Słuszna uwaga Codziennie wachluję między photoshop / flash / illustrator i innymi Adobepodobnymi
Potrzebuję woła roboczego odpalonego przez 10godz dziennie. Czasem renderuję, ale nie za często więc czas nie jest dla mnie sprawą życia lub śmierci. Mój mini 2010 C2D 2,66, 8gb + 2 monitory - dzielnie wszystko znosi ale trzeba go już wymienić bo czasem za długo widzę piłkę plażową na ekranie Na Mac Pro lub MacBook Pro mnie w tej chwili nie stać więc skłaniam się ku Mini. W liczbach fajnie to wygląda i cenowo i w osiągach. Ktoś ma doświadczenie z nowym Mac Book Pro vs Mac Mini w grafice?
Ja używam PS'a, Illustratora i Indesigna, dołożyłem do C2D SSD i dostał skrzydeł. Różnicę do i7 czuć ale spadek wydajności nie jest na tyle widoczny by spowalniał realnie pracę. Czuć to tylko przy sytuacjach jak np przemielenie kilkuset RAW'ów.
Ale pomiędzy jednym a drugim i7 nie odczujesz. To by trzeba było ze stoperem w ręku pomiary robić.
Jak kiedyś pracowało Ci się dobrze a teraz masz piłkę to przeinstaluj system, komputer, sprzętowo, z czasem nie zwalnia.