Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
741 odpowiedzi w tym temacie

#151 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 06 kwietnia 2013 - 16:50

5.0 Key Lime Pie pewnie wcześniej trafi na X Phone, a dopiero z opóźnieniem na Nexusa 4.

W dodatku prawdopodobnie będzie okrojony z kilku funkcji.

#152 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 06 kwietnia 2013 - 17:00

To u Ciebie leży przed nosem ? To są te twoje wnoszące do tematu posty ? Dobre sobie :D
Miałem Galaxy SIII . Wiem co to jest android , wiem na co go stać . Chyba nie wmówisz mi , że ten telefon jest zbyt słaby aby zapewnić płynną obsługę andorida...
A co do moich informacji. Wiem , że ty masz pewnie info od zaufanego kumpla prosto z Cupertino i Redmond ale sory stary , ja nie mam takich informacji i niestety czytam je na różnych serwisach , w tym wp ;) Nexus 4 jest świetnym telefonem , ale czystemu androidowi brakuje tego czegoś , suchy android jest jakiś "biedny" .

Urzadzenie w żadnym wypadku nie jest za słabe by zapewnić płynną pracę Androida,za słaby to jest Samsung by tego dokonać;)

#153 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 06 kwietnia 2013 - 17:06

Akurat pod wzgledem stabilonosci i plynnosci systemu (tylko Android), Samsung jest liderem na rynku mobilnym (nie liczac Nexusa). Testowalem wiele innych modeli Smartphone'ow, i zaden z nich nie byl tak stabilny jak SGS III. Aczykolowiek to nie znaczy ze Samsung jest idealny. Po kilku tygodniach, lagi i przyciecia to norma.

#154 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 kwietnia 2013 - 18:35

Akurat pod wzgledem stabilonosci i plynnosci systemu (tylko Android), Samsung jest liderem na rynku mobilnym (nie liczac Nexusa).

No to po co zatrzymywać się na 2 miejscu na podium... mając Samsunga nie wytrzymałbym faktu, że jest jakiś szybszy/stabilniejszy/bardziej aktualny telefon. Niby to tylko telefon i ma dzwonić, ale jak się już wydaje te pare tysięcy to lepiej żeby był "naj".

- - - Połączono posty - - -

W dodatku prawdopodobnie będzie okrojony z kilku funkcji.

Nowe dzwonki i tapetki dostanie. To nie Apple :D

#155 miki4g

miki4g
  • 150 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 kwietnia 2013 - 18:48

Wam na serio chce się dyskutować o smartfonach(htc one, lg nexus...), o których za parę miesięcy nikt już nie będzie pamiętał?

#156 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 06 kwietnia 2013 - 20:04

No to po co zatrzymywać się na 2 miejscu na podium... mając Samsunga nie wytrzymałbym faktu, że jest jakiś szybszy/stabilniejszy/bardziej aktualny telefon. Niby to tylko telefon i ma dzwonić, ale jak się już wydaje te pare tysięcy to lepiej żeby był "naj".

Odnioslem sie do wypowiedzi kolegi Piotresce, ktory napisal iz Samsung nie jest w stanie skonfigurowac i zooptymalizowac Androida tak, by chodzil plynnie. Z tym ze Samsung uzywa swojej autorskiej nakladki ktora jest cholernie zasobozerna. SGS III to bardzo plynny smartphone ale... do czasu. Owa plynnosc potrafia zabic aplikacje i widgety. Ale nie ma co sie rozpisywac, to nie jest odpowiedni do tego temat.

Zgadzam sie z toba iz najlepszym wyborem z posrod Androidow jest Nexus;)

#157 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 kwietnia 2013 - 20:17

Wam na serio chce się dyskutować o smartfonach(htc one, lg nexus...), o których za parę miesięcy nikt już nie będzie pamiętał?

O telefonie, który jest "up-to-date" ciężko zapomnieć bo co chwila przy okazji premiery nowej wersji systemu wspomina się też o nim. To ma też spory wpływ na trzymanie przez niego wartości :)

Skończmy już offtop, każdy powiedział co wiedział. Decyzja (dobra lub zła) o zakupie i tak zostanie podjeta przez każdego indywidualnie.

#158 arek_pl

arek_pl
  • 10 postów

Napisano 07 kwietnia 2013 - 10:27

Dlaczego tak myślisz. Może nie będą high-endami ale będą się rozwijały dzięki chłopakom z xda. A co do lg nexus 4 to ten telefon będzie dostawał najdłużej aktualizacje z obecnych do teraz na rynku.

#159 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 07 kwietnia 2013 - 10:41

Tak, ale nie kazdy lubi ingerowac w oprogramowanie i bawic sie w Custom Rom. Zwykly Kowalski nie ma pojecia co to jest Cyanogenmod albo AOPK, wiec pisanie o XDA nie ma tutaj sensu.

#160 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 07 kwietnia 2013 - 11:29

Tak, ale nie kazdy lubi ingerowac w oprogramowanie i bawic sie w Custom Rom. Zwykly Kowalski nie ma pojecia co to jest Cyanogenmod albo AOPK, wiec pisanie o XDA nie ma tutaj sensu.

Osobiście bawiłem się przy HTC HD2 i mam mieszane odczucia co do takiej zabawy,jedne rzeczy działały świetnie a inne w ogóle.Tak jakpiszesz,zwykły człowiek chce poprostu mieć działające urządzenie,dlatego też liczba iPhonów rśnie a nie maleje..

#161 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 10 kwietnia 2013 - 11:43

Osobiście bawiłem się przy HTC HD2 i mam mieszane odczucia co do takiej zabawy,jedne rzeczy działały świetnie a inne w ogóle.Tak jakpiszesz,zwykły człowiek chce poprostu mieć działające urządzenie,dlatego też liczba iPhonów rśnie a nie maleje..

Jak i rośnie liczba Androidów jakbyś nie zauważył. Ale czego wymagać od kogoś, kto nie ma rzeczy spoza ekosystemu ;]

#162 bryk77

bryk77
  • 31 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 16:04

Niechcący zacząłem tą całą burdę - android vs iOS. Dziś podpisałem kontrakt... Wziąłem samą kartę sim bez smartfona. Umowę mogę zerwać w każdym momencie dając miesiąc wypowiedzenia, ale warunki naprawdę mam dobre - internet bez limitu, darmowe połączenia do własnej sieci i 350 minut (zamienne na 700 sms-ów) do wykorzystania, a to wszystko za połowę ceny abonamentu ze smartfonem. Trochę mi w głowie namieszaliście. Poczekam na Galaxy S4 i byćmoże nawet na xphone od google.

#163 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 11 kwietnia 2013 - 16:34

@bryk77 Też jestem na etapie wyboru, czekam jeszcze na SGS4, może jeszcze X-Phone no i Nexusa 5. Do połowy końca maja się na coś zdecyduje. Na iPhone raczej nie, bo premiera pewnie na koniec roku - poza tym dla mnie musiałby mieć ok 4,7". Póki co Htc One robi świetne wrażenie - ale brak karty sd i aparat - lekkie minusy. Czekam co pokaże konkurencja.

#164 geresz

geresz
  • 120 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 17:56

byrk77 moim zdaniem bardzo dobra decyzja.. One to super wybór gdyby nie to o czym pisał towal + niewynienna bateria

#165 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 kwietnia 2013 - 18:28

Nexus tez nie bedzie mial slotu ani wymiennej baterii. Co do X-Phone to daje glowe, ze to to samo co Nexus 5. Logo X w boot animation kazdego Nexus'a wskazuje, ze tak sobie tajemniczo go nazwali co i tak nie bedzie koncowa nazwa.

#166 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 19:34

HTC tonie. Przeanalizujcie nowe wyniki finansowe. Zysk za ostatni okres 3 000 000 $.

#167 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 11 kwietnia 2013 - 19:58

Może i tonie, ale telefon zrobili wysokiej klasy. Zresztą kupując Androida szukam romu robionego pod siebie - na pewno nie zostałbym na stockowym. Jedyne co może martwić kupując HTC to serwis, ale po bankructwie czy upadłości komuś to powierzą. Tak na prawdę powstrzymuje mnie przed kupnem tylko kamera, brak slotu na kartę pamięci przeboleję. I tak większość rzeczy w chmurze leży.

#168 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 kwietnia 2013 - 20:50

kupując Androida

Nie wiedzialem, ze kogos na forum stac na zakup Android'a od Open Handset Alliance ;P

#169 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 11 kwietnia 2013 - 21:10

Najgorsze ze HTC myśli iz opóźnianie premiery na innych rynkach, przyniesie im później zysk. Maja potencjał i mam nadzieje iż HTC One będzie tak dobry jak go piszą;)

#170 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 kwietnia 2013 - 00:43

Może i tonie, ale telefon zrobili wysokiej klasy. Zresztą kupując Androida szukam romu robionego pod siebie - na pewno nie zostałbym na stockowym. Jedyne co może martwić kupując HTC to serwis, ale po bankructwie czy upadłości komuś to powierzą. Tak na prawdę powstrzymuje mnie przed kupnem tylko kamera, brak slotu na kartę pamięci przeboleję. I tak większość rzeczy w chmurze leży.

Akurat kamerą nie musisz się martwić.

AnandTech | The HTC One Review

#171 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 12 kwietnia 2013 - 11:00

Akurat kamerą nie musisz się martwić.

AnandTech | The HTC One Review

Niezłe zdjęcia, zważywszy na to jaka opinia jest o tym aparacie.

Nie wiedzialem, ze kogos na forum stac na zakup Android'a od Open Handset Alliance ;P

Nieźle, uśmiałem się :)

#172 bryk77

bryk77
  • 31 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 12:24

Pisaliście o spowalnianiu androida w miarę upływu czasu. Dwóch kumpli w pracy ma Galaxy S2. Oba smartfony mają tendencję do przycinania się i samoistnego resetowania. Może S2 to już nie ta epoka i android jest zbyt wymagający dla tego urządzenia. Tego nie analizowałem, anle nie brzmi to za dobrze. Tak jak pisałem, mój iphone 4 z każdym updatem jest wolniejszy, a po ostatnim zauważyłem, że bateria trzyma dużo krócej. Mimo wszystko działa płynnie i nie sprawia przykrych niespodzianek.

#173 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 12 kwietnia 2013 - 12:31

@up Miałem S2 i uważam go za najlepszy telefon, jaki dotychczas był w moich rękach. Żadnych objawów o jakich piszesz - nie powiem na ten telefon nawet jednego złego słowa.

#174 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 kwietnia 2013 - 14:45

A co do serwisu to telefon jest praktycznie nierozbieralny, więc w razie usterki serwisy i sklepy będą musiały wymieniać je na nowe. Gorzej gdy użytkownik sam go rozbije albo zaleje.

#175 towal

towal
  • 832 postów
  • SkądSRC

Napisano 29 kwietnia 2013 - 21:06

Odebrałem dziś Htc One po długim namysłach. Opinia po pierwszym dniu - rewelacja, żadnych androidowych lagów, telefon pracuje niesamowicie szybko, rewelacyjny design, świetnie leży w dłoni, świetny sense 5 i głośniki które mnie po prostu powaliły na kolana. Jeszcze nie zdążyłem przetestować dobrze aparatu. Ale mojej strony mogę polecić Htc One.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych