W"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych