Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini - opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
862 odpowiedzi w tym temacie

#251 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 listopada 2012 - 09:28

Napisałem "nie widzę różnicy" a nie "nie ma różnicy". Na czym tu się znać ? Albo ekran Ci się podoba albo nie. Koniec kropka.

Kulturalne pisząc masz słaby wzrok albo piszesz bzdety. iPad 2 a 3/4 to jest przepaść, podobnie jak z MBP ''classic'' a MBP Retina. Wystarczy wejść w ustawienia i spojrzeć na ostrość obrazu.

#252 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 13 listopada 2012 - 09:31

"Przepaścią" bym tego nie nazwał.

#253 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2012 - 09:40

Pewnie masz słaby wzrok bo to jest "Przepaść"

#254 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 09:41

Przepaścią może i nie, ale różnice widać gołym okiem, nie oszukujmy się. Wyjścia są dwa, albo naprawde nie widzisz różnicy miedzy retina i zwykłym ekranem, albo nie miałeś w ręku żadnego iPad'a. Obstawiam to pierwsza wersje, że nie widzisz różnicy, a szkoda bo róznica jest i to dość mocno odczuwalna.

#255 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 10:08

Zależy kto co nazywa przepaścią.
Na logikę:
- ipad2 - ta sama przekątna ekranu jak w ipad3, ale o połowę mniejsza rozdzielczość ->różnica zauważalna
- ipad mini - mniejsza przekątna i o połowę mniejsza rozdzielczość niż w ipad3 ->tutaj można nie wychwycić różnicy bo jednak ekran jest mniejszy. Na pewno ipad mini wypada lepiej niż ipad2 więc tutaj ciężko określić jak duża przepaść oddziela go od ipada3.

Osoby posiadające oba sprzęty - ipad mini i ipad3/4 mogą skutecznie rozstrzygnąć ten spór.

#256 shn

shn
  • 5 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 10:13

Ja pierdziele ludzie. @maciekdzieciol To jest jego opinia. Możesz uznać ją za zafajdaną i nieprawdziwą, ale to jest jego "opinia". Opinia ma to do tego, że jest bardzo personalna i określana według własnych odczuć. W tytule wątku jest słowo "opinie" i właśnie takich odpowiedzi jak pana @GIZIU chciałbym tutaj czytać. Nie widzi, może nawet nie chce zobaczyć różnicy miedzy tymi ekranami. Jego sprawa, nie wpierdzielaj się z tymi swoimi Air Maxami w jego zdanie/wnioski. To nie, zaraz sterty gnoju rozrzucasz na prawie 2 strony wątku nie wiadomo w jakim celu. Zwykle jestem biernym "oglądaczem", ale teraz nie wytrzymałem. Może to przez to, że wczoraj cały dzień w robocie siedziałem :

#257 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2012 - 10:22

Dokładnie. Napisałem że ja nie widzę różnicy. Okularów nie noszę i problemów ze wzrokiem nie mam. I to nie jest tak że kupiłem Mini i na siłę go wychwalam. Przez chwilę nawet pomyślałem "a może jednak zaszaleć i wziąć iPada 4gen ?" Ale na serio uważam że Mini to świetny sprzęt, w wielu aspektach przewyższający iPada 4gen.

#258 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 listopada 2012 - 10:25

Ale na serio uważam że Mini to świetny sprzęt, w wielu aspektach przewyższający iPada 4gen.

Tzn. W jakich aspektach?

#259 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 13 listopada 2012 - 10:28

Tzn. W jakich aspektach?

- Mniejszy
- Lżejszy
- Cieńszy
- Poręczniejszy
- Naładuje się z każdego gniazda USB
- Tańszy

#260 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 10:31

Zwykle jestem biernym "oglądaczem", ale teraz nie wytrzymałem. Może to przez to, że wczoraj cały dzień w robocie siedziałem :

To idź do apteki i kup sobie Nervosol, proponuje ze dwie albo i trzy łyżeczki.

#261 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2012 - 10:34

- Mniejszy
- Lżejszy
- Cieńszy
- Poręczniejszy
- Naładuje się z każdego gniazda USB
- Tańszy

Dokładnie, no i jest w kolorze czarnym :)

Jak dla kogoś to ważne to jest już na nano-sim ;)

#262 shn

shn
  • 5 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 10:36

To idź do apteki i kup sobie Nervosol, proponuje ze dwie albo i trzy łyżeczki.

Dzieki za troskę, ale już sobie meliskę siorbie :) Dobra koniec spamu koguciku jeden.

@edit down
Kogucik > Walka kogutów > Wszczynanie bójek > Prowokator
Nie odbieraj wszystkiego tak personalnie. Tak zajadę engliszem na rozluźnienie sytuacji - take it easy.

#263 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 10:48

Dzieki za troskę, ale już sobie meliskę siorbie :) Dobra koniec spamu koguciku jeden.

Wybacz ale zawsze byłem kiepski w rebusach i łamigłówkach. No ale luz, nie po to jest forum żeby sie kłócić i żreć :)

#264 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 13 listopada 2012 - 10:57

@maciekdzieciol: @shn: Pogadajcie sobie na gadu-gadu

#265 maciekdzieciol

maciekdzieciol
  • 1 436 postów
  • SkądWarsaw, Poland

Napisano 13 listopada 2012 - 11:02

@maciekdzieciol: @shn: Pogadajcie sobie na gadu-gadu

Od paru lat nie używam już tego badziewia ale na iMessage chętnie popiszę.

#266 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 11:32

Bawiłem się wczoraj mini przez 15 minut w Vobisie. Taka wielkość ipada by mi bardzo pasowała, ipad3 jak na moje potrzeby jest jednak trochę za duży. Niestety jestem zawiedziony matrycą w mini, jednak jak się oko przyzwyczai do retiny to tu różnice widać od razu na niekorzyść małego ipada. Szkoda, bo gdyby miał retinę na pewno bym zakupił, a 3-kę oddał córce.

#267 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 11:34

Bawiłem się wczoraj mini przez 15 minut w Vobisie. Taka wielkość ipada by mi bardzo pasowała, ipad3 jak na moje potrzeby jest jednak trochę za duży.
Niestety jestem zawiedziony matrycą w mini, jednak jak się oko przyzwyczai do retiny to tu różnice widać od razu na niekorzyść małego ipada.
Szkoda, bo gdyby miał retinę na pewno bym zakupił, a 3-kę oddał córce.

Trzeba poczekać kilka miesięcy na ipada mini z retiną, bo że musi taki się pojawić to chyba nikt nie ma wątpliwości ;)

#268 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 listopada 2012 - 11:37

Trzeba poczekać kilka miesięcy na ipada mini z retiną, bo że musi taki się pojawić to chyba nikt nie ma wątpliwości ;)

Zgadza się. Pojawi się taki sam update jak iPad 2 > iPad 3gen.

Dadzą;
-ekran Retina
-lepsze GPU
-lepsze CPU
-aparat 5MPx

Wtedy będzie to kompletne urządzenie warte zakupu nawet jak cena pójdzie troszkę w górę.

#269 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2012 - 11:46

Tak jakby teraz Mini nie był wart zakupu... Poza tym nie każdy kupuje iPada do gier. A aparatu w iPadzie dla mnie mogłoby wogóle nie być, wystarczyłaby tylko kamera FaceTime.

#270 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 listopada 2012 - 11:53

Tak jakby teraz Mini nie był wart zakupu... Poza tym nie każdy kupuje iPada do gier. A aparatu w iPadzie dla mnie mogłoby wogóle nie być, wystarczyłaby tylko kamera FaceTime.

Nie spinaj się tak bo ci żyłka pęknie. Wszędzie szukasz zaczepki i zaczynasz niepotrzebny SPAM. Przedstawiłem swoją opinię to co ty uważasz napisałeś już kilkukrotnie.

Jakby każdy tak myślał że tego mi nie trzeba itp to najlepszy jest iPad 1.

Moim zdaniem nie jest warty zakupu i koniec kropka.

#271 Mystic_PL

Mystic_PL
  • 61 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 11:54

Kwestia tego kto jakie ma potrzeby, jak dla mnie jakość wyświetlacza jest krokiem wstecz. Gdyby wyposażony był w wyświetlacz retina, byłby dla mnie idealnym tabletem. To moja subiektywna opinia.

#272 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 13 listopada 2012 - 11:55

Zgadza się. Pojawi się taki sam update jak iPad 2 > iPad 3gen.

Dadzą;
-ekran Retina
-lepsze GPU
-lepsze CPU
-aparat 5MPx

Wtedy będzie to kompletne urządzenie warte zakupu nawet jak cena pójdzie troszkę w górę.

A jaki ma aparat?
Lepsze CPU i GPU jest potrzebne głównie do obsługi retiny. iPad nie będzie szybszy a być może będzie się grzał.

#273 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 listopada 2012 - 12:05

A jaki ma aparat?
Lepsze CPU i GPU jest potrzebne głównie do obsługi retiny. iPad nie będzie szybszy a być może będzie się grzał.

Mój błąd, zapomniałem że ma 5MP.

Ale jak wspomniałem, Retina to podstawa.

#274 brajtszwanc

brajtszwanc
  • 113 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 12:06

Do obsługi retiny w zupełności wystarcza procesor zastosowany w ipad3. A z tym grzaniem sprzętu to jakiś mit. Ipad mini jest w tej chwili dobrą ofertą ale tylko i wyłącznie z 3g, co zapewnia 100% mobilności. Kupowanie go tylko do użytku domowego mija się z celem, ale to tylko moja prywatna opinia.

#275 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2012 - 12:08

A ja kupuję właśnie bez 3G. Pociągami/samolotami nie podróżuję. Tam gdzie będę go używał czyli dom, praca, szkoła jest Wi-Fi. Jak zajdzie potrzeba skorzystania z 3G to zrobię hotspot z iPhone'a. Wolę dopłacić 400zł do wersji 32gb niż 500zł za 3G. Śmieszą mnie coniektóre wypowiedzi w stylu "bez sensu, nieopłacalne itp". Mamy tak szeroki wachlacz kolorów/pojemności/3g lub bez aby każdy wybrał to co dla niego najlepsze. Teraz mamy nawet dużego i małego iPada. Każdy powinen być zadowolony. Śmieszy mnie to całe konkurowanie między MBP a MBP z Retiną, MBP z MBA lub włąśnie iPada z iPadem Mini.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych