Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#201 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 14:25

I się okaże, że za kilka miesięcy będzie:
iPad mini z ekranem Retina już w drodze? - TechTrendy.pl

#202 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 08 listopada 2012 - 14:38

iPad Mini Commercial - YouTube
A to widzieliście? :D

#203 papux

papux
  • 128 postów
  • SkądPL

Napisano 08 listopada 2012 - 14:50

I się okaże, że za kilka miesięcy będzie:
iPad mini z ekranem Retina już w drodze? - TechTrendy.pl

Jak bym tak myślał to dziś nie miał bym iPada trójki tylko czwórkę bojąc się że za chwilę będzie kolejna generacja.
Idąc dalej ciągle czekałbym na kolejne generacje nie kupując żadnej z nich.
A tak miałem ipad 3 dziś mam ipad 4 przed nimi transformersa, galaxy taba, chińczyki i zapewne z kolejnymi generacjami będę sprzedawał starsze i kupował nowe tak jak do tej pory.

Druga sprawa to taka że po prostu kogoś nie stać na nową generacje. Więc trudno wtedy się nie kupuje rzeczy na których kogoś nie stać.

#204 bercikzb

bercikzb
  • 190 postów

Napisano 08 listopada 2012 - 17:20

Ja się dzisiaj bawiłem dzisiaj Mini w Bielskim Media Markecie i tak naprawdę (co może niektórych zdziwić) nie widzę różnicy w ostrości ekranu pomiędzy mini i 3 gen.Tak poza tym to całkiem fajny sprzęcik ,w rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach.Natomiast biał wersja jest jak Yeti- wszyscy o niej słyszeli ,nikt jej nie widział = ) Gdyby nie fakt ,że iPad ma mi zastąpić laptopa wziąłbym zdecydowanie Mini.

#205 myszka23

myszka23
  • 32 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2012 - 17:31

Kurde strasznie się napaliłem na tego mini ipada ale niewiem czy to ma sens drugi ipad ?

#206 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 08 listopada 2012 - 17:33

Kurde strasznie się napaliłem na tego mini ipada ale niewiem czy to ma sens drugi ipad ?

http://myapple.pl/ip...ym-ipadzie.html

#207 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 09 listopada 2012 - 21:30

Czołem! Panowie, a czy problem zgłaszany przez niektórych w przypadku iPada 3, tzw. 'zasikany ekran" występuje w mini? Czy doświadczyliście martwych pikseli, itp? Generalnie chodzi mi o ubytki jakościowe :) pozdr. kostek

#208 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopada 2012 - 21:52

Ja wypowiem się odnośnie czterech sztuk jakie oglądałem w Krakowie. Ani jedna nie miała tego problemu. Pozdrawiam!

#209 Misza3G

Misza3G
  • 81 postów
  • SkądRybnik

Napisano 09 listopada 2012 - 22:00

Mój biały mini też nie ma żadnego z tych problemów ;)

#210 przemekmazur25

przemekmazur25
  • 61 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2012 - 01:03

Od dnia dzisiejszego jestem posiadaczem iPad mini. Co mogę napisać? Hmm..miałem już dużego iPada ale mini jak dla mnie jest wygodniejszy. Zależy mi na dużej mobilności więc mini idealnie się sprawdza. Co do ekranu to wszystko jest ok i nie odczuwam braku Retina Display. Dzisiaj czytałem na nim książkę i ręka się nie męczy. Super lekki. Ma wszystko czego potrzebuje. Gorąco polecam ;)

#211 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 listopada 2012 - 01:16

A Miniak mieści się w wewnętrznej kieszeni marynarki? Bo mi Nexus wchodzi tam na styk.

#212 Pablo3005

Pablo3005
  • 64 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 01:42

Panowie , przymierzam się do kupna iPada Mini. Mam pytanie odnośnie nawigacji GPS . Jaką wersję Ipada muszę zakupić żeby mi działała AUTOMAPA ? Chodzi mi czy samo Wi-Fi wystarczy czy musi być to wersja Wi-Fi Cerrular ? Zarówno mam Iphone 5, jakie może być odczucie braku Retiny w Ipadzie ? Będzie bardzo drażnić?

#213 MFMONK

MFMONK
  • 73 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 10 listopada 2012 - 07:56

Czołem!

Panowie, a czy problem zgłaszany przez niektórych w przypadku iPada 3, tzw. 'zasikany ekran" występuje w mini? Czy doświadczyliście martwych pikseli, itp? Generalnie chodzi mi o ubytki jakościowe :)

pozdr.
kostek

U mnie jest bad pixel, dziś jadę reklamować swojego miniaka. Mam nadzieję, że wymienią od ręki bo żal byłoby mi się rozstawać z tym ipadzikiem - poza tym jednym pixelem sprzęt jest super.

#214 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 10 listopada 2012 - 08:32

A jeszcze jedno pytanko. Jak kupię bezpośrednio ze sklepu apple to w przypadku bad pixeli albo innych wad wymieniają od ręki bez problemu?

#215 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 listopada 2012 - 09:44

Panowie , przymierzam się do kupna iPada Mini. Mam pytanie odnośnie nawigacji GPS . Jaką wersję Ipada muszę zakupić żeby mi działała AUTOMAPA ? Chodzi mi czy samo Wi-Fi wystarczy czy musi być to wersja Wi-Fi Cerrular ?

Musi być Wi-Fi + Cellular.

Zarówno mam Iphone 5, jakie może być odczucie braku Retiny w Ipadzie ? Będzie bardzo drażnić?

Ja używam na co dzień iPhone'a 4S. W iPadzie 2 brak retiny doskwiera mi bardzo, natomiast kiedy bawiłem się miniakiem na wystawie, nie zauważyłem większej różnicy w stosunku do retiny. Najlepiej przejdź się do sklepu i sobie sprawdź.

A jeszcze jedno pytanko. Jak kupię bezpośrednio ze sklepu apple to w przypadku bad pixeli albo innych wad wymieniają od ręki bez problemu?

Jeśli kupujesz przez Internet (niezależnie w jakim sklepie) masz 10 dni na zwrot bez podawania przyczyny. Oczywiście tylko wtedy, jeśli kupisz jako osoba prywatna, nie na firmę.

#216 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 10 listopada 2012 - 09:59

witam, Panowie a jak z dostępnością iPada Mini? Wybieram się na 2 dni do domu (Warszawa) i myśle nad zakupem. Interesuje mnie WiFi 16/32 czarny.

#217 kostek

kostek
  • 320 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 10 listopada 2012 - 10:14

Jeśli kupujesz przez Internet (niezależnie w jakim sklepie) masz 10 dni na zwrot bez podawania przyczyny. Oczywiście tylko wtedy, jeśli kupisz jako osoba prywatna, nie na firmę.

A czy przy kupnie poprzez allegro obowiązuje ta sama zasada?

#218 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 listopada 2012 - 10:23

Z tego co wiem to tak, ale nie jestem pewien, czy dotyczy to zakupów rzeczy używanych, od osoby prywatnej. Jeśli kupujesz nówkę od sklepu na allegro, to na pewno tak. Dodatkowo, jeśli sklep nie poinformuje cię o takiej możliwości, to masz chyba 3 miesiące na zwrot.

#219 easymike

easymike
  • 328 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 10:40

Wie ktoś gdzie najszybciej kupię Mini, ale z LTE? W iSpocie mają tylko z WIFI a z AOS czas oczekiwania jest zbyt długi.

Nigdzie. Ich po prostu jeszcze nie ma

#220 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 listopada 2012 - 10:45

Możesz wymienić zwrócić towar bez podania przyczyny w ciągu 14 dni. Oczywiście mówię tutaj o AOS.

- - - Połączono posty - - -

Zarówno mam Iphone 5, jakie może być odczucie braku Retiny w Ipadzie ? Będzie bardzo drażnić?

Ja również mam iP5, ale brak Retiny w iPadzie Mini zupełnie nie przeszkadza. Różnica jest bardzo mała, nie to co w iPadzie 2.

#221 Pablo3005

Pablo3005
  • 64 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 10:59

No i to chciałem wiedzieć. Dzięki za informacje koledzy ;-)

#222 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2012 - 11:06

Ja również mam iP5, ale brak Retiny w iPadzie Mini zupełnie nie przeszkadza. Różnica jest bardzo mała, nie to co w iPadzie 2.

Dokładnie, zdecydowanie lepszy wyświetlacz niż w ipad2

#223 Pablo3005

Pablo3005
  • 64 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 00:33

Przegladalem info techniczne o Ipad Mini i niech mnie ktoś naprowadzi… Chodzi o nawigacje tak jak pisałem, jest info tylko o czymś takim jak ASSISTED GPS, mam rozumieć że to jest sam GPS urządzenia ? I jeszcze jedna kwestia , czy muszę wsadzać jakąś kartę nano żeby móc korzystać z NAVI ? Skoro jest sam GPS to przecież on jest samym nadajnikiem dla satelity.. źle coś pojmuję?

#224 Wojtasio

Wojtasio
  • 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 listopada 2012 - 08:10

Assisted GPS ( A-GPS ) to funkcja w której urządzenie wykorzystuje połączenie z operatorem po to by przyśpieszyć złapanie tzw. fixa ( połączenie z satelitami ). Jeśli nie wsadzisz karty też będzie działać tylko dłużej będzie "łapał" satelity

#225 Pablo3005

Pablo3005
  • 64 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 10:10

Rozumiem , a czy u swego operatora musze brać kolejny abonament żeby mi to działało czy wsytarczy jak pójdę i poproszę kolejną kartę nano na ten abonament który już posiadam?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych