Odebrałem dziś Htc One po długim namysłach. Opinia po pierwszym dniu - rewelacja, żadnych androidowych lagów, telefon pracuje niesamowicie szybko, rewelacyjny design, świetnie leży w dłoni, świetny sense 5 i głośniki które mnie po prostu powaliły na kolana. Jeszcze nie zdążyłem przetestować dobrze aparatu. Ale mojej strony mogę polecić Htc One.
Spokojnie, lagi pojawią się z czasem użytkowania (tak jak w każdym androidzie)

. Sense 5 fajne, ale Blink Feed praktycznie nie przydatne (możliwość dodawania tylko wybranych przez HTC informacji, więc jedyne do czego się przyda to fb, twitter i może informacje o Lidze Mistrzów). Głośniki, tak grają dobrze (ale moje: Nokia N95, 5800, Omnia HD czy nawet poczciwa Motorola E398 również tak grały więc nie odczułem różnicy ani nei doznałem szoku). ZOE - bardzo ciekawa aplikacja, daje sporo funkcji - szkoda tylko, że składane filmy mają mało filtrów - ostatecznie do złożenia fajnej kompozycji audio+video+foto ostatecznie wolę PC - na szybko jednak ZOE daje fajne efekty. Jakość foto - moim zdaniem co najwyżej przeciętnie, znacznie słabiej niż pozostałe flagowce, brak wyższej rozdzielczości skutkuje praktycznie brakiem możliwości dalszego wykadrowania foto. Sam sprzęt wydaje się być solidny, ale na pokazowych egzemplarzach dostrzegłem lekko źle wklejone te plastikowe elementy z resztą konstrukcji. Martwi mnie także ewentualne podejście serwisów gwarancyjnych do tego sprzętu - jest on praktycznie nienaprawialny - po tym co było z rodzinką ONE tj. X,S,V i masie spartolonych różnych elementów osobiście ONE sobie odpuszczę.