Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 5 vs HTC One

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
741 odpowiedzi w tym temacie

#301 艁ukasz Ignacyk

艁ukasz Ignacyk
  • 4聽943 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 26 maja 2013 - 11:53

Laguje, mniej ni偶 Galaxy S 4 ale jednak. Mia艂em z nim wczoraj do czynienia, na forach o Androidzie te偶 jest ju偶 du偶o narzeka艅 na ten telefon. Mo偶e wersja z czystym systemem, kt贸ra ma si臋 pojawi膰 za miesi膮c, b臋dzie bardziej udana. A temat jest po to by obiektywnie por贸wna膰 te telefony. To 偶e HTC po raz kolejny wypu艣ci艂o na rynek niedopracowany telefon nie jest oczernianiem. Szczeg贸lnie to dziwi, 偶e kilka razy przesuwali rozpocz臋cie sprzeda偶y i maj膮 kilkunastoletnie do艣wiadczenie.

#302 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 26 maja 2013 - 11:59

B臋dzie HTC one clear android ? A to nie tylko SGS 4 mia艂 to dosta膰 ?

#303 艁ukasz Ignacyk

艁ukasz Ignacyk
  • 4聽943 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 26 maja 2013 - 12:03

Pono膰 ju偶 nad nim pracuj膮.

HTC allegedly working on One with stock Android - GSMArena.com news

Nie wiadomo te偶 czy w og贸le trafi oficjalnie na nasz rynek.

#304 Molimo

Molimo
  • 3聽695 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 26 maja 2013 - 12:19

Chcia艂em niekt贸rym odpowiedzie膰 na pytania dot. HTC One, ale to nie ma 偶adnego sensu. Po choler臋 istnieje w og贸le taki temat, jak nawet w nim Apple i iPhone s膮 ub贸stwiane, a wszystko inne oczerniane?

Chyba nie oczekiwa艂e艣 innej reakcji od ludzi kt贸rzy oddali by 偶ycie za swoj膮 zabawk臋. :)

#305 hoka

hoka
  • 1 post贸w
  • Sk膮dCz臋stochowa

Napisano 26 maja 2013 - 16:54

Ja natomiast czytaj膮c ten w膮tek nie widz臋 oczerniania nikogo, wiele pochlebnych opinii o HTC w tym w膮tku mo偶na znale藕c, chyba kto艣 mia艂 z艂y dzie艅 :D

#306 arturcisz

arturcisz
  • 10聽155 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 26 maja 2013 - 17:18

Chyba nie oczekiwa艂e艣 innej reakcji od ludzi kt贸rzy oddali by 偶ycie za swoj膮 zabawk臋. :)

Piszesz o do艣wiadczeniach ze swojej piaskownicy?

Co do tematu.
Pi臋kny telefon, za nieca艂y miesi膮c b臋d臋 go posiada艂. Po premierze nowego iPhone b臋dzie na sprzeda偶 ;)

#307 zalceson

zalceson
  • 41 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 26 maja 2013 - 20:15

Laguje, mniej ni偶 Galaxy S 4 ale jednak.

Mia艂em z nim wczoraj do czynienia, na forach o Androidzie te偶 jest ju偶 du偶o narzeka艅 na ten telefon.

Mo偶e wersja z czystym systemem, kt贸ra ma si臋 pojawi膰 za miesi膮c, b臋dzie bardziej udana.

A temat jest po to by obiektywnie por贸wna膰 te telefony.

To 偶e HTC po raz kolejny wypu艣ci艂o na rynek niedopracowany telefon nie jest oczernianiem.

Szczeg贸lnie to dziwi, 偶e kilka razy przesuwali rozpocz臋cie sprzeda偶y i maj膮 kilkunastoletnie do艣wiadczenie.

Co Ty w og贸le wygadujesz?
Mia艂e艣 to urz膮dzenie w r臋ce na d艂u偶ej? Drugi dzie艅 katuje HTC One i ani na moment, w 偶adnej aplikacji i sytuacji, ani krzty laga.
Ty chyba lubujesz si臋 w pisaniu dyrdyma艂贸w na temat telefon贸w z Androidem. I jestem przekonany, 偶e nie mia艂e艣 go nawet w r臋ce. No bo gdzie, skoro ich praktycznie nigdzie nie ma do obejrzenia?
HTC One jest tak samo niedopracowany jak iPhone 5, kt贸re na pocz膮tku porysowane przyje偶dza艂y. G艂upi tok rozumowania.
Na Polskim forum o Androidzie nie zg艂aszaj膮 martwych pikseli.
Wersja z czystym Androidem chyba nie wyeliminuje rzekomych martwych pikseli czy niedopracowanych obud贸w. A nikt nie skar偶y si臋 na lagowanie poza Tob膮...
Przesuwali rozpocz臋cie sprzeda偶y, bo nie wyrabiali si臋 z produkacj膮. A producenci podzespo艂贸w dla nich te偶 nie dawali rady.

Taki sta偶 na forum, a tak spreparowany do cna, 偶e szkoda gada膰. Marketing Apple robi swoje.

#308 lewy

lewy
  • 1聽034 post贸w
  • Sk膮dM谩laga

Napisano 26 maja 2013 - 20:22

Laguje - gdzie ten telefon laguje? 艢miga niezwykle szybko. A wersja z OS od HTC jest naprawd臋 艣wietna. Nie wiem po co tu jeszcze pisuj臋.

#309 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 26 maja 2013 - 20:34

Sam telefon dzia艂a ca艂kiem sprawnie. Gorzej w grach jak trzeba zape艂ni膰 2mln pikseli na ekranie. Tak wiem, od grania jest konsola, ale skoro s膮 na Android gry a sam telefon ma karte graficzn膮 to mo偶na go ocenia膰 w tej kwestii niezale偶nie od tego czy kto艣 na telefonie gra czy nie. Wersja Google powinna uczyni膰 go telefonem no ju偶 prawie doskona艂ym. Prawie, bo moim zdaniem aparat jest taki sobie w dzie艅 no i ta rozdzielczo艣膰 przez kt贸r膮 spadaj膮 fps'y w grach.

#310 zalceson

zalceson
  • 41 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 26 maja 2013 - 20:47

Nie, Homer, czysty Android jest ubogi mysz mysz ko艣cielna. Przerabiam to teraz w Nexusie. Biedny dialer, kontakt贸w nie da si臋 z niczym zsynchronizowa膰 "out of box" ( trzeba kupowa膰 HaxSynca itd. ), odtwarzacz muzyczny Google Music to pora偶ka, sam zmienia g艂o艣no艣膰 przy zmianie utworu, widget贸w brak, a jak s膮 to kijowe, interfejs aparatu jaki艣 niepraktyczny, przyciski w belce nie za bardzo, prosto do b贸lu i archaicznie bym rzek艂. A takie Sense ma wszystko, co potrzeba. Nie trzeba niczego doinstalowywa膰, a jest ono eleganckie, lekkie i estetyczne. Idea艂 nak艂adki jak dla mnie. Wiem, nie ma wsparcia Google'a, ale oni ju偶 wyhamowali ze zmianami. Ostatnia du偶膮 aktualizacj膮 by艂a ICS w pa藕dzierniku 2011, reszta to kosmetyka ( dobrze jeszcze, 偶e project butter dodali w 4.1 ) a przecieki m贸wi膮, 偶e 4.3 te偶 guzik wniesie. Kiedy艣 Homer por贸wnywa艂e艣 czystego Androida do iOS. Ten drugi nadaje si臋 od razu do u偶ywania, a na Androida trzeba urlop w robocie wzi膮膰 , aby go ogarn膮膰 i doprowadzi膰 do stanu u偶ywalno艣ci. Taki Nexus 4 dla zwyk艂ego Kowalskiego jest jak proteza smartfona, nie wiedzia艂by jak tego u偶ywa膰 maj膮c w pami臋ci naszpikowane crapem Szajsungi.

#311 lewy

lewy
  • 1聽034 post贸w
  • Sk膮dM谩laga

Napisano 26 maja 2013 - 20:58

Czekam na ripost臋 ze strony niejakiego Homera ;-).

#312 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 26 maja 2013 - 21:05

Biedny dialer, .

Dzia艂a, wystarczy.

kontakt贸w nie da si臋 z niczym zsynchronizowa膰 "out of box" ( trzeba kupowa膰 HaxSynca itd. ),.

Google Contacts

odtwarzacz muzyczny Google Music to pora偶ka, sam zmienia g艂o艣no艣膰 przy zmianie utworu,.

Nie zauwa偶y艂em.

widget贸w brak, a jak s膮 to kijowe,.

Widgety s膮. Widgety w ogole s膮 kijowe.

interfejs aparatu jaki艣 niepraktyczny,.

Jest prosty i dzia艂a.

przyciski w belce nie za bardzo, .

Wystarczy, 偶e dzia艂aj膮.

prosto do b贸lu i archaicznie bym rzek艂..

I taki ma by膰. Archaiczny nie jest skoro iOS za chwile b臋dzie do niego upodobniony.

Kiedy艣 Homer por贸wnywa艂e艣 czystego Androida do iOS. Ten drugi nadaje si臋 od razu do u偶ywania, a na Androida trzeba urlop w robocie wzi膮膰 , aby go ogarn膮膰 i doprowadzi膰 do stanu u偶ywalno艣ci.

Nie trzeba. Ja nie musia艂em, wszystko co niezb臋dne ju偶 jest zainstalowane.

#313 zalceson

zalceson
  • 41 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 26 maja 2013 - 21:15

Nie sklei艂e艣 tego, co napisa艂em. Pisanie, 偶e co艣 dzia艂a mo偶na uto偶sami膰 np. z Noki膮 5800 XpressMusic. Tam te偶 te funkcje "dzia艂aj膮 ". Czysty Android dzia艂a, ale nie jest wygodny i jest 艣rednio praktyczny. To ta r贸偶nica. Pou偶ywaj prosz臋 HTC One prze cho膰by p贸艂 dnia, a gwarantuj臋, 偶e nie spojrzysz na swojego upo艣ledzonego Nexusa. Za bardzo uwierzy艂e艣 w niesamowito艣膰 softu od Google'a. To zwyk艂y, pookrajany do granic mo偶liwo艣ci content, kt贸ry wi臋kszo艣膰 os贸b mitologizuje za to, 偶e jest niesamowicie p艂ynny, ale jako艣ciowo jest po prostu s艂aby. Bardzo s艂aby.

#314 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 26 maja 2013 - 21:21

I taki ma by膰. Najwyra藕niej nie "sklejasz" idei elegancji i prostoty. Musisz mie膰 na膰kany bajerami system, niekonieczne najnowszy i najszybszy, wi臋c powiniene艣 takie telefony kupowa膰. Dla mnie taki prze艂adowany system jest niepraktyczny bo jest w nim za du偶o sposob贸w na wykonanie jednej czynno艣ci, przez co nie wiadomo kt贸ry spos贸b jest najlepszy. Ja nawet z czystego Android'a sporo bym jeszcze wywali艂. Za wersje "czyste" HTC One czy GS4 nawet m贸g艂bym dop艂aci膰, ale mi艂o, 偶e ich producenci daj膮 tak膮 sam膮 cen臋.

#315 japusz

japusz
  • 361 post贸w

Napisano 26 maja 2013 - 21:30

Telefon si臋 kupuje, u偶ywa i sprzedaje. Bardzo wa偶ne, 偶eby w mi臋dzyczasie nie stania艂 za bardzo.

A to kto艣 tak post臋puje przy wyborze sprz臋tu dla siebie?
Ja kupuj臋, u偶ywam, kupuj臋 nowy, u偶ywam, i tak w k贸艂ko. Nawet nie sprzedaj臋. Jak ju偶 to odsprzedam za grosz臋 znajomemu, kt贸ry b臋dzie z u艣miechem u偶ytkowa艂 nowy nabytek a偶 do zdarcia. Wi臋c to czy stanieje czy nie... Zupe艂nie nie bior臋 pod uwag臋. Tak samo z innymi sprz臋tami.
Sprz臋t przede wszystkim ma mi s艂u偶y膰. A nie czyni膰 abym zbyt nie straci艂 na jego zakupie.

#316 zalceson

zalceson
  • 41 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 26 maja 2013 - 21:40

I taki ma by膰. Najwyra藕niej nie "sklejasz" idei elegancji i prostoty. Musisz mie膰 na膰kany bajerami system, niekonieczne najnowszy i najszybszy, wi臋c powiniene艣 takie telefony kupowa膰. Dla mnie taki prze艂adowany system jest niepraktyczny bo jest w nim za du偶o sposob贸w na wykonanie jednej czynno艣ci, przez co nie wiadomo kt贸ry spos贸b jest najlepszy.
Ja nawet z czystego Android'a sporo bym jeszcze wywali艂. Za wersje "czyste" HTC One czy GS4 nawet m贸g艂bym dop艂aci膰, ale mi艂o, 偶e ich producenci daj膮 tak膮 sam膮 cen臋.

A w Sense 5 jest prze艂adowane? Co rozumiesz pod tym poj臋ciem? To stosunkowo lekka nak艂adka, kt贸ra jest imho przyjemna, co potwierdzaj膮 recenzenci bran偶owych portali.
Wol臋 mie膰 dopracowany odtwarzacz mp3 zespolony z SoundHound, 艣wietn膮 galeri臋 z Zoe, sklejon膮 z Flickrem/Picas膮. Doskona艂膮 aplikacj臋 kontakt贸w sprz臋偶on膮 z facebookiem, twitterem jak w 偶adnym innym telefonie.
Ty nie u偶ywasz widget贸w, jednak wi臋kszo艣膰 ich u偶ywa. Chocia偶by minimalistycznego zegarka z Sense 5, o kt贸rego zabija si臋 p贸艂 sieci i szuka go na xda w postaci apk. Lepiej mie膰 Blinkfeed ni偶 nie mie膰. Zreszt膮, je艣li si臋 czego艣 nie u偶ywa, to cz臋sto mo偶na to wy艂aczy膰 i k艂opot z bani.
Ale Ty widz臋 ho艂dujesz zasadzie : byle co dostaj臋 - tak musi by膰. Grunt, 偶e Google to sygnuje i jestem jazzy.
A tu chodzi o szeroko rozumian膮 wygod臋.
I pou偶ywaj One zanim b臋dziesz dalej ocenia膰 ten telefon. Zapindala jak iPhone 5/Nexus 4

#317 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 26 maja 2013 - 21:54

Nie zapindala jak iPhone 5/Nexus 4 bo przy 1080p Adreno 320 przycina w grach. Zgadnij sk膮d wiem. Ho艂duj臋 zasadzie, 偶e producent, decyzje o ilo艣ci funkcji w systemie powinien pozostawi膰 w r臋kach u偶ytkownika. Wy艂aczanie funkcji nie usunie ich z systemu i nie naprawi przycisku "aktualizuj". iPhone i Nexus 艂膮czy idea prezentowania system贸w takimi jakie s膮 w najlepszej mo偶liwej formie i dalszym ich poprawianiu. Tak膮 ide臋 kupuj臋 i nie robi膮 na mnie wra偶enia bajery w nak艂adkach. Ja je widze jak pi膮te ko艂o u wozu, do tego z przebit膮 opon膮.

#318 zalceson

zalceson
  • 41 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 26 maja 2013 - 22:09

Je艣li dana funkcjonalno艣膰 w One b臋dzie sprawowa膰 si臋 藕le, to mam nadziej臋, 偶e HTC to usunie przy aktuzalizacji. Oni te偶 poprawiaj膮 mocno w update'ach. Vide One X, kt贸ry dramatycznie si臋 grza艂 i bateria trzyma艂a kr贸tko na 4.0.4. Efekt? 4.1.1 i wszystko odesz艂o w niepami臋膰. Wiem, bo sam u偶ywa艂em One X dwa miesi膮ce. A Samsung w JB dla SGS3 spartoli艂 czas pracy na baterii lekko o 20 %, a i multitasking w tym czym艣 prawie nie istnieje. Wszystko killuje sam z siebie zawodnik. Wniosek : wol臋 dopracowany system z elementami usprawniaj膮cymi korzystanie z jego d贸br, ani偶eli korzysta膰 z protezy onanizuj膮c si臋 wszem i wobec, 偶e dostan臋 update miesi膮c przed wszystkimi. Co do Twoich uprzedze艅 do nak艂adek to podejrzewam, 偶e zatrzyma艂e艣 si臋 na nak艂adce Sense 3.5 z Evo 3D. Ta w One jest porz膮dna i lekka.

#319 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 26 maja 2013 - 22:30

Dalej nie rozumiesz, 偶e mnie nie interesuje jako艣膰 nak艂adki tylko jej nieobecno艣膰. Tak dla zasady, 偶eby nie mie膰 wra偶enia, 偶e co艣 si臋 doklei艂o do mojego telefonu i powstrzymuje jego rozw贸j.

#320 艁ukasz Ignacyk

艁ukasz Ignacyk
  • 4聽943 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, PL

Napisano 27 maja 2013 - 10:52

Co Ty w og贸le wygadujesz?
Mia艂e艣 to urz膮dzenie w r臋ce na d艂u偶ej?

Owszem, nawet cztery r贸偶ne egzemplarze.

Drugi dzie艅 katuje HTC One i ani na moment, w 偶adnej aplikacji i sytuacji, ani krzty laga.

Zacznij gra膰 w Real Racing 3 to szybko zobaczysz jak si臋 tnie.

Ty chyba lubujesz si臋 w pisaniu dyrdyma艂贸w na temat telefon贸w z Androidem. I jestem przekonany, 偶e nie mia艂e艣 go nawet w r臋ce. No bo gdzie, skoro ich praktycznie nigdzie nie ma do obejrzenia?

S膮 wystawione w krakowskim Saturnie i w ramach HTC One City Tour.
A przynajmniej by艂y w sobot臋.

A nikt nie skar偶y si臋 na lagowanie poza Tob膮...

Ta, nikt poza mn膮, Homerem, lud偶mi z forum Androida oraz XDA.

Taki sta偶 na forum, a tak spreparowany do cna, 偶e szkoda gada膰. Marketing Apple robi swoje.

Daruj sobie takie teksty.

A w Sense 5 jest prze艂adowane? Co rozumiesz pod tym poj臋ciem? To stosunkowo lekka nak艂adka, kt贸ra jest imho przyjemna, co potwierdzaj膮 recenzenci bran偶owych portali.

Wielu narzeka, 偶e jest zagmatwana i ma艂o intuicyjna.

Zapindala jak iPhone 5/Nexus 4

Niestety nie.

#321 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 27 maja 2013 - 11:01

Niestety Android, chc膮c nie chc膮c ale lagi s膮 nieuniknione. Mo偶e nie od razu, ale z czasem wyst臋puj膮, nawet na topowych modelach np. Samsung S4, podobnie b臋dzie z HTC One. Szkoda, 偶e HTC One nie dosta艂 Win 8.

#322 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 27 maja 2013 - 11:07

Mam N4 od 4 miesiecy, utrzymany w ascezie, czyli z 10 aplikacji zainstalowanych od samego poczatku i zero laga. Wszystko stock jak z pude艂ka. To juz iPhone 5 po pol roku potrafi przyci膮膰 czasem przy wychodzeniu lub przelaczaniu aplikacji.

#323 dawidnor

dawidnor
  • 984 post贸w
  • Sk膮dOslo (Asker)

Napisano 27 maja 2013 - 11:19

No way! To powiem Ci szczerze ze powinienes to zglosic bo trafila Ci sie trefna seria;) Nie spotkalem sie jeszcze z zadna sluchawka z Androidem, ktora trzymala by taki poziom. Kazda, ale to kazda, po kilku tygodniach dostawala niezlej zadyszki. Wszystkie te 'cacy bajery', kolorowe nakladki i funkcje niczym ze Star Wars, przyprawialy moje smarty o zawaly serca. Nawet S III z ktorego korzystam do dzis, musial otrzymac nowe 'serce' w postaci CR i dobrego jaja. Po kilku zabiegach iscie chirurgicznych, dziala jak nalezy ale tylko i wylacznie po transplantacji serca;) Zobaczymy jak to bd z One, S IV. Na dzien dzisiejszy WP i iOS to naplynniejsze OS'y.

#324 zalceson

zalceson
  • 41 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk, PL

Napisano 27 maja 2013 - 11:22

@艁ukasz Ignacyk nie dziw si臋, 偶e nikt tu nie bierze Twoich post贸w na powa偶nie, skoro hejtujesz dla zasady. Tak, tylko Ty i Homer zobaczyli艣cie lagi. Homer przynajmniej konkretnie wskaza艂, gdzie ten telefon mo偶e si臋 krztusi膰 i tu si臋 z nim mog臋 zgodzi膰. A na forum.android.com.pl nie ma ani jednego posta o lagach w dziale One, mam tam konto od 3 lat, przesta艅 bezczelnie 艣ciemnia膰. W samych superlatywach opisuj膮 dzia艂anie One'a. S膮 k艂opoty z obudow膮, kwestia szcz臋scie, podobnie jak w iP5 na pocz膮tku. Nie wiem co jest nieintuicyjnego w tej nak艂adce od HTC. W sumie, dla takich ananas贸w jak Ty za trudny w obs艂udze, skoro iPhone 5 jest nudny jak flaki z olejem, od 2007 roku prawie taki sam wygl膮d i feel. @Homer nie b臋d臋 si臋 z Tob膮 licytowa艂. Je艣li wolisz cyferk臋 z przodu dla lepszego samopoczucia, ale marny i go艂y soft to pozazdro艣ci膰 preferencji.

#325 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 27 maja 2013 - 11:35

przesta艅 bezczelnie k艂ama膰, oszu艣cie.

Spokojnie, nie denerwuj si臋 tak, cz艂owieku. Bronisz tego swojego HTC One jak fanboye Apple :) Przy okazji obra偶asz ludzi.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych