Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
741 odpowiedzi w tym temacie

#651 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 sierpnia 2013 - 11:29

Która do tej poru uchodzi za kultowy model wśród zwykłych komórek. Moto X ma szansę na to samo wśród smartphonów.

#652 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 sierpnia 2013 - 12:20

Zaraz, zaraz. Do tej pory każdy smartphone był zły, przegrzewał, miał słabą baterię, złe cyferki w magicznych benchmarkach, nie taki aparat i milion innych wad, a ten będzie dobry bo ma wymienne obudowy? Zawiła logika.

#653 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 sierpnia 2013 - 12:28

Napisał, ze ma "szanse". Bufor bezpieczeństwa, zeby potem napisac, ze jednak jest do d... jak juz ktos kupi i sie pochwali na forum.

#654 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 sierpnia 2013 - 14:18

Zaraz, zaraz. Do tej pory każdy smartphone był zły, przegrzewał, miał słabą baterię, złe cyferki w magicznych benchmarkach, nie taki aparat i milion innych wad, a ten będzie dobry bo ma wymienne obudowy? Zawiła logika.

Nie każdy tylko niektóre mają takie niedoróbki.

Jest spora szansa, że nowe Motorole będą ich pozbawione.

I skończ ten trolling bo się nudny zrobił.

#655 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 12 sierpnia 2013 - 14:46

Piękna hipokryzja...

#656 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 13 sierpnia 2013 - 15:00

Patrz post: http://myapple.pl/ja...tml#post2157997

#657 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 11:42

Niestety, ale większość Twoich wypowiedzi tak wygląda - przeczytasz o danym urządzeniu coś i opiniujesz je na forum nie mając go nawet w ręku. Przez pryzmat problemów grupy ludzi z danym urządzeniem patrzysz na całokształt urządzenia jakby wszyscy mieli z nim problemy... Tak można by opisać każdą rzecz na tym świecie, samochody, telefony itp. Z resztą, wielu tak robi, niestety bezmyślnie... :/

#658 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 sierpnia 2013 - 10:55

Nie każdy tylko niektóre mają takie niedoróbki.

Jest spora szansa, że nowe Motorole będą ich pozbawione.

Jest szansa bo jeszcze żaden onet czy inny engadget tak jeszcze nie napisał? I po co te nerwy, skoro wiadomo, że trolling uprawiasz ty udając znawcę i spamując linkami, bo przeczytanie kilku artykułów to cała Twoja wiedza na temat urządzenia, którego nie miałeś w życiu w ręku, a wydajesz wyroki na jego temat. Motorola to telefon jak każdy inny i do tego, o ile mi wiadomo, dostępny w najbliższym czasie tylko w USA. Sukces murowany.

#659 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2013 - 16:59

Jak mi sie bedzie chcialo, to i na Allegro bedzie dostepne pare sztuk.

#660 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 16 sierpnia 2013 - 14:21

Niestety, ale większość Twoich wypowiedzi tak wygląda - przeczytasz o danym urządzeniu coś i opiniujesz je na forum nie mając go nawet w ręku. Przez pryzmat problemów grupy ludzi z danym urządzeniem patrzysz na całokształt urządzenia jakby wszyscy mieli z nim problemy... Tak można by opisać każdą rzecz na tym świecie, samochody, telefony itp. Z resztą, wielu tak robi, niestety bezmyślnie... :/

Jest szansa bo jeszcze żaden onet czy inny engadget tak jeszcze nie napisał? I po co te nerwy, skoro wiadomo, że trolling uprawiasz ty udając znawcę i spamując linkami, bo przeczytanie kilku artykułów to cała Twoja wiedza na temat urządzenia, którego nie miałeś w życiu w ręku, a wydajesz wyroki na jego temat.

I tu się mylicie, bo z większością obecnych modeli smartphonów miałem do czynienia.

Motorola to telefon jak każdy inny ...

Moto X nie jest jak każdy inny, bo ma możliwość kustomizacji.

... i do tego, o ile mi wiadomo, dostępny w najbliższym czasie tylko w USA. Sukces murowany.

Jedno nie ma nic do drugiego, ma szanse odnieść spory sukces będąc oficjalnie dostępna tylko w USA.

#661 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 17 sierpnia 2013 - 14:46

Ma czy nie ma skukcesu nie odniesie. Inaczej już byś tutaj spamował linkami z ilością sprzedanych sztuk. A jak widać nie ma nawet do czego, bo najwyraźniej nie ma czym się chwalić... Ponadto nadal nie usłyszałem od Ciebie czym ta motorola wyróżnia się na tle innych krytykowanych modeli poza kolorowymi obudowami.

#662 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 sierpnia 2013 - 15:31

Moim zdaniem wyroznia się swoją nakładką i mimo, że ich z zasady nie trawie to ta w Moto X jest moim zdaniem najlepsza i gdyby nie było czegoś takiego jak Nexus to bym tą Motke kupił. Najlepsze w tej nakładce jest to, że praktycznie jej nie widać. Pojawia się jedynie tam gdzie trzeba rozwinać, rozbudować jakąś funkcje w stock Android a nie tak jak w innych nakładkach funkcje są powielane i robi się bałagan i natłok. Niestety w dalszym ciągu pozostaje pytanie o aktualizacje bo kupować telefonu ze starym softem też bym nie chciał. Używałem 4.2.2 przez 4 miesiące i już z 4.3 bym się nie chciał cofać. To co mi się w niej najbardziej podoba i licze, że w Andku 5.0 zaadoptują ten pomysł to przezroczysty panel nawigacyjny. W każdym Nexus jest czarny pas przez całą szerokość ekranu co nie wygląda zbyt pięknie.

#663 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 18 sierpnia 2013 - 01:20

Ale nakładka to co najwyżej ewolucja. A po takiej bym się rekordowej sprzedaży nie spodziewał. Ponadto sprzedaż nie świadczy o jakości. Spodziewałbym się natomiast aktualizacji na bieżąco jak na nexusie. Co jak co, ale tu chyba google dupy nie da. Ponadto 4.2.2 NIE JEST starym softem. 4.3 dostały telefony, które można policzyć na palcach jednej ręki. To, że w nexusie podniósł się numerek nie oznacza, że wszystkie inne telefony mają stary soft.

#664 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 18 sierpnia 2013 - 07:02

Czy to nie jest temat iPhone 5 vs HTC ONE? Moderatorzy śpią?

#665 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 sierpnia 2013 - 18:04

Ale nakładka to co najwyżej ewolucja. A po takiej bym się rekordowej sprzedaży nie spodziewał. Ponadto sprzedaż nie świadczy o jakości. Spodziewałbym się natomiast aktualizacji na bieżąco jak na nexusie. Co jak co, ale tu chyba google dupy nie da. Ponadto 4.2.2 NIE JEST starym softem. 4.3 dostały telefony, które można policzyć na palcach jednej ręki. To, że w nexusie podniósł się numerek nie oznacza, że wszystkie inne telefony mają stary soft.

Jak to nie? Oczywiscie, ze maja stary. Popatrz sobie na daty premier 4.2 a 4.3. Od powstania Android caly swiat "gryzie dym" ktory Nexus za soba zostawia. To, ze malo ludzi je ma to tylko potwierdza, ze ogarnietych ludzi jest mniej. Tłumy kupuja to co w reklamach leci i wmawiaja sobie, ze stary soft z jakimis dodatkami tez jest spoko. Kupilbys Samsunga z iOS 5.1 i LagWiz'em?

#666 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 18 sierpnia 2013 - 18:50

Jasne, bo numerek softu świadczy o tym czy ktoś jest ogarnięty czy nie. Gratulacje. Złota zasada, jak coś działa to nie ruszaj. Niech inni będą chomikami doświadczalnymi. Ale to całkiem dobrze, że jest taki nexus. Darmowa grupa testerów napaleńców, która dla numerka dałaby wszystko. Nieogarnięci dostaną 4.3.1, albo 4.3.2, który będzie poprawiony.

#667 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 sierpnia 2013 - 19:14

Dostana go jak ja juz bede mial 5.0. To jak z dziecmi z 3 swiata - bananki i pomaranczki dostaja jak tym z 1 swiata sie juz przejedza i wcinaja hamburgery. Moze i beta tester, ale mi to schlebia. iOS 7 tez beta testuje.

#668 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 18 sierpnia 2013 - 19:41

No mi miej. 5.0 też ktoś musi przetestować. Ale nie zakładaj, że jak ty musisz mieć od razu to i wszyscy bez tego żyć nie mogą.

#669 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 sierpnia 2013 - 20:00

Zakladam, ze nikt sie nie przyzna, ze chcialby miec a dopiero jak dostanie po pol roku to bedzie zacieszal jakby spotkal angeline jolie. Tak jest za kazdym razem i to widac na forach Android'a. Jak dostaje Nexus to " ten nowy system to zadna rewolucja" a jak dostaje samsung czy htc "o chryste panie teraz to mi matka gaci nie dopierze".

#670 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 18 sierpnia 2013 - 22:13

Na forach androida podniecają się dziesiątki, może setki użytkowników to wszystko. I to mówi i skali tego jak wielu osobom na najnowszym sofcie zależy. Przy takim zaawansowaniu jakie obecnie mamy wśród mobilnych softów, gdy zmienia się liczba po przecinku nie ma wielkich zmian. Co więcej, coś dodadzą, coś poprawią i niemal zawsze coś spieprzą. Tak więc nie wiem po co ten pośpiech. Tak jak nie wiem po co uparcie obstajesz przy tym, że wszystkim zależy na najnowszym sofcie skoro wiadomo, że jest to tylko promil.

#671 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 sierpnia 2013 - 00:54

OpenGL ES 3.0, Bluetooth 4.0 LE, TRIM, nowe sterowniki do grafy +5 do fps, 10% wieksza wydajnosc CPU, 30% dluzsze dzialanie baterii. Teraz Ci to niepotrzebne bo tylko Ja mam, za pol roku jak bozia da powiesz, ze Twoj tel dostal nowe zycie... niczym mnie nie zaskoczysz, no chyba ze sprzedasz One i kupisz Nexusa zeby nie marnowac czasu na starym sofcie.

#672 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 01:23

OpenGL ES 3.0, Bluetooth 4.0 LE, TRIM, nowe sterowniki do grafy +5 do fps, 10% wieksza wydajnosc CPU, 30% dluzsze dzialanie baterii. Teraz Ci to niepotrzebne bo tylko Ja mam, za pol roku jak bozia da powiesz, ze Twoj tel dostal nowe zycie... niczym mnie nie zaskoczysz, no chyba ze sprzedasz One i kupisz Nexusa zeby nie marnowac czasu na starym sofcie.

co Ci z nowego softu skoro telefon jest słaby, teraz stoję przed wyborem jakiegoś "niedrogiego" smarta, wybór padł na nexusa 4 lub note 2, nex wygląda obłędnie, zero napisów z przodu, fantastyczne wykonanie ale co z tego skoro ma gorszy aparat niż s3, gorszą jakość dźwięku i jak to możliwe że nex skoro ma tak samo pojemną baterię jak sgs3 trzyma słabiej na baterii, to chyba pokazuje że lagwizz ma albo lepsze zarządzanie energią albo to przez technologię wykonania baterii, bo w sgs3 masz Li-Ion a w nexie Li-Po

#673 0perator

0perator
  • 110 postów
  • Skądobywatel świata

Napisano 19 sierpnia 2013 - 02:20

HTC ONE bardzo dobry telefon! jedna wada to bardzo słaba bateria, jak dla mnie oczywiście.

#674 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 19 sierpnia 2013 - 07:46

Nie powiem i Nexusa nie kupię, a bynajmniej nie po to żeby mieć najnowszy soft. Zrozum do wreszcie. Nie gram i zmiany te nic nie wprowadzają dla mnie. Bluetooth 4.0 LE nawet nie wiem co wprowadza. Jak 99,99% użytkowników. I tyle samo osób tego nie zauważy. +5fps gdzie? Bo jak w benchmarkach to sobie ten wynik w buty możesz wsadzić. Sam wiesz, że wyniki benchmarków na identycznych urządzeniach z tą samą wersją softu potrafią się wahać nawet o 30-40%. Tak więc proszę przestań mi wpierać co mi jest potrzebne a co nie.

#675 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 sierpnia 2013 - 10:59

Ja Ci nie pisze co Ci jest potrzebne a co po prostu jest, wystepuje w nowej wersji softu. Nie pytalem czy Ci to potrzebne, bo wiem, ze poki tego nie masz to piszesz, ze nie. Nie grasz, nie sluchasz, nie ogladasz, nie dzwonisz. Za pol roku nagle zaczniesz wszystko robic bo update przyszedl i nagle sie da w zupelnie nowej jakosci.

- - - Połączono posty - - -

co Ci z nowego softu skoro telefon jest słaby, teraz stoję przed wyborem jakiegoś "niedrogiego" smarta, wybór padł na nexusa 4 lub note 2, nex wygląda obłędnie, zero napisów z przodu, fantastyczne wykonanie ale co z tego skoro ma gorszy aparat niż s3, gorszą jakość dźwięku i jak to możliwe że nex skoro ma tak samo pojemną baterię jak sgs3 trzyma słabiej na baterii, to chyba pokazuje że lagwizz ma albo lepsze zarządzanie energią albo to przez technologię wykonania baterii, bo w sgs3 masz Li-Ion a w nexie Li-Po

Na 4.3 ma lepszy czas pracy na baterii a wszystko i tak zalezy od ustawien modułów, kalibracji czujnika oswietlenia itd. Samsung zadnych cudow nie wprowadza, po prsotu ma defaultowo wszystko tak ustawione by oszczedzac prad. Po wlaczeniu wszystkich smart shitow, ktore dzialaja w reklamach telefon po dniu woła o ładowarke (sprawdzone osobiscie na i9505 oraz i9300 z leak'iem 4.2.2). Mi Nexus trzyma na 4.3 okolo 2,5 dnia a raz udalo sie nawet 3. To wiecej niz iPhone 5, ktory max 2 dni wytrzymuje.
Co do Apapratu to prawda, ze jest sredni. Sa gorsze, ale jeli komus zalezy na dobrym aparacie, to Nexus'a odradzam. Co do dzwieku to sie nie zgodze. Ja roznice miedzy iPhone a Nexus slysze dopiero na sluchawkach drozszych od samego Nexus'a wiec 99% ludzi sluchajacych muzyki z telefonu nigdy tej roznicy nie bedzie mialo okazji zauwazyc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych