Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Please log in to reply
741 replies to this topic

#126 japusz

japusz
  • 361 posts

Posted 04 April 2013 - 17:25

Skoro One i iP5 odpadają ze względu na drogi koszt naprawy uszkodzeń mechanicznych to spodziewałbym się , że S4 i nowa Motka też tanie w naprawie nie będą.

Cóż, raczej SIV nie będzie jakościowo tak samo wykonany jak Iphone, tylko słabiej. Więc raczej w ewentualnej naprawie będzie tańszy.

Gusta.

Poradnia j

Polecam i pozdrawiam. Zanim kogoś poprawiny radzę samemu zapoznać się z zasadami i dopuszczalnymi formami, a nie udawać wielce obeznanego z gramatyką i pokazywania swojego "zażenowania".

#127 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 04 April 2013 - 17:30

Gre odpala głównie karta graficzna a PowerVR SGX543MP3 to poziom Adreno 320. 4 rdzenie Krait 1.5GHz sa na wyrost do tej gry, śmiało można w tle odpalić jeszcze jakieś aplikacje. Throttling, owszem. Google olewa sprawę mimo, że to kwestia software'owa. Mimo wszystko trzeba się nieźle postarać by do tego doprowadzić. Osobiście nie udało mi się go jeszcze zagrzać do 60 stopni a nad Real Racing potrafie posiedzieć z godzinke.

#128 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 04 April 2013 - 18:40

Bo różne są GUSTA , jedni wolą Androida , inni iOS. Tak to już jest , było i będzie co nie Homer ?

#129 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 04 April 2013 - 19:09

Homer: W n4 throttling występuje już przy 39 stopniach na baterii.

#130 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 04 April 2013 - 19:11

Wyjdzie Android 5.0 to się okaże nad czym Google tak pracuje i czy faktycznie olewa sprawę.

#131 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 April 2013 - 14:45

Jak do tej pory każda nowa wersja Androida miała wiele bugów, które łatali przez pół roku a czasem i wcale.

#132 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 05 April 2013 - 14:48

Intel kiedyś wypowiedziało się w tej sprawie . Aby android nie lagował , nie miał ścinek animacji itp musiałby być od nowa napisany ;) nawet jakby dali 16 rdzeni to i tak nic nie da...

#133 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 05 April 2013 - 14:54

Chcialbym powiedziec ze Android to swietny system, ale tak nie jest. Na SGS III, po ok. 3 tygodniach ciaglego uzytkowania, instalowania nowych appek, Andek dostaje zadyszki srednio co kilka godzin. Optymalizacja kuleje. Czasami wydaje mi sie iz producenci optymalizuja swoje topowe modele, w taki sposob, by funkcjonowaly bez zajakniecia, tylko przez kilka dni. Rozumiem ze nakladki sa zasobozerne ale prosze Was, kto im kaze wrzucac tyle tego badziewia. Slodkie, kolorowe, z milionem funkcji ktorych zwykly "Kowalski" nigdy nie pozna. Zapewne wielu zapyta, dlaczego? Przeciez jest One, Xperia Z, SGS IV, LG. Wszystko sie zgadza, ale jak mocnych podzespol potrzeba by Android chodzil plynnie? Uroki fragmentacji.

#134 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 April 2013 - 14:54

Intel kiedyś wypowiedziało się w tej sprawie . Aby android nie lagował , nie miał ścinek animacji itp musiałby być od nowa napisany ;) nawet jakby dali 16 rdzeni to i tak nic nie da...

To nawet nie o lagi chodzi tylko o poważniejsze wady jak throttling, battery drain, resetowanie się, rozłączanie bt czy wifi itp..

#135 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 05 April 2013 - 15:00

Dokladnie. Z tym ze przytoczylem "najlzejszy" powod tego, dlaczego Android to tak niefrasobliwy OS. I co robia producenci? Wypuszczaja aktualizacje. Tylko jest jeden zasadniczy problem- czas. Zanim doczekam sie odpowiedniego Update'u, by rozwiazac np. problem z BT, zdarze zmienic zdanie i po prostu sprzedac to irytujace urzadzenie z niedopracowanym systemem. Oczywiscie czysty Android to przyjemnosc sama w sobie. Szybki i stabilny ale jak dla mnie, jest po prostu brzydki. Rozumiem ze nakladki to dobra rzecz bo moga sie podobac, ale tutaj znow pojawia sie problem fragmentacji. Bledne kolo.

#136 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 April 2013 - 15:06

O Panie, ale bzdury.

#137 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 05 April 2013 - 16:50

Udziel się w temacie , wnieś coś sesnownego do tematu a nie nabijasz sobie posty bezsensownym gadaniem.

#138 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 April 2013 - 17:44

Oczywiscie czysty Android to przyjemnosc sama w sobie. Szybki i stabilny ale jak dla mnie, jest po prostu brzydki.

No właśnie nie bardzo, bo podane wcześniej linki dotyczą Nexusa 4 z czystym Androidem.

#139 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 April 2013 - 18:01

Udziel się w temacie , wnieś coś sesnownego do tematu a nie nabijasz sobie posty bezsensownym gadaniem.

Moja obecność tu już dużo wnosi. Przynajmniej wypowiadam się o tym co faktycznie leży mi przed nosem a nie powielam pudelki i onety...

"Android to katastrofa, szwagier ma Galaxy Ace i przeklina" - tak mniej więcej, w moich oczach wygląda krytyka tego systemu na tym forum.

- - - Połączono posty - - -

No właśnie nie bardzo, bo podane wcześniej linki dotyczą Nexusa 4 z czystym Androidem.

Linkow, których nigdy nie czytasz poza tematem. Na dotarcie do rozwiązania problemu w 5 czy 6 poście już Ci chęci nie starczyło...

#140 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 05 April 2013 - 18:42

Rozumiem, ale co to ma wspolnego z tym co napisalem?

#141 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 05 April 2013 - 18:48

"Android to katastrofa, szwagier ma Galaxy Ace i przeklina" - tak mniej więcej, w moich oczach wygląda krytyka tego systemu na tym forum.

W praktyce najwięcej problemów mają użytkownicy Nexusa 4 i Galaxy S III.

Rozumiem, ale co to ma wspolnego z tym co napisalem?

No to że czysty Android jest problematyczny.

#142 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 April 2013 - 18:52

W każdym telefonie masz tego samego Android'a co siedzi w Nexusie tylko starszego + bugi z nakładki. Lepiej niż na Nexusie już nie będzie, tam jest najmniej bajerów.

#143 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 05 April 2013 - 19:20

Znajomy ma Nexusa i z rozmow wynika ze dotychczas, czysty Android, nie powoduje zadnych problemow. Mialem kilka razy wgrany Cyanogenmod i chodzil swietnie. Ale nadal twierdze ze czysty Andek, nie ma tego "czegos".

#144 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 05 April 2013 - 20:31

O Panie, ale bzdury.

To u Ciebie leży przed nosem ? To są te twoje wnoszące do tematu posty ? Dobre sobie :D
Miałem Galaxy SIII . Wiem co to jest android , wiem na co go stać . Chyba nie wmówisz mi , że ten telefon jest zbyt słaby aby zapewnić płynną obsługę andorida...
A co do moich informacji. Wiem , że ty masz pewnie info od zaufanego kumpla prosto z Cupertino i Redmond ale sory stary , ja nie mam takich informacji i niestety czytam je na różnych serwisach , w tym wp ;) Nexus 4 jest świetnym telefonem , ale czystemu androidowi brakuje tego czegoś , suchy android jest jakiś "biedny" .

#145 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 April 2013 - 21:25

Bardzo dobrze, że jest biedny. iOS też jest biedny. Widać w prostocie tkwi klucz do wydajności.

Tak mniej więcej wyglądają te bajery w nakładkach :D

Dołączona grafika

#146 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 06 April 2013 - 10:05

W każdym telefonie masz tego samego Android'a co siedzi w Nexusie tylko starszego + bugi z nakładki. Lepiej niż na Nexusie już nie będzie, tam jest najmniej bajerów.

W Nokii 3310 jest jeszcze mniej bajerów.

Jak ludzie kupują drogi telefon, często przełykając krótki czas działania na jednym ładowaniu to oczekują głównie bajerów.
• Średniej jakości aparat
• Mała ilość pamięci wewnętrznej.
• Obudowa podatna na pęknięcia i zarysowania.
• Android nowszy o 0.001, który w praktyce nic nie wnosi, a którego i tak trzeba przerabiać żeby podłączyć pendrive z filmem. Jest to równie skomplikowane jak wgranie czystego androida do najpopularniejszych modeli, których CyanogenMod w pełni obsługuje.
W połączeniu z wysoką ceną w Polsce, porównywalną z konkurencją Nexus nie zachęca i tak jak pisze szela_512 jest "biedny". Do tego dochodzi fakt że w maju Google pokaże coś nowszego.

#147 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 April 2013 - 14:25

Pokaze, ale nastepce Nexus 7 i byc moze Android 5.0, ktory trafi na Nexus 4 pol roku wczesniej niz na jakikolwiek inny telefon.

#148 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 06 April 2013 - 14:53

5.0 Key Lime Pie pewnie wcześniej trafi na X Phone, a dopiero z opóźnieniem na Nexusa 4.

#149 dawidnor

dawidnor
  • 984 posts
  • SkądOslo (Asker)

Posted 06 April 2013 - 14:59

X Phone zostanie zaprezentowany odrazu z KLP;)

#150 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 06 April 2013 - 15:26

5.0 Key Lime Pie pewnie wcześniej trafi na X Phone, a dopiero z opóźnieniem na Nexusa 4.

Xphone to będzie Nexus. Każdego Nexusa możesz nazwać X phone, X tablet, X Device, X obojętnieco bo ma literke X jako boot animation logo.
Galaxy Nexus/Nexus S dostały Android 4.1 tydzień po premierze Nexus 7. Pierwszy nakładkofon z Android 4.1 - Galaxy S3 dostał go około 4 miesiące później, kiedy na Nexusach był już wprowadzany Android 4.2. Chcecie płacić 2x tyle za nakładkofon i ciągle być do tyłu z softem? Wasza sprawa - another one bites the dust :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users