Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
741 odpowiedzi w tym temacie

#326 zalceson

zalceson
  • 41 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 27 maja 2013 - 11:36

Wiem, wyedytowałem to, przepraszam za niepotrzebne wyzwiska. effe, nie zakładaj z góry, że One na pewno będzie mulić za jakiś czas. Jeśli będzie mulić to ok, zwracam honor, ale póki co nikt nie zgłasza takich przypadłości. Czas pokaże jak się będzie sprawować po czasie.

#327 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 maja 2013 - 11:41

Wiem, wyedytowałem to, przepraszam za niepotrzebne wyzwiska.
effe, nie zakładaj z góry, że One na pewno będzie mulić za jakiś czas. Jeśli będzie mulić to ok, zwracam honor, ale póki co nikt nie zgłasza takich przypadłości. Czas pokaże jak się będzie sprawować po czasie.

Zgłasza, nawet w tej recenzji. Fakt, że to aż tak nie przeszkadza, ale jednak lagi występują. Więc nie pisz, że lagów w ogóle nie ma. To, że Ty nie uświadczyłeś ich, to nie znaczy, ze ich w ogóle nie ma i nie będzie. To jest ANDROID z nakładką. Więc wiadomo o co chodzi.

#328 zalceson

zalceson
  • 41 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 27 maja 2013 - 11:48

Nie uświadczyłem ich ja, kilkudziesięciu użytkowników One na naszym forum androida. Nie zauważyli ich fachowi recenzenci : Mieszko Zagańczyk z Bezprzycisków.pl, chłopaki z Komórkomanii, ostrzy jak brzytwa ludzie z PCLab.pl, benchmark.pl, a recenzenci z CNet, AndroidCentral, The Verge i bodaj AndroidAuthority jednym tchem wybrali One zamiast SGS4, nie zgłaszając przy tym żadnych lagów. Tymczasem Ty podajesz link do podrzędnej recenzji nie wiadomo kogo z YT bazując na niej i doczepiając łatkę telefonu z lagami przyjmując z góry, że będzie lagował. Sorry, nie mamy o czym rozmawiać, stary.

#329 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 maja 2013 - 11:51

Nie będę się wypowiadał, bo osobiście nie bawiłem się tym telefonem, ale znajduje pierwszy lepszy film, który potwierdza lagowanie. Dobra nie ważne, mam nadzieję, że jest tak jak piszesz, może wreszcie powstał Android z nakładką, który nie muli na byle gierce. Oby tak było :) A tak swoją drogą, bardzo ładny ten telefon i do tego ta metalowa obudowa. Wreszcie! Jeszcze Samsung, który jest daleko w tyle niech zrobi w końcu topowy telefon, który nie przypomina bazarowej zabawki dla dzieci. Pozdro.

#330 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 27 maja 2013 - 12:44

Nie uświadczyłem ich ja, kilkudziesięciu użytkowników One na naszym forum androida. Nie zauważyli ich fachowi recenzenci : Mieszko Zagańczyk z Bezprzycisków.pl, chłopaki z Komórkomanii, ostrzy jak brzytwa ludzie z PCLab.pl, benchmark.pl, a recenzenci z CNet, AndroidCentral, The Verge i bodaj AndroidAuthority jednym tchem wybrali One zamiast SGS4, nie zgłaszając przy tym żadnych lagów.
Tymczasem Ty podajesz link do podrzędnej recenzji nie wiadomo kogo z YT bazując na niej i doczepiając łatkę telefonu z lagami przyjmując z góry, że będzie lagował.
Sorry, nie mamy o czym rozmawiać, stary.

Szczególnie, że na Komórkomanii wyrażnie napisali o przegrzewaniu i widocznym spadku płynności podczas grania.

HTC One – test najlepszego telefonu HTC

#331 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 maja 2013 - 12:51

@Homer nie będę się z Tobą licytował. Jeśli wolisz cyferkę z przodu dla lepszego samopoczucia, ale marny i goły soft to pozazdrościć preferencji.

Owszem, wole cyferke z przodu. Pod nią kryje sie cały changelog na kilka stron, co naprawiono, co dodano, co usunięto. Takie zakulisowe zmiany wydaja mi sie nie tyle ciekawsze co ważniejsze niz wielkie "ficzersy" ktore bawią i cieszą a potem sie nudzą.

Oczywiscie, ja Ci nie każe lubic tego co ja uważam za najwazniejsze. Uzasadniam jedynie swoje priorytety nie tylko w telefonach, ale prawie kazdym urzadzeniu z jakimkolwiek softem. Moze to i niecodzienne podejscie, ale przynajmniej nikt mi nie powie, ze coś u mnie muli albo jest nieaktualne.

#332 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 28 maja 2013 - 14:36

Panowie, zeby nie bylo, ze jest to przejaw braku szacunku, ale nie chcialo mi sie czytac ponad trzydziestu stron, dlatego zapytam :) - czy ktos juz ma One'a i czy zaobserwowal martwe piksele o ktorych mozna bylo wyczytac w necie kilka nieciekawych informacji? - jesli tak, czy ktos "przestudiowal" dolaczona ksiazeczke gwarancyjna w ktorej powinna byc informacja o pixelach. Tylko prosze nie zgadywac gdyz zgadywanek w necie jest pelno. - jaki posiadacie kolor obudowy i czy jest dobrze spasowana? Zamowilem sobie juz jedna sztuke czarna. Powinienem dostac ja w przyszlym tygodniu. Z checia podziele sie wrazeniami i porownaniem z moim iPhonem 5 :)

#333 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 28 maja 2013 - 18:02

A więc: - brak; - nie studiowałem, ale zdaje mi się, że i tak ta książeczka jest okrojona w stosunku do Manuala, który znajdziesz w Internecie; - srebrna, jest ok.

#334 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 29 maja 2013 - 11:22

Prawda jest taka, że wszystko się czasem zatnie. Nie wiem więc po co się licytować, że jakiś Zdzisiek z jakiegoś komputerowego pudelka zauważył laga, a pięciu innych nie. Równie dobrze można powiedzieć, że aktualizacje do iPhone'a skracały czas baterii o kilkadziesiąt procent bo po każdym udpacie na forum było kilkudzesięciu ananasów, którzy to zgłaszali. Dlatego rada dla Łukasza: weź do ręki, poużywaj kilka tygodni i się wypowiadaj. Na Onet czy inną stronę to każdy potrafi wejść i przeczytać. Jakby człowiek brał poważnie co wypisujesz to by nigdy niczego nie kupił i chleb ze smalcem tylko jadł.

#335 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 29 maja 2013 - 12:17

Nawet chciałem sobie kupić bo mi się podoba z wyglądu, ale mi przeszło po wypróbowaniu jak działa w praktyce. A co do updatów to tutaj HTC wypada znacznie gorzej, bo roczne telefony pozostawia bez nich.

#336 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 29 maja 2013 - 12:21

Jak patrzę jak iPhone działa po kolejnych updatach to może i lepiej jak ich na HTC One nie będzie... Ponadto 4.2.2 jest zapowiedziany przez HTC. A potem... Jak będzie działać poprawnie mogą nie aktualizować.

#337 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 29 maja 2013 - 12:30

Nawet chciałem sobie kupić bo mi się podoba z wyglądu, ale mi przeszło po wypróbowaniu jak działa w praktyce.

A co do updatów to tutaj HTC wypada znacznie gorzej, bo roczne telefony pozostawia bez nich.

iPhone 3GS niby dostał iOS 6 ale chyba tylko po to żeby robić zakupy w iTunes i App Store.

Szkoda że nie mogę zrobić downgrade bo telefon działa wolno a aplikacji nawet nie chce się używać na tym systemie. Używam głównie telefonu i muzyki, obie aplikacje spowolniły.

Oto mroczna strona aktualizacji Apple.

#338 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 29 maja 2013 - 14:49

3GS ma 4 lata, a to bardzo dyżo dla smartphona.

#339 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 29 maja 2013 - 15:14

Problem z baterią po aktualizacjach iPhone'a może występować w przypadku aktualizacji OTA, tak więc update albo po kablu, albo w razie problemów restore.

#340 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 maja 2013 - 17:44

HTC One Nexus experience coming June 26 for $599 - GSMArena.com news

No i gitara. To chyba bedzie najlepszy tel z Android teraz. Nie najmocniejszy, ale taki zbalansowany. Za to chyba najładniejszy i najlepiej wykonany. Chociaz do grania (w chłodniejsze dni) i tak Nex 4 najlepszy.

#341 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 30 maja 2013 - 18:01

Mam nadzieję, że ktoś szybko przeportuje soft na zwykłego HTC One :)

#342 dawidnor

dawidnor
  • 984 postów
  • SkądOslo (Asker)

Napisano 30 maja 2013 - 18:20

Mam nadzieję, że ktoś szybko przeportuje soft na zwykłego HTC One :)

Chłopaki z XDA zapewne się tym zajmą:)

#343 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 maja 2013 - 19:07

Ale to nic nie da. Każdy kolejny update to będzie grzebanie po forach i orka od nowa. Google samo nie wyśle softu na przerabiany telefon.

#344 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 31 maja 2013 - 10:45

HTC One with Nexus User Experience — HTC Blog

Mimo wczystko jak dla mnie ciekawiej zapowiada się Motorola X Phone.

Szkoda tylko, że oba telefony nie będą oferowane na naszym rynku.

#345 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 maja 2013 - 11:37

Wszystko co kiedyś ma wyjść zapowiada się dobrze. A jak jest potem każdy wie...

#346 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 31 maja 2013 - 23:08

Ale to nic nie da. Każdy kolejny update to będzie grzebanie po forach i orka od nowa. Google samo nie wyśle softu na przerabiany telefon.

Może jednak nie będzie to takie uciążliwe... HTC might release AOSP ROM for current HTC One owners - GSMArena.com news

#347 zalceson

zalceson
  • 41 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 01 czerwca 2013 - 13:46

HTC One with Nexus User Experience — HTC Blog

Mimo wczystko jak dla mnie ciekawiej zapowiada się Motorola X Phone.

Szkoda tylko, że oba telefony nie będą oferowane na naszym rynku.

Ty od kilku miesięcy piszesz o tej Motoroli, a jej nie ma i i nie wiadomo kiedy będzie, więc pisz o czymś, co jest na rynku, a nie w sferze Twojej wyobraźni.

#348 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 01 czerwca 2013 - 14:50

Był czas do tego przywyknąć. Ale pewnie Ł.I. już nawet testował, więc wie co pisze... HTC One bez nakładki Sens może być ciekawą opcją.

#349 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 02 czerwca 2013 - 16:03

Ty od kilku miesięcy piszesz o tej Motoroli, a jej nie ma i i nie wiadomo kiedy będzie, więc pisz o czymś, co jest na rynku, a nie w sferze Twojej wyobraźni.

Wiadomo, że istnieje i kiedy będzie na rynku, bo została oficjalnie zapowiedziana.

Moto X: The First Smartphone Assembled in the USA - News Bytes - Motorola Mobility LLC
The Moto X phone will be made in the US and is coming this summer, says Motorola (update) | The Verge

Są też znane wyniki benchmarków i specyfikacja.

Motorola XT1058 performance in GFXBench – unified graphics benchmark based on DXBenchmark (DirectX) and GLBenchmark (OpenGL ES)

#350 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 02 czerwca 2013 - 17:28

Co mnie interesują benchmarki, które mają zero związku z rzeczywistością? A jeżeli chodzi o "this summer" to ja tylko chciałbym zauważyć, że lato jeszcze nawet się nie zaczęło. Edit: Dla HTC wyszła aktualizacja do 4.2.2.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych