Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 08 October 2013 - 18:54
Posted 09 October 2013 - 11:03
Posted 09 October 2013 - 11:16
Posted 09 October 2013 - 11:26
Posted 09 October 2013 - 12:00
Posted 10 October 2013 - 10:03
Posted 10 October 2013 - 10:04
Posted 10 October 2013 - 19:05
apropo apple care. przedłuża gwarancje z 1 roku do 3 lat tak ?
w hiszpanii istnieje takie prawo że na każdy zakupiony produkt producent czy też sprzedawca musi dać 2 lata gwarancji. ale zastanowię się nad tym rozwiązaniem.
Posted 10 October 2013 - 23:38
Posted 11 October 2013 - 07:29
Apple Care musisz wykupić do roku od kupna komputera, czyli do wygaśnięcia rocznej gwarancji Apple.Wytłumacz mi proszę na czym polega różnica, dodam że nie mieszkam w Polsce a w Hiszpanii a tutaj prawo może być inne. Sprzedawca powiedział mi że na każdy sprzedany produkt sklep udziela mi 2 lat gwarancji. Mam 15 dni od daty zakupu na zwrot produktu i dostanę całą sumę, a gwarancja apple to rok. Ale jeżeli się mylę chciałbym się dowiedzieć coś na temat applecare, Np kupuje imaca dziś i mam rok gwarancji. kiedy powinienem kupić apple care i ile mam na to czasu ? dziękuje
Posted 11 October 2013 - 08:35
Ja się postaram to zagadnienie przybliżyć. Przy założeniu, że kupujesz komputer jako osoba fizyczna, nie w celu wykonywania na nim działalności zarobkowej (czyli kupujesz jako konsument, bez faktury), przysługuje Ci gwarancja producenta (w przypadku Apple roczna, gwarancji może udzielić również sprzedawca) oraz sprzedawca (nie producent!) jest odpowiedzialny przez dwa lata za niezgodność towaru z umową, to od Ciebie zależy czy wolisz aby Twoim sprzętem zajął się sprzedawca czy wolisz osobiście iść do serwisu w czasie trwania rocznej gwarancji. Tak jest w Polsce, w Hiszpanii pewnie jest bliźniaczo. Jak sam napisałeś sklep udziela Ci dwuletniej gwarancji nie Apple. Pamiętaj, że regulacje te nie dotyczą zakupu w zakresie działalności gospodarczej.Wytłumacz mi proszę na czym polega różnica, dodam że nie mieszkam w Polsce a w Hiszpanii a tutaj prawo może być inne. Sprzedawca powiedział mi że na każdy sprzedany produkt sklep udziela mi 2 lat gwarancji. Mam 15 dni od daty zakupu na zwrot produktu i dostanę całą sumę, a gwarancja apple to rok. Ale jeżeli się mylę chciałbym się dowiedzieć coś na temat applecare, Np kupuje imaca dziś i mam rok gwarancji. kiedy powinienem kupić apple care i ile mam na to czasu ? dziękuje
Posted 11 October 2013 - 12:25
Ja się postaram to zagadnienie przybliżyć. Przy założeniu, że kupujesz komputer jako osoba fizyczna, nie w celu wykonywania na nim działalności zarobkowej (czyli kupujesz jako konsument, bez faktury), przysługuje Ci gwarancja producenta (w przypadku Apple roczna, gwarancji może udzielić również sprzedawca) oraz sprzedawca (nie producent!) jest odpowiedzialny przez dwa lata za niezgodność towaru z umową, to od Ciebie zależy czy wolisz aby Twoim sprzętem zajął się sprzedawca czy wolisz osobiście iść do serwisu w czasie trwania rocznej gwarancji. Tak jest w Polsce, w Hiszpanii pewnie jest bliźniaczo. Jak sam napisałeś sklep udziela Ci dwuletniej gwarancji nie Apple. Pamiętaj, że regulacje te nie dotyczą zakupu w zakresie działalności gospodarczej.
Posted 11 October 2013 - 13:48
Posted 11 October 2013 - 14:37
Podejście Apple do gwarancji jest dla mnie dziwne. Czemu nie dwa lata w standardzie? Co do Maca late 2012. Mam go od początku roku i jestem zachwycony. Musze tylko zmienić RAM i będzie luks. Ten co jest wkładany od nowości to moim zdaniem porażka... Mogliby za tą kasę wsadzić coś lepszego.
Posted 11 October 2013 - 16:21
Co z nim jest nie tak ?
Posted 11 October 2013 - 16:55
Posted 11 October 2013 - 22:54
Posted 12 October 2013 - 20:24
>bo biorę go z banku a tam mało informacji jest na ulotce. możliwe że tylko dali błędne zdjęcie
Nie ma to ja swiadomy konsument... Kupuje, nie wiem co, ale kupuje. Slyszalem, ze gwarancja to dwa lata, ale nie wiem. Albo jestes zartem "gimbusow" roku albo frajerem roku...
Posted 16 October 2013 - 18:29
Posted 03 November 2013 - 18:42
Posted 03 November 2013 - 20:12
Posted 03 November 2013 - 21:57
Posted 03 November 2013 - 22:12
Cztery iMac'i late 2012, z którymi mam styczność - 3x 27" (w tym jeden mój) i jeden 21,5" - żadnych usterek po długim czasie użytkowania.Nawiązując do tematu, który pojawił się w temacie o iMaku 2013, a powinien raczej tutaj, to chciałbym powiedzieć, że na cztery sprawdzone przeze mnie dzisiaj iMaki w iSpocie i Saturnie, w trzech były ślady kurzu na matrycy w lewym dolnym rogu - dwa 21,5" i jeden 27". Wszystkie Late 2012.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users