Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
741 odpowiedzi w tym temacie

#676 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 15:17

Ja Ci nie pisze co Ci jest potrzebne a co po prostu jest, wystepuje w nowej wersji softu. Nie pytalem czy Ci to potrzebne, bo wiem, ze poki tego nie masz to piszesz, ze nie. Nie grasz, nie sluchasz, nie ogladasz, nie dzwonisz. Za pol roku nagle zaczniesz wszystko robic bo update przyszedl i nagle sie da w zupelnie nowej jakosci.

- - - Połączono posty - - -

Na 4.3 ma lepszy czas pracy na baterii a wszystko i tak zalezy od ustawien modułów, kalibracji czujnika oswietlenia itd. Samsung zadnych cudow nie wprowadza, po prsotu ma defaultowo wszystko tak ustawione by oszczedzac prad. Po wlaczeniu wszystkich smart shitow, ktore dzialaja w reklamach telefon po dniu woła o ładowarke (sprawdzone osobiscie na i9505 oraz i9300 z leak'iem 4.2.2). Mi Nexus trzyma na 4.3 okolo 2,5 dnia a raz udalo sie nawet 3. To wiecej niz iPhone 5, ktory max 2 dni wytrzymuje.
Co do Apapratu to prawda, ze jest sredni. Sa gorsze, ale jeli komus zalezy na dobrym aparacie, to Nexus'a odradzam. Co do dzwieku to sie nie zgodze. Ja roznice miedzy iPhone a Nexus slysze dopiero na sluchawkach drozszych od samego Nexus'a wiec 99% ludzi sluchajacych muzyki z telefonu nigdy tej roznicy nie bedzie mialo okazji zauwazyc.

Ale 2-3 dni przy jakim użytkowaniu?Ile telefon ma godzin podswietlenia baterii, bo wiesz ja Smarta używam dość intensywnie, i jak o 8 rano odłączam go od ładowarki to mi do może 18 wytrzyma.

#677 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 sierpnia 2013 - 16:03

Wszystko na auto/on i czas podświetlenia około 4h. Mam 2 telefony więc per sztuka używam ich umiarkowanie często.

#678 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 19 sierpnia 2013 - 17:19

Ja Ci nie pisze co Ci jest potrzebne a co po prostu jest, wystepuje w nowej wersji softu. Nie pytalem czy Ci to potrzebne, bo wiem, ze poki tego nie masz to piszesz, ze nie. Nie grasz, nie sluchasz, nie ogladasz, nie dzwonisz. Za pol roku nagle zaczniesz wszystko robic bo update przyszedl i nagle sie da w zupelnie nowej jakosci.

A da się nie robić jeżeli update coś wymusza? W dalszym ciągu twierdzę, że dziś każdy update to jakieś zbawienie a większości niezauważalne zmiany. Pisząc co przyniósł 4.3 to potwierdziłeś.

Nie robię statystyk, ale 2 dni nie robi na mnie wrażenia. Tyle samo bez problemu na HTC One osiągam. Ustawienia te same.

#679 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 19:21

Wszystko na auto/on i czas podświetlenia około 4h. Mam 2 telefony więc per sztuka używam ich umiarkowanie często.

4h na podświetlaniu to malutko, na s3 miałem więcej jak 6h, również wszystko on, wifi/3g i synchronizacja gmaila

#680 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 sierpnia 2013 - 20:04

A da się nie robić jeżeli update coś wymusza? W dalszym ciągu twierdzę, że dziś każdy update to jakieś zbawienie a większości niezauważalne zmiany. Pisząc co przyniósł 4.3 to potwierdziłeś.

Z technicznego punktu widzenia, Android 4.3 wniosl wiecej niz 2 ostatnie iOS'y włączajac w to 7. Dla laika zmiana to nowy theme albo dodanie nowej ikonki na pulpicie, ale typowy laik nawet nie zainteresowalby sie zeby zalozyc tu konto, wiec od Ciebie tez wymagam bys to co wymienilem potraktowal powaznie a nie jak informatyczny belkot. Chyba, ze sie myle i konto tu zakladales zeby rozmawiac o nowych tapetach i etui do magicznego smartfona napedzanego magia i dobra wola stworcy.

#681 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 sierpnia 2013 - 21:50

To ja was pogodzę. Patrząc na LG G2 zanosi się że Nexus 5 będzie miał nie tylko wnoszącego dużo nowośc Androida 5.0i i szybkie aktualizacje, ale również mocny procesor Snapdragon 800, dużą baterię 3000 mAh oraz dobry aparat ze stabilizacją optyczną.

#682 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 19 sierpnia 2013 - 22:05

Z technicznego punktu widzenia, Android 4.3 wniosl wiecej niz 2 ostatnie iOS'y włączajac w to 7. Dla laika zmiana to nowy theme albo dodanie nowej ikonki na pulpicie, ale typowy laik nawet nie zainteresowalby sie zeby zalozyc tu konto, wiec od Ciebie tez wymagam bys to co wymienilem potraktowal powaznie a nie jak informatyczny belkot. Chyba, ze sie myle i konto tu zakladales zeby rozmawiac o nowych tapetach i etui do magicznego smartfona napedzanego magia i dobra wola stworcy.

Z techniczego punktu widzenia 4.3 nie wnosi dla mnie nic o czym już wspominałem. I zmiany, które wymieniłeś to informatyczny bełkot mimo iż za laika się nie uważam. Nie mam telefonu od dziś i większa wydajność, dłuższe działanie na baterii i poprawki błędów to dla mnie pobożne bajeczki a nie faktyczne zmiany. O BT nie wspominam. Open GL coś pewnie wprowadza, ale nawet nie wiem co i po co mi to.

#683 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 sierpnia 2013 - 00:33

Mhm. Jest jedna nowa tapeta, mysle ze Ci sie spodoba.

To ja was pogodzę.

Patrząc na LG G2 zanosi się że Nexus 5 będzie miał nie tylko wnoszącego dużo nowośc Androida 5.0i i szybkie aktualizacje, ale również mocny procesor Snapdragon 800, dużą baterię 3000 mAh oraz dobry aparat ze stabilizacją optyczną.

Jest jednym z kandydatow obok Motoroli, ale mowi sie, ze ma miec customowego Snadragon S4 Pro, podobnego do tego z nowego N7. Czyli Kraity 300 z S600 o obnizonym taktowaniu i standartowe Adreno 320. Sam Android 5.0 ma zostac zoptymalizowany na tyle, ze "zetafony" przestana mulic na slabych podzespolach. Nie wiadomo tylko jak mocne beda musialby byc te "slabe" podzespoly bo slaby to jest S3 czy HOX na dzisiejsze standarty a wiec i tak mocniejsze sprzety od iP 5.

#684 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 20 sierpnia 2013 - 07:42

To nie myśl... Co do optymalizacji 5.0 - jak i każdej innej wersji - dla zetafonów - który raz ja to już słyszę? Dwudziesty?

#685 Pacman

Pacman
  • 2 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 00:30

HTC ONE bardzo dobry telefon! jedna wada to bardzo słaba bateria, jak dla mnie oczywiście.

Pierwszy smartfon który dosłownie bez problemów trzyma mi od rana do wieczora (późnego) czyli po 20-24h i zostaje zapas 30-40%.
Gdybym siedział w domu ładowałbym co 1,5 dnia spokojnie.

#686 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 14:50

Pierwszy smartfon który dosłownie bez problemów trzyma mi od rana do wieczora (późnego) czyli po 20-24h i zostaje zapas 30-40%.
Gdybym siedział w domu ładowałbym co 1,5 dnia spokojnie.

Bateria niczym nie odbiega ani nie przewyzsza tego, co znajdziemy w iPhonie 5. Oczywiscie to co napisales nie musi miec odzwierciedlenia u innych userow. Wszystko zalezy od tego jak intensywnie uzytkujesz swoj smartfon. A tego niestety nie napisales. Jak czesto korzystac z internetu, rozmow, smsow, multimediow, aparatu itp. Czy jestes czesto polaczony przez wifi, jaki jest zasieg sieci w Twojej okolicy itp.
W idealnych warunkach moj iPhone tez wytrzyma 2 dni. A w gorszych pół dnia :)

#687 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 sierpnia 2013 - 10:50

Mając możliwość wgrania systemu w wersji Google Edition HTC bardziej mnie przekonuje. • iCloud mnie wkurza bo jest zamknięty nawet dla mojego MacBooka White z systemem Snow Leopard a więc i tak korzystam Evernote i rozwiązań Google. • Po drugie to iOS 7. Na iPhone 5 po za cukierkowym wyglądem nie daje za dużo możliwości a w App Store jest coraz mniej ciekawych aplikacji. • Pocztę i internet wygodniej będzie mi się przeglądało mi na HTC.

#688 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 sierpnia 2013 - 14:53

a w App Store jest coraz mniej ciekawych aplikacji.

A coś usuneli, bo nie slyszalem?

#689 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 sierpnia 2013 - 16:11

Chodziło mi o to że wychodzi coraz mniej ciekawych aplikacji. Źle się wyraziłem. ;-)

#690 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 sierpnia 2013 - 17:52

No bo w sumie wszystko juz jest a nawet wiecej.

#691 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 25 sierpnia 2013 - 18:48

No bo w sumie wszystko juz jest a nawet wiecej.

W XIX wieku też tak mówiono.

#692 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 sierpnia 2013 - 19:27

A w XXI z chciwosci zaczeli psuć i zawiazal sie spisek producentow. Postep to sinusoida, dwa kroki w przod, jeden w tyl. Dwa kroki w przod, jeden w tyl...

#693 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 września 2013 - 21:29

Android 4.3 update for HTC One is coming this month - GSMArena.com news

Wyglada na to, ze uda im sie pierwszy raz byc przed samsungiem. Szkoda, ze nie KitKat, ale dobre i to.

#694 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 września 2013 - 10:22

Nie liczyłbym, że się wyrobią w zapowiedzianym terminie :D

#695 premislausg

premislausg
  • 314 postów

Napisano 16 grudnia 2013 - 18:57

Dzisiaj po dłuższej przerwie w moje ręce ponownie trafił HTC ONE. Telefon jest naprawdę świetny, stawiam go na równi z moim iPhonem 5. iPhona mam białego, HTC czarnego i taki duet zostanie chyba u mnie na dluzej :)

#696 rmn1

rmn1
  • 81 postów

Napisano 18 maja 2014 - 11:02

A co myślicie o zmienię iP 4s na Nexusa 4 lub wlasnie htc one? Jestem zachwycony iP i iOS od czasów iP/iP3g, miałem/mam 4 iPhoney i Ipad2 i poważnie wyślę o telefonie z androidem. Wlasnie one i n4. Boje sie tylko, ze android mi sie nie spodoba...

#697 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 maja 2014 - 12:02

Do odwaznych swiat nalezy.

#698 Arkhan

Arkhan
  • 1 214 postów

Napisano 18 maja 2014 - 13:06

Te dwa modele mają całkiem różne interfejsy, więc jak jeden się nie spodoba to drugi może :P

#699 CSTR

CSTR
  • 17 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 maja 2014 - 16:48

Mam nadzieje że mowa o tegorocznym HTC One? Przesiadka na M7 nie miałaby większego sensu w tym momencie, HTC szybko o tym modelu zapomni.

#700 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 czerwca 2014 - 20:22

Od dzisiaj jestem posiadaczem HTC ONE M8 i jak na razie jestem pod wrażeniem szybkości, wykonania i designu. Myślę, że iPhone ma mocnego konkurenta w tej chwili. Zobaczymy czy po kilku dniach mi się nie zamuli ten android.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych