Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
741 odpowiedzi w tym temacie

#476 janoszu

janoszu
  • 27 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 23:37

Do konca roku będzie tyle wart co 4s.

#477 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 17 czerwca 2013 - 12:09

Ogólnie uważam jednak że podział cen w kategorii flagowych androidów jest trochę niesprawiedliwy - pomijając nexusa 4 na którym rzekomo google nie zarabia własciwie mozna kupić telefon o podobnych parametrach za 1400 zł nowy - poczynając od swifta G, poprzez xperie z, one i konczac i na s4. Troche jest to mimo wszystko niesprawiedliwe, wiadomo że taki One aluminium ale żeby zapłacić za to tysiąc złotych więce? O S4 nawet nie chce się wypowiadać.

Nexusowi 4 bliżej do One X i S III, pod wieloma względami jest od nich gorszy.
One i S4 to już nowa generacja telefonów ze Snapdragonami 600, ekranami Full HD i LTE, więc ceny nie powinny raczej dziwić.

#478 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 czerwca 2013 - 12:16

Snapdragon 600 i ekran full HD daje poziom wydajnosci iPhone 4S. W czym zatem te telefony sa lepsze od Nexus 4?

#479 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 17 czerwca 2013 - 12:20

Chociażby w dwa razy dłuższym czasie pracy na baterii, wyświetlaczach wyższej jakości, większej ilości wbudowanej pamięci, itd..

BTW
całkiem obiektywna opinia na temat One i Sense

Testujemy HTC One. Recenzja Spider's Web, część druga: Android i Sense

#480 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 czerwca 2013 - 13:01

To co wymieniłeś nabiera znaczenia dopiero w drugiej kolejności po systemie. A w tych telefonach są albo niedługo będą nieaktualne. Nic mi po lepszym ekranie, dłuższej pracy na baterii czy większej pamięci jeśli używam nieaktualnego i zacinającego się systemu z nakładką. Do tego słaba wydajność grafiki 3D i cena 2x wyższa od Nexus'a zabija sens kupowania tego telefonu. Cene można przeboleć, ale tylko w przypadku Google Edition One'a czy S4.

#481 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 13:52

Wiecie jakie aplikacje na androidzie zastepuja te ktore mialem na iphonie? Tzn 1. np ifile czyli eksploatator plikow 2. find my iphone - jest cos podobnego na androida? 3. jakis program antywirusowy, 4. program do odtwarzania filmow z napisami. Zalaczniki z gmaila mozna jakos zapisywac? ODnosnie immesage i facetime to tylko programy zastepcze pewnie typu whatsapp, tango skype?

#482 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 czerwca 2013 - 14:05

1. Program o nazwie po prostu "menadżer plików", żółty folderek 2. Ja używam programu od T-Mobile. Nie da się go wyłączyć ani odinstalować bez znajomości hasła. Na życzenie wysyła mail lub sms z linkiem do google maps z auktualną pozycją telefonu. Potrafi także cyknąć fotke przednią kamera i wysłać nam ją, podczas gdy ktoś zacznie majstrować przy telefonie. 3. Program antywirusowy to bzdura bo zamula telefon. Instaluj z głową i sam będziesz dla siebie antywirusem. 4. VLC 5. Zalaczniki z gmail pobierasz i przytrzymujesz na nich placem. Pojawi się okienko co chcesz z nimi zrobić. 6. Hangouts. Dodzwonisz się na innego Android'a, iOS, Mac, PC.

#483 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 14:25

Dzieki za info, pewnie wszystko "wyjdzie w praniu". Bede mial wlasnie htc one z tmobile wiec programik bedzie. Tmobile wgrywa swoje badziewne loga motywy itd? Zamula to telefon? Pewnie bede wgrywal jakies custom romy;)

#484 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 czerwca 2013 - 14:54

Ja nie wiem co robi T-Mobile z telefonami. Kupuje tylko takie w których jest odgórny zakaz brandowania.

#485 traju

traju
  • 48 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 15:46

Co do managera plików na androida to polecę ES File Explorer - bardzo dobry, używam go bardzo długo. Z odtwarzaczy dobry jest też MX Player.

#486 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 15:53

Ta aplikacja tmobile jest dostepna w google play? Jesli do wrzesnia mam siec play to nie ma opcji zeby lokalizowac htc one?

#487 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 czerwca 2013 - 15:57

Tak, jest dostępna w Google Play pod nazwą Strażnik. Nie wiem czy działa z innymi sieciami, musisz sprawdzić.

#488 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 15:12

Odebralem niedawno ONE z tmobile, nie moge sie jakos jednak przestawic do tego androida. Wystawilem juz na tablicy;) Nie mam czasu i nie chce mi sie wkrecac na nowo w ten system.

#489 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 czerwca 2013 - 15:51

Odebralem niedawno ONE z tmobile, nie moge sie jakos jednak przestawic do tego androida. Wystawilem juz na tablicy;) Nie mam czasu i nie chce mi sie wkrecac na nowo w ten system.

Wstawiłbyś link tutaj ? Może akurat dla mnie będzie ten HTC ;)

#490 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 czerwca 2013 - 16:16

Taka tragiedia ten Sense czy tak impulsywny jestes? Zdzierajac folie z pudelka straciles z 2 stowki.

#491 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 16:37

Nie tragedia, chodzi tylko i wylacznie o przyzwyczajenie, myslalem ze bedzie to latwiejsze:) musialem sprobowac, inaczej bym sie nie przekonal i nie moglbym po nocach spac;)

#492 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 18 czerwca 2013 - 16:43

3. Program antywirusowy to bzdura bo zamula telefon. Instaluj z głową i sam będziesz dla siebie antywirusem.

Sorry Homer, ale to trochę tak jakby powiedzieć, że antykoncepcja to bzdura, bo psuje zabawę i wystarczy wyjść w odpowiednim momencie. Niestety złośliwe oprogramowanie na Androida to fakt i kolejny argument na korzyść iOSa, a to, że komuś konkretnie się nie przytrafiło, jeszcze nie znaczy, że nikomu nigdy nie stanie się nic złego. Tym bardziej dla przeciętnego użytkownika 'instalowanie z głową' może byc problemem, bo złośliwe aplikacje potrafią się dobrze maskować, upodabniać do popularnych pozycji itd. Oficjalne dane mówią o ok 32 milionach zainfekowanych urządzeń z Androidem, wiadomo, nie wszystkie sieją takie spustoszenie, jak ostatnio wykryty 'Obad', ale sytuacja wydaje się zmieniać dynamicznie. Tak więc Twoja rada jako fachowca, w kwestii instalowania antywirusa na Androidzie wydaje mi się byc rozczarowująca :)

#493 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 czerwca 2013 - 16:52

Moja rada, nie wiem czy fachowca, wole okreslenie uzytkownika, to nie odhaczac w ustawieniach pozycji "instaluj ze zrodel spoza Google Play" i jest juz 99% szans, ze nigdy nie spotka nas przykra przygoda. A antyvirus zawsze jest o krok do tylu za hakerami.

#494 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 17:04

Najman, ja 3 dni walczyłem z przyzwyczajeniami, już miałem myśli samobójcze, ale jak zacząłem się wgryzać i olałem frustrację, dostrzegłem zalety i po ustawieniu wszystkiego pod siebie, dzisiaj po tygodniu nie widzę powrotu. Żeby była jasność, 6 lat z iOS, nie sprzedałem 5, mam koło siebie w razie W, jakby w głowę kopnęło, że jednak nie, to mam ale z każdym dniem, za każdym razem kiedy biorę ją do ręki, tak dla przypomnienia, udowadniam sobie, że nie ma mowy, nie zamienię przynajmniej do premiery kolejnej wersji iP, ale to musiał by być skok dość spory, żeby być bliżej HTC.

#495 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 17:05

Sorry Homer, ale to trochę tak jakby powiedzieć, że antykoncepcja to bzdura, bo psuje zabawę i wystarczy wyjść w odpowiednim momencie. Niestety złośliwe oprogramowanie na Androida to fakt i kolejny argument na korzyść iOSa, a to, że komuś konkretnie się nie przytrafiło, jeszcze nie znaczy, że nikomu nigdy nie stanie się nic złego. Tym bardziej dla przeciętnego użytkownika 'instalowanie z głową' może byc problemem, bo złośliwe aplikacje potrafią się dobrze maskować, upodabniać do popularnych pozycji itd. Oficjalne dane mówią o ok 32 milionach zainfekowanych urządzeń z Androidem, wiadomo, nie wszystkie sieją takie spustoszenie, jak ostatnio wykryty 'Obad', ale sytuacja wydaje się zmieniać dynamicznie. Tak więc Twoja rada jako fachowca, w kwestii instalowania antywirusa na Androidzie wydaje mi się byc rozczarowująca :)

Dobrze mowi...po co antywirus na androida...jak ktos sciaga rzeczy tylko z oficjalnych sklepow google czy samsung i wiadomo co i od kogo to czego ma sie niby bac? A jak te 32 mln noobow nasciaga smieci piratow z internetu to nie dziwota...i nie mowie tutaj o tych co sie bawia w modyfikacje softow itd. bo oni wiedza co jest bee.
Ale niektorzy mowia, ze sam android to wirus xd (taki zarcik).

#496 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 18 czerwca 2013 - 17:12

Moja rada, nie wiem czy fachowca, wole okreslenie uzytkownika, to nie odhaczac w ustawieniach pozycji "instaluj ze zrodel spoza Google Play" i jest juz 99% szans, ze nigdy nie spotka nas przykra przygoda. A antyvirus zawsze jest o krok do tylu za hakerami.

Racja ale niemal każdy mój znajomy ma androida dla darmowych aplikacji spoza sklepu....i pewnie mnóstwo ludzi tak robi...więc im tego nie powiesz,mało tego śmieją się z potencjalnych zagrożeń....

#497 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 17:14

Złodziejstwo przynajmniej nie jest bezkarne i generalnie o to chodzi w tym wszystkim, jak nie kupujesz oficjalnie, za te śmieciowe 3,5,- apki, tylko kradniesz, to licz się z ryzykiem. Jak kupujesz, to odhaczenie nieznanych źródeł jest jednoznaczne, z wydaniem na siebie wyroku niepewności i srał go pies. Na własne życzenie każdy wybiera co woli, a antywirus jest dla naiwnych, zamulacz i pseudo ochronka. Jak kogoś nie stać, to ma golasa i też ma smartfona, a jak chcesz mieć na wypasie, to kilkadziesiąt złotych na kilka ważnych do pracy czy życia aplikacji, to nie jest majątek, szczególnie, jak sprzęt kosztuje 2,5 kzł. Żenujące bywa takie podejście, to samo jest na Andka i na iOS, złodzieje nie powinni się czuć bezpiecznie i za to dziękować hakerom, złodziej złodzieja okrada, a to żadna szkoda. Ja kupiłem w pierwszym dniu posiadania HTC wszystkie apki, które miałem z iTunes, powieliłem i zapłaciłem raptem 90zł za całość, mam dokładnie to samo, co w iP i jestem szczęśliwy, do tego chodzi, że hoho, więc nawet jeśli jestem 1% userów uczciwych, to warto, dla samego siebie.

#498 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 18 czerwca 2013 - 17:46

Temat co prawda tylko dotyczy Iphona 5 i HTC One, ale zadam pytanie tutaj. Mam możliwość kupna jednego z tych dwóch telefonów, oraz dochodzi jeszcze BB Z10, Xperia Z oraz ewentualnie Iphone 4S. BB od razu w zasadzie skreślam z tej listy. Pewnie przyznacie rację. Telefon głównie do korzystania z internetu, prowadzenia rozmów (minimum godzina dziennie), wysyłanie maili, sms-ów. Czasem jak zapomnę mp3jki do posłuchania muzyki. Otwieranie dokumentów tekstowych jak i arkuszy kalkulacyjnych. Do tego możliwość stworzenia od podstaw, jak i edycja. Chyba to wszystko. Ma działać szybko. Aktualnie działam na HTC 8S i jestem zadowolony z prędkości działania, jak i funkcjonowania. System także mnie cieszy. Osobiście najbliżej mi do wyboru 4S. Nie wiem czy odczuję dużą różnicę kupując 5tkę. Pewnie do moich zastosowań różnicy nie zauważę. Oprócz większego ekranu. Po drugie nie chciałbym jednak powrotu do androida. Więc rywale Iphona także przez to niby odpadają. Więc może jakaś Lumia skoro 8S mnie nie zawodzi?

#499 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 18 czerwca 2013 - 18:11

Ale co mają idioci ściągający co i skąd popadnie do aplikacji w sklepie google i co się w nim znajduje?

#500 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 czerwca 2013 - 19:12

Nic :) Antyvirus to wlasnie taki interes robiony na samozwanczych cwaniaczkach. Za darmo nasciaga zainfekowanych aplikacji spoza G Play i to co zaoszczedzi odda na antyvirusa. A jesli w Google Play trafi sie zainfekowana aplikacja to antyvirus nie pomoze. Trzeba czytac komenty, patrzec na oceny, pobierac aplikacje od zaufanych developerow. Czy to jest wada ekosystemu Android? Nie, ten ekosystem jest jak zycie. Zycie nie wybacza bledow.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych