iPhone 5 vs HTC One
Napisano 26 maja 2013 - 11:53
Napisano 26 maja 2013 - 11:59
Napisano 26 maja 2013 - 12:03
HTC allegedly working on One with stock Android - GSMArena.com news
Nie wiadomo też czy w ogóle trafi oficjalnie na nasz rynek.
Napisano 26 maja 2013 - 12:19
Chciałem niektórym odpowiedzieć na pytania dot. HTC One, ale to nie ma żadnego sensu. Po cholerę istnieje w ogóle taki temat, jak nawet w nim Apple i iPhone są ubóstwiane, a wszystko inne oczerniane?
Chyba nie oczekiwałeś innej reakcji od ludzi którzy oddali by życie za swoją zabawkę.

Napisano 26 maja 2013 - 16:54

Napisano 26 maja 2013 - 17:18
Chyba nie oczekiwałeś innej reakcji od ludzi którzy oddali by życie za swoją zabawkę.
Piszesz o doświadczeniach ze swojej piaskownicy?
Co do tematu.
Piękny telefon, za niecały miesiąc będę go posiadał. Po premierze nowego iPhone będzie na sprzedaż

Napisano 26 maja 2013 - 20:15
Laguje, mniej niż Galaxy S 4 ale jednak.
Miałem z nim wczoraj do czynienia, na forach o Androidzie też jest już dużo narzekań na ten telefon.
Może wersja z czystym systemem, która ma się pojawić za miesiąc, będzie bardziej udana.
A temat jest po to by obiektywnie porównać te telefony.
To że HTC po raz kolejny wypuściło na rynek niedopracowany telefon nie jest oczernianiem.
Szczególnie to dziwi, że kilka razy przesuwali rozpoczęcie sprzedaży i mają kilkunastoletnie doświadczenie.
Co Ty w ogóle wygadujesz?
Miałeś to urządzenie w ręce na dłużej? Drugi dzień katuje HTC One i ani na moment, w żadnej aplikacji i sytuacji, ani krzty laga.
Ty chyba lubujesz się w pisaniu dyrdymałów na temat telefonów z Androidem. I jestem przekonany, że nie miałeś go nawet w ręce. No bo gdzie, skoro ich praktycznie nigdzie nie ma do obejrzenia?
HTC One jest tak samo niedopracowany jak iPhone 5, które na początku porysowane przyjeżdzały. Głupi tok rozumowania.
Na Polskim forum o Androidzie nie zgłaszają martwych pikseli.
Wersja z czystym Androidem chyba nie wyeliminuje rzekomych martwych pikseli czy niedopracowanych obudów. A nikt nie skarży się na lagowanie poza Tobą...
Przesuwali rozpoczęcie sprzedaży, bo nie wyrabiali się z produkacją. A producenci podzespołów dla nich też nie dawali rady.
Taki staż na forum, a tak spreparowany do cna, że szkoda gadać. Marketing Apple robi swoje.
Napisano 26 maja 2013 - 20:22
Napisano 26 maja 2013 - 20:34
Napisano 26 maja 2013 - 20:47
Napisano 26 maja 2013 - 20:58
Napisano 26 maja 2013 - 21:05
Biedny dialer, .
Działa, wystarczy.
kontaktów nie da się z niczym zsynchronizować "out of box" ( trzeba kupować HaxSynca itd. ),.
Google Contacts
odtwarzacz muzyczny Google Music to porażka, sam zmienia głośność przy zmianie utworu,.
Nie zauważyłem.
widgetów brak, a jak są to kijowe,.
Widgety są. Widgety w ogole są kijowe.
interfejs aparatu jakiś niepraktyczny,.
Jest prosty i działa.
przyciski w belce nie za bardzo, .
Wystarczy, że działają.
prosto do bólu i archaicznie bym rzekł..
I taki ma być. Archaiczny nie jest skoro iOS za chwile będzie do niego upodobniony.
Kiedyś Homer porównywałeś czystego Androida do iOS. Ten drugi nadaje się od razu do używania, a na Androida trzeba urlop w robocie wziąć , aby go ogarnąć i doprowadzić do stanu używalności.
Nie trzeba. Ja nie musiałem, wszystko co niezbędne już jest zainstalowane.
Napisano 26 maja 2013 - 21:15
Napisano 26 maja 2013 - 21:21
Napisano 26 maja 2013 - 21:30
Telefon się kupuje, używa i sprzedaje. Bardzo ważne, żeby w międzyczasie nie staniał za bardzo.
A to ktoś tak postępuje przy wyborze sprzętu dla siebie?
Ja kupuję, używam, kupuję nowy, używam, i tak w kółko. Nawet nie sprzedaję. Jak już to odsprzedam za groszę znajomemu, który będzie z uśmiechem użytkował nowy nabytek aż do zdarcia. Więc to czy stanieje czy nie... Zupełnie nie biorę pod uwagę. Tak samo z innymi sprzętami.
Sprzęt przede wszystkim ma mi służyć. A nie czynić abym zbyt nie stracił na jego zakupie.
Napisano 26 maja 2013 - 21:40
I taki ma być. Najwyraźniej nie "sklejasz" idei elegancji i prostoty. Musisz mieć naćkany bajerami system, niekonieczne najnowszy i najszybszy, więc powinieneś takie telefony kupować. Dla mnie taki przeładowany system jest niepraktyczny bo jest w nim za dużo sposobów na wykonanie jednej czynności, przez co nie wiadomo który sposób jest najlepszy.
Ja nawet z czystego Android'a sporo bym jeszcze wywalił. Za wersje "czyste" HTC One czy GS4 nawet mógłbym dopłacić, ale miło, że ich producenci dają taką samą cenę.
A w Sense 5 jest przeładowane? Co rozumiesz pod tym pojęciem? To stosunkowo lekka nakładka, która jest imho przyjemna, co potwierdzają recenzenci branżowych portali.
Wolę mieć dopracowany odtwarzacz mp3 zespolony z SoundHound, świetną galerię z Zoe, sklejoną z Flickrem/Picasą. Doskonałą aplikację kontaktów sprzężoną z facebookiem, twitterem jak w żadnym innym telefonie.
Ty nie używasz widgetów, jednak większość ich używa. Chociażby minimalistycznego zegarka z Sense 5, o którego zabija się pół sieci i szuka go na xda w postaci apk. Lepiej mieć Blinkfeed niż nie mieć. Zresztą, jeśli się czegoś nie używa, to często można to wyłaczyć i kłopot z bani.
Ale Ty widzę hołdujesz zasadzie : byle co dostaję - tak musi być. Grunt, że Google to sygnuje i jestem jazzy.
A tu chodzi o szeroko rozumianą wygodę.
I poużywaj One zanim będziesz dalej oceniać ten telefon. Zapindala jak iPhone 5/Nexus 4
Napisano 26 maja 2013 - 21:54
Napisano 26 maja 2013 - 22:09
Napisano 26 maja 2013 - 22:30
Napisano 27 maja 2013 - 10:52
Owszem, nawet cztery różne egzemplarze.Co Ty w ogóle wygadujesz?
Miałeś to urządzenie w ręce na dłużej?
Zacznij grać w Real Racing 3 to szybko zobaczysz jak się tnie.Drugi dzień katuje HTC One i ani na moment, w żadnej aplikacji i sytuacji, ani krzty laga.
Są wystawione w krakowskim Saturnie i w ramach HTC One City Tour.Ty chyba lubujesz się w pisaniu dyrdymałów na temat telefonów z Androidem. I jestem przekonany, że nie miałeś go nawet w ręce. No bo gdzie, skoro ich praktycznie nigdzie nie ma do obejrzenia?
A przynajmniej były w sobotę.
Ta, nikt poza mną, Homerem, ludżmi z forum Androida oraz XDA.A nikt nie skarży się na lagowanie poza Tobą...
Daruj sobie takie teksty.Taki staż na forum, a tak spreparowany do cna, że szkoda gadać. Marketing Apple robi swoje.
Wielu narzeka, że jest zagmatwana i mało intuicyjna.A w Sense 5 jest przeładowane? Co rozumiesz pod tym pojęciem? To stosunkowo lekka nakładka, która jest imho przyjemna, co potwierdzają recenzenci branżowych portali.
Niestety nie.Zapindala jak iPhone 5/Nexus 4
Napisano 27 maja 2013 - 11:01
Napisano 27 maja 2013 - 11:07
Napisano 27 maja 2013 - 11:19
Napisano 27 maja 2013 - 11:22
Napisano 27 maja 2013 - 11:35
przestań bezczelnie kłamać, oszuście.
Spokojnie, nie denerwuj się tak, człowieku. Bronisz tego swojego HTC One jak fanboye Apple

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych