Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iMac Late 2012 - opinie

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1426 odpowiedzi w tym temacie

#726 kucyk

kucyk
  • 1聽918 post贸w

Napisano 30 maja 2013 - 09:06

Ja tym lece ,nie mordujesz sie scierkami idealnie czysci matowe i szklane powierzchnie ,nie robi mazakow
Techlink - Products

Powiem szczerze, ze to ze sie sprawdza na iMac 2011 nie znaczy, ze sprawdzi sie na iMac 2012. Powloki sa zupelnie inne, tutaj paluchy odbijaja sie na niebiesko, probowalem juz kilku rzeczy, ktore pozornie czyszcza ekran, ale pod katem jak sie zerknie pod swiatlo to widac tluste mazy i jedyna rzecza jaka dziala to mix wody z czysta :)

#727 TheOktik

TheOktik
  • 405 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland, Poland

Napisano 30 maja 2013 - 13:56

Ja u偶ywam tylko dobrej grubej 艣ciereczki do ekran贸w, wystarcza. Inna sprawa, 偶e nikt mi nie je藕dzi paluchamimpo ekranie. Domownicy maj膮 zakaz dotykania tego sprz臋tu :wink:

#728 tomas1973

tomas1973
  • 245 post贸w
  • Sk膮dCork. IRL

Napisano 30 maja 2013 - 20:23

Powiem szczerze, ze to ze sie sprawdza na iMac 2011 nie znaczy, ze sprawdzi sie na iMac 2012. Powloki sa zupelnie inne, tutaj paluchy odbijaja sie na niebiesko, probowalem juz kilku rzeczy, ktore pozornie czyszcza ekran, ale pod katem jak sie zerknie pod swiatlo to widac tluste mazy i jedyna rzecza jaka dziala to mix wody z czysta :)

A to sorki nie mialem poj臋cia ze to super -hiper szklana powloka rodem z NASA ,maca艂em w sklepie i nie zwrocilem na to uwagi :D

#729 Jephrey

Jephrey
  • 2 post贸w

Napisano 07 czerwca 2013 - 18:52

@kucyk jak z przewalutowaniem z GBP na Euro?zastanawiam sie nad Imac21 mozesz napisac ile Cie wyniosl sam Imac w Pln i ile chcieli.w.Euro po przewalutowaniu

- - - Po艂膮czono posty - - -

@kucyk ile cie Imac wyniosl w PLN ?jak wygladalo przewalutowanie tzn ile skasowali Cie Euro bo rozumim,ze ptzewalutowali GBP na Euro a Euro na PLN

#730 Hubson83

Hubson83

• 903 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 10 czerwca 2013 - 11:19

Podobno na WWDC maj膮 zapowiedzie膰 iMaki z Haswellami i nowym Wi-Fi.

#731 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 10 czerwca 2013 - 11:53

Podobno na WWDC maj膮 zapowiedzie膰 iMaki z Haswellami i nowym Wi-Fi.

A co to si臋 sta艂o 偶e do stopki powr贸ci艂 iMac zamiast Retiny ? :)

#732 Hubson83

Hubson83

• 903 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 10 czerwca 2013 - 12:01

Odda艂em, zosta艂em przy tym iMacu kt贸rego mi zbudowali od nowa w ramach gwarancji. Retina jest 艣wietnym komputerem, ale jako sprz臋t stacjonarny jest dla mnie za ma艂y. Za jaki艣 czas kupi臋 Retin臋 13" jako przeno艣ny komputer. Teraz mam dylemat, bo jednak i5 jest dla mnie troch臋 za wolny, odczuwam to czasami kiedy pracuj臋 na kilku programach naraz i zdarza si臋 偶e przycina. Jak wyjd膮 z Haswellami to chyba kupi臋 z i7, a obecnego sprzedam. W sumie ma miesi膮c...

#733 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 10 czerwca 2013 - 12:03

Odda艂em, zosta艂em przy tym iMacu kt贸rego mi zbudowali od nowa w ramach gwarancji. Retina jest 艣wietnym komputerem, ale jako sprz臋t stacjonarny jest dla mnie za ma艂y. Za jaki艣 czas kupi臋 Retin臋 13" jako przeno艣ny komputer. Teraz mam dylemat, bo jednak i5 jest dla mnie jednak troch臋 za wolny, odczuwam to czasami. Jak wyjd膮 z Haswellami to chyba kupi臋 z i7, a obecnego sprzedam. W sumie ma miesi膮c...

Nie chce kraka膰 ale spadek ceny b臋dzie ogromny.

Co do nowego iMac-a fajnie by艂oby zobaczy膰 wersj臋 z ekranem Retina, tylko raczej 偶adne GPU nie podo艂a takiemu zadaniu.

#734 gpociej

gpociej
  • 193 post贸w

Napisano 10 czerwca 2013 - 12:24

Nie wiem jak Haswelle energooszcz臋dne ale topowe modele od PC s膮 do艣膰 gor膮ce. (pomijaj膮c wy偶sze TDP) Jest du偶a r贸偶nica w wersjach in偶ynierskich kt贸re by艂y rozes艂ane do test贸w a wersja w sprzeda偶y. Je艣li w procesorach u偶ytych w iMac'u ma by膰 podobnie to temperatury nie b臋d臋 ciekawe...

#735 koyoot

koyoot
  • 2聽235 post贸w
  • Sk膮dKo艂o, PL

Napisano 10 czerwca 2013 - 16:18

Bylo to oczywiste. Pamietacie jak byla duza roznica w temperaturach Sandy Bridge w porownaniu do poprzedniej generacji? Teraz bedzie identycznie. Dopiero Broadwell - Maxwell pomoze ograniczyc temperatury i poprawi wydajnosc(na pewno pod wzgledem graficznym).

#736 Hubson83

Hubson83

• 903 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 10 czerwca 2013 - 22:43

Apple Posts 27" Retina iMac-Sized OS X Mavericks Background - Mac Rumors

No to na jesieni iMaki z Retin膮. Boj臋 si臋 nawet zacz膮膰 my艣le膰 o cenie...

#737 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 10 czerwca 2013 - 22:55

Apple Posts 27" Retina iMac-Sized OS X Mavericks Background - Mac Rumors

No to na jesieni iMaki z Retin膮. Boj臋 si臋 nawet zacz膮膰 my艣le膰 o cenie...

rMBP podro偶a艂y nieznacznie, nawet sta艂y si臋 ta艅sze patrz膮c na SSD w standardzie.

艢wiat idzie do przodu, technologia te偶. Kiedy艣 40'' 1080p TV kosztowa艂 kup臋 kasy, teraz to grosze.

#738 Hubson83

Hubson83

• 903 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 10 czerwca 2013 - 23:44

Albo zrobi膮 Thunderbolt Display z Retin膮 dla nowego Maca Pro. W膮tpi臋 aby jakakolwiek grafika wsadzona do konstrukcji iMaka ud藕wign臋艂a tak膮 rozdzia艂k臋. Co艣 czuj臋 偶e ju偶 testuj膮 nowe TD z Retin膮 a iMaki wyposa偶膮 w Haswelle, Thunderbolt 2 i lepsz膮 grafik臋.

#739 sancruz3

sancruz3
  • 2聽436 post贸w

Napisano 11 czerwca 2013 - 06:34

Albo zrobi膮 Thunderbolt Display z Retin膮 dla nowego Maca Pro. W膮tpi臋 aby jakakolwiek grafika wsadzona do konstrukcji iMaka ud藕wign臋艂a tak膮 rozdzia艂k臋. Co艣 czuj臋 偶e ju偶 testuj膮 nowe TD z Retin膮 a iMaki wyposa偶膮 w Haswelle, Thunderbolt 2 i lepsz膮 grafik臋.

Na to wlasnie czekam ACD Thunderbolt z Retina i cienki jak iMac, moze wyjdzie w tym roku to odrazu biore bo wiecej placu do Logica przyda sie jak nic

#740 fredyshox

fredyshox
  • 18 post贸w

Napisano 20 czerwca 2013 - 18:24

Mia艂em styczno艣膰 z imac 21.5 z hdd i by艂 ca艂kowicie bezg艂osny . Jak jest w przypadku imac 27 z fusion drive ? Gdzies czyta艂em ze s艂ychac prace hdd ktory przenosi dane na ssd . Prawda to ?

#741 TheOktik

TheOktik
  • 405 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland, Poland

Napisano 20 czerwca 2013 - 18:32

@up Lubi臋 cz臋sto pracowa膰 w ciszy, nie w艂膮czam radia. S艂ycha膰 jedynie to co za oknem. Dysku jeszcze nigdy w nim nie s艂ysza艂em, wiatrak贸w tak偶e. Mo偶e mam dobry egzemplarz ale jak dla mnie on nie wydaje z siebie 偶adnych d藕wi臋k贸w. Jedyny dysk s艂yszalny w pokoju to NAS iOmega stoj膮cy 2m ode mnie podczas wykonywania backupu TM

#742 cake

cake
  • 176 post贸w

Napisano 21 czerwca 2013 - 16:53

hej, rozwa偶am zakup Apple iMac 27' MD095 - czy na myapple jest gdzie艣 test tego imaca ? nie mog臋 znale藕膰.. b臋d臋 wdzi臋czny za pomoc :]

#743 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 01 lipca 2013 - 11:22

Szybkie pytanie, czym wyczy艣ci膰 matryc臋 偶eby nie by艂o 偶adnych smug.

Szyba jest z innego materia艂u ani偶eli z wersji 2011.

- - - Po艂膮czono posty - - -

Co do samego iMac-a polecam wszystkim, po przykrych prze偶yciach obecnie u偶ywam wy偶szego modelu 27'' bez jakichkolwiek wad i usterek.

Komputer potwornie wydajny z wreszcie przyzwoitym GPU, jestem zadowolony. Zdecydowanie nie wracam do rMBP. Nie ma lepszego stacjonarnego komputera a wygl膮d nowego iMac-a jest mistrzowski.

Na biurku wygl膮da rewelacyjnie :)

#744 Erykos

Erykos
  • 2聽847 post贸w

Napisano 01 lipca 2013 - 12:30

iMac jest ju偶 kilka miesi臋cy i o plamach jak na razie nie s艂ycha膰 i oby nie by艂o s艂ycha膰. Ciekawe jak b臋dzie z modelem 2013". @iron.gery: A czy po kilku godzinach u偶ywania ( minimum 5-6 ), ekran jest w niekt贸rych miejscach bardzo gor膮cy?

#745 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 01 lipca 2013 - 12:32

iMac jest ju偶 kilka miesi臋cy i o plamach jak na razie nie s艂ycha膰 i oby nie by艂o s艂ycha膰. Ciekawe jak b臋dzie z modelem 2013".
@iron.gery: A czy po kilku godzinach u偶ywania ( minimum 5-6 ), ekran jest w niekt贸rych miejscach bardzo gor膮cy?

Nie zdziwi艂bym si臋 jakby nie by艂o modelu 2013 tylko ju偶 2014.

Ekran jest zimny na ca艂ej tafli, mam por贸wnanie do 27'' 2011 i7 3.4GHz gdzie ekran w lewym i prawym rogu jest gor膮cy (mo偶na si臋 sparzy膰).

#746 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 02 lipca 2013 - 15:43

Pobra艂em ciekawy program iStat menus do kontroli temperatury w iMacu z podpisu.

Czy to normalne 偶e przegl膮daj膮c Safari, Mail oraz iTunes moja temperatura to 48*C

W poprzednim iMacu 27'' 2011 (i7 3.4) podczas takich ''prac'' temperatura nie przekracza艂a 30*C a jak wiemy mia艂 du偶o gorsze ch艂odzenie.

By艂oby mi艂o us艂ysze膰 jak to wygl膮da w przypadku Waszych jab艂uszek.

#747 JackNo7

JackNo7
  • 26 post贸w
  • Sk膮dSE

Napisano 02 lipca 2013 - 15:53

Witam!
U mnie wygl膮da to dok艂adnie dok艂adnie tak:

http://d.pr/i/g80u+

Droplr • Temperature Gauge.jpg

#748 matiitam7

matiitam7
  • 345 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKatowice, PL

Napisano 02 lipca 2013 - 15:59

@iron.gery Ja czyszcze matryc swojego iMaca - iPurem do szyb. Jest drogi ale trzeba przyzna膰 ze nie zostawia 艣lad贸w oraz przez oko艂o 2-3 tygodnie od wyczyszczenia - nie osadza sie na ekranie kurz - i to wlasnie uwa偶am za najwi臋kszy plus tego 艣rodka :-)

#749 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 03 lipca 2013 - 11:55

U mnie niespodzianka. Pad艂 dysk Fusion Drive 3TB (iMac jak z podpisu). Czyli czeka mnie serwis, troch臋 si臋 boje. Obawiam si臋 偶e nie b臋d膮 potrafili za艂o偶y膰 ta dok艂adnie matrycy aby nie dosta艂a si臋 偶adna drobinka kurzu i znaj膮c polskie realia co艣 spieprz膮.

#750 kucyk

kucyk
  • 1聽918 post贸w

Napisano 03 lipca 2013 - 12:05

U mnie niespodzianka.

Pad艂 dysk Fusion Drive 3TB (iMac jak z podpisu).

Czyli czeka mnie serwis, troch臋 si臋 boje. Obawiam si臋 偶e nie b臋d膮 potrafili za艂o偶y膰 ta dok艂adnie matrycy aby nie dosta艂a si臋 偶adna drobinka kurzu i znaj膮c polskie realia co艣 spieprz膮.

Przeciez ta matryca jest na stale z szyba, gdzie ci niby wejdzie tam kurz?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych